In prim-plan pe centru, Valea Izvorul Muntelui, putin mai in dreapta Bicaz, iar in stanga , plan mai indepartat Piatra Neamt si .... multe, multe stele
Da intr-adevar...echipamentul este scump ...dar nu echipamentul da valoarea fotografiilor, sunt convins de asta... pot si garanta! O asemenea poza nu poate fi realizata cu un digital ieftin, dar poate fi usor depasita de un aparat ieftin pe film...Cmena chiar
Acum se accepta poze facut in Photoshop ? Hmm ! Si la urma urmei, ce interes prezinta aceasta realizare pentru...:-) Hai ca-i dau si eu acum o nota de sa-mi aminteasca preotel de mine tot anul 2008 :-)
Parerea mea este k pt. a realiza o fotografie deosebita este nevoie de un adevarat cocktail: in primul rand sa ai norocul sa prinzi ceva special,un fenomen meteo rar,un peisaj superb,culori expresive si puternice si sa ai un echipament cat mai bun care sa inregistreze toate astea la o calitate maxima. Deci trebuie sa-mi iau neaparat un trepied dar sa fie cat mai usor... Si asa am carat de revelion 25 kg in spate.
@Mihai, daca titlul este prea lung iti sugerez sa citesti doar cat vrei din el Acum, ar fi urat din partea ta, ca dupa ce am stat 3 nopti in PS ca s-o fac, sa-mi boicotezi tu poza
foarte bine surprins momentul. pot sa confirm ca nu este nimic trucat in fotografie: jos, sub nori, erau artificiile aruncate spre cer din vale, iar ploaia de stele sunt artificiile pe care cineva incerca sa le lanseze la Dochia. Frumoasa realizare, baieti. Felicitari! Frumos Revelion la Dochia.
Uite cati carpatisti au fost pe Ceahlau de revelion!
Ai dreptate partial, noi am facut revelionul la statia meteo, si poza de acolo este facuta iar ploaia de stele nu sunt artificiile, ci stelele de pe cer, iesite asa din cauza expunerii de 12 minute
Draga savcoco, te cam contrazici, acum spui ca ai stat 3 zile in PS, acum doar 12 minute. Cred tot Theo avea dreptate, 12 minute si juma de Photoshop :-)
Sâmbătă, 5 ianuarie 2008 - 16:38
boreal2007
25
"12 minute si juma de Photoshop" nu ma fac sa-mi placa mai putin fotografia, ma indreb cate fotografii se mai publica astazi fara sa se umble la ele sau cate fotografii reusesc sa cada in dizgratie numai pentru ca dupa o lunga perioada de timp s-a aflat ca de fapt nu reprezentau realitatea.
Poate ca ar trebui sa se introduca si o rubrica reprezentand fotografiile inainte si dupa prelucrare, sa stim si noi cu ce ne dopam
Si inca ceva, de ce fotografia este incadrata la rubrica documentare pentru ca eu, oricat m-as stradui, nu vad nicio legatura cu ea.
@Cristi: Felicitari si Tedi! Probabil apareau mai multe astfel de poze dar nu am avut decat un trepied si un singur cablu declansator, de asta am cooperat ambii la aceeasi fotografie. Sunt curios daca se va depasi si celalat record al meu: 103 notari la aceeasi fotografie
@boreal In cazul de fata fotografia este "naturala" din aparat, singurele modificari sunt un crop si resize. De PS am spus ca sa nu se mai ia "carcotasul" de mine.
Prea tare aparatul ala... cu obiectivu shiel mititiel... ca la FUJI FinePix S9500 pe care abia l-am cumparat optiunea Bulb sau Blocat cum pana mea i-o zice nu tine mai mult de vreo 40 secunde ((
Pun pariu ca v-ati dezghetat cand ati vazut ce a iesit! O fotografie de n-am cuvinte, in care regasesti multa caldura sufleteasca si ceea ce ne anima pe multi sa ne indreptam pasii catre munte, spunand in sine, plini de curiozitate copilareasca: "Da' acolo ce-o fi? Ma duc sa vad!"
o minunatie...deci asta am ratat coborand de acolo in 30
Sâmbătă, 12 ianuarie 2008 - 18:36
nanok
43
f fain. hint pt cosmin: orizontul, pare sa fie un grad inclinat spre stinga, sau cam asa (oricum merita 10, no worries ). hint pt ceilalti: cind nu e trepied, si beanbag-ul e trepied. cind exista structuri mai inalte prin preajma (daca era statie meteo se gasesc "suporti" ), however, declansatorul e declansator (poate o telecomanda universala de la televizor putea tine locul)
Nanok, orizontul nu e drept datorita curburii pamantului.....:-D:-D: si chiar asa...de ce trebuie oare sa ne incadram neaparat in niste standarde?? Oricum in cazul de fata inclinarea lui e data de muntele din dreapta care da senzatia de inclinare a fotografiei...daca urmaresti linia cetii o sa vezi ca nu e chiar asa de stramb :-)). In cazul unei asemenea imagini telecomanda fara fir era total inutila...la Pentax nu exista decat declansare normala cu telecomenzile wierless, iar in modul Bulb, numai cea cu fir poate fi utilizata!
Mult prea valoroasa pentru a fi doar pe locul 3 in top. Adica, peisaje stralucite sunt la tot pasul, insa asta e "regizata" in toata regula. Aici nu mai intervine norocul. Trebuie un pic de arta ca sa pregatesti asa ceva. Felicitarile mele.
Luni, 14 ianuarie 2008 - 22:32
nanok
47
salut tedi. stiu exact ce vrei sa spui cu orizontul. eu nu zic ca nu e drept, eu zic doar ca nu _pare_ drept . de obicei sint mai atent la ce vede ochiul decit la realitatea stiintifica (daca trebuie sa rotesc poza un pic sa _para_ dreapta, si mai echilibrata, desi _stiu_ ca strimb orizontul "real", so be it). bineinteles, asta e punctul meu de vedere, take it at face value . nu stiam sigur cum e la pentax, nikon-ul d50 stie sa faca T in loc de B, cind il pui pe B in "ir remote" mode, din pacate nu stie mirror lock up, asa ca prefer pentaxul meu cinstit . un motiv in plus sa-mi fac o data telecomanda aia pe fir (is cam lenes), multam mult, chiar ma intrebam cum e la pentaxuri cu ir-ul.
toate cele bune, happy shooting & potecareala
Mai bine o cumperi...iese mai bine si ai certitudinea ca nu te lasa la greu...plus aspectul pe care nu il poti neglija....asta bineinteles e parerea mea!!...
Este foarte foarte faina ma uit de cateva zile si imi place, asta inseamana ca este o fotografie reusita. Pana acum nu am notat-o din cauza orizontului care si eu l-as fi rotit cateva grade ca sa nu dea senzatia de alunecare. Cu toate astea o sa iti dau nota maxima pentru stradanie si mai ales pentru ca te-au tinut acumulatorii !
vad ca va tot cramponati de photoshop,de cat de mult a lucrat cu el si multe altele...daca vreti sa vedeti foto netrucate faceti dia sau foto clasice. pe computer si cu un aparat digi e normal sa mai gasesti trucuri dupa priceperea si cunostintele utilizatorului.ideea e daca va place sau nu. mie imi place si are 8,5 din partea mea.sunt nou ca utilizator al site-ului dar urmaresc de mult galerii foto. una peste alta,e frumoasa
ce sa zic cred ca nu mai pot sa zic nimic ff fain poza faina atat ploaia de stele cat si valea(lasa impresia ca ii in flacari de la stelele cazute)
felicitari
Poza asta are 3076 afisari unice si 100 de note, iar putin mai sus in topul general Carpati.org e un nene care fumeaza notat fiind de 114 persoane, din 6973 afisari! Eu cred ca asta chiar e o performanta, pozitiva pentru autor(i), si negativa pentru acei multi care nu s-au strofocat sa dea un clic pe o nota, indiferent care ar fi aceea!
Da, cred ca sunt cele mai notate si comentate fotografii de pe site! Pe mine ma bucura, dar mi-as dori sa fie cat mai multe fotografii de acest gen! Si vor mai fi, cu siguranta ...
Fotografia e impresionanta, singura mea obiectie este legata de titlul care induce putin in eroare - darele de lumina sunt stelele in sine care s-au miscat pe durata expunerii, si nu meteoriti sau "stele cazatoare", care ar aparea miscandu-se in directii diferite fata de restul de stele. Cand am deschid poza, dupa titlu ma asteptam la o poza cu meteoriti.
Insa poza e superba.
Felicitari... totusi dau un 9 pentru prima impresie... niciodata ochiul in natura nu va surprinde asa ceva si in prima fractiune in care o privesti ai impresia ca e o reclama sau orice altceva nenatural.... pentru efort insa 10
As face o mica remarca, caci vad ca titlul formeaza confuzii (vezi comentarii mai sus). Din cate imi dau eu seama, in poza nu e o ploaie de stele ca la carte (cea de astronomie). Ci miscarea corpurilor ceresti in timpul t.
Din cate stiu eu, meteorii se vad ca si cum nu ar fi inteles nimic: au o traiectorie cu totul diferita de cea a celorlalte corpuri; se misca mult mai repede pe cer (deci lasa dara mai lunga), si pe directii foarte ciudate (nu se rotesc de la E la V, ca stelele pe care le vedem in fiecare noapte). Deci se disting clar pe un fundal de cer instelat si se sting foarte repede.
Am observat ca se face foarte des confuzia meteor-meteorit. Iata despre ce e vorba:
-meteoroidul este o particula de praf aflata in spatiu; Cand ajunge in atmosfera se observa sub forma de
-meteor, adica fenomenul luminos de pe cer. Daca mai ramane ceva din bucatica aceea de roca, va cadea pe pamant si avem ceea ce se cheama
-meteorit
Sper sa fie utile cuiva informatiile, cu toate ca vin la muult timp de la postarea fotografiei.
Anda, este foarte corecta remarca ta, aceasta nu e ploaie de stele propriu-zisa ci distanta parcursa de stele in cele 12 minute cat a fost diafragma deschisa. O ploaie de stele reala e destul de greu de surprins in poze pentru rapiditatea cu care se petrece si timpul scurt in care are loc.
Numai bine!
O fotografie este in genere o creatie a autorului, o fantezie de-a lui; e ceea ce vrea sa exprime el prin "opera" sa, asta nu inseamna ca totul trebuie sa fie 100% tehnic corect, poate fi si fantezie, poate fi exact ca o poezie, sa te duca undeva cu gandul departe! Nu s-a facut nicio confuzie ci doar o simpla asociere a unui fenomen, cu imaginea rezultata dintr-o expunere lunga! In mod sigur "cei doi autori" stiu toate detaliile legate de ce reprezinta fiecare element cosmic si totodata, se stie si ce au pozat!
Iti multumim oricum pentru explicatii, dar in continuare trebuie sa privesti ca atare titlul, nu trebuie sa il iei mot-a-mo!
Sigur, mi se pare si mie expresiv titlul; dar citisem undeva mai sus, in comentarii, semne ca nu se intelege despre ce e vorba. Mi se formeaza un defect profesional in a exprima conceptele a.i. sa nu fie pericol de confuzii ...
(Si nu in ultimul rand,) Felicitari pentru foto!
Miercuri, 19 septembrie 2012 - 21:19
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu
Vineri, 4 ianuarie 2008 - 20:51