Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Nedeia
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu in Baiului (7)

florinangelescu
florinangele..
Busola

Multumesc mult!

Sâmbătă, 19 martie 2011 - 09:51

dragois
dragois
Caraba

Predeal - Valea Azugii - Vf. Neamtu se face in vreo 5 ore daca nu e zapada mare pe traseu ca urme... mai rar de la Lacul Rosu incolo, poate doar de animale. La intoarcere dureaza cam tot atat, se poate face intr-o zi daca nu stai mult pe loc si e ziua lunga.

Sâmbătă, 19 martie 2011 - 06:17

rapel
rapel

Se poate urca pe Zamora , mergi pe creasta spre sud si cobori pe Piciorul cainelui (se poate face la 1 zi fara probleme) sau urcat pe Zamora si coborat pe Muntele Cumpatul -plaiul Tufa (coboara pana in sinaia in apropierea garii) sau piciorul stanei din picior(iese undeva intre sinaia si poiana tapului,sunt drumuri forestiere in ambele directii) . Cu harta in fata e mai usor, orientarea e destul de usoara la golul alpin daca e vreme buna ,iar coborarea prin padure are marcaj forestier banda rosie. Alta varianta ar fi urcare pe sorica din azuga si coborare pe zamora sau sorica - cumpatul-tufa . Traseele descrise sunt pt muntii baiului (la 1 zi) se pot face si in sens invers dar e mai greu cu orientarea pt cei care nu au mai fost in zona .Din pacate pe varful neamtu am fost o sg data si nu stiu care ar fi cea mai buna varianta Carpati.org

Vineri, 18 martie 2011 - 23:53

florinangelescu
florinangele..
Busola

Multumesc mult pentru informatii! Se poate face acest traseu intr-o zi?

Vineri, 18 martie 2011 - 20:25

cosminandrei
cosminandrei..
Busola

Pe Zamora sunt putine dar e drum forestier cat se paote de clar, pe Pisc sunt destule acolo unde e nevoie (in zona din padure de deasupra fostei cabane... actualmente proprietate pariculara, acces interzis, caine rau etc.)

Vineri, 18 martie 2011 - 19:43

dragois
dragois
Caraba

Pe culmea principala, de la Posada trecand prin Vf. Baiul Mare, culmea Petru-Orjogoaia si pana spre varfurile Neamtu si Turcu nu am gasit marcaje dar, in principiu, orientarea nu este dificila pentru ca se tine linia crestei si nu se coboara spre vai (in caz de vreme buna orientarea nu pune nici o problema).

Am inteles ca ar fi marcaje prin Piscul Cainelui si Zamora dar nu am fost pe acolo si ar trebui sa mai sara si altii cu informatii legate de zonele acelea.

Cel mai scurt si simplu traseu spre Neamtu mi se pare ca e Predeal - Susai - Valea Azugii - Lacul Rosu - Vf. Turcu - Saua Paltinu - Vf. Neamtu. Detalii gasesti la http://www.carpati.org/trasee_muntii/baiului/predeal-874/spre/marcusanu-748/710.html cu precizarea ca o poti lua pe Valea Polistoaca (intrare din zona partiei) ca sa eviti strazile dinspre Cioplea si ca poti ocoli Cabana Susai pe drumul forestier ce merge pe curba de nivel la nord de cabana si care la final coboara spre Valea Azugii. Pana la Lacul Rosu marcajul exista, cu mica exceptie a zonei de dupa ce se urca din Valea Azugii, unde trebuie urcata toata panta defrisata, marcajul nefiind de gasit in partea de jos iar sus fiind un pic mai rar.

De la lacul Rosu se continua urcarea fara marcaj vreo ora si pe urma trebuie urmata culmea spre sud, spre varfurile cele mai inalte, Paltinu in stanga si Neamtu in dreapta. In ultima sa de dinainte de Paltinu apar variantele: urcat direct spre Paltinu si coborat in Saua Paltinu si urcat spre Neamtu sau mers pe curba de nivel in dreapta varfului (pe un drum), ajuns in Saua Paltinu si de acolo spre Neamtu.

Varful Neamtu este ceva mai ascutit decat celelalte varfuri de langa el dar urcarea dinspre Saua Paltinu este oarecum domoala. Parca avea o piatra pe varf dar nu-mi amintesc sigur.

Daca ai parte de o vreme buna si o harta nu vei intampina probleme de orientare si recunoastere a varfurilor.

Vineri, 18 martie 2011 - 17:31

florinangelescu
florinangele..
Busola

Salutare,

As vrea sa fac o iesire in Baiului si doresc sa va cer ajutorul legat de starea traseelor.
Mai sunt marcate? Cum e marcajul? Care e cel mai bun traseu catre Vf. Neamtu? Varful esta balizat? Il putem recunoaste?

Va multumesc anticipat!

Vineri, 18 martie 2011 - 15:36

Afisari: 2,178

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0525 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org