Acces
Orasul Zarnesti
Situat la 27 km de Brasov, este cel mai usor si important punct de acces.
Acces feroviar: Este legat de Brasov de o cale ferata secundara, particulara. Mersul trenurilor pe ruta Brasov-Zarnesti se poate consulta la www.regiotrans.ro.
Acces rutier: Din Brasov pe DN 73 pana in Rasnov, iar apoi pe DN 73A pana in Zarnesti. Cursele regulate de autobuze ce fac legatura intre Brasov si Zarnesti pleaca din Autogara nr. 2 Brasov.
Din Bucuresti, pe DN 1 pana la intrarea in Predeal, iar apoi pe DN 73A pe ruta Paraul Rece-Rasnov-Zarnesti.
Comuna Bran
Acces rutier: Pe DN 73 din Brasov sau, din Bucuresti, pe A1 pana in Pitesti, apoi pe DN 73. Important punct turistic care este deservit de curse regulate ce pornesc din Autogara nr. 2 Brasov, cu statie in centrul comunei, langa Castelul Bran. De langa castel porneste un traseu turistic marcat cu triunghi albastru care ajunge in satul Magura, de unde se coboara pe drumul comunal Magura-Zarnesti pana la Fantana lui Botorog, punct de plecare inspre Cabana Curmatura si Prapastiile Zarnestilor.
Satul Pestera
Acces rutier: Pe DN 73 din Brasov sau, din Bucuresti, pe A1 pana in Pitesti, apoi pe DN 73. Drumul spre satul Pestera se ramifica in centrul comunei Moieciu de Jos din DN 73 si are o lungime de aproximativ 11 km, constituind calea de acces spre zona sud-estica a masivului. Exista autobuze ce fac legatura intre Brasov si Moieciu, cu plecare din autogara nr. 2 Brasov.
Satul Sirnea
Acces rutier: Pe DN 73 din Brasov sau, din Bucuresti, pe A1 pana in Pitesti, apoi pe DN 73. Din DN 73, la km 96.200, in dreptul unui han, se ramifica spre dreapta un drum comunal, numit Drumul Sirnii, care dupa cca. 3 km ajunge in centrul satului Sirnea. In fata hanului este statia autobuzelor ce circula intre Brasov si Campulung, Pitesti, Horezu cu plecare din Autogara nr. 1 Brasov. Este una dintre cele mai scurte cai de acces spre zona La Table - Grind.
Satul Podu Dambovitei
Acces rutier: Pe DN 73 din Brasov sau, din Bucuresti, pe A1 pana in Pitesti, apoi pe DN 73. Situat la 29 km de Campulung si 53 km de Brasov. Prin sat circula autobuze, care fac legatura intre Brasov si Campulung, Pitesti, Horezu, dar care au un program foarte restrans. Prin asezarea lui si prin realizarea drumului forestier de-a lungul vaii Dambovitei, satul a devenit un punct de plecare pentru traseele turistice de pe versantul estic si cel vestic al Pietrei Craiului.
Comuna Dambovicioara
Acces rutier: Pe DN 73 din Brasov sau, din Bucuresti, pe A1 pana in Pitesti, apoi pe DN 73. Situata la 5 km de satul Podu Dambovitei, este legata de acesta printr-un drum local, iar ca mijloace de transport se pot folosi aceleasi rute ca si pentru Podu Dambovitei. Din Dambovicioara incep trasee spre versantul estic al Pietrei Craiului.
Mai multe detalii:
www.pcrai.ro/vizitarea_acces.html
www.regiotrans.ro
www.autogari.ro
Bibliografie:
* Cristea, Emilian - Piatra Craiului, Editura Sport-Turism Bucuresti, 1984
Data actualizarii: 25.07.2008