Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Gemanarea
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu de 2-3 zile in Bucegi (13)

andy79
andy79
Busola

Catalina, chiar daca ai fi achizionat echipamentul in timp scurt nu stiu daca ai mai fi avut si timp de exercitii, caci echipamentul singur nu e zana buna care sa te ia in brtae sa te duca sus si inapoi in conditii de siguranta.

Luni, 23 noiembrie 2009 - 14:58

midan
midan
Rucsac

O decizie buna Catalina.
Daca nu ai de gand sa faci cine stie ce trasee tehnice poti folosi si coltari cu chinga ( clasici ) care n-au nevoie de rama dar tot ar trebui niste bocanci cu talpa ceva mai rigida ( astia poate deja ii ai )

Cat despre articolul d-lui Mititeanu, cred ca se vrea sa fie o argumentatie nu un manual de folosire a pioletului.

Nu stiu cate poze pot suplini ceva exercitii practice.

Luni, 23 noiembrie 2009 - 11:08

cityhater
cityhater

Multumesc tare mult pentru informatii.
Din pacate trebuie sa fac o schimbare de plan, caci nu-mi permite buzunarul o achizitionare de echipament de iarna (bocanci pt. coltari, pioleti, coltari) in asa scurt timp.

Luni, 23 noiembrie 2009 - 10:15

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Este vorba de o alunecare controlată în ajun de sezon ce se anunță alunecos, fără jocuri de cuvinte. Nu este lucru rău să fie reamintite sfaturile de bază, precum aici
http://www.carpati.org/articol/scule_de_iarna_pioletul_si_coltarii/151/

Ilustrațiile aud dispărut însă. În așteptarea unui PDF actualizat, trimiterea din cadrul articolului este mai mult ca niciodată valid.
http://alpinismes.free.fr/TerrainsGlissants/_Cadre.html

NB. Din lipsă de ilustrați, articolul lui Dinu este nițel confuz.

Luni, 23 noiembrie 2009 - 09:08

andy79
andy79
Busola

@jerry: pe indicatorul turistic din fata cabanei Malaiesti scrie: "varful Omu, prin Hornul Mare al Malaiestilor, SINGURUL traseu de iarna, accesibil numai turistilor experimentati si echipati corespunzator"

Luni, 23 noiembrie 2009 - 08:52

jerry
jerry
Busola

Domnule, daca discutia incepe sa alunece, trebuie sa faci rapid manevra de oprire in piolet si sa ridici picioarele Carpati.org.

Salut!

Luni, 23 noiembrie 2009 - 08:04

midan
midan
Rucsac

Poate ca nu e locul aici dar daca discutia incepe sa alunece ...

http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/05-scoala-muntelui/bete-sau-piolet

Duminică, 22 noiembrie 2009 - 23:56

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Coltari cu bete este o idiotenie! (ex. salvamontist sibian decedat la Bâlea). Coltari fara piolet la fel. A bon entendeur, salut!

Duminică, 22 noiembrie 2009 - 22:58

jerry
jerry
Busola

@ andy79: conform oricarui indicator turistic, traseul in discutie este inchis iarna (avertizarile Salvamont pentru publicul drumet, nu alpinist hivernal).
Am fost pana la Omu pe Valea Cerbului sambata si din caldare pana in creasta e zapada (nu multa) si, pe alocuri, gheata. Pe portiunea respectiva am folosit coltari (pana la coborare, in zona Cerdac).
Atentie la traseul ales in urmatoarea perioada si nu uitati de "fiare".
Salut!

Duminică, 22 noiembrie 2009 - 22:55

turcik
turcik

Salutare!

Astazi am coborat din Malaiesti si aveam de gand sa urcam si noi la Omu. Din pacate, fara coltari(poate chiar si piolet) nu se poate urca nici pe Hornul Mare, nici prin Tiganesti nici pe Bucsoiu.

Asadar, traseul ales de tine este accesibil doar cu echipament.

Ture frumoase!

Alex

Duminică, 22 noiembrie 2009 - 22:27

andy79
andy79
Busola

Traseul este deschis iarna, dar pe hornul Malaiestilor trebuie coltari si piolet.

Vineri, 20 noiembrie 2009 - 10:51

midan
midan
Rucsac

Pai cel mai bine ar fi sa suni la salvamont Malaiesti

http://www.malaiesti.ro/06-contact.php

Joi, 19 noiembrie 2009 - 23:58

cityhater
cityhater

Salutare carpatistilor!

Cine imi poate spune si mie daca traseul Busteni - C. Malaiesti - Vf. Omu - Babele - Cabana Caraiman - C. Piatra Arsa - Busteni este deschis/inchis iarna. Vreau sa merg in decembrie.

Poate ma ajuta cineva cu o propunere de traseu pentru 2-3 zile in Bucegi cu innoptari la cabane.

Joi, 19 noiembrie 2009 - 23:29

Afisari: 1,889

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0504 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org