Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Tutuiatu
Muntii Cheile Dobrogei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Tura lacul Capra (5)

ash262
ash262

Multumesc, senty. Ma gandeam si eu ca nu prea are ce cauta ursul pe-acolo, dar am vrut sa ma asigur. Salutare!

Duminică, 5 iunie 2011 - 11:10

senty
senty
(admin)

ash... nu vine ursul in creasta (fagarasului) mai ales acolo unde e mult picior de om... decat daca e bolnav cu capul. Fagarasul nu e Bucegi!
In zona Balea sunt stane si evident caini, dar la cat picior de om calca pe acolo... cainii sunt obisnuiti si nu vei avea nici o problema.

Mancarea o tii unde vrei, in absida cortului; e o mare greseala sa tii mancarea in cort (la picioare sau la cap). Daca te inveti in acest mod, gresit, te trezesti ca procedezi la fel si in zonele de padure sau pe unde animalele salbatice ar putea veni la cortul tau. Oricum, ma repet... pe creasta Fagarasului (de cat timp merg) nu am auzit, nu mi s-a intamplat sa aud/ sa dau nas in nas cu urs Carpati.org

Tura faina!

Vineri, 3 iunie 2011 - 23:24

ash262
ash262

Mersi pt sfaturi, Ciprian. Cu inaltimile nu avem probleme, asa ca sper sa fie ok Carpati.org

Am uitat sa intreb cum e cu ursonii, cainii in zona. Si unde e cel mai bine sa tinem mancarea dat fiind ca nu prea sunt copaci pe-acolo.

Multumesc.

Vineri, 3 iunie 2011 - 20:21

cipicernat
cipicernat
(admin)

Acum cativa ani, ti-as fi spus ca traseele respective sunt usoare. Si ele chiar sunt - in sensul ca sunt scurte - practic, de la parcarea de la Balea e nevoie de destul de putin timp ca sa ajungi la lacul Capra si nu foarte mult timp pentru Vanat(o)area lui Buteanu si nici nu prezinta dificultati deosebite pentru cei care sunt antrenati si obisnuiti cu inaltimile.

Totusi... Fagarasul, cu ale sale abrupturi, nu e pentru oricine si am avut ocazia sa vad turisti "de ocazie" (sa-mi fie iertata exprimarea, nu vreau sa privesc pe nimeni de sus, cu totii am inceput de undeva), tentati de apropierea dintre Balea si Capra, avand apoi dificultati in a se inapoia la lac.

Revenind, as zice ca pentru cineva cu un minim de experienta (asa cum scrie in profilul tau), nu ar trebui, totusi, sa constituie o problema urcarea pana in Saua dintre varful Capra si Vanatoarea lui Buteanu. De-acolo, accesul pe varf ar putea fi complicat doar daca aveti probleme cu inaltimile (avand de trecut o portiune scurta) un pic mai tehnica.

Traseul este bine marcat si nu ar trebui sa pun probleme pe vreme buna si destul de umblat.

Lacul este alimentat de izvoare, deci nu ar trebui sa puna probleme.

In ceea ce priveste camparea langa lac, ati putea avea probleme cu vantul, asa ca e bine sa aveti un cort bun si sa stiti sa il ancorati cum trebuie.

Vineri, 3 iunie 2011 - 17:38

ash262
ash262

Va salut pe toti!

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Vreau sa merg in iulie cu prietena intr-o calatorie de vreo 3 zile la lacul Capra si eventual sa urc pe vf Vanatoarea lui Buteanu si Iezerul Caprei, care am inteles ca sunt relativ accesibile - eu fiind cam la inceput de cale in de-ale muntilor. O sa avem cu noi cam tot echipamentul necesar - cort, izopren, saci, primus, incaltaminte corespunzatoare, haine impermiabile, etc. Imi puteti va rog spune cit e de complicat acest traseu si daca e bine marcat?, aglomerat?, cum e cu apa la Capra?, alte lucruri pe care ar trebui sa le stiu.

Va multumesc anticipat.

Vineri, 3 iunie 2011 - 08:58

Afisari: 2,687

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0515 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org