Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful lui Stan
Muntii Cernei-Mehedinti
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu cabanele Barcaciu - Negoiu (4)

gea80
gea80

Mulțumim pentru răspunsuri. Am citit câteva jurnale, am vorbit cu cei de la salvamont, ținem cont și de prognoza meteo....așa că o să amânăm aceasta tura. Ne redirecționăm spre Ciucaș peste două weekend-uri. Va dorim cărări însorite.

Joi, 15 martie 2018 - 20:54

yo6ial
yo6ial
Coarda

Eu vă recomand reconfigurarea traseului și amânarea până pe la finalul lunii Mai pentru parcurgerea alături de copii mici a traseului Bărcaciu până la cab. Negoiu.
Și asta numai în urma unei bune documentări prealabile cu privire la condițiile meteo și teren.

Traseul nu este dificil pentru adulți dar, având în vedere condițiile meteo actuale și prognozate, nu este deloc sigur. După Bărcaciu și până treceți de Sărata există risc de avalanșe.

În plus, în acest sfârșit de săptămână vremea este prognozată ca nefavorabilă.
Deci reconsiderați această tură.

Altfel, la Negoiu sunt condiții bunicele spre moderne în noua cabană și ok pentru amatorii de prici, la priciurile din vechea cabană.
Oricum, copiii ar trebui să aibă saci chiar dacă păturile oferite sunt bune. Și asta pentru după luna Mai Carpati.org

Joi, 15 martie 2018 - 19:40

dorina_fagaras
dorina_fagar..
Caraba

Salut,

am fost vara la Negoiu cu copii mici si era frig in cabana, nu stiu cat de cald sa face iarna, mai intra vantul, frigul pe la usi, geamuri... oricum, cu copii as recomanda saci de dormit.

Intre Barcaciu si Negoiu cred ca este inca zapada mare, chiar foarte mare, care cred ca s-a inmuiat si se merge greu - depinde cat de batuta e poteca.

Daca doriti sa faceti in aceeasi zi traseul de la Poiana Neamtului pana la Negoiu, este un traseu lung si obositor in perioada aceasta - mai ales pentru copii, nu stiu cat de mici si antrenati sunt.
Am fost in primavara trecuta cu fetita de 5 ani jum si baiatul de aproape 3 ani, pana la cab. Barcaciu, mai era zapada doar pe ultima portiune, dar a fost destul de obositor pentru fetita, ea mergand pe jos tot drumul (si retur in aceeasi zi).

In urma cu ceva ani am vazut avalanse curse si pe traseul acesta, depinde de multi factori... va recomand sa sunati la salvamont sau la cab. Barcaciu pentru mai multe informatii.

Va doresc o tura cat mai frumoasa.

Joi, 15 martie 2018 - 17:58

gea80
gea80

Salut. In weekend eu impreuna cu familia dorim sa facem un traseu Poiana Neamtului - Cab. Barcaciu - Cab. Negoiu si retur. Avem nevoie de doua informatii:
1. Exista vreun risc de avalansa intre cab. Barcaciu si cab. Negoiu?
2. Stim ca la Barcaciu este cald, dar la Negoiu avem nevoie de saci de dormit? (suntem insotiti de doi copii mici)
Multumesc anticipat!

Joi, 15 martie 2018 - 09:14

Afisari: 1,356

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9369 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org