Atentie! Nu toate descrierile cuprinse în ghid au fost actualizate. Unele dintre acestea pot contine greseli. Înainte de a efectua o drumetie în zona, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Serviciului Salvamont, pentru detalii.
De asemenea, daca la întoarcerea din tura puteti furniza informatii actuale despre trasee, cabane sau refugii (inclusiv fotografii cu preturi, numere de telefon etc.), va rugam sa le transmiteti prin e-mail (carpati AT carpati PUNCT org), în vederea actualizarii informatiilor din Ghid. Astfel, veti reusi sa ajutati alte persoane, iar voi, la rândul vostru, veti putea beneficia de informatiile transmise de catre alti membri.
Ghid montan Muntii Fagarasului
Geologie
Ca urmare a trecutului lor geologic, in Muntii Fagaras se disting doua tipuri de relief: glaciar si fluvio:torential.
Relieful glaciar prezinta forme bine conservate, circuri sau caldari glaciare cu lacuri, care se tin lant pe culmea principala intre varfurile Suru (2282 m)(foto) si Berevoiu Mare (2303 m), atat pe povarnisul nordic, cat si pe cel sudic. Numeroase caldari glaciare pastreaza 3:4 trepte si se continua cu vai cu profil transversal in forma de "U".
In cadrul reliefului fluvio:torential, dezvoltat la altitudini mai joase, se intalnesc forme domoale, modelate de torente, ape curgatoare si vai inguste.
Data actualizarii: 11.05.2014