Hidrografie
Reteaua de ape curgatoare este tributara raului Doamnei, prin afluentii sai, colectori de izvoare sau paraie de munte, ca: raul Targului, Bratia, Argesel si raului Dambovitei, prin afluentii sai, incepand de la izvoarele ei
din Boarcasu si Coltii lui Andrei, pana la
Rausorul.
Raul Targului reprezinta axul geografic al muntilor Iezer, pe care ii strabate pe mai mult de 1/3 din lungimea lui totala, de circa 80 km, masurata de la izvoarele paraului Batrana pana la confluenta cu raul Doamnei, in amonte de Pitesti, unde diferenta de nivel fata de izvoare este de peste 1700m. Principalii lui afluenti in zona sunt Bratia, Argeselul si Rausorul, cu ape involburate si abundente.
Dambovita delimiteaza aria geografica a muntilor Iezer printr-un arc de cerc, pe mai bine de 1/4 din lungimea sa totala, circa 266 km, masurata de la confluenta Boarcasu-valea Vadului pana la varsarea in Arges, la Budesti, unde marcheaza o diferenta de nivel de peste 2100m, fata de obarsia sa din caldarile Boarcasului.
Raul Doamnei, prin cei 109 km ai cursului sau, masurat de la obarsie, din iezerul alpin de sub vf.Moldoveanu, pana la confluenta cu Argesul, la periferia orasului Pitesti, unde marcheaza o diferenta de nivel de peste 1900m, este cel mai important afluent al Argesului din zona montana si subcarpatica.
Lacurile naturale din masiv sunt putine la numar, cu exceptia lacului glaciar Iezer, situat la 2130m, in cuprinsul caldarii glaciare a Iezerului, de sub vf.Iezerul Mare 2462m; lacul are o suprafata de circa 5000 mp si o adancime maxima de 4-5m. Mai putem mentioana cele doua mici lacuri alpine din caldarile inalte ale Boarcasului, pe versantul nordic al culmii Iezerul Mare, la 2150m, imediat sub vf.Rosu.
Data actualizarii: 12.05.2014