Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Vraju
Muntii Macinului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Tura prin Piatra Mare (10)

zolybv
zolybv
Caraba

Pentru duminica se anunta ploi. Alaltaieri au fost descarcari electrice destul de serioase sus pe platou. Daca prinzi vreme buna dimineata poti urca pana la cabana si de acolo te mai orientezi in functie de vreme daca faci si varful sau nu. Scarile se pot urca cu grija. Pe vreme ploioasa debitul apei creste destul de mult fiind cateva vai care se unesc putin mai sus de scari.

Legat de ursi eu am mers pe Piatra Mare toata viata mea si nu am dar de ursi, nici macar pe poteca nemarcata. Zonele cu ursi sunt in spatele Pietrei Mari pe Valea Garcinului, in zona Tamina (aici am vazut urme) si pe la sirul stancilor.

Te tin la curent maine cu evolutie vremii, s-ar putea sa dau o fuga.

Vineri, 22 iulie 2011 - 15:30

soarecele
soarecele

Tura e pentru duminica, planuiesc ca in jur de 8 jumate sa fiu in dambu morii.

Cred ca ramane sa stabilesc sambata seara ce si cum.

Carari cu soare tuturor

Vineri, 22 iulie 2011 - 14:02

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Câteva fotografii din canion, făcute în iunie 2011, găsești aici:

http://www.carpati.org/jurnal/si_am_ramas_doar_7_sau_uneori_nu_este_pentru_cine_se_pr
egateste_ci_pentru_cine_se_nimereste/2379/

Vineri, 22 iulie 2011 - 13:51

cornlel999
cornlel999
Caraba

daca e tura de o doua zile..te bucuri sambata de traseu...si duminica cobori mai tarziu..dupa amiaza s-ar mai limpezi cerul....fiind prin padure traseul e acceptabil de mers pe ploaie, dar cu atentie marita!
tura frumoasa!

Vineri, 22 iulie 2011 - 13:39

soarecele
soarecele

Am amanat tura de spatamana trecuta pt aceasta duminica dinc auza ca prognoza se anunta cu ploi si fulgere.

Din pacate site-ul meteoblue anunta aceeasi vreme si duminica asta.

Voi ce ziceti, sa ignor sau nu aceasta prognoza? Daca ma uda nitel n-o fi bai, insa nu mi-ar placea sa stau cu ploaia in cap.

Vineri, 22 iulie 2011 - 13:18

soarecele
soarecele

multam fain tuturor pentru informatii

Miercuri, 13 iulie 2011 - 16:32

george_p
george_p

In Iunie starea era buna,aparu-se de curind si un cablu montat la iesirea din scari,traseul estimat realist in opinia mea este de vreo 7 oreSa aveti vreme frumoasa!!!

Miercuri, 13 iulie 2011 - 16:15

kaas
kaas

buna! am fost cam acum o luna in Piatra Mare, si scarile din canion erau inca in regula, dar podetelor dintre ele le lipseau niste scanduri. Cu grija, se poate traversaCarpati.org poate cineva care a fost saptamana trecuta are mai multe informatii, oricum, acea bucata se poate ocoli in cazul in care inaintarea ti se pare anevoioasa. Chiar inainte de intrarea in camion este un indicator care indica traseul.

cat despre 10 ore, depinde foarte mult de ritmul in care mergi, bagaje. (traseul e de circa 3-4 ore dus, 3-4 ore intors Dambul Morii-Piatra Mare, plus o ora pana la varf conform marcajelor. E posibil sa ai timp sa hranesti si magarii de la cabana Piatra Mare.Carpati.org
Vreme frumoasa!

Miercuri, 13 iulie 2011 - 15:44

cornlel999
cornlel999
Caraba

pe 7 mai scarile erau la fel, adica neintretinute, lemnul rupt, etc.
pana sus faci vreo 4 ore...cat despre ursi...cum ti-o fi norocul...dar traseul e frecventat
carari cu soare Carpati.org

Miercuri, 13 iulie 2011 - 15:33

soarecele
soarecele

In functie de vreme, duminica as vrea sa fac o tura in Piatra Mare. Mai precis din Dambu Morii pe marcaj banda galbena prin canionul 7 Scari spre Varful Piatra Mare si retur prin traseul marcat cu punct rosu ( pana in Dambu Morii).

Ma intereseaza starea canionului, de fapt a scarilor de acolo daca a fost cineva de curand.

Apoi, daca o estimare de timp de 10 ore pentru intregul traseu este realista.

Toate cele bune

vreo sansa sa dau de mos martin prin zona asta? Carpati.org

Miercuri, 13 iulie 2011 - 15:21

Afisari: 2,104

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0498 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org