Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Papusa
Muntii Iezer-Papusa
#31  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Cabana Dochia - Durau (31)

collemann
collemann

Buna seara și mulțumesc pentru informații! Voi urca pe la Fantanele dacă spuneți că ar fi mai ok pe acolo și da, am luat în calcul și taxa de intrare în parc (aflasem tot de pe aici de pe site de existența acestei taxe)!
De acum nu mai rămâne decât să aștept apariția unui weekend însorit pentru a-mi putea pune planul în aplicare! Carpati.org

Miercuri, 14 mai 2014 - 22:51

diana_elena
diana_elena

buna,
sa nu uiti sa iei in calcul si taxa de intrare in parcul national (parca in ianuarie era 7 lei / persoana). vezi sediul, e vizibil la inceput de traseu, este si salvamontul in aceeasi cladire cu ei (si eventual poti afla informatii proaspete direct de la sursa)

Miercuri, 14 mai 2014 - 16:03

filoct67
filoct67

Te-as sfatui sa urci pe la Fantanele si sa cobori pe la Duruitoarea, ti-ar fi mai lejer si te vei incadra oricum in timp pentru a ajunge la maxi-taxi.

Luni, 12 mai 2014 - 09:32

collemann
collemann

nu nu, sigur că nu plec la 12! Carpati.org ... să văd ce vreme se anunță pe weekendul viitor, poate reușesc să pun în aplicare ”planul de bătaie”!
Mulțumesc pentru info!

Duminică, 11 mai 2014 - 21:46

senty
senty
(admin)

Intr-o zi... daca pleci de la Dochia, ai tot timpul sa ajungi in Durau, indiferent pe care traseu alegi sa cobori (banuiesc ca nu vrei sa pleci la 12 de la Dochia)

Duminică, 11 mai 2014 - 19:18

collemann
collemann

hmmm am ales să cobor pe la Fantanele deoarece acest traseu mi s-a parut mai scurt si va trebui sa fiu a doua zi in Durau pana pe la ora 17 deoarece la 18 am maxi spre Iași! Dacă as urca pe la Fantanele, credeți că voi mai avea timp în ziua 2 să urc si pe vf. Toaca și apoi să cobor pe traseul cruce rosie (cu oprire pe la cascadă) și să ajung în Durău până la ora 17?

Duminică, 11 mai 2014 - 18:18

collemann
collemann

Merci de informații, asa voi face! Va fi o excursie mică de doua persoane intr-un weekend însorit, de aceea am zis să pun doua zile pentru a nu fi stresați de timp.
Ca echipament ce ar trebui sa-mi iau? O mai fi zapada pe varf? :-?

Duminică, 11 mai 2014 - 18:08

joji988
joji988

Parerea mea este mai bine sa urci pe la Fantanele (urcusul cel mai greu este pana la Fantanele, apoi e mai usor) si apoi, a doua zi s cobori pe la Duruitoarea, pentru ca e mai lejer sa cobori pe acolo.

Duminică, 11 mai 2014 - 17:55

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Traseul se poate face chiar si intr-o singura zi daca te ajuta conditia fizica. Eu l-am facut si intr-o zi si doua dar mi-a placut mai mult atunci cand am ramas peste noapte la cabana.

Traseul nu prezinta probleme. Sa suni totusi inainte la cabana si sa rezervi camera.

Duminică, 11 mai 2014 - 17:41

collemann
collemann

Salutare!
Daca tot a venit primavara, m-am gandit să fac luna aceasta traseul Iasi - Durau - Ceahlau și avand in vedere ca ar fi pentru prima data, poate ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la acest traseu, cazare, echipament minim etc.
Planul ar fi cam acesta: (ziua 1) să ajung în Durău pe la ora 10, și să încep ascensiunea pe traseul marcat cu cruce roșie până la cabana Dochia (cu pauze de admirat/pozat pe la cascadă etc.) unde să rămân până a doua zi; (ziua 2) să continui spre vf. toaca, apoi sa cobor spre cabana Fantanele pe traseul marcat cu dungă roșie până în Durău (cu pauze de admirat/pozat).
Ce parere aveti de acest plan, se poate realiza, sau risc să mă prindă noaptea prin padure? Carpati.org
Mulțumesc!

Duminică, 11 mai 2014 - 17:22

joji988
joji988

Am inteles, voi mai vedea cum va fi vremea si in urmatoarele zile si ma voi decide. Multumesc frumos

Miercuri, 16 aprilie 2014 - 15:48

titus1960
titus1960

Duminica am fost in Hasmas si banuiesc ca in Ceahlau nu difera prea mult conditiile.
Zapada ara apoasa, incepea de pe la 1300m si avea in medie 10-15 cm. Sunt si zone la iarba dar si altele unde este adunada de vant si depaseste 50 cm (nu prea multe pe unde am umblat noi: Pangarati-Ciofronca-P. Oii)

Tinand cont ca a mai nins si probabil va mai ninge si maine in zona inalta o sa dai de ceva mai multa.
Din pacate mai jos o sa fie si noroi din belsug.
Cum zicea si Senty e mai bine sa abordezi in urcare traseul pe la Claile lui Miron, unde daca aluneci nu e prea placut.

Marți, 15 aprilie 2014 - 19:56

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Arunca un ochi la ultima postare de pe aceasta pagina de Facebook a Cabanei DochiaCarpati.org

https://www.facebook.com/cabana.dochia

15 Aprilie 2014................ ninge ca-n povesti — la Masivul Ceahlau..
Mesaj modificat de autor!

Marți, 15 aprilie 2014 - 18:25

senty
senty
(admin)

Din informatiile pe care le am, inca mai e zapada pe Ceahlau, in special in zona inalta/platou. Nu e mare, dar in locurile viscolite, ar putea fi. Traseul vizat nu ridica probleme deosebite decat in zona clailor, in apropierea campingului (imediat dupa jgheabul ursilor) si portiunea imediata dupa camping unde ai putea sa dai de zapada ceva mai mare (acolo de regula se cam aduna zapada troienita).
Mai mult ca sigur ca vei gasi poteca prin zapada (care ar mai fi), fii atent sa nu aluneci pentru ca primavara, pe poteci zapada/gheata persista mai mult timp decat pe langa poteca. Tot din acest motiv iti recomand sa urci pe traseul BR prin Poiana Maicilor - Claile lui Miron - Dochia, iar la coborare sa alegi alt traseu mai putin expus la alunecare pe gheata. Oricum risc de alunecare exista pe oriunde, dar pe alte trasee, daca aluneci... te mai poti opri in vre-un brad, decat sa te tot duci pe un jgheab ceva (cum e deasupra clailor). Sa ai in vedere echipamentul adecvat, sus inca e iarna, mai ales ca vremea urata inca se mentine.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 15 aprilie 2014 - 11:18

joji988
joji988

Tinand cont de zapada, as dori sa schimb putin traseul. Intreabrea la voi ar fi daca e deschis traseul Izvorul Muntelui - Poiana Maicilor- Cabana Dochia si cum e mai recomandat tinand cont de zapada, de urcat sau de coborat?

Marți, 15 aprilie 2014 - 10:56

joji988
joji988

Am inteles, multumesc frumos de sfaturi

Vineri, 4 aprilie 2014 - 13:51

titus1960
titus1960

Uite una ceva mai actuala pe care apare si drumul.
http://poianalargului.blogspot.ro/p/ceahlau-mountain-muntele-ceahlau.html
Daca mai sapi pe net sigur mai gasesti si altele Carpati.org

Vineri, 4 aprilie 2014 - 13:19

joji988
joji988

Aceasta ar fi harta pe care o folosesc la calculator http://www.tenereclub.ro/index.php?p=viz_harti&h_id=167

Vineri, 4 aprilie 2014 - 12:08

titus1960
titus1960

Din ce an e harta aia? Carpati.org
Drumul are peste 20 de ani si e maaaare.
Pe el se poate urca si cu masina, daca nu ti-e mila de ea, pana la intersectia cu BA.
Vara, in plin sezon, e chiar neplacut la cat trafic e pe acolo.

Vineri, 4 aprilie 2014 - 11:33

joji988
joji988

Multumesc de informatie. Pe harta unde ma uit nu apare drumul forestier pana in Poiana Stanile. In concluzie daca ajung in Poiana Stanile de acolo merg pe forestier si dau de BA spre Piatra Lacrimata

Vineri, 4 aprilie 2014 - 10:53

Afisari: 4,458

#31  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0680 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org