Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

August 2022
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Septembrie 2022
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Online

Vremea
Saua Bucurei
Muntii Retezat

Voluntar in Carpati

Homepage

Lista de discutii
Atentie! Nu toate descrierile cuprinse în ghid au fost actualizate. Unele dintre acestea pot contine greseli. Înainte de a efectua o drumetie în zona, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Serviciului Salvamont, pentru detalii.

De asemenea, daca la întoarcerea din tura puteti furniza informatii actuale despre trasee, cabane sau refugii (inclusiv fotografii cu preturi, numere de telefon etc.), va rugam sa le transmiteti prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizarii informatiilor din Ghid. Astfel, veti reusi sa ajutati alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veti putea beneficia de informatiile transmise de catre alti membri.

Trasee Muntii Baiului

Traseul din Sinaia spre Vârful Piscul Câinelui

Marcaj: Marcaj
Durata: 4 ore.
Sinaia - Cabana Piscul Câinelui - Vf. Piscul Câinelui

Obiective: culmea Câinelui, Vf. Piscul Câinelui.
Timp necesar: 3 - 4 ore
Marcaj: punct albastru pânã la cabana Piscul Câinelui, apoi potecã nemarcatã. Accesibil în orice anotimp.
Descriere:
Din gara Sinaia, de orientam spre Campina, si parcurgem 5 min, drumul national, pana la prima bifurcatie, nesafaltata, ce apare pe partea stanga unde intalnim si primul marcaj PA. Dupa ce traversam calea ferata intram pe strada Piscul Cainelui pe care o urmam spre dreapta pana in capat. Aici drumul se bifurca in 3 ramuri: una coboara, una urca spre o propietate privata (porti mari si verzi inchise) si o alta ramura dupa ce descrie o serpentina stransa urca spre stanga. Deasupra capului vedem o pancarda care ne informeaza despre cabana Piscul Cainelui ca este in renovare (de mult timp si este inchisa accesului turistilor).
Pe marginea drumului forestier de altfel foarte bun, intalnim din cand in cand marcajul PA.
Continuam sa urcam timp de 30 de min pana cand semnele parasesc drumul si dupa un parcurs scurt si orizontal prin padure, ajungem la baza unei poteci inguste ce urca pieptis. Marcajul este in continuare f bun (se vede ca a fost refacut relativ recent) si il urmam, urcand din greu primele 30 de min prin padurea rara de foioase.
A trecut cam 1 h de la inceputul traseului si panta se domoleste permitandu-ne mici ragazuri. De aici urcusul devine placut iar poteca se largeste din ce in ce mai mult pana cand ne scoate in muchie. Urmam muchia initial orizontal, dupa aceea in usoara coborare apropiindu-ne de iesirea din padure. De aici marcajele incep sa se rareasca fiind insa vizibile pe copaci, pe vreme buna. La 2 h de la plecare am iesit definitiv din padure si in spate orizontul incepe sa se deschida spre Masivul Bucegi, respectiv spre Creasta Muntilor Baiului si putem vedea valea Câinelui, culmea Gagul Mare, apoi vf. Gagul Mare, Vf. Mierlei (în sud-est), vf. Vornicu (de sub care pleacã douã ravene adinci), culmea Câinelui (pe care vom continua traseul), iar în nord-est vf. Drãgan. Continuam sa urmam muchia si in acelasi timp poteca, din ce in ce mai slab marcata, dar care se contureaza clar pas cu pas in fata noastra. Urcam un prim varf din fata noastra si apoi ne orientam usor diagonal dreapta pe sub Vf Piscul Cainelui, si pe deasupra unei stane, avand ca punct de reper o mic grup de zade. Poteca ne va conduce pana in apropierea varfului unde vom intalni in scurt timp drumul larg ce strabate muntii Baiului pe care putem sa ne continuam traseul fie spre Vf Baiul Mare fie inapoi, spre Posada. De pe varf putem revedea cu plãcere vãile ºi culmile observate la ieºirea din pãdure ºi completãm imaginea cu elemente noi. Astfel, spre nord apare bazinul superior al Vãii Rele, dezvoltat între Muntele Cumpãtu (stânga), vf. Baiul Mare (afectat de impresionante ravene care jupoaie versanþii aproape în întregime) ºi vf. Drãgan (dreapta, cu drum). În spatele acestora, cãtre nord-est, în ultimul plan, zãrim o parte a vf. Paltinu (stânga) ºi Muntele Sloeru-Mãrcu-ºanu (un platou larg în dreapta), apoi valea Doftanei dincolo de care, spre est (dreapta), Munþii Grohotiº cu cîteva vârfuri mai evidente (Grohotiº - ascuþit ºi cel mai înalt; Uliþa ºi Radila Mare la sud, în dreapta acestuia). În zilele senine, cãtre N-NE pot fi vãzute ºi crestele albe ale munþilor Ciucaº ºi Zãganu. Spre sud-est se urmãresc cu privirea valea Floreiului, localitatea Teºila ºi ultimele culmi (împãdurite) ale Munþilor Grohotiº, aflate la 1 100-1300 m înãlþime. Desigur, imaginile cele mai frumoase le oferã abruptul estic al Munþilor Bucegi ºi sectorul de defileu al Prahovei.

Data actualizarii: 06.05.2014


Comentariile membrilor (2)

gabir
gabir
Busola
 
1
Traseul este in continuare bine marcat cu PA pe portiunea din padure (de unde se termina drumul forestier, de la noua proprietate privata, pana la iesirea din padure), dupa care oricum se urmareste culmea drept, mai ales iarna, pana pe Vf Piciorul Cainelui. Cu rachete de zapada am facut din Sinaia pana pe varf cam 3.5 h (conditie fizica medie).


Marþi, 29 ianuarie 2013 - 16:24  

nicolaes
nicolaes

 
2
Parcurs 22 nor. Marcaj bun pana la iesirea in gol alpin.


Marþi, 25 noiembrie 2014 - 21:19  


 




Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu



Ghid montan

Trasee

Cazare

Harti

Fotografii / Poze

Stiri

Jurnale

Salvamont
 
0,0447 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2022) www.carpati.org