Flora
Ceea ce incanta ochiul turistului este nu numai pozitia locului pe care se afla-pisc, vale sau creasta-ci si podoabele lui, fie ca este vorba de o poiana, o padure sau un camp deschis. Copacii, iarba, florile, pasarile si animalele vin sa i
ntregeasca adevarate puncte de atractie: multimea de branduse primavara, campurile de margarete sau padurile seculare.
Varfurile cele mai inalte sunt de regula golase, dar imediat sub ele se remarca prezenta arbustilor specifici inaltimilor-ienuparii. Marea majoritate a suprafetei acestui masiv este acoperita de paduri de conifere, in special de brad si molid. Zonele mai joase, dealurile sunt acoperite cu paduri de stejar, boschete de alun si exemplare singuratice de mesteacan si plop, iar malurile apelor sunt strajuite de salcii, arini si de o vegetatie caracteristica mlastinilor: brusturi sau lipani, piciorul cocosului(Ranunculus acris) si iarba-caprei(Tragopogon).
Daca ajungi in Gurghiu primavara nu poti trece fara sa observi palcurile de branduse de primavara(Crocus) sau gentiene(Gentiana), iar vara campurile de margarete(Crisantemum), pigmentate cu garoafe de camp(Dianthus). In luna septembrie putem admira buchete de cupe roz-violacee, delicatele branduse de toamna(Colchicum autumnale). La toate acestea mai trebuie sa adaugam fragii, zmeura, afinele, murele.
Data actualizarii: 12.05.2014