Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Pietrosul
Muntii Calimani
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Padis (14)

paul91
paul91
Busola

Stiu portiunea asta de cabluri de pe Cheile Galbenei si solicita foarte mult mai ales mainele,deci oricum dupa ce termini cu cabluriile si lanturile sigur vei face o pauza,oricum merita admirata si cascada.Carpati.org

Vineri, 6 august 2010 - 22:39

odnanref
odnanref

http://www.carpati.org/poze_fotografii/bihor_-_vladeasa/lanturi_de_langa_cascada/6521
0/

nu stiu daca vezi poza, dar, imi se pare greu sa mergi pe lanturi aia...

Vineri, 6 august 2010 - 18:59

colt1504
colt1504

ok, mai intaresc ceea ce s-a spus inaintea mea Carpati.org
am fost weekend-ul trecut prin Cheile Galbenei, apa era foarte mare, dar cu o conditie fizica cel mult medie ( programator semisedentar Carpati.org ) se pot parcurge portiunile dificile pe lanturi. Bineinteles, niste incaltaminte de munte ajuta foarte mult pentru aderenta.
Putin solicitant, dar categoric se merita efortul Carpati.org

Vineri, 6 august 2010 - 16:40

paul91
paul91
Busola

Pe Cheile Galbenei chiar trebuie sa ai conditie fizica buna ca sa te poti tine de lanturiile care duc la traseu normal dupa cascada din chei,dar si sa stii locul potrivit pentru prize la picioare.Oricum merita pe deplin efortul depus!!!Carpati.org

Vineri, 6 august 2010 - 00:40

alex_sandrin
alex_sandrin..
Busola

Pentru cheile galbenei este nevoie de putina conditie fizica si stapanire de sine atunci cand iti scapa piciorul pe piatra umeda, cand cauti prizele sa pui piciorul sa poti inainta.(am facut traseul saptamana trecuta imediat dupa ploile de 4 zile). prin urmare in mod sigur atat timp cat te tii bine de lanturi si nu cazi nu ai cum sa ajungi la apa. Carpati.org

Joi, 5 august 2010 - 23:11

odnanref
odnanref

Buna. Am facut saptamana asta traseul pe Cheile Galbenei si vreau sa zic ca, fiind apa mare, am intrat in apa pana la centura, in special in prima partea, langa cascada. Acolo lanturile sunt puse la 2-2.5 m de la sol, si nu ai cum sa treci fara sa intri in apa. Si dupa prime lanturile, e greu sa stii exact cum sa mergi in continuara, iar bolina galbena nu prea se vede su este in partea acelalta a raului. Cu rucsacul pe spatele, destul de greu a fost, dar frumos.

Joi, 5 august 2010 - 22:48

woblerman
woblerman

pentru cei ce merg in glavoi si au nevoie de informatii la fata locului: tineti azimutu' catre cornelu's mol - crasma si punct de informare turistica. la o aruncatura de cutie de bere e refugiul salvamont unde de asemenea puteti primi toate informatiile necesare.

Luni, 19 iulie 2010 - 18:28

omarc
omarc

DAca vrei sa-l faci din Padis o sa fie o tura cam lunga. Dupa terminarea partiei de schi, mai urci maxim 20 de minute si padurea se termina. Daca si vremea te lasa privelistea ce o poti admira e frumoasa. Oricum depinde de gusturile fiecaruia.

Luni, 19 iulie 2010 - 16:48

thymothey
thymothey

Salut carpatistilor,
Sapt viitoare doresc sa ajung in Padis, in mare parte traseele sunt gandite, dar am o dilema si as dori sa ma ajutati la rezolvarea ei. Dilema e ca nu stiu daca merita sa urc pe Vf. Bihor sau nu? Daca urc o voi face de la partia Vartop(BR) sau de la Arieseni(BA). Peisajele pana acolo sunt faine, se merge prin padure sau mai mult prin camp deschis?
Merci

Luni, 19 iulie 2010 - 13:23

albinutzathc
albinutzathc..

multam mult de informatii!
@omarc: traseele le fac in timpul saptamanii, sper sa nu aiba prea multa lume concediu Carpati.org
@senty: eu vreau sa evit partea dintre Piatra Galbenei si izbuc, pentru ca nu pare a fi nimic interesant acolo. De aceea vreau sa ma intorc la Ponor pe deasupra cheilor. Tot in august plec si eu, dar la cat de sucita sunt, o sa mai gasesc 5-6 variante pana sa o aleg pe cea finala Carpati.org

Sâmbătă, 17 iulie 2010 - 22:56

senty
senty
(admin)

sugestie:
plecand din Glavoi, intr -o zi poti face un traseu incluzand sau nu Piatra Galbenei (nu piatra galbenului) - e un punct de belvedere, urmand PG, sai poti sari direct la pestera Focul Viu; de aici tii marcaj PG (un timp vei merge in paralel cu BR) si traseul te va duce la Izbucul Galbenei, cobori pe firul apei pana in cheile Galbenei. De aici continui spre Cetatile ponorului unde la un momentdat poti sa mergi pe PA (pentru a ajunge pe balcoane) sau pe PG si ajungand la grohotisul ce da in dolina 3 poti inta in "cetati" (in dolina 3, 1 si 2 fara sa treci prin pestera). Din dolina 1 poti iesi la drumul forestier ce te scoate in Glavoi.
In speranta ca datele spuse de mine mai sunt exacte ( ultima data am fost in 2003) si te vor ajuta, iti doresc o tura frumoasa.
In concediul "Nu ma duc nicaieri, deci merg oriunde" din august, e posibil sa ajung si eu in padis.
Cu bine.

Sâmbătă, 17 iulie 2010 - 22:08

omarc
omarc

Traseul il faci intr-o zi lejer in conditii normale. Trebuie sa te gandesti ca poate dai peste o ploaie si prin chei iti va fi mult mai greu. Tot asa poti nimeri un grup mai mare fie in fata ta, fie venind din partea opusa si va trebui sa asteptati mult pana sa intrati pe lanturi. Odata am prins un grup de turisti maghiari cu ceva ghid care ii echipasa cu hamuri si lonje. A trebuit sa asteptam dupa ei aproape o ora.
Daca vrei sa intri pe la portalul Cetatilor Ponorului, mergand din glavoi, lasa primul indicator spre cetati si abia la cel de-al doilea fa drapta. Primul te scoate direct la balcoane.
La traversarea cheilor luati in calcul si varianta in care s-ar putea sa va udati la picioare. Chiar daca apa nu este foarte mare, in zona Cascadei Evantai, s-ar putea sa nu puteti ajunge la lanturi fara a trece si prin apa.
Vreme buna.

Sâmbătă, 17 iulie 2010 - 20:42

forestlander
forestlander..
Coarda

Traseul punct galben si albastru sunt comune pe portiunea Glavoi pe drum asfaltat si inca o portiune pana la intrarea in Cheile Galbenei.
Intrati in Cheile Galbenei si bine ar fi sa le faceti, daca e apa mica. Noi nu am reusit fiind apa mare si am mers pe stanga (asa cum ai descris tu si atentie, iar am iesit la pe punct galben si punct albastru, adica si traseul balcoanelor si traseul spre Cheile Galbenei.
Inainte de Izbucul Galbenei, traseul iar se ramifica, fiind cel care trece prin chei si cel care trece pe deasupra lor.
Dupa ce treceti podul,singurul traseu e cel care trece prin Poiana florilor, urmand ca in Poiana Florilor sa va intalniti din nou cu traseul care venea pe deasupra cheilor.
Cred ca doresti sa mergi pe traseul care urmeaza deaupra cheilor la intoarcere, dupa care sa mergi la acele balcoane, care nu prea mai sunt .
Ori cum te-ai intoarce tot la Glavoi ajungi, personal m-as intoarce pe la Focul viu, nici aici nu prea e ceva special de vazut si de aici, poti alege drumul spre Padis.
Raspunsuri:
1. da
2. traseul fara Cetile Ponorului era de 9-10 ore, insa la mersul meu jumate facusem in 2 ore jumate asa ca lumea m-a rugat sa merg mai incet, eci se poate in 5 ore, plus Cetatile Ponorului, inca vreo 2 ore jumate, hai in mare 8 ore e ok.
3. Nu scapi obiective importante, dar nici pe partea aleasa de tine nu scapi obiective importante, asa ca ramane la alegerea ta.
Tura frumoasa

Sâmbătă, 17 iulie 2010 - 17:17

albinutzathc
albinutzathc..

Buna,

As vrea sa plec in Padis cateva zile, am luat o harta dar as avea nevoie de cateva informatii, pentru ca cei care mergem suntem pentru prima data acolo.

M-am gandit sa leg intr-o zi Cetatile Ponorului de Cheile Galbenului, pe urmatorul traseu:
- plecam din Glavoi pe drumul asfaltat
- intram in Cetatile Ponorului prin chei (pe jos) pe punct albastru
- la portal facem stanga si urcam grohotisul care iese in punct galben
- continuam pe punct galben, coboram in Cheile Galbenului pe la Izbucul Galbenului
- la capatul cheilor trecem podul si urcam in dreapta la punctul de belvedere (nu spre poiana Florilor ci spre Capitolium si Sura lui Cazaran, asa vad ca scrie pe harta)
- continuam pe punct galben inapoi spre Cetatile Ponorului
- ajungem la punct albastru de unde facem stanga spre cele patru balcoane
- la balconul 4 o luam spre Padis.

Am 3 intrebari:
1. dupa punctul de belvedere din Galbenului se poate ajunge la poteca pe punct galben, cea care la venire a coborat la Izbucul Galbenului?
2. cam cate ore ar insemna traseul?
3. daca ar fi sa urmez traseul descris mai sus, as scapa din vedere obiective interesante (in afara de Focul Viu pe care am de gand sa-l fac in alta zi, odata cu Piatra Galbenului)?

M-am gandit la aceasta varianta deoarece, privind pe harta, portiunea dintre Cheile Galbenului si Focul Viu nu mi se pare absolut deloc interesanta. Sau poate este, caz in care as prefera sa ma contraziceti Carpati.org

Multumesc!

Sâmbătă, 17 iulie 2010 - 15:31

Afisari: 3,156

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0548 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org