Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Iunie 2023
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Online

Vremea
Varful Papusa
Muntii Iezer-Papusa
Atentie! Nu toate descrierile cuprinse în ghid au fost actualizate. Unele dintre acestea pot contine greseli. Înainte de a efectua o drumetie în zona, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Serviciului Salvamont, pentru detalii.

De asemenea, daca la întoarcerea din tura puteti furniza informatii actuale despre trasee, cabane sau refugii (inclusiv fotografii cu preturi, numere de telefon etc.), va rugam sa le transmiteti prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizarii informatiilor din Ghid. Astfel, veti reusi sa ajutati alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veti putea beneficia de informatiile transmise de catre alti membri.

Trasee Muntii Bucegi

Traseul din Cabana Vârful Omu spre Bran

Marcaj: Marcaj
Durata: 5.5 ore.
CAB. VF. OMU � V. GAURA � BRAN
Marcaj: cruce roșie. Traseu nerecomandabil pe timp nefavorabil.

De la Cabana Vf. Omu (2 507 m) poteca se îndreaptă către NNV și curând, pe platforma vârfului, întâlnim ramificația drumurilor
Înainte pe creastă spre Bucșoiu.
Traseul nostru continuă œ la stânga în coborâș ușor pe sub creasta Culmii Scara și pe deasupra circului superior al văii Gaura (stânga). După circa 10 min. ajungem pe un prag al culmii, la altă ramificație de drumuri (stâlp indicator, 2 385 m).
La dreapta spre Cab. Mălăiești.
Traseul continuă înainte pe creastă, apoi curând în coborâș ușor pe flancul Văii Gaura și după încă circa 10 min. ajungem în Curmatura Hornurilor, la obârșia Hornului Mare al Mălăieștilor, deasupra căldării superioare a Văii Mălăiești, la o cruce de drumuri (2 315 m).
Înainte pe creastă spre Bran prin Ciubotea sau Clincea; la dreapta prin horn spre Cab. Mălăiești.
Traseul nostru continuă la stânga spre S pe coasta sudică a Culmii Scara. După circa 10 min. de coborâș repede prin pajiștile de pe această coastă, atingem o platformă de unde ne îndreptăm spre SSV, apoi curând spre SV (atenție la marcaj!) și după încă circa 20 min. ajungem în fundul căldării a 2-a a văii (căldarea superioară numită Cățunul Mare se află mai sus, la 2 170 m) pe o terasă plană și orizontală, aproape circulară (2 075 m). Căldarea a 2-a numită și Cățunașul, se deschide larg în amfiteatrul format de flancul sudic al Culmii Scara (dreapta) și abruptul Doamnelor (stânga).
Traversăm terasa și de la marginea acesteia continuăm pe firul văii care străbate valul format de „zăvorul" căldării; urmând malul stâng al văii, un coborâș direct ne conduce pc un prag secundar al acesteia. De aici, cărarea coboară tot pe malul stâng descriind o serpentină, apoi de-a coasta pe o brână înclinată cu pâlcuri mici de jnepeni. După 4�5 min. de la marginea pragului (1 945 m) părăsim brâna continuând la dreapta în coborâș direct pe o șiștoacă stâncoasă până în firul văii (1 895 m). Suntem aici pe un alt prag secundar, puternic înclinat, deasupra primei trepte înalte a văii, numită Fruntea Cățunașului. Din acest punct traversăm firul și prindem o brână cu pâlcuri de jnepeni de pe malul opus. Curând părăsim brâna strecurându-ne către dreapta printr-o strungă stâncoasă îngustă care ne conduce într-o șiștoacă puternic înclinată. Coborâm direct pe această șiștoacă, trecem o săritoare de circa 5 m înălțime și continuăm coborâșul în pantă pronunțată printre stâncării, apoi în lungul unei alte șiștoace pe sub un boldan cu jnepeni în creștet (dreapta). Ajunși la baza zonei stâncoase abrupte, coborâm repede prin pajiști cu pâlcuri de molid în lungul unei muchii ce desparte firul văii de Vâlcelul Cățunașului și lăsând în stânga haotica îngrămădire de blocuri stâncoase invadate de jnepeni de la baza Frunții Cațunașului, ajungem pe fundul ușor înclinat al celei de-a 3-a căldări a văii. Această căldare glaciară largă și cu profil transversal caracteristic în formă de U, se deschide în amfiteatru între abruptul Guțanului (stânga) și cel al Gaurei (dreapta). Continuând pe dreapta firului, hățașul ne conduce curând la marginea inferioară a căldării, deasupra ultimei trepte înalte a văii (1 745 m).
De aici, după un scurt coborâș, traversăm de 2 ori Vâlcelul Gălbinărilor care coboară din abruptul Gălbinărilor Gaurei, apoi continuăm la stânga de-a coasta și curând, pe un prag stâncos, traversăm alt fir de apă, Izvorul Gaurei (1 700 m). Apa, care izvorăște nu departe din marginea superioară a căldarii, străbate o cheie foarte îngustă în care formează o cascadă și apoi sub potecă pătrunde într-un horn adânc și îngust, unde mai jos formează cascada Moara Dracului.
Din acest punct continuăm aproape pe curba de nivel printr-un pâlc de molidiș, apoi în coborâș de-a coasta pe sub pereții Guțanului, pe bolovănișuri și grohotișuri de calcare și printre rariști de molid și larice cu jnepenișuri. În dreapta, pe malul opus al văii se observă marile grohotișuri mobile de sub pereții Gălbinărilor Gaurei. Hățașul coboară apoi repede prin molidiș și lăsând în dreapta cascada Moara Dracului ne conduce în căldarea inferioară (a 4-a) a văii, nu departe de baza rupturii de pantă. Urmăm apoi firul sec și acoperit cu bolovănișuri și curând ajungem la Stâna din Gaura (1 540 m).
La mică distanță de aici, drumul părăsește valea, continuând spre dreapta prin plantație în urcuș ușor, apoi aproape orizontal și după circa 15 min. de la stână ne conduce în pădure, într-o mică șa stâncoasă (1 600 m). Coborâm de partea opusă, traversăm un vâlcel și după 8�10 min. din șa părăsim drumul care continuă de-a coasta (spre comuna Șimon prin Vlădoaia-Predușu) și urmăm brusc la dreapta în urcuș direct prin molidiș (atenție la marcaj!). După 7�8 min. de la bifurcație poteca ne conduce într-o poiană la Casa de Vânătoare din punctul „La Poliție” (1 623 m).
Această poiană este situată în șaua carc desparte bazinul Văii Gaura (spre sud) de cel al Văii Poarta (spre nord) și care leagă abruptul vestic al Gaurei (Gălbinările Gaurei) care se ridică la est, deasupra noastră, cu culmea împădurită Pântece ce se continuă spre V și NV.
Din acest punct continuăm de partea cealaltă a șeii prin molidiș în coborâș ușor și apoi pe curba de nivel către stânga, pe flancul dinspre V. Poarta a culmii Pântece, printr-o întinsă plantație. Trecem pe lângă un șipot (1 585 m) și de aici, nu departe poteca se lasă în coborâș repede, conducându-ne după circa œ oră de la „Poliție" lângă alt șipot, la marginea plantației (1 360 m). Continuăm pe versantul dinspre V. Poarta a măgurii Gogu Noaghiei, la început în coborâș ușor de-a coasta, trecem apoi prin 2 poienițe după care coborâm repede printr-un molidiș cu brad (plantație). Din poienița următoare, situată pe un prag (1 240 m), continuăm înainte (nu la dreapta pe alt drum!) și curând trecem prin marginea unei poieni mai largi (în dreapta). Coborâșul continuă de-a coasta și după 3�5 min. intrăm în altă poieniță. Aici lăsăm în dreapta un drum mai larg care coboară direct spre V. Poarta și continuăm înainte de-a coasta pe poteca din marginea poienii. Nu departe, în pădure, poteca începe să coboare repede conducându-ne în V. Poarta, într-o poiană unde întâlnim venind din dreapta drumul de la Vf. Omu prin Ciubotea (995 m).
De aici, urmând drumul carosabil ajungem după 30�40 min. În satul Bran-Poarta, în punctul de ramificație a drumurilor de la Podul Oprișului (825 m) în dreptul km 2 al șoselei comunale. Pe această șosea, în circa œ oră ajungem în centrul comunei Bran, în șoseaua națională Câmpulung�Brașov.

CAB. VF. OMU � CIUBOTEA � BRAN

Marcaj: triunghi galben. Timp: 4œ�5 ore. . Traseu nerecomandabil pe timp nefavorabil.

De la Cab. Vf. Omu (2 507 m) poteca se îndreaptă către NNV și curând, pe platforma vârfului, întâlnim ramificația drumurilor.
Înainte pe creastă spre Bucșoiu.
Traseul nostru continuă œ la stânga în coborâș ușor pe sub creasta Culmii Scara și pe deasupra circului superior al Văii Gaura (stânga). După circa 10 min. ajungem pc un prag al culmii, la altă ramificație de drumuri (2 385 m).
La dreapta spre Cab. Mălăiești.
Traseul continuă înainte pe creastă, apoi curând în coborâș ușor pe flancul Văii Gaura și după circa 10 min. ajungem în Curmătura Hornurilor, la obârșia Hornului Mare al Mălăieștilor, deasupra căldării superioare a Văii Mălăiești, la o cruce de drumuri (2 315 m).
La stânga spre Bran prin V. Gaura; la dreapta spre Cab. Mălăiești prin Hornul Mare.
Traseul nostru continuă înainte în urcuș ușor tot pe flancul sudic al crestei, pe sub stâncării de calcare dezagregate, și după circa 10 min. ajungem într-o șa la obârșia Hornului Mare al Țigăneștilor (2 385 m) prin care jos, la circa 400 m diferență de nivel se zărește fundul văii Țigănești, iar spre NV pe creastă, Turnul Țigăneștilor. Urcând pe sub creastă, poteca ne conduce curând în marginea platoului Vârfului Scara (stâlp de marcaj) în punctul în care urcușul încetează.

De aici se observă: spre N, la 85�90 pași distanță, Vf. Scara (2241 m); spre ENE, pe creastă, Vf. Padina Crucii (bloc de calcare albe) și pc aceeași direcție în fund, Bucșoiu; spre E, Vf. Omu; spre ESE, Vf. Bucura și mai la dreapta, Vf. Găvanele (din calcare, 2472 m); spre SE, Colții Obârșiei (2488 m); spre SSE, Vf. Obârșia și mai la dreapta, în primul plan peste vale, Vf. Doamnele (2401 m); spre S, în fund, Zănoaga; spre SSV, în fund, Culmea Strungile Mari și Șaua Strunga și puțin mai la stânga, într-un plan mai apropiat, vârful secundar al Bătrânei (2 164 m), rotunjit și cu jnepenișuri; spre SV, Culmea Guțanului cu stâncarii de calcare și jnepenișuri.

Din acest punct poteca se îndreaptă către VNV coborând ușor pe platoul Scara și nu departe apare larga platformă înclinată ce formează Podul Spintecăturilor, la extremitatea căruia, spre V, se ridică muntele Gaura cu Vf. Lancia (2 275 m). Curând ajungem în coborâș foarte ușor la ramificația drumurilor (stâlp indicator, 2 415 m).
La dreapta către NNV, spre Bran prin Clincea.
Traseul nostru continuă către VNV în coborâș foarte ușor de-a coasta prin pajiștea scundă și după câteva minute ajungem în marginea Podului Spintecăturilor, deasupra unei coaste largi cu întinse tufărișuri de smârdar, numită Fața Frumoasă (2 380 m). Din acest punct coborâm repede spre NV în lungul unei muchii ce mărginește catre N „Fața Frumoasă" înspre abrupturile de la obârșia Văii Ciubotea (dreapta), pe poteca denumită în această porțiune „Drumul Arvaților".. Lăsăm în stânga Brâna de Sus a Gaurei și urmând muchia, după 20�25 min. de coborâș direct ajungem pe un prag înierbat (stâlp de marcaj, 2 120 m) de unde înainte, jos, se observă Colții Ciubotei, în stânga V. Steioarei și în dreapta căldarea superioară a Văii Ciubotea.
Din acest punct poteca părăsește muchia și orientându-se brusc spre dreapta, către ESE, coboară de-a coasta, apoi pe o mică porțiune direct printr-o șiștoacă cu bolovăniș și iarăși de-a coasta, conducându-ne după circa 6 min. În fundul căldarii, la mică distanță de pereții de la obârșia acesteia în care se remarcă un imens bloc de calcare prins în masa conglomeratelor (2 045 m). De aici continuăm spre stânga de-a lungul firului văii, pe fundul căldarii până la marginea inferioară a acesteia, de unde, printr-un coborâș repede pe coasta cu bolovănișuri ce formează prima treaptă a văii, ajungem în căldarea mijlocie. Traversăm firul văii și apoi prin pajiștea cu bolovăniș și pâlcuri de urzici de pe malul drept continuăm în coborâș de-a coasta până într-o mică șa la marginea inferioară a căldării mijlocii și la limita superioară a pădurii (l 775 m). Din șa, drumul coboară repede mai întâi pe sub o zonă de stâncării cu jnepeni, apoi prin poiana de pe flancul Piciorului Ciubotei, pe la marginea pădurii și după circa l2 minute ne conduce în Poiana Ciubotei de Sus situată în căldarea inferioară a văii, la baza Peretelui Ciubotei, lângă o târlă de oi (1 640 m).
După un scurt și ușor urcuș prin poiană intrăm curând în molidișul de pe malul drept al văii. Coborâm în pantă pronunțată prin pădure, trecem printr-o zonă de stâncării („Pietrele Scrise") și ieșim după 35�40 min. în Poiana Ciubotei (l 360) m .

Din mijlocul poienii se observă: spre N, V. Urlătoarea Clincei și peste vale, culmea împădurită Zănoaga; spre NE, piciorul Muntelui Clincea; spre E, obârșiile Văii Urlătoarea Clincei și în fund, Muntele Țigănești; spre SE, Colții Ciubotei; spre SSE, Muntele Gaura; spre VSV, măgura împădurită Gogu Noaghiei (1 648 m); spre VNV, în ultimul plan, masivul Piatra Craiului.

Traversăm poiana în coborâș direct, lăsăm în stânga Casa de Vânătoare (1 195 m) și prindem poteca prin pădure în coborâș repede, care ne conduce curând în drumul din lungul Văii Poarta. Urmăm acest drum spre dreapta și imediat traversăm V. Urlătoarea Clincei la confluența acesteia cu V. Poarta (1 080 m). Continuăm apoi în lungul văii și după 15�20 min. întâlnim în marginea unei poieni drumul ce vine din stânga dinspre Vf. Omu prin V. Gaura (995 m). De aici, drumul carosabil ne conduce după 30�40 min. în satul Bran-Poarta în punctul de ramificație a drumurilor de la Podul Oprișului (825 m), în dreptul km 2 al șoselei comunale. Pe această șosea, în circa œ oră ajungem în centrul comunei Bran, în șoseaua națională Câmpulung � Brașov.

CAB. VF. OMU � CLINCEA � BRAN

Marcaj: bandă roșie. Timp: 4œ-5 ore. Traseu nerecomandabil pe timp nefavorabil.

De la Cabana Vf. Omu (2 507 m) poteca, se îndreaptă către NNV și curând, pe platforma vârfului, întâlnim ramificația drumurilor.
Înainte pe creastă spre Bucșoiu.
Traseul nostru continuă œ la stânga în coborâș ușor pe sub creasta Culmii Scara și pe deasupra circului superior al Văii Gaura. După circa 10 min. ajungem pe un prag al culmii la altă ramificație de drumuri (stâlp indicator, 2 385 m).
La dreapta spre Cab. Mălăiești.
Traseul continuă înainte pe creastă, apoi curând în coborâș ușor pe flancul Văii Gaura și dupa încă circa 10 min. ajungem în Curmătura Hornurilor, la obârșia Hornului Mare al Mălăieștilor, deasupra căldării superioare a Văii Mălăiești, la o cruce de drumuri (2 315 m).
La stânga spre Bran prin V. Gaura; la dreapta spre Mălăiești prin Hornul Mare.
Traseul continuă înainte în urcuș ușor tot pe flancul sudic al crestei pe sub stâncării de calcare dezagregate și după circa 10 min. ajungem într-o șa la obârșia Hornului Mare al Țigăneștilor (2385). Urcând pe sub creastă poteca ne conduce curând în marginea platoului Vârfului Scara (stâlp de marcaj) în punctul în care urcușul încetează.

De aici se observă: spre N, la 85- 90 pași distanță, Vf. Scara (2 421 m); spre ENE, pe creastă, Vf. Padina, Crucii (bloc de calcare albe) și în prelungire, în fund, Bucșoiu; spre E, Vf. Omu; spre ESE, Vf. Bucura, și mai la dreapta, Vf. Găvanele (2472 m); spre SE, Colții Obâșiei (2.4S8 .m); spre SSE, Vf. Obârșia și mai la dreapta, în primul plan peste vale, Vf. Doamnele (2401 m); spre S, în fund, Zănoaga, (1789 m); spre SSV, în fund, Culmea Strungile Mari și Șaua Strunga, și puțin mai la stânga, într-un plan mai apropiat, vârful secundar al Bătrânei (2 164 m), rotunjit și cu jnepenișuri spre SV, Culmea Guțanului cu stâncării de calcare și jnepenișuri.

Din acest punct poteca se îndreaptă către VNV coborând ușor pe platoul Scara și nu departe apare înainte larga platformă înclinată ce formează Podul Spintecăturilor, la extremitatea căruia, spre V, se ridică Mt. Gaura cu Vf. Lancia B (2 275 m). Curând ajungem în coborâș ușor la ramificația drumurilor (stâlp indicator, 2415 m).
La stânga spre VNV, spre Bran prin Ciubotea.
Traseul nostru continuă la dreapta, spre NNV pe flancul vestic al coamei Muntelui Țigănești (care se desprinde în acest punct din Culmea Scara), la mică distanță sub creastă. După 210 pași de la ramificație poteca începe să coboare mai accentuat și dupa încă 50 pași (stâlp de marcaj, 2 390 m) se deschide o largă perspectivă asupra Pasului Bran și Câmpiei Bârsei

Spre NV, jos, Comuna Bran și în fund Comuna Zărnești, deasupra căreia în stânga se ridică masivul Piatra Craiului; spre NNV, jos, satul Sohodol și mai departe Tohanul Nou în câmpie și Tohanul Vechi, la poalele dealurilor din fund; între N și NNV, ridicătura izolată, Măgura Codlei; spre N, comuna Râșnov la poalele dealurilor împădurite; între N și NNE, Culmea Țiganești; spre NE, Pasul Timișului între Postăvaru (stânga) și Piatra Mare (drcapta); spre VSV, Vf. Lancia; spre SSV, în fund Leaota.

De aici poteca se îndreaptă brusc către dreapta coborând repede în hornul „La Scară" de la obârșiile Văii Țiganești; iese apoi imediat pe muchie, de unde apare jos în stânga V. Ciubotei și trece iarăși în horn, de-a coasta, săpată în stâncă pe la poalele unui turn din calcare (Căciula lui Țepeș}. Coborâșul continuă prin câteva serpentine scurte pe o coastă înierbată și puternic înclinată, după care poteca se îndreaptă de-a coasta către stânga, ocolește pe la bază Turnul Țigăneștilor și iese din nou în creastă. Urcăm apoi într-o șa stâncoasă (2 295 m) printre țancurile ascuțite de forme curioase ce formează Colții Țigăneștilor, de unde curând răzbatem pe creasta înierbată, coborând ușor prin pajiștea scundă cu bolovăniș. După 30�35 min. de la ramificația de drumuri de sub Vf. Scara ajungem într-o șa (stâlp de marcaj 2 250 m).

De aici se observă: spre E, jos, V. Țigănești; peste vale, creasta Padina Crucii cu flancul dinspre noi acoperit cu întinse tufărișuri de smârdar (Rhododendron kotschyi) și în ultimul plan, Bucșoiu; spre ESE, V f. Omu; spre SSE, sus în creastă Vf. Padina Crucii (bloc de calcare albe); spre SSV, sus, marginea platoului Vârfului Scara; spre V, jos, V. Ciubotea și peste vale, Creasta Colților Ciubotei.

Poteca urmează de-a lungul Culmii Țigăneștilor spre N, când pe creastă, când pe flancul estic al acesteia și ne conduce curând într-o șa, la o ramificație de drumuri (2 195 m).
Ramificație: La dreapta și înapoi, spre Cab. Mălăiești, circa 1 oră, marcaj bandă galbenă.
Traseul nostru urmează creasta înainte, în coborâș ușor. După circa 2 min. ajungem în altă șa (2 175 m) de unde creasta continuă urcând spre N, către Vârful Țigănești. Din acest punct de minimă altitudine părăsim creasta și continuăm la stânga spre NV în coborâș direct pe pajiște; după 70 pași prindem cărarea slab definită la început care coboară spre dreapta de-a coasta pe flancul vestic al coamei ce privește către V. Urlătoarea Clincei. Printre tufărișuri scunde de smârdar și apoi pe sub stâncării, poteca taie o serie de șiștoace și după un coborâș mai repede traversează un prim vâlcel mai însemnat. Urcă apoi ușor de-a coasta printre pâlcuri de ienupăr și smârdar, trece printr-o mică șa stâncoasă, după care coboară din nou și traversează alt vâlcel cu bolovăniș ce descinde din abruptul Țigăneștilor. De aici continuăm aproape orizontal pe fața de SV și de S a Culmii Clincea. Pe această față smârdarul dispare repede, tufele de ienupăr se răresc mult și curând trecem în, pajiștile largi, împodobite cu numeroase pâlcuri scunde de coacăză (Bruckenthalia spiculifolia) . După circa 20 min. din Culmea Țigăneștilor trecem pe sub un țanc stâncos și ieșim repede pe creasta Muntelui Clincea. În dreapta jos, V. Pănicerului cu malul opus acoperit cu tufărișuri de ienupăr.
Continuăm pe culme pâna într-o mică șa (1 895 m). De aici poteca se lasă spre stânga pe sub creastă cu stâncării, printre tufe de ienupăr și exemplare pipernicite de molid și curând se strecoară printr-o strungă stâncoasă (1 870 m) de unde în jos spre stânga apare un turn stâncos (Turnul Clincei). După încă circa 5 min. de coborâș de-a coasta ieșim din nou în creasta străjuită de țancuri și turnulețe de stâncă (punctul „La Stînci"). Ocolind pe flancul nordic un asemenea țanc, poteca revine pe creastă într-o șa la baza țancului (1 795 m). Din acest punct, după încă 50 pași de coborâș, părăsim potecuța care urmează creasta (Atenție! Inainte pe o stâncă 2 semne de marcaj false) și prindem spre stânga în jos o altă potecă, la început slab vizibilă apoi evidentă care descriind o serpentină intră într-un pâlc de molidiș și după circa 3 min. ne conduce iarăși pe creastă în altă șa, la baza altui țanc stâncos (1 765 m).
De aici intrăm în molidișul des de pe flancul nordic al crestei și imediat traversăm creasta printr-un mic defileu de stâncării. Drumul coboară apoi repede în lungul muchiei împădurite, trecând alternativ pe ambele flancuri ale acesteia și după 10 min. ieșim în Poiana Clincei (1 640 rn). Continuăm pe muchie prin rariști de molid și poienițe și după un coborâș repede prin plantație ajungem în Poiana Zănoagei situată într-o șa largă pe culmea dintre V. Urlătoarea Clincei (stânga) și V. Oprișului (1410 m). Aici întâlnim un drum ce vine din stânga. Urmăm acest drum spre dreapta, de-a coasta pe deasupra obârșiilor Văii Oprișului și curând ieșim printr-un ocol către stânga în Poiana Pănicerului situată în șaua largă de pe coama ce desparte V. Oprișului de V. Pănicerului (1 385 m). La capătul nordic al acestei poieni prindem poteca de pe flancul drept al coamei care coboară prin padure și ne conduce, după circa 15 min., într-o poieniță pe Muchia Buricii (1 205 m).
Urmăm muchia până la capătul poieniței, apoi la dreapta prin pădure și după încă 6 min. de coborâș repede revenim pe coamă într-o altă poiană (1 130 m). Din acest punct drumul se orientează brusc către stânga părăsind coama, coboară repede prin pădure, traversează un pârîu (V. Seacă) și continuă pe malul opus aproape orizontal printr-o plantație de molid. Curând trecem printr-o poieniță la obârșia unui pârîiaș, urcăm apoi ușor de-a coasta și ieșim repede într-o poiană lungă întinsă pe Muchia Orbului. De aici urmăm muchia și după circa 10 min., într-o șa largă, drumul devine carosabil (1 040 ni). Curând apar primele case razlețe din satul Bran-Poarta și coborând continuu printre livezi, fânețe și curți țărănești, drumul ne conduce în șoseaua comunală, la răscrucea de drumuri din punctul Podul Oprișului (825 m). Urmăm această șosea prin sat în lungul Văii Poarta și după 2 km (circa 1/2 oră) ajungem în centrul comunei Bran, în șoseaua națională Câmpulung � Brașov.Comentariile membrilor (0)

Nu exista niciun comentariu
 

 
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariuGhid montan

Trasee

Cazare

Harti

Fotografii / Poze

Stiri

Jurnale

Salvamont
 
0,0617 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org