Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Urechea
Muntii Baiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu Busteni - Babele (11)

clausweb
clausweb

Cu telecabina vroiam sa urcam dar a fost anulata treaba datorita conditiilor meteo.
Mai bine asa ca era si foarte scumpCarpati.org

Vineri, 11 aprilie 2014 - 11:00

xoreax
xoreax
Coarda

@andreicon evita V. Jepilor pana in august daca nu vrei sa dai de limbi de zapada. Si chiar si atunci ar fi ceva dar care sa nu afecteze deloc urcarea - ma refer la celebrul pod de zapada pe care toata lumea se suia vara trecuta in ciuda avertismentelor salvamontistilor.

Acces catre platou ai pe Schiel si pe V. Cerbului, poteci cu mult mai faine pentru alergare decat Valea Jepilor care e ingusta si aglomerata. La fel de bine poti alerga si din Sinaia, pe drumul de vara sau pe Piciorul Pietrei Arse.

La 1 mai tot o sa mai fie ceva limbi de zapada si pe traseele astea, dar cum nu au puncte sensibile, nu cred ca pun probleme.

Vineri, 11 aprilie 2014 - 09:31

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Teoretic, traseele se deschid la 1 mai.
Practic, cum ai spus și tu, vremea influențează într-un fel sau altul durata stratului de gheață. Pe văi găsești și în august limbi de zăpadă.

Vineri, 11 aprilie 2014 - 08:51

andreicon
andreicon

Si pe mine m-ar tenta o astfel de alergare, insa sunt constient ca inca nu sunt conditii. Imi poate spune cineva (cu aproximatie, deoarece stiu ca fiecare an difera din punct de vedere al vremii) cam cand (incepand cu ce luna, sau perioada) se poate urca fara pericolul de a intampina portiuni inghetate / inzapezite? Ma intereseaza deoarece m-am inscris la un maraton de munte si as vrea sa fac niste antrenamente.

Vineri, 11 aprilie 2014 - 00:38

xoreax
xoreax
Coarda

Cu telecabina vrei sa zici, nu cu telescaunul. Sau sa nu zici ca vor sa urce cu telescaunul de la Kalinderu..

Joi, 10 aprilie 2014 - 11:37

clausweb
clausweb

M-a gandeam ca poate e posibil acum ca a venit primavara mult mai repede decat de obicei.
Vroiam sa alerg sa ajung deoarece sunt cu un grup si ei vor sa urce cu telescaunul.
Oricum nu vreau sa ma risc ascult sfaturile voastre ba mai mult acum ninge.
Las pe data viitoare.
O zi buna tuturor.
Va multumesc!

Joi, 10 aprilie 2014 - 11:21

sekarel
sekarel
Busola

Dacă nu poti să ajungi la Sinaia sincer nu face încercarea aceasta de a alerga până sus pentru că nu se poate în condițiile actuale

Miercuri, 9 aprilie 2014 - 20:21

sekarel
sekarel
Busola

Colegii noștri care au scris au dreptate, sâmbătă m-am întors din Bucegi și era si zăpada și gheata din belșug, dacă ti neapărat(desi chiar nu înțeleg de ce iti doresti atât de mult să risti, pentru cât mai multă siguranța urcă pe la Sinaia cota 2000 piatra arsa babele

Miercuri, 9 aprilie 2014 - 20:18

zergul
zergul

Dar de ce sa alergi? Daca nu mai este zapada/gheata in poteca (dar sunt slabe sanse la inceput de aprilie sa nu mai gasesti) ai putea urca in 3 - 3 1/2 h lejer Carpati.org (asta presupune sa ai si conditie fizica)...Eu nu as alerga pe acel traseu nici in august. L-am facut de n ori, doar vara, si te pot doar sfatui sa nu alergi...in rest, te vor 'dascali' niste useri imediat Carpati.org

Bafta!

Miercuri, 9 aprilie 2014 - 17:36

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Triunghi albastru, pe poteca Schiel (aka "Jepii Mari"), pana la cantonul Jepi, apoi banda galbena pana la Babele. Pe sus o sa dai si de zapada deci nu stiu cata alergare o sa fie pe acolo. E posibil sa fie si gheata inainte de canton.

Daca tot ce vrei e sa alergi, alearga si tu pe Munticelu (triunghi rosu, de la Caminul Alpin, Busteni). Pe sus inca e iarna..

Miercuri, 9 aprilie 2014 - 17:35

clausweb
clausweb

Salut!
Sunt intr-o excursie cu scoala si nu am avut timp sa ma documnetez foarte mult.
As vrea sa urc de la busteni pana la babele alergand.
Am vreo sansa in aceasta perioada?
Ati putea sa-mi spuneti ce marcaje sa urmez?
Multumesc anticipat!

Miercuri, 9 aprilie 2014 - 17:07

Afisari: 1,995

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,2152 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org