Flora
Diversitatea conditiilor naturale din acest masiv se reflecta direct in marea varietate a covorului vegetal. Padurile ocupa peste 90% din suprafata masivului, fiind dispuse etajat.Cele de fag formeaza etajul montan inferior si sunt localizate
la poalele masivului. Farmecul acestor paduri este accentuat primavara de prezenta diferitelor plante cu flori:viorele, brebenei, floarea pastelui, crucea voinicului, ciubotica cucului etc. In padurile de fag se gasesc, adeseori, in locurile mai umbrite si mai reci, molizi si brazi.
Pajistile de la poalele masivului si poienile din paduri sunt caracterizate printr-o mare diversitate a plantelor. Adeseori domina paiusul rosu (Festuca rubra), alaturi de care se gasesc campanule, gentiene, margarete etc.
Padurile de brad care formeaza etajul montan mijlociu urca pana spre 1200m. In aceste paduri este caracteristica prezenta macrisului iepurelui, a ferigilor si florilor viu colorate primavara.
Padurile de molid, intunecoase, formeaza etajul montan superior. Pe abrupturile calcaroase si pe grohotisurile de la poalele lor se gasesc diferite specii de plante instalate pe fisuri sau lapiezuri in primele stadii de fixare a vegetatiei in aceste locuri.
Dintre plantele ocrotite de lege amintim: smirdarul, floarea de colt (Leontopodium alpinum), iedera alba (Daphne blagayana), tulichia mica (Daphne cneorum), ghintura galbena (Gentiana lutea).
Data actualizarii: 20.05.2014