Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Setea Mare
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Valea Vistea Mare- Portita Vistei - Vf. Moldoveanu (7)

xoreax
xoreax
Coarda

@isi80 mersi de info! voi incerca sa urc cat mai mult cu masina.

Sâmbătă, 30 iulie 2016 - 10:04

isi80
isi80

În octombrie cu un Ford focus II Break am urcat la 10 minute pe jos pana la intrarea în pădure. Se mai putea urca probabil chiar pana la intrarea în pădure însă trebuia sa trec de niște bolovane mari pe drumul ingustat și nu am mai riscat c nu știam cate astfel de porțiuni ma mai așteaptă. Dar am văzut la intrarea în pădure parcat un jeep și chiar un golf 4!

Sâmbătă, 30 iulie 2016 - 08:31

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Ma poate ajuta cineva cu informatii recente despre starea drumului forestier de pe V. Vistei? (de la intersectia cu DJ102J)

Vineri, 29 iulie 2016 - 12:10

pasadia
pasadia

Ok, perfect. Ca si sfat: nu va luati multa apa la voi caci se gaseste pe traseu (ultimul loc inainte de pragul glaciar mare, pe versantul estic putin deasupra potecii). Si nu pierdeti timp prin padure si la inceputul pajistii alpine (panta e lina, poteca e placuta, dar pe acolo trebuie sa castigati timpul pe care il veti pierde pe abrupta urcare spre Fereastra si apoi spre Vistea)

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 16:26

isi80
isi80

Multumesc frumos de raspuns. M-ai cam lamurit. Vom ajunge in zona cu masina. Grupul va fi format din 2-3 persoane cu care am fost la drumetii prin Retezat, unde in general ne-am incadrat in timpii indicati, ba chiar un pic mai bine. Urcam intr-un ritm oarecum normal, ne place sa mai facem cate o poza, dar nu pierdem timpul aiurea. Tinand cont de ce mi-ai explicat mai sus cred ca ne-am incadra in timpul de 12 ore dus intors, mai ales ca stiind toate astea, vom luam rucsacuri mici. Frontala luam obligatoriu, in schimb sper sa nu avem nevoie de refugiu.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 14:51

pasadia
pasadia

Un raspuns corect depinde de multi factori. De exemplu, ai de gand sa ajungi in zona respectiva cu o masina? Vei putea intra cu respectiva masina cat de mult posibil pe drumul forestier de pe valea vistei (oricum drumul nu e grozav, ultima oara am fost in august 2014 pe acolo si nu poti intra pana la o altitudine prea mare).

Grupul din cate persoane e format? Toti veti avea bagaj mic, doar de o zi? Cam care e experienta, in ce timp v-ati incadrat pe alte trasee similare ca distanta? Nu de alta dar cunosc oameni care probabil ar negocia traseul in 6-7 ore dus-intors (alergatori montani, rezistenta foarte buna, etc...), dar cunosc si oameni care ar avea nevoie de tot atata timp doar pentru urcare si care ma indoiesc ca ar mai reusi sa faca si coborarea in aceeasi zi.

Daca ai de gand sa faci traseul atunci iti recomand cu caldura frontala. Pe coborare va fi usor sa va orientati, mai ales ca veti fi parcurs deja traseul la urcare in aceeasi zi. Prin padure e destul de bine marcat si chiar daca ajungeti tarziu la masina va fi ok. Insa puteti lua oricand in calcul si dormitul la refugiu de pe vale (aflat chiar la limita padurii). E maricel, nou si curat, foarte bine amplasat intr-o zona cu izvoare.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 14:37

isi80
isi80

Buna ziua, vreau sa fac o urcare pe Vf Moldoveanu prin valea Vistea Mare, week endul care urmează. Stie cineva daca acest traseu, poate fi parcurs intr-o zi (chiar cu pretul unei ture obositoare de 11-12 ore dus intors) ? Conditia fizica fiind una sa zicem medie. Multumesc pentru raspuns.

Miercuri, 30 septembrie 2015 - 13:23

Afisari: 2,674

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0679 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org