Atentie! Nu toate descrierile cuprinse în ghid au fost actualizate. Unele dintre acestea pot contine greseli. Înainte de a efectua o drumetie în zona, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Serviciului Salvamont, pentru detalii.
De asemenea, daca la întoarcerea din tura puteti furniza informatii actuale despre trasee, cabane sau refugii (inclusiv fotografii cu preturi, numere de telefon etc.), va rugam sa le transmiteti prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizarii informatiilor din Ghid. Astfel, veti reusi sa ajutati alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veti putea beneficia de informatiile transmise de catre alti membri.
Ghid montan Muntii Postavarul
Geologie
Masivul Postavaru reprezinta o uriasa cuta anticlinala, situata in prelungirea nordica a masivului cristalin al Leaotei. Este alcatuit din calcare de varsta jurasica si din conglomerate si gresii cretacice. Prezenta calcarelor in partea inalta a masivului explica aspectul piramidal al varfului Postavaru - 1799 m si semetia muchiei Cheii, care domina imprejurimile prin creasta sa zimtata ca o lama de ferastrau.
Muntii Poienii Brasov sunt dezvoltati pe conglomerate cretacice, calcare triasice de culoare cenusiu-rosiatica si calcare albe, masive, de varsta jurasica. Calcarele predomina in cadrul culmilor din vest si sud, unde este intalnit un relief carstic caracterizat prin prezenta lapiezurilor, dolinelor si a unor pesteri de dimensiuni reduse.
Muntii Predealului sunt dezvoltati pe depozite de flis marno-grezos, mai putin resistent la eroziune, si pe conglomerate care apar in relief in culmile mai proeminente cu aspect de clabucete-varful Morarului (1193 m), Fitifoiu (1292 m), Coltii Ghimbavului (1102 m), Runcu (1281 m).
Data actualizarii: 20.05.2014