Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Setea Mare
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu busteni-cabana Caraiman (9)

miparv
miparv
Rucsac

Un traseu pe cat de frumos, pe atat de periculos.

Marți, 28 aprilie 2009 - 20:25

mike
mike
Rucsac

A nins ceva weekendul trecut din ce am citit intr-un jurnal dedicat unei ture de schi la Malaesti.

Marți, 28 aprilie 2009 - 16:16

luna
luna
Busola

HUH, inca ninge ? Intreb pentru ca si eu am de gand sa fac acest traseu, insa astept topirea macar in mare a zapezii.

Marți, 28 aprilie 2009 - 04:32

odin
odin
Rucsac

Problema pe Jepi in perioada asta este ca sus e cam abrupta in zona lanturilor. Sunt de regula cam 4 poduri de gheata care trebuie trecute cu atentie si numai unul singur pe gheata, nu mai multi oameni. Se poate intampla sa dai de urme, dar ar fi bine sa aveti si un piolet ca sa faceti scari. O sa auzi apa curgand pe sub podurile de gheata, de aceea sa nu mergeti multi pe un asemenea pod.
De forta zapezii o sa va dati seama urcand pe vale, mai mult ca sigur veti vedea urma unei avalanse care de regula ia tot, e zapada amestecata cu bulgari de pamant, pietre, crengi.
Ar fi bine sa intrebati inainte de a urca, se poate sa fie inca multa zapada pe vale si atunci cand veti urca, soarele va fi in punctul cel mai putin dorit, adica sus deasupra vaii, stralucind tare. Risc mare sa se inmoaie tare si sa cedeze.
Mai ales ca la munte ninge acum din cate stiu eu.

Joi, 23 aprilie 2009 - 00:12

relli
relli

Tura probabil ca o vom face la inceputul sau mijlocul lui mai. Asa ca mai avem timp sa ne hotaram.

Multumesc mult pentru informatii

Miercuri, 22 aprilie 2009 - 20:23

andreib.
andreib.
Caraba

Pe la Piatra Arsa trebuie sa mergi pe Jepii Mari , traseul este ceva mai usor dar mai lung .
In principiu nu trebuie sa ajungi chiar la Piatra Arsa faci dreapta cand ajungi la Canton ( pe TR parca este indicator ) si te intalnesti cu traseul de legatura dintre Babele si Piatra Arsa apoi sub Babele cobori la Caraiman , nu este chiar un traseu de ocolire, dar merge spus si asa , Jepii Mari sunt folositi mai mult atunci cand este vreme neprielnica ...

Carari cu soare si clipe fericite AndreiB .

Miercuri, 22 aprilie 2009 - 20:18

relli
relli

Aha. Mersi mult de informatiiCarpati.org acum inteleg de ce nu gaseam pe harta inca o vale. Am inteles eu bine sau ar mai fi o varianta ocolitoare pe la Cabana Piatra Arsa?

Miercuri, 22 aprilie 2009 - 20:11

andreib.
andreib.
Caraba

Salut Andrei .

Tu vorbesti de una si aceeasi vale .
"Vale de abrupt, isi are obarsia in platoul Bucegilor sub Varful Caraiman, in dreptul cabanei Caraiman se orienteaza catre est, la limita abruptului formand Cascada Caraiman, inalta de cca 40m.
Este strabatuta de poteca marcata cu cruce albastra ce face legatura intre Localitatea Busteni si Cabana Caraiman si de linia de telecabina Busteni - Babele."
1 depinde de perioada in care doriti sa faceti aceast traseu , vara pe vreme buna nu ar trebui sa puna mari dificultati mai ales daca zici ca aveti totusi cateva ture la activ si nu este pentru prima data ,

2 din cate stiu alt traseu mai direct nu exista din Busteni la Cabana Caraiman , pentru o recomandare depinde mult de ceea ce vreti sa mai faceti in ziua sau zilele urmatoare .

Carari cu soare si clipe fericite AndreiB .

Miercuri, 22 aprilie 2009 - 20:05

relli
relli

salut!
din ce am cautat si am gasit prin ghid si pe forum aici am ajuns sa am de ales intre 2 trasee pentru a ajunge din Busteni la Cabana Caraiman. Ori pe Valea Jepilor(poate gresesc) ori prin Jepii Mici. Nu am reusit sa inteleg care e mai accesibil, avand in vedere ca vom avea un grup cu majoritatea cu experienta mica pe munte, adica numai cateva ture in Piatra Craiului si Piatra Mare. Echipament din cate stiu eu au toti.

Care traseu dintre acestea 2 sau chiar altul imi recomandati?

Multumesc anticipat!

Miercuri, 22 aprilie 2009 - 19:53

Afisari: 1,789

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9382 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org