Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Parangul Mare
Muntii Parang
#30  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Busteni-valea Jepilor-cab.Caraiman (30)

kya
kya
Coarda

Sunt suficiente discutii pe site legate de ursi. De aceea, va rog, nu mai "colorati" si topicul de fata cu acest subiect.
Voi inactiva tot ceea ce nu face referire directa la subiect.

Vineri, 19 iunie 2009 - 12:58

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Altfel, nuanțând un pic cele scrise aseară, este util să știm că e periculos să campezi în Bucegi dar mi se pare absurd să confunzi cazarea cu camparea (pe dexonline definițiile sunt destul de clare). Deci, pe jumătate, odin are dreptate cu observația făcută la 22:40 (aseară).

În altă ordine de idei, aș fi vrut să vă arăt fotografia cu cortul rupt în Babele dar nu știu în ce secțiune a galeriei foto aș putea s-o înscriu. O voi insera probabil în jurnalul pe care intenționez să-l public pe site zilele următoare. Asta dacă (recunosc că m-am enervat un pic Carpati.org) nu se va găsi un admin care să dezactiveze jurnalul din cauza părerilor exprimate în el.

În încheiere, l-aș ruga pe Răzvan să-mi povestească (pe privat sau cum îi este mai la îndemână) despre incidentul de la stâna din Făgăraș. Mulțumesc!

Vineri, 19 iunie 2009 - 11:11

florinbalan
florinbalan
Rucsac

In Bucegi se pare ca e mult mai strict regulamentul, are grija Mos Martin Carpati.org

Joi, 18 iunie 2009 - 23:49

octavian67
octavian67
Caraba

Usor off-topic, dar daca tot se discuta... Carpati.org

Bucegi-ul este Parc Natural, pe cand Retezat, Ceahlau, Calimani, Rodnei sunt Parcuri Nationale.

Un Parc National are reglementari mai stricte fata de un Parc Natural, reglementari impuse cu scopul de a proteja mediul natural (fauna, flora si cadrul natural) de activitatile omului. Scopul este deci protejarea biodiversitatii, nu turistic.

Parcul Natural are reglementari astfel incat atributele naturale, istorice si culturale sa fie protejate pentru o conservare si dezvoltare durabila.

Referitor la legi / regulamente se spune ca ceea ce nu este interzis este permis. Carpati.org

Cu bine.

Joi, 18 iunie 2009 - 23:46

florinbalan
florinbalan
Rucsac

...Si sa nu uitati un cutit mare de "vanatoare" Carpati.org

Oricat as cauta (pe net) nu gasesc sa fie specificate locuri speciale de campare in P.N. Bucegi. Cum sunt in Retezat, Ceahlau, Calimani, Rodnei, etc.
Pt cine zicea ca in Rodnei se poate campa oriunde, "Instalarea corturilor este permisă în următoarele puncte: lângă Stația Meteo, Tarnița la Cruce, Sub Vf. Repedea, Puzdrele, între Șaua Gărgălău și Șaua Galațului (la Izvoare), Lala Mică, Izbucul Izei și Valea Vinului, precum și în locurile amenajate de deținătorii de terenuri cu avizul APNMR. În cazuri de urgență se permite și înnoptarea în bivuac, fără aprinderea focului."

Logica imi spune ca daca nu scrie nicaieri despre asta inseamna ca nu este voie deloc. (Daca nu am dreptate, mea culpa).
Mi se pare un rationament schiop "daca dincolo e asa, asa trebuie sa fie si aici". Faptul ca rangerii nu fac galagie nu inseamna automat ca ai voie sa pui cortul oriunde. Sa nu uitam ca si Rodnei si Calimani sunt munti cu mult mai putin umblati, implicit mai "curatei". Inca.

Joi, 18 iunie 2009 - 23:18

odin
odin
Rucsac

Citez: "În concluzie, răspunsul tău nu e acid, e doar glumeț. Dar este și util?"
Daca acest sfat e util sau nu, nu puteti sti voi, numai noi. Puneti cortul, dar sa luati buletinele cu voi. Noi...ne uitam la stiri sa vedem daca a fost sau nu util.

Joi, 18 iunie 2009 - 22:40

yo6ial
yo6ial
Coarda

Era sa scriu cu o grămada de majuscule și de semne de exclamare, dar brusc, m-am liniștit. E bine... înseamna ca am băut suficienta cafea... astăzi.

Riscul de care vorbiți este unul pe care ni-l asumam, individual, în momentul în care puneți bocancul pe poteca de munte.

Chiar este absurd sa mire existența sau prezența urșilor în Bucegi. Oriunde în masiv.
Este la fel de absurd sa mire sau sa creeze îndoiala posibilitatea de a fi rânit sau proprietatea personala de a fi avariata de acest animal care respecta intru totul legile naturii și numai legile naturii.

indiferent de cât de "cu moț" ne consideram ca specie, când urcam pe munte, fie chiar și pe bulevardele din Bucegi, o facem conștienți ca exista posibilitatea sa nu mai coboram. Ca "muntele poate decide sa ne tina pentru el, definitiv" . (este o metafora, ca-am avut... discuții Carpati.org) )

Uff... Salutare. Carpati.org

Joi, 18 iunie 2009 - 22:04

r4zv4n
r4zv4n
Busola

Si eu prefer personal sa campez la cort decat la cabana Carpati.org dar din pacate riscurile sunt mai mari decat beneficiile. Cunosc un caz in care un grup de turisti ajungeau la Crucea Eroilor in timp ce noi plecam catre Omu. Ne-am salutat, am schimbat doua vorbe si si-a vazut fiecare de drum. A doua zi, dimineata, noi plecam de la Cabana Omu si ei tocmai soseau. Din cauza cetii au fost nevoiti sa campeze la cruce. Din fericire n-au avut niciun eveniment nefericit... dar nu se stie niciodata

Joi, 18 iunie 2009 - 21:33

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Mihai, înainte de a mă "enerva" dau fuga la DEX:

" CAMPÁ, campez, vb. I. Intranz. (Rar; despre militari sau turiști) A sta un timp în corturi. – Din fr. camper." zice pe http://dexonline.ro/

În concluzie, răspunsul tău nu e acid, e doar glumeț. Dar este și util?

Iar pentru eventualitatea în care cineva consideră că îl atac pe Mihai precizez că am tot respectul pentru experianța sa (prin Alpi și cine mai știe pe unde) dar că nu prea suport mesajele glumețe acolo unde se discută chestii absolut serioase. După ce am văzut acel cort rupt în Babele nu prea-mi mai vine să glumesc pe tema urșilor din Bucegi.

Joi, 18 iunie 2009 - 21:27

alindiaconu
alindiaconu

poate ca nu a fost cel mai potrivit termen, dar in esenta adrian are dreptate. si Retezatul este Parc national dar nu te obliga nimeni sa stai IN cabana. sunt destui oameni care iubesc si respecta muntele si campeaza in bucegi.

Joi, 18 iunie 2009 - 19:04

yo6ial
yo6ial
Coarda

Nici eu nu vad nimic acid... eventual sa-mi zangane in creer irebarea "Oare m-ar lasa sa imi intind cortul in cabana? " dar, desigur, e de vina doar gena de șugubăț Carpati.org)

Joi, 18 iunie 2009 - 18:44

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

EU NU VAD CE ESTE ACID IN ACEST RASPUNS :
Omu fiind în Bucegi, care este un Parc natural, camparea se face ÎN cabana.

Joi, 18 iunie 2009 - 18:29

alindiaconu
alindiaconu

ms pentru raspuns adrian. subscriu la comentariile tale la raspunsul lui mihai care a fost putin acid, desi consider ca intrebarea mea nu a fost gresita in vreun fel.

Joi, 18 iunie 2009 - 18:20

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Imi cer scuze, Mihai dar... discutia plecase de la alta motivatie pentru a pune sau a nu pune cortul. In context comentariul tau pica prost. Si, pentru a da un exemplu care te contrazice, muntii Rodnei sunt la randul lor parc (natural? national? cine mai stie?) dar nu patesti nimic campand pe creasta lor. Iar rangerii am inteles ca nu se iau de tine decat daca lasi mizerie in urma sau faci focul altfel decat la primus (situatii in care orice montaniard de bun simt considera firesc ca rangerii sa ia atitudine).

Revenind la intrebarea lui Alin, consider ca nu mai e sigur sa pui cortul nicaieri in Bucegi. Din relatarile diferitilor montaniarzi am aflat ca ursi au fost vazuti inclusiv in circul superior al Vaii Gaura (la doi pasi de Omu).

Joi, 18 iunie 2009 - 16:03

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Omu fiind în Bucegi, care este un Parc natural, camparea se face ÎN cabana.

Joi, 18 iunie 2009 - 14:49

alindiaconu
alindiaconu

in zona omu stiti cumva daca se poate campa? ms

Joi, 18 iunie 2009 - 14:31

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Probabil ati auzit deja de incidentul de sambata seara de langa Babele. Deci e categoric nerecomandat sa campezi langa Babele. Daca ursul a urcat dinspre Busteni sau dinspre Pestera nu stiu, important e ca a urcat si a fost tentat de acel cort.

Iar despre traseul de pe Valea Jepilor pot spune ca, momentan, mai are zapada pe doua portiuni. Este bine cablat si marcat asa ca, daca ai o conditie fizica acceptabila, ajungi relativ lejer pana in cabana Caraiman. Despre permis, taxa sau altceva de genul acesta n-am auzit. Pe noi nu ne-a intrebat nimeni de sanatate iar valea era plina de turisti.

Joi, 18 iunie 2009 - 13:21

yo6ial
yo6ial
Coarda

Bun.
O ultima remarca, din partea mea:
NU HRĂNIȚI ANIMALELE !!!

Au ficatul sensibil iar carnea de om este toxica!

Sal'tare.

Miercuri, 10 iunie 2009 - 10:36

arcarius
arcarius

Mda, s-ar parea ca o sa-mi las cortul acasa (din nefericire).
Cunosc f. bine chestia cu inmultitul ursilor (am rude apropiate care locuiesc in BV, cartierul Racadau, yo6ial stie bine ce-i cu cartierul acela).
Speram ca macar pe platou la Babele sa am liniste desi inainte si la Pestera era ok (la Padina intotdeauna a fost mai "sensibila" chestia cu ursii, am vazut si eu in valea Horoabelor ursi si nu odata).
De deranjat nu sunt interesat nici sa-i deranjez nici sa le contest intaietatea in ceea ce priveste teritoriul/propria casa.
Nici turistii care din nestiinta le dau sa manance nu ma incanta.
Asta este situatia. Safer is better.

Miercuri, 10 iunie 2009 - 06:30

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Se zvoneste ca acum da cu zarul, e chestie de noroc Carpati.org

Miercuri, 10 iunie 2009 - 00:20

Afisari: 4,144

#30  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0511 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org