Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Neamt
Muntii Baiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Piscul Negru - vf. Lespezi (5)

johnnutz
johnnutz
Caraba

Salutare,

Am facut tura dupa planul cu care am plecat de acasa. Am campat exact dupa formatiunile stancoase de unde pleaca panta finala spre varf. Vantul ne-a batut destul de tare peste noapte dar munca de o ora de peste zi pentru protejarea taberei s-a dovedit utila. Traseul nu a pus niciun fel de probleme, stancile erau acoperite cu suficienta zapada pentru a putea fi traversate pe sus si nu pe traseul marcat ce le ocolea prin stanga. Multumesc amandurora pentru informatii.

Duminică, 22 februarie 2015 - 22:57

markbv
markbv
Busola

Daca de la stana din Lespezi urci pe PR, urmeaza aproximativ linia de creasta a Piciorului Lespezi. Nu ar trebui sa fie probleme prea mari. La inceput te poti ghida dupa stalpii indicatori, nu cred ca sunt acoperiti acum in totalitate. Mai sus sunt 2 formatiuni stancoase evidente, care se pot dovedi dificil de depasit, in functie de conditiile meteo, stratul de zapada sau gheata.

In zona celei de a II-a formatiuni stancoase poti gasi portiuni de teren unde sa instalezi cortul, insa provocarea cea mai mare va fi vantul puternic, care bate aproape tot timpul.

Incearca si http://www.romania-natura.ro/node/625

Aici gasesti ceva descrieri ale traseului pe care vrei sa il abordezi (cred ca in vol 1 al Ghidului, dar oricum, nu strica sa le rasfoiesti pe toate).

Atentie la prognoza meteo si la starea stratului de zapada!

Bafta si o tura cat mai frumoasa!

Vineri, 20 februarie 2015 - 11:09

iron_maria
iron_maria

Salut,

Eu nu am fost chiar iarna, dar am parcurs traseul atat vara, cat si in conditii de mixt (strat subtire de zapada si gheata) la inceput de noiembrie. Pe mixt a fost un pic nasol pentru ca nu ne asteptam sa fie zapada si gheata si nu aveam coltarii la noi, a fost un pic delicata coborarea primei pante dinspre varf. Iarna insa daca prinzi zapada buna si ai coltari si piolet, ar trebui sa fie ok, traseul nu e foarte expus. Singurele bucati mai expuse sunt o traversare pe dreapta la urcare inainte de panta finala spre varf si ultima bucata a pantei finale spre varf, totusi eu zic ca niciuna din aceste bucati nu ar trebui sa puna probleme daca ai coltari si piolet.

Joi, 19 februarie 2015 - 09:54

johnnutz
johnnutz
Caraba

Completare: parca retin si o platforma pe care se poate pune cortul si iarna oarecum in apropierea varfului...?

Luni, 16 februarie 2015 - 20:12

johnnutz
johnnutz
Caraba

Buna seara,

In week-end ma gandesc sa abordez vf. Lespezi din Fagaras, cu plecare de la Piscul Negru. Am parcurs traseul vara, acum ceva ani si stiu ca nu pune probleme nici iarna insa nu imi amintesc foarte bine o zona accidentata nu cu foarte mult inainte de varf, fiind ceata la momentul respectiv. Retin ca am fost nevoiti sa coboram putin si sa facem putina catarare insa nu am in cap o imagine de ansamblu astfel incat sa imi dau seama cum as putea aborda portiunea respectiva iarna. si daca am nevoie de echipament specific pe langa coltari si piolet.
Daca sunt printre voi persoane ce au parcurs traseul iarna as fi recunoscator daca mi-ar da ceva informatii. Multumesc.

Luni, 16 februarie 2015 - 19:29

Afisari: 2,058

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0580 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org