Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Online

Vremea
Varful Grindusu
Muntii Tarcau

Refugiul Gugu din Muntii Godeanu

Conditii:
Capacitate: 14 - 15 locuri
2 sobe

Localizare: Sub vf Branu si saua Branu, la jumatatea traseului din Gura Apei spre varful Gugu, la iesirea din padure in golul alpin

- Coordonatele GPS: 45.17.40.73N; 22.42.01.11E

Acces:
Dinspre Simeria, sau dinspre Caransebes
- Simeria - Hateg: 30km, Caransebes - Hateg: 70 km
- la 9 km de la Hateg, din drumul spre Caransebes (nu se ajunge in Sarmisegetusa, dar se trece de Paclisa), se face stanga spre Rausor si Cabana Gura Zlata (apare indicator). Daca vii dinspre Caransebes, se face dreapta cu 9 km inainte de Hateg.
- satele prin care se trece dupa ce se patrunde pe acest drum: Ostrov, Clopotiva (este in sat o intersectie dar se tine drumul principal care face un pic stanga), Brazi. Pana in Brazi sunt de la drumul principal Hateg - Caransebes cca 8 km.
In Brazi de fapt nici nu se intra, se trece tangential; se tine dreapta, pe valea raului Mare, care vine pe mana stanga. Aici se desparte drumul de Rausor si comuna Rau de Mori care face la stanga. Inainte de aceasta intersectie, pe dreapta este o unitate de alimentatie publica (ultima de la care se mai poate cumpara cate ceva). Este recomandata o scurta oprire pentru a lua si informatii; intrebati de Barajul de la Gura Apei.
Din acest punct sunt cam 19 km pana pe baraj, se merge pe valea Raului Mare, pe dreapta si pe stanga vor aparea o multime de pensiuni si case de vacanta. Se trece de cabana Dorulet si apoi cabana Gura Zlata. Nu este nici o intersectie importanta, trebuie doar tinut firul vaii, pe care se urca usor, fara curbe ample. Cand vedeti barajul se face o curba mare in dreapta, de aici se urca in 2 serpentine mari, apare si indicator de Cabana Rotunda: 9 km (la intrarea in urcus). Asadar se urca pe baraj la 1000 de metri altitudine. Pana pe baraj drumul este absolut intotdeauna curatat, fiind vorba de un obiectiv strategic national. Inainte de a intra pe baraj (trebuie traversat), e posibil ca gardienii prezenti sa va ceara datele de identificare (buletinele), dar este o operatie de rutina pentru toti cei ce trec barajul (in ultima vreme s-a cam abandonat). Se intra pe baraj printr-un viraj stanga. Pe baraj, la capete, este un ultim loc posibil in care veti mai gasi semnal Orange. De aici nimic pana sus.
Odata trecut barajul, se abandoneaza definitiv asfaltul, mai facem cca 500 de metri si pe stanga drumului, dupa ce oprim la o bariera a Directiei Silvice, va apare Cabana Silvica Gura Apei (este situata 10 - 15m deasupra drumului). Aici este si Nelu Bogdan – domnul de la Directia Silvica (intrebati de Bogdan si luati de la el informatii). Drumul forestier continua pe marginea barajului, 4 km pana la un pod, aici facem dreapta imediat dupa pod (apare si indicator Cabana Rotunda 2 km - drum care o ia in stanga), noi urmarim drumul de contur al lacului mergand in dreapta. Dupa ce trecem podul si facem dreapta nu mai sunt probleme de orientare, se merge 2 km pe drumul de contur din care vedem lacul Gura Apei, apoi inca cca 4 km pe valea Lapusnicul Mic si va apare podul de tuburi, in preajma caruia se lasa masinile. Se urmeaza un traseu pe valea Lapusnicului Mic, inspre amonte, cam 1,5 km si dupa aceea se urca prin padure in partea dreapta. La locul de intrare in padure este o momaie. Traseul pe vale va fi foarte vizibil pentru ca o sa tot urcam pe acest traseu (nemarcat). In padure traseul este marcat ciobaneste (crestaturi pe copaci). La urcare trebuie un pic de atentie, apoi o sa apara o poteca care urca serpuit destul de bine delimitata. La iesirea din padure la gol alpin este un brad mare, uscat, rasturnat, de la el se face dreapta si in 5 - 7 minute se ajunge la izvor, unde este si un panou informativ cu flora si fauna si de acolo se continua aceeasi directie si in 3 minute se ajunge la refugiu.sub vf Branu si saua Branu.

De la locul de unde se lasa masina sunt circa 45 minute pe vale si inca 1,5 ore prin padure, in total 2 - 2,5 ore
Altitudine: 1686 m
Altele:
Refugiul este iluminat fiind dotat cu un panou fotovoltaic, dispune de incarcator pentru telefon (12 V)
Refugiul a fost construit prin implicarea urmatoarelor entitati: Asociatia Altitudine Arad, Administratia Parcului National Retezat, Grupul Scolar Forestier Arad, Facultatea de Inginerie a Universitatii de Vest “Vasile Goldis” Arad, Asociatia Cercetasii Muntilor, Universitatea de Stiinte Agricole ale Banatului Timisoara, Asociatia Peisagistilor din Romania, Clubul Sportiv Tibiscus Timisoara, Alternativa Educationala Waldorf Simeria, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Orastie, Liceul Teoretic Diaconovici Tietz - Resita.
Actualizat: Luni, 29 octombrie 2012
ATENTIE!
Toate comentariile neactuale au fost eliminate!
Va rugam POSTATI NUMAI IMPRESII (pozitive sau negative) despre cabana/refugiu, dar SI ACTUALIZARI DE PRETURI, conditii, etc. COMENTARIILE CE CONTIN ACTUALIZARI SE VOR INACTIVA ULTERIOR!
Pentru ALTE DISCUTII, va rugam folositi sectiunea FORUM (dupa apelarea functiei SEARCH)! Va multumim!



Comentariile membrilor (1)

crocosmia
crocosmia

 
1
Salut Carpati.org există un grup pe FB, dedicat acestui refugiu, unde oamenii care vor să meargă pot anunța perioada și numărul de persoane, astfel încât să se evite supraaglomerarea:
https://www.facebook.com/groups/1506320779665431/


Luni, 14 martie 2016 - 09:19  


 




Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un comentariu



Ghid montan

Trasee

Cazare

Harti

Fotografii / Poze

Stiri

Jurnale

Salvamont
 
0,0419 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org