Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Prislop
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu saritoarea Bohodei - Stana de Vale (11)

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Salutare tuturor!

Aș avea și eu ceva nelămuriri despre cum se poate parcurge traseul acesta, cu Bohodeiul și creasta accidentată, cu plecare de la Stâna de Vale și retur tot acolo.

Nu mă interesează descrierea din Pietroasa.

Am văzut că din Stâna de Vale există un traseu marcat cu cruce galbenă care urcă pe Vf. Custurilor, și apoi continuă spre sud-est. S-ar putea lega cumva acesta de traseul cu triunghi albastru? Mă gândesc dacă există vreo posibilitate ca din CG să ajungem la baza cascadei Săritoarea Bohodeiului, de aici să continuăm în urcare pe TA și lanțuri, iar apoi din Șaua Bohodei să urmăm drumul mare de creastă înapoi la Stâna de Vale.

Mulțumesc anticipat.

Sâmbătă, 26 iulie 2014 - 15:49

cristi_dav
cristi_dav
Busola

Bine faci. O siguranta in plus nu strica niciodata. mai ales ca nu-ti cari casa in spate, ca sa renunti la lucruri "nefolositoare" Carpati.org

Tura faina !

Vineri, 25 aprilie 2014 - 12:37

lawr
lawr
Caraba

Multumesc Cristi, m-am hotarat sa merg oricum. Greutatea va fi mica, rucsac de 20-30 l, dar cred ca voi lua cate un anou de om +carabina si cordelina de 30 m macar.

Miercuri, 23 aprilie 2014 - 12:44

cristi_dav
cristi_dav
Busola

Salut. Sunt chiar cel care administreaza blogul Ferestre spre Natura, asa ca am zis sa te incurajez si eu. Traseul poate fi facut la liber, fara echipament de catarat, de catre aproape oricine cu putina initiativa si putere, dar cu bocanci si fara bagaj. (merge un rucsacel cu apa si mancare).

Daca vrei sa-l faci cu rucsac mare in spate, ti-ar cam trebui putina experienta pe trasee asemanatoare (strunga dracului din fagaras, de ex).

bafta Carpati.org

Miercuri, 23 aprilie 2014 - 11:01

lawr
lawr
Caraba

Multumesc Jeno, filmuletul e edificator, trebuie sa fie foarte frumos. Am fost pana acum de 2 ori la saritoarea Bohodei doar pana la ea, dar m-a speriat semnul cu "traseu doar pentru alpinisti cu experienta si echipament", sau cam asa ceva, si nu am mai urcat de la baza cascadei. Acum vad ca de fapt e cea mai frumoasa parte a traseului. Anul acesta chiar ma voi duce.

Miercuri, 23 aprilie 2014 - 10:59

csuporj
csuporj
Coarda

Am fost pe acolo o singura data, in 2012. Este o zona mai expusa cam pe la nivelul mijlocului cascadei, unde trebuie sa urci o treapta de vreo 80 cm, fara sa ai priza buna pentru maini. In rest sunt lanturi si prize bune: https://www.youtube.com/watch?v=o6O6SbnNN-I&t=34m33s

Miercuri, 23 aprilie 2014 - 10:41

lawr
lawr
Caraba

Multumesc Xoreax. Cu pozele si comentariile pe care le-am vazut, cred ca se poate face, voi incerca in august cand sunt in concediu acolo. Pt. cine ajunge in zona Padis, recomand toate traseele de acolo, sunt superbe. Eu merg in fiecare an in August (anul acesta este al 6-lea). doar ca sa va tentez, cum va suna Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Cheile Galbenii, Focul Viu, Lumea Pierduta? Sunt cam 10-12 obiective, majoritatea traseelor sunt de 4-5 ore dus-intors de la campingul Glavoi, doar circuitul Cheile Galbenii va ocupa o zi intreaga, are cam 9-10 ore cu tot cu pauze, dar pe el mai ai Focul Viu, Avenul Bortig, Poiana Florilor.

Bafta si carari cu soare.

Miercuri, 23 aprilie 2014 - 08:38

xoreax
xoreax
Coarda

http://ferestresprenatura.blogspot.ro/2009/06/hoinarind-pe-cursuri-repezi-de-ape.html

Marți, 22 aprilie 2014 - 23:25

lawr
lawr
Caraba

Multumesc Victor. Astept totusi relatari de la cineva care a parcurs traseul. Pana la saritoarea Bohodei am fost din Pietroasa si nu e greu. Descrierile de pe net le-am citit. Ma intereseaza experienta personala mai mult (gen jurnal sau raport de tura).

Astept in continuare.

Marți, 22 aprilie 2014 - 14:41

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

Nu am fost niciodata in zona mentionata de tine, dar la o cautare rapida pe internet am gasit asta - http://www.parcapuseni.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=1&lang=
ro
. Ma gandesc ca, fiind traseu turistic si marcat, nu poate fi vorba de echipament de catarare pentru parcurgere. Dupa cum scrie si in post, se recomanda parcurgerea lui pe uscat si cu rucsac cat mai usor.

Cu bine !

Marți, 22 aprilie 2014 - 14:33

lawr
lawr
Caraba

Buna ziua,

A facut cineva recent traseul TA de la Pietroasa la Stana de Vale recent?
Ma intereseaza o descriere a traseului de la saritoarea Bohodei pana la Stana de Vale. Cat de dificil este?

Mentionez ca nu am facut deocamdata trasee mai grele de 1A. Se poate face fara asigurare vara in urcare. doar cu bocanci si cu mainile, sau trebuie ham si asigurare in coarda?

Multumesc, astept raspuns.

Marți, 22 aprilie 2014 - 13:42

Afisari: 1,778

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9348 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org