Atentie! Nu toate descrierile cuprinse în ghid au fost actualizate. Unele dintre acestea pot contine greseli. Înainte de a efectua o drumetie în zona, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Serviciului Salvamont, pentru detalii.
De asemenea, daca la întoarcerea din tura puteti furniza informatii actuale despre trasee, cabane sau refugii (inclusiv fotografii cu preturi, numere de telefon etc.), va rugam sa le transmiteti prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizarii informatiilor din Ghid. Astfel, veti reusi sa ajutati alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veti putea beneficia de informatiile transmise de catre alti membri.
Ghid montan Muntii Nemira
Geologie
Muntii Nemira sunt constituiti aproape in totalitate din roci caracteristice flisului paleogen. Se evidentiaza o fragmentare accentuata datorita eroziunii si tectonicii, care explica existenta unor vai largi, a pasurilor si a depresiunilor inconjuratoare.
Catre limita vestica predomina rociloe caracteristice flisului intern, iar la limita estica se afla bazinul neogen Darmanesti, din cadrul uneia dintre cele mai mari depresiuni tectonice din Carpatii Orientali.
Subsolul muntilor Nemira in zonele Dofteana-valea Ciunget, Slanic-Moldova si Poiana Sarata, conturat de depozite tertiare vechi, este foarte bogat in substante minerale. Spre depresiunea Darmanesti se gasesc importante zacaminte de petrol, gaze naturale si gaze de sonda.
Data actualizarii: 15.05.2014