Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Piatra Mica
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Piatra Craiului - Bucegi (7)

midan
midan
Rucsac

Mai nou s-a marcat cu BR traseul de la Botorog la Bran , peste Magura Branului. Treseul se intersecteaza in saua de sub varful magurii cu vechiul BA, de acolo sunt comune pana la Bran.

Prin '07 am mers si eu de la Magura pana la Mociul de Jos prin sat, la indrumarea localnicilor trecand prin cateva fanete, e parca ceva mai scurt si mai usor decat traseul turistic.

Totusi, varianta cea mai rapida ar putea fi cea propusa de gigicepoiu, G. Raului - Predelut -Bran

Joi, 1 aprilie 2010 - 20:56

gigicepoiu
gigicepoiu
Rucsac

Salut!
Daca de la Fantana lui Botorog nu vrei sa urci si la Magura, cobori pe la Cabana Gura Raului si la intrare in Zarnesti se face un drum spre Bran, prin satul Predelut, o zona cu vile si drum asfaltat.
Daca ai ajuns in Magura, de la biserica mai mergi cca. 100m si vei vedea ca marcajul TA urca pe albia unui paraias spre ,,cocoasele" magurei. Marcajul e vechi, poteca destul de neclara si cred ca merge pe sus, pe culme.
De la biserica din Magura se ajunge in 1-1,5h in Moeciu de Jos pe un drum de caruta, aproape de locul unde se desprinde drumul de Pestera din DN73.( Pentru aceasta ultima varianta vezi si ultimul meu jurnal.)
Spor la mers!

Joi, 1 aprilie 2010 - 18:48

baltighost
baltighost
Coarda

E cam la limita timpul. Depinde de multi factori: conditie fizica, vreme, zapada. In conditii de vara o zi ar fi suficienta.

Cred ca o sa ai suficient de multa zapada pe traseu chiar si atunci. In zona a nins duminica trecuta. Ramine sa decizi atunci traseul pe care il vei urma.

Joi, 1 aprilie 2010 - 17:58

wildthing
wildthing

Multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa fac acest traseu in perioada 15-18 aprilie. Sper sa nu fie cine stie ce zapada in perioada respectiva. Mi-ar ajunge o zi lumina de la Curmatura pana la Malaiesti ?

Joi, 1 aprilie 2010 - 15:00

baltighost
baltighost
Coarda

Salut,

Cind ai de gind sa faci acest traseu?

In principiu ceea ce a spus comisarul este corect. As mai adauga urmatoarele:

1. Portiunea Fintina lui Botorog - Castelul Bran se face in 3-4 ore cam pe orice fel de vreme.

2. Castelul Bran - Valea Poarta - Pirtia de Schi - 4km, 3 sferturi e asfaltat. Daca te grabesti poti lua un taxi sau o alta masina de ocazie.

3. Nu e neaparat necesar sa urci pe platou pentru a ajunge in Valea Malaiesti. Se poate cobori la Cabana Malaiesti pe banda galbena din Saua Tiganesti pe la Lacul Tiganesti si Padina Crucii.

Insa trebuie sa tii cont de starea vremii si a zapezii. Variante ar mai exista insa aceasta este cea mai scurta.

Joi, 1 aprilie 2010 - 14:55

comisarul
comisarul
Rucsac

nu exista un traseu direct, dar se poate, de la cabana Curmatura se merge spre fanatana lui Botorog - de acolo in satul Magura unde exista un traseu care da exact sub castelul Bran - din Bran centru se merge pe "poarta" si se urca in Bucegi pe platou - de acolo cobori pe hornuri la Malaiesti

Joi, 1 aprilie 2010 - 14:13

wildthing
wildthing

Salutare,

Exista posibilitatea sa leg un traseu intre Piatra Craiului si masivul Bucegi ? Am ca obiective cabana Curmatura si valea Malaiesti, insa as vrea sa le fac intr-un traseu continuu, fara a mai cobori in Brasov sau alta localitate, pentru tren sau microbuz. Eventual, daca exista posibilitatea unui astfel de traseu, si o cabana intermediara.

Multumesc.

Joi, 1 aprilie 2010 - 13:59

Afisari: 2,199

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0550 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org