Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Online

Vremea
Varful Bulboace
Muntii Vrancei-Penteleu

Invatarura de minte: Valea Seaca dintre Clai - 1 septembrie 2007 (Muntii Bucegi)





Traseu:


Busteni - Valea seaca dintre Clai (1B) - Brana lui Raducu (1A) - Valea Caraimanului - Busteni


Aventurieri:


Eu & Laura



Prima zi de toamna...Planificasem iesirea asta de ceva vreme si toata saptamana am fost cu ochii pe net & tv pentru a vedea cum o sa fie vremea. Din pacate, se anuntau ploi L. Vineri seara am pregatit rucsacii si am mai verificat iar prognoza meteo - nimic imbucurator. E..., asta este, mergem si vedem la fata locului ce si cum. Nu ar fi fost prima data cand meteorologii se inselau Smiley


La 7:30 eram in personal, timpul a trecut destul de repede, si pe la 10:30 eram in Busteni. O pornim usor spre Hotel Silva.


Vremea era super pentru o drumetie ca cea pe care vroiam sa o fac, Crucea Eroilor se vedea
in toata maretia ei





Carpati.org



Carpati.org





De la Hotel Silva urmam poteca marcata cu Triunghi Albastru, pe "Drumul Urlatorilor". Dupa 10-15 minute ajungem la cantonul "La Gratar" ; continuam inca putin pe o portiune aproape orizontala si curand vedem intrarea in Valea Seaca dintre Clai , care parca ne imbia sa pornim pe ea:



Carpati.org



Buuun... Gata cu gluma.

In week-endul asta am mai invatat o lectie pe propria piele, cand din cauza incapatanarii mele totul se putea sfarsi foarte urat. Greseala, foarte mare, a fost ca am plecat pe un asemenea traseu (grad de dificultate1B) netinand cont de conditiile meteo (ploaie,ceata, umezeala). A nu se intelege ca pe trasee mai usoare e indicat sa mergi pe asemenea vreme Smiley


Si acum povestea.... Dupa cum spuneam am ajuns in Busteni pe la 10:30 si am pornit pe Valea Urlatorilor. Fata de acum 2-3 saptamani cand trecusem pe acolo, drumul era aproape pustiu, doar cateva personae care se indreptau spre Cascada Urlatoarea.


Inca nu ploua, dar umezeala din aer era foarte mare, terenul destul de alunecos. In drum spre intrarea in vale am tot discutat cu Laura ce sa facem, sa renuntam la traseul initial si sa mergem la Urlatoare...sa ne plimbam prin statiune...


La intrarea in vale am facut un mic popas, am mancat cate ceva si am stabilit sa mergem la Cascada Urlatoarea. Mie tot nu imi venea sa renunt la Valea Seaca, ma atragea ca un magnet. M-am rugat de Laura pana am convins-o sa facem cativa pasi, putina miscare, spre Valea Seaca dintre Clai, urmand ca apoi sa mergem la cascada.


Pana am mancat, pana am mai balaurit aiurea prin zona, s-a facut 11:30 - 12 fara ceva.


Inainte de plecare




Carpati.org


Carpati.org



Si am plecat... nici nu banuiam ce ne astepta.


Prima saritoare ne-a intampinat, avea cam 20-25 m, si am ocolit-o prindrepta. Au urmat alte saritori mai mici, stanca, bolovani, inceputul era promitator, traseul ne placea (chiar si Laurei Smiley). Incet- incet treaba a inceput sa se complice. Am dat de saritori care in conditii meteo normale, piatra uscata, nu cred ca ne-ar fi pus mari probleme, dar asa... totul ud si alunecos in jur...


Am incercat pe cat posibil sa evitam saritorile, cand pe drepta, cand pe stanga, din cauza asta am pierdut destul de mult timp.


Carpati.org



Carpati.org





Valea Seaca dintre Clai, deloc seaca acum, incepea sa ne puna probleme. A trebuit sa apelam la echipament, ham, cordelina, carabe, fara de care nu stiu ce ne-am fi facut. Eu am inceput sa ma catar, cu greu, pe stanca umeda,verificand prizele de 2-3 ori, tragand apoi rucsacul cu cordelina iar apoi asigurand-o pe Laura.







Carpati.org




Carpati.org



Trunchiurile de copaci de care am fi putut sa ne ajutam, la unele saritori, nu ne erau de nici
un folos acum, fiind ude alunecai pe ele mai ceva ca pe gheata.


Stanci, stanci si iar stanci....oboseala incepe sa se faca simtita... ceata din ce in ce mai deasa...asigurare dupa sigurare...tras rucsac...




Carpati.org



Carpati.org





Laura"un pic" obosita




Carpati.org



Am dat de o saritoare mai dificila, stanca umeda, nu prea aveai prize bune pe care am incercat sa o evitam prin stanga. Am mai pierdut vreo 10-15 min cu treaba asta, nu am reusit, si am incercat iar catararea directa,. In final am reusit sa trec, cand sa arunc cordelina dupa rucsac si Laura, vad ca o uitasem josSmiley. Am mai pierdut vreo 10 minute, Laura incercand sa imi arunce un capat.




Carpati.org


Carpati.org



Am ajuns si la prima saritoare cu fereastra




Carpati.org



Laura era foarte speriata, eu am incurajat-o, spunandu-i ca nu mai avem mult si iesim in sa, bazandu-ma pe descrierea din cartea lui E. Cristea (dupa saritoarea cu fereastra nu ar fi trebuit sa nu mai fie prea mult).




Carpati.org



Cu sperante noi, am inceput iar catararea pana am ajuns la o a doua saritoare cu fereastra, iar
apoi inca una, mai mica, iar iesirea din vale tot nu se zarea. Cu moralul cam la pamant, am hotarat sa sunam la Salvamont, sa anuntam pe unde santem si sa ceremmai multe informatii despre traseu.


Vorbind cu Salvamontul




Carpati.org



Cand i-am spus salvamontistului (Claudiu) pe unde santem, parca am vazut cum isi pune mainile in cap, dar s-a mai linistit un pic cand a auzit ca avem macar ceva echipament. M-a intrebat cum de am ales traseul asta iar cand i-am spus ca m-am documentat din Kargel, mi-a spus ca multi au patit-o luindu-se dupa cartile lui (nu stiu ce a vrut sa spuna cu asta). I-am spus ca nu prea mai avem cale de
intoarcere,era dificil sa coboram, el mi-a spus ca ar trebui sa fie ceva pitoane pe traseu de care ne-am putea folosi, dar nu am vazut asa ceva pe traseu.


Am hotarat sa o luam din sa spre dreapta, pe Braul lui Raducu, si a fost de accord cu noi, spunand ca prin stanga,spre Urlatoare, putem da in chestii mai urate.


Gata de drum




Carpati.org



Am pornit iar si nu dupa multa vreme am ajuns in portiunea cu iarba si zade, iar apoi in sa.


BUCURIE MAXIMA !!! Din sa se mai urca un pic,cam 10 m, spre dreapta, iar apoi se intra in Brana lui Raducu. Ajnsesem in sa la ora 17:00. Am sunat iar la salvamont,cum convenisem, si i-am spus ca am ajuns cu bine sus si pornim pe brana.


Pe brana, ni se parea floare la ureche acum,dupa ce trecusem prin Valea Seaca. Am pierdut un pic poteca la un moment dat, din cauza cetii si a jnepenilor, dar am revenit repede pe carare. Intr-un fel am avut noroc cu ceata, pentru ca nu a vazut Laura pe unde am adus-o Smiley.


De la iesirea din vale, in portiunea cu iarba, si prin brana , printre jenpeni, ne-am facut fleasca, pantaloni si bocanci, in schimb in sus goretexul si schoellerul si-au facut treaba.


Am vazut si ceva flori de colt, dar cred ca va dati seama ca nu ne mai ardea de nici o poza (oricum,am observat ca bateriile din aparat erau terminate, in afara de primele 3 poze toate au fost facute cu telefonul).


Cu atentie mare am reusit sa trecem si Brana lui Raducu, grabiti de intunericul care se lasa. Cand am iesit in traseul cruce albastra,de sub telecabina, - fericire mare! Eram ca acasa pe aici, mai ales ca in urma cu 2-3 saptamani mai facusem traseul asta. Dar ce diferenta: atunci plin de turisti,galagie, soare, acum doar ceata si o atmosfera sumbra.


Am pornit la vale, bucurosi ca am scapat cu bine din aceasta "aventura". Acum, la coborare,
fiind mai relaxati, traseul fiind cunoscut, am inceput sa simtim oboseala acumulata pe Valea Seaca dintre Clai, piciorele fiindu-ne ca de guma.


I-am sunat pe parintii Laurei sa vina sa ne ia din Busteni (stau in Tohan, intre Bran si Zarnesti). Pe la 18:40-19:00 eram deja la hotel Silva, rupti de oboseala, cu bocancii plini de apa... Am fost "culesi" de parintii Laurei pe undeva aproape de Fabrica de Hartie. Cand ne-au intrebat pe unde am fost noi am balbait ceva de genu' "E..., pe la Urlatoarea, Jepi, pe aici pe aproape" si am scapat de mai multe explicatii.


Am ajuns acasa, am facut o baie fierbinte, haine uscate... o visinata mica :P si la somn. Nu am
reusit sa adorm imediat, din cauza oboselii si gandindu-ma la greseala pe care o facusem azi.


Sper ca fiecare sa invete ceva din povestea asta, si sa nu sariti prea tare pe mine cu
reprosurile - mi-am invatat lectia Smiley. Cea mai mare greseala a fost ca nu am tinut cont de conditiile de pe teren iar a doua,poate, ca am plecat fara cineva care mai facuse traseul. A, si inca ceva, echipamentul potrivit pe munte conteaza foarte mult! Fara cordelina aia (pe care am pierdut-o pe Brana lui Raducu,cred,50m), ham, carabiniera si cele cateva noduri pe care le invatasem nu stiu cum s-ar fi terminat povestea asta. Incaltamintea
iar a contat foarte mult, am avut noroc cu bocancii cumparati chiar cu o zi inainte, am dat ceva bani pe ei dar au meritat,pe mine m-a convins firma asta (aderenta buna pe stanca umeda).


Si acum, dupa pozele cenusii de la inceput, putina culoare:




Carpati.org


Carpati.org


Carpati.org


Carpati.org


Carpati.org


Carpati.org



PS: Pe parcursul traseului imi spuneam ca ajung acasa si vand tot echipamentul (casca,ham,coarda,carabe,coltari...), nu imi mai trebuie asa ceva... dar acum "microbul" cred ca a intrat definitiv in mine Smiley.


Si sa nu uit de traseul parcurs:


Carpati.org


Carpati.org


Numai vreme buna!



Marți, 11 decembrie 2007 - 14:07 
Afisari: 3,427 


Postari similare:





Comentariile membrilor (36)

valibv
valibv

 
1
Seaca dintre Clai, cea mai usoara dintre vaile 1B ale Bucegilor, nu se face pe vreme umeda (ca, de altfel, si celelalte vai de abrupt).

Numai bine.


Joi, 6 septembrie 2007 - 10:50  

ad078
ad078
(admin)

 
2
Acum stiu Carpati.org
De fapt,stiam si inainte dar am fost prea incapatanat


Joi, 6 septembrie 2007 - 10:52  

cipicernat
cipicernat
(admin)

 
3
Cam prea des si cam prea cu lejeritate este descrisa intrarea pe valea asta (si nu numai). Iar asta va atrage inevitabil si oameni mai prost echipati.
Sa nu te superi pe mine, nu arat cu degetul, dar hai sa lasam totusi ceva mai putina informatie concreta, este totusi o vale nemarcata. In rest.. o lectie terminata din fericire bine. Sa speram ca vor trage concluziile necesare si alti membrii ai site-ului.


Joi, 6 septembrie 2007 - 11:02  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
4
Vai, vai, vai ! Citesc des despre aceste vai si brane din Bucegi, care desi clasificate "doar" 1A sau uneori 1B, genereaza niste dificultati care nu ar trebui sa fie, sau existe, daca ne raportam la gradul lor de dificultate.

Voi ati plecat echipati, inclusiv cu casti, nimic de zis. Totusi, undeva ati fost imprudenti. La capitolul meteo ma refer.

Bun, stanca era uda, dar cu chiu cu vai ati trecut. Ceata, cer acoperit, fie. Mie mi se zbarleste putinul si scurtul par de pe cap gandidu-ma la ce s-ar fi putut intampla daca incepea o ploaie zdravaga, care ar fi adus la vale bolovani, bolovanis, cregi si alte trebusoare numai bune de spart capul. Cu casca cu tot.

Stiu, se va gasi careva care sa observe ca iar zic " ...s-ar fi putut intampla...".

Tot ce vreau sa afirm, este ca asemenea vai foarte inguste, sunt adevarate jgeaburi din care nu exista scapare in caz de "avalanse" de zapada, pietre sau apa. Nimic nu este mai sigur decat o creasta din acest punct de vedere. Ca ea poate fi tinta unui fulger, asta-i alta mancare de peste !

Bun, si ca sa inchei pe o nota optimista, ca sa nu se ia careva de mine, fainute pozele din final, pline de optimism. Si ca sa dau cu bata in balta, te-as ruga sa-mi dai numarul de telefon al parintilor Laurei ca se le spus cu precizie UNDE ati fost de-a adevaratelea :-))

NB : Daca aud undeva ca ti-ai vandut totusi echipamentul, te sterg de pe lista mostenitorilor mei !


Joi, 6 septembrie 2007 - 11:06  

griz
griz

 
5
Seaca dintre clai, frumoase vale cu frumoase amintiri, tin minte cum si noi am facut o greseala similara cam acum un an, diferenta era ca in loc de ploaie ningea si valea era acoperita de un strat de gheata si zapada....

Cat despre a merge pe nemarcate mereu cu cineva care a mai facut traseul nu mi se pare mereu o idee buna, iti fura o mare parte din frumusetea descoperiri locurilor si a traseului....

Oricum e bine ca ati prins gustul, pe stanca uscata ar fi fost o cu totul alta experienta..


Joi, 6 septembrie 2007 - 12:01  

stefalexe
stefalexe
Busola
 
6
inca un episod din ceea ce ceream mai demult pe forum: sa-si relateze fiecare si greseli, ture nereusite, tampenii facute, ca de laudarosi care au facut nu stiu ce vale in 3 ore in loc de 5 si de relatari dragute cu poze zambarete pe brauri expuse e plin internetul! umbla lumea pe toate coclaurile, crezand ca daca au putut gagicile alea, pot si ei!

felicitari pentru curajul de a relata tura, cu riscul de a fi considerat fraier sau nechibzuit! data viitoare ia-ti niste acumulatori sa faci mai multe poze, ca nu se stie care e ultima! de virusul asta nu mai scapi! tot inainte cu realizarile bune!

un lucru bun este ca poza ta de la profil are o poveste de spus!


Joi, 6 septembrie 2007 - 12:15  

gb_lyc
gb_lyc

 
7
Nu repet povestea cu ... bravo pt relatare, autocritica etc

O mentiune numai:
Indiferent cat de nerabdatori suntem uneori si cat de putin timp ni se pare ca avem in viata sa ne satisfacem aceste placeri... intotdeauna e loc de o retragere chibzuita din traseu atunci cand incepem sa pricepem ca socoteala din targ nu bate cu aia de acasa.
In rest ... buna idee cu echipamentul. In zonele de abrupt e bine sa nu se plece niciodata macar cu o cordelina in rucsac.
Ok, daca mai e si un ham, o casca, un opt, ceva carabe e lux, dar MACAR o cordelina.
Aia cel putin e cea mai ieftina dintre toate si se vede cat de buna e la casa omului si acolo unde nu te astepti.
Chiar daca va incumetati pe trasee mai "ciudate" fara a fi insotiti de cineva care stie zona, zic eu, bine e totusi inainte de plecare sa vorbiti cu o asemenea persoana tinand cartea dupa care va ghidati in mana - cine stie, pot fi si erori de descriere sau de interpretare.
Respecte !

ps: nu cred ca e cazul vostru la cat de lucid totusi ati tratat problemele ivite insa ...
sper ca ati sunat salvamontul la coborare sa doarma si omu' ala linistitCarpati.org


Joi, 6 septembrie 2007 - 12:31  

octavian67
octavian67
Caraba
 
8
Radu (alias griz) cred ca se refera la tura asta: http://www.carpati.org/jurnal/tura_extrema_in_bucegi_rt_4-5_noiem
brie_2006_busteni_-_valea_seaca_dintre_clai_1b_-_braul_lui_raducu
_1a_-_jepii_mari_-_busteni/397/

Carpati.org


Joi, 6 septembrie 2007 - 15:47  

andrei
andrei
Busola
 
9
Fix la asta se referea griz. Carpati.org

In alta ordine de idei, descrierile din Kargel, Cristea (in afara faptului ca s-au cam invechit binisor) se refera la traseul parcurs in conditii meteo cat mai favorabile. Gradul de ansamblu al traseului este dat avand in vedere parcurgerea in conditii meteo favorabile...


Joi, 6 septembrie 2007 - 15:53  

ad078
ad078
(admin)

 
10
Ciprian: eu postasem tocmai in ideea ca sa nu mai repete si altcineva prostia mea,poate ca ai dreptate in legatura cu descrierile...

Mihai: nu am subestimat nici o clipa traseul,gandindu-ma ca e cotat "doar" cu 1B, pur si simplu eram eu "fixat" ca trebuie sa il fac chiar atunci Carpati.org;si,dupa cum spuneam, m-am contaminat definitiv cu "virusul" asta: Muntele! (deci nici gand sa vand echipamentul)

Gabi: ne-a sunat salvamontistul, pe la jumatatea traseului cruce albastra, noi cam uitasem Carpati.org

Octav&Andrei: Citisem la vremea lui jurnalul, dar am uitat complet de el, il stiam doar pe cel mai recent, al Silviei; ma apuc sa le recitesc-poate mai invat cate cevaCarpati.org


Joi, 6 septembrie 2007 - 16:31  

alexutza88
alexutza88

 
11
se pare ca domnul kargel ne da la toti batai de cap la un moment dat.. uneori descrierile sale sunt foarte scurte si nu specifica multe despre traseu.. eu am patit-o pe valea comorilor pe care kargel o descrie ca pe o floare de vale asa ca am luat-o la picior cu rucsaci grei.. noi am mers cum am mers dar rucsacii mai ramaneau in spate Carpati.org plus ca multe din traseele descrise de domnii cristea si kargel s-au schimbat, un bun exemplu cred ca e valea adanca, pe care ei o coteaza 1A si de la caderea bolovanului pe ea sigur nu mai are 1A.


Joi, 6 septembrie 2007 - 23:31  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
12
Eu nu m-am luat niciodata dupa herr Kargel, pentru simplul motiv ca nu mai eram in tara cand a aparut cartea sa :-) Acestea fiind zise, eu raman cu impresia ca lumea le cam vrea, pe multe, mura-n gura !


Vineri, 7 septembrie 2007 - 09:31  

griz
griz

 
13
Nu este vorba de mura in gura, dar mi se pare normal ca sa existe si in romania ca si in afara carti care sa prezinte destul de clar traseele de alpinism, in felul acesta s-ar putea evita multe situatii neplacute.....

Tinand cont ca ultima aparitie de acest gen referitoare la Bucegi cred ca a fost cartea lui herr kargel(care are si ea o vechime), chiar nu pot spune ca stam prea bine...


Vineri, 7 septembrie 2007 - 09:55  

ad078
ad078
(admin)

 
14
Da,am observat si eu ca descrierile sunt destul de sumare si ,cel putin pe traseul de l-am facut eu, nu prea mai corespund.

Radu are dreptate, dupa Cristea si Kargel (adica anii 70-80) nu a mai aparut nici un ghid...


Vineri, 7 septembrie 2007 - 10:13  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
15
Bine, poate ca nu am ales cuvantul cel mai potrivit, scuze !

Ce vroiam sa zic este ca, oricat de precisa ar putea sa fie o descriere dintr-o carte, foarte repede ea poate sa nu mai fie de actualitate. Intre momentul culegrii informatiile pe teren si aparitia cartii, multe se pot schimba. Iar cand cartea respectiva are venerabila varsta de 31 de ani ( Trasee alpine in Carpati a fost editata in 1976 ! ) nu cred ca te mai poti astepta la o informatie de actualitate :-)

Si iata ca ajungem la mult dorita noastra rubrica GHID MONTAN recent actualizat :-)) Ar fi de dorit ca fiecare utilizator al acesteia sa vina cu mica lui caramida daca a gasit incoerente intre cele indicate pe monitor si cele constatate pe teren.

Pe la noi nu exista o singura revista periodica consacrata muntelui. Eu unul greu imi pot imagina pe cineva, in contextul actual, sa se lanseze in scrierea si editarea unor noi ghiduri...Si uite cum redevenim pionieri. Dar fara cravata rosie :-)


Vineri, 7 septembrie 2007 - 10:28  

andrei
andrei
Busola
 
16
Din pacate, in Ghid Montan nu sunt (si) trasee alpine :-)


Vineri, 7 septembrie 2007 - 11:01  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
17
Pai cum ziceam, fa-te pionier :-)) Sau scrie, si devii celebru ! Ca bogat, nu cred :-(


Vineri, 7 septembrie 2007 - 11:23  

lenti
lenti

 
18
Intru si eu ca musca in lapte considerandu-ma un bun "expert de vai alpine ale Bucegilor" cum ma numea cineva pe acest site...Mai copii, voi pana nu o patiti pe vaile din Bucegi nu va lasati...Am sa va relatez o intamplare "hazlie" din aceasi zona cand cu vreo 3 saptamani in urma am adunat pe un ratacit de pe Claita, iar cand am ajuns in Valcelul cu acelasi nume un minunat Club Montan (nu am sa-l numesc din motive personale) a organizat un concurs. Concurentii au fost anuntati de catre "organizatori" ca acesta concurs se va desfasura pe Valcelul Lupului - evident ca acela era Valcelul Claitei, dar ce-i mai tris este faptul ca salvamontul nu stia de acest concurs...si totusi bagam oameni pe trasee pe care nici macar nu habar nu avem cum se numesc...nu doresc nimanui rau, dar cand plecati la drum incercati sa discutati cu unul care a mai facut traseul mai de curand, ca, venerabilul Cristea la vremea dumnealui a facut o minunata culegere, dar de atunci si pana acum mai sunt si lucruri noi sau care nu mai corespund...cat despre bolovanul de pe Adnca este acolo de cand ma stiu...alta este acum problema cu Adanca - prietenii mei stiu de ce.
P.S. toate saritorile pe Seaca dintre Clai au cel putin cate un piton pentru rapel....

Lenti


Vineri, 7 septembrie 2007 - 11:25  

andrei
andrei
Busola
 
19
Eu sincer sa fiu nu am vazut pitoane la prea multe saritori pe seaca dintre clai (anul trecut chiar le-am cautat insistent). Iar cele care sunt, multe sunt ruginite, unele batute cam aiurea (adica directia fortei aceeasi cu directia fisurii), ascunse...


Vineri, 7 septembrie 2007 - 11:46  

griz
griz

 
20
"dar cand plecati la drum incercati sa discutati cu unul care a mai facut traseul mai de curand"

cam aici intra in actiune RT-uril despre trasee alpine care sunt postate pe carpati, si care in opinia mea sunt foarte utile si de aceea e bine ca in ele sa se faca o descriere cat mai clara/amanuntita si obiectiva a traseului...

Problema e ca multe rt-uri se pierd in negura timpului si de-aia ar fi buna o oarecare organizare a rt-urilor


Vineri, 7 septembrie 2007 - 12:07  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
21
Buna idee ! O solutie ar fi ca se existe un link catre aceste RT chiar din Ghid, specialistii inteleg ce vreau sa zic :-)


Vineri, 7 septembrie 2007 - 12:22  

ad078
ad078
(admin)

 
22
Eu cred ca "Search"-ul va rezolva problema Carpati.org


Vineri, 7 septembrie 2007 - 12:26  

stefalexe
stefalexe
Busola
 
23
nu e prima data cand se cere legatura catre jurnale si stiri direct din ghid, asa ca va invit sa bagati material aici:

http://www.carpati.org/forum/sugestii_si_impresii-11/impresii_sit
e-734/


Vineri, 7 septembrie 2007 - 12:29  

alexutza88
alexutza88

 
24
am fost si eu la concursul cu pricina Carpati.org cred ca a fost mai multa dezorganizare decat organizare, plus ca multora dintre participanti li s-a parut foarte nasol traseul..mie mi-a placut mult de tot si, lenti, mersi de informatia cu numele valcelului, pt ca eu atunci am tot intrebat, ca sa stiu si eu pe unde ma aflu si asta mi s-a spus ca e valcelul lupului


Vineri, 7 septembrie 2007 - 14:00  

lenti
lenti

 
25
Maestre, dar sincer, cate pitoane ai batut tu in saritorile patriei?


Vineri, 7 septembrie 2007 - 14:54  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
26
Nu cred ca este relevant batutul pitoanelor, precum nici numarul lor. Discutia incepe sa o ia pe coclauri.


Vineri, 7 septembrie 2007 - 15:31  

griz
griz

 
27
Intradevar discutia a cam deraiat,

O idee foarte buna ar fi infiitarea in categoria de ghid montan a unei sectiuni pentru alpinism, cu cate un folder pentru fiecare traseu alpin care sa contina linkuri catre RT-uri scrise despre acel traseu....

Eventual si un nota care s-ar putea fata de cat de util a fost rt-ul respectiv pentru cei care au fost dupa acea pe acelasi traseu (se poate emula prin comentarii la rt deocamdata).

Oricum e de munca, pe langa modificarea site-ului pentru a suporta aceste lucruri ar trebui si trecut prin toate RT-urile si trecute linkurile in foldere....

Sau o varianta mai simplu de implementat, search-ul...


Vineri, 7 septembrie 2007 - 16:12  

emi.cristea
emi.cristea
Caraba
 
28
alexutza88, cu ce club ai fost la concursul de la Poiana Tapului ?


Vineri, 7 septembrie 2007 - 16:17  

lenti
lenti

 
29
Sustin propunere lui Griz!


Vineri, 7 septembrie 2007 - 16:22  

eupaul
eupaul
Caraba
 
30
din nou nu am mai avut rabdarea si dispozitia sa citesc totae parerile savante si nu prea.
Sincer cred ca oricare "muntoman" adevarat, repet, adevarat, s-a intalnit de atatea ori cu vointa de a trece peste orice ca sa-si duca la bun sfarsit planul. ce-i drept, trebuie sa stii cand nu se poate. Atata timp cat, si de asta ne bucuram cu totii, au ajuns cu bine, eu iau acest jurnal ca pe oricare altul, si drumetia in sine ca o buna experienta. Din orice jurnal avem de invatat, chiar si fara pareri savante, pt ca, repet, acest om a dat dovada de exact ce trebuia sa stie ajungand cu bine acasa.
Ideea e ca orice altceva mi se pare in zadar.

Cu ganduri bune!


Sâmbătă, 8 septembrie 2007 - 11:25  

eupaul
eupaul
Caraba
 
31
m-am mai uitat peste comentarii. au fost mai putin savante decat am crezut eu (preconceptii) ca sunt.

Oricum, ati prins ideea (proprie si personala)


Sâmbătă, 8 septembrie 2007 - 11:29  

varverica
varverica
(admin)

 
32
Am spus deja ca lucram la introducerea jurnalelor si stirilor in GHID.

Nu mai este nevoie de propuneri pe tema asta!


Sâmbătă, 8 septembrie 2007 - 13:04  

silvique_ms
silvique_ms
Caraba
 
33
ad078 a stat putin de vb cu mine inainte sa plece pe traseu. Eu nu am avut probleme si i-am zis chestia asta. Ideea e ca nici nu m-am gandit la varianta ca ar putea prinde vreme urata..... Am pus acel RT in ideea ca cineva se va putea folosi de el .... incercad sa dau cat mai multe detalii.
Eu admir faptul ca a reusit sa-ti mentina calmul si sa ia decizii la rece ... si faptul ca a sunat salvamontul ca sa stie cineva de ei ...
Oricine merge pe munte poate trece prin fel de fel de dificultati ... important este sa se finalizeze cu bine.
Este un RT f f frumos si plin de invataminte!
Abia astept sa se faca rubrica de trasee alpine!!!


Sâmbătă, 8 septembrie 2007 - 15:29  

crisa
crisa
Busola
 
34
Sunt pitoane pe Seaca dintre Clai la toate saritorile care pot pune probleme la coborare - trebuie doar sa sti unde sa te uiti dupa ele Carpati.org


Luni, 10 septembrie 2007 - 17:11  

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
35
Poate are cineva timp intr-o buna zi sa dea cu pensula peste acele pitoane, ca sa fie mai vizibile :-)


Luni, 10 septembrie 2007 - 19:37  

crisa
crisa
Busola
 
36
Eu le marcasem cu niste cordelina - dar oricum trebuie sa ai putina experienta ca sa sti unde sa le cauti - chiar si vopsite.


Marți, 11 septembrie 2007 - 09:58  


 




Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu

 
0,0895 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org