Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Cindrel
Muntii Cindrel (cibin
#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu bucegi (48)

tesla4536
tesla4536
Caraba

@turcik: Sinaia - Piatra Arsa prin Poiana Stanii si Piciorul Pietrei Arse nu e chiar asa de lung.
Iar coborarea pe Jepii micii e mai grea decat urcarea Carpati.org. Oamenii n-au experienta pe munte, parca asa s-a spus.

Eu as merge cam asa:
Ziua 1: Sinaia - Poiana Stanii - Piatra Arsa - Padina.
Ziua 2: Padina - Saua Strunga - Vf. Omu;
Ziua 3: Omu - Busteni (prin Valea Cerbului)

Marți, 21 iulie 2009 - 18:49

turcik
turcik

Eu zic ca e destul de mult de mers prin Sinaia, si Jepii Mari nu mi se par atat de grei+ca e si peisajul frumos. Problema mai mare e pe unde sa coborati, dar eu zic ca daca dormiti la Caraiman sau Babele, coborarea pe Jepii Mici nu ar trebui sa va puna probleme, trebuie sa fiti doar atenti, timp aveti suficient. Daca dormiti la Omu puteti cobora pe Valea Cerbului, insa eu nu as recomanda asta. Mie unul nu imi place valea aia deloc, prefer Jepii Mici/Mari. Cineva a propus Omu-Malaiesti/Bucsoiu. Eu zic ca nu este un traseu recomandat pentru cineva care urca pentru prima oara pe munte.

Dar ca sa reiau subiectul, daca faceti rost de echipament eu va recomand varianta:

Ziua 1: Busteni-Cascada Urlatare-Cantonul Jepi(Pe Jepii Mari)-Piatra Arsa-Babele

Ziua 2: Babele-Omu-Cruce-Babele(sau Caraiman)

Ziua 3: Babele(Caraiman)- Busteni(pe Jepii Mici)

Daca nu, incercati ceva mai usor... Poiana Costilei, Poiana Izvoarelor, Refugiu Costila sau Diham...

Orice traseu ati alege, nu uitati: "Safety First'.. Eu va doresc o tura frumoasa

Marți, 21 iulie 2009 - 17:56

cipicernat
cipicernat
(admin)

Mai oameni buni... iar va ganditi in primul rand la echipament si in ultimul rand la experienta: "Muntele se mananca cu lingurita si nu cu polonicul".

Trimiteti oamenii pe Jepi - fie ei mari sau mici, desi s-a precizat clar ca nu au experienta.

N-as vrea sa va vad pe cineva in situatia de a trebui sa coborati pe cineva jos dupa ce a alunecat aiurea pe un valcel sau dupa ce a intrat in criza din cauza vreunui hau.

Dupa sfatul cu ghetele, al doilea al trebui sa fie ca primele trasee sa fie unele mai usoare. Daca chiar se insista ca primul munte din viata de montagnard sa fie Bucegiul si e musai sa se urce pana la Omu, atunci macar desemnati niste trasee mai putin dure (gen Sinaia - Piatra Arsa). Carpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 17:30

vladonne
vladonne
Coarda

Eu as aborda asa: prima zi urcare pana la Caraiman/Babele, a doua Crucea si Omu iar a treia zi coborarea in Busteni. Pentru un asemenea itinerar ai o varietate de pisibilitati si trasee:

Urcare pe Jepii Mari (drumul lui Schiel) pe triunghi albastru. traseul e relativ usor, serpentine prin padure, cateva lanturi usoare si apoi se termina la complexul Piatra Arsa. De la Cantonul Jepi (e pe traseu imediat dupa ce termini cu lanturile si mai faci cateva serpentine) poti sa te ramifici pe triunghi rosu pana dai de banda galbena care vine de la Piatra Arsa spre Babele. Traseul ia cam 4 ore jumatate pana in Piatra Arsa (cu vreo 20 de minute mai scurt daca o iei pe triunghi rosu de la cantonul Jepi) iar apoi inca aproximativ o ora pe platou pana la Babele.

A doua varianta este traseul pe Jepii Mici, mai scurt, mai direct, mai abrupt. Traseul trece chiar sub telecabina (daca vrei sa vezi pe unde e drumul de jos din Busteni). Este marcat cruce albastra si ia circa 3 ore jumatate pana la cabana Caraiman, la care poti sa adaugi inca o jumatate de ora pentru a ajunge la Babele.

A doua zi, in functie de cabana de unde ai ales sa inoptezi o iei spre Cruce. De la Babele pe cruce rosie: se urca Varful Caraiman iar apoi se coboara pana la Cruce; iar de la Cabana Caraiman pe punct rosu, pe Brana Mare a Caraimanului (aproximativ trei sferturi de ora- o ora).
Apoi se merge pe Cruce rosie pana in Saua Sugarilor, unde intalniti banda galbena care vine direct de la Babele. O urmati pana la Omu. In total de la Cruce la Omu faceti circa 3 ore.

A treia zi coborarea se poate face printr-o multitudine de trasee: cel mai rapid fiind pe Valea Cerbului, banda galbena (dar vedeti ca se coboara continuu si faceti vreo 2-3 ore pe serpentine pana dati de padure). Timp total 4-5 ore
A doua posibilitate: pe banda rosie, pe varful Bucsoiu, vreo 5 ore jumatate la coborare. De asemenea se poate cobori si spre Malaiesti pe poteca de vara (banda albastra pana la Malaiesti), si apoi urca din nou spre banda rosie pe triunghiu rosu.

Dar, exista si un mare dar! Bocanci sunt cam obligatorii. Se poate merge si in adidasi, nu zice nimenic a nu se poate, dar bocancii dau un plus de stabilitate si aderenta la teren plus ca sunt mai bine adaptati pentru dificultatile de pe traseu; talpa este mai groasa, nu simti fiecare pietricica in talpa iar de udat se uda mai greu. Fara bocanci ar fi de evitat majoritatea traselor, cel putin cele de urcat sau coborat. Cum telecabina la urcare este exclusa iar de la Omu nu exista, daca nu sunt boncanci cel mai bine ati urca pe Jepii Mari, triunghi albastru, ati face ocolul de o ora pana la Babele (traseul pe Jepii Mici e mai abrupt si mai stancos, iar in cazul unei alunecari barem nu sunteti prea mult cu prapastia sub voi) si a doua zi ati urca pe
cruce rosie (evitand Brana Mare a Caraimanului si ea destul de riscanta); iar coborarea pe Valea Cerbului pentru ca, iarasi, este mai sigura.
De asemenea, avand in vedere vara cam ploioasa ar fi musai si pelerinele de ploaie precum si o lanterna in cazul in care, Doamne fereste! va prinde noaptea pe drum sau daca vrei sa colindati seara prin preajma cabanei (la Omu wc-ul e la spatele cabanei, iluminarea pana acolo de la luna sau stele Carpati.org) Si nu inultimul rand nu ar strica o harta a zonei (se gaseste jos in Busteni de cumparare). Si nu in ultimul rand, cereti sfatul cabanierilor in privinta traseelor, ei stiu mai bine, sau vorbiti cu turistii intalniti pe drum.

Va doresc o tura faina!

Numai bine, Vlad

Marți, 21 iulie 2009 - 17:16

arcarius
arcarius

Nu exista pe munti trasee pe care sa le poti face fara bocanci. Rucsacul este de asemeni necesar. Doua persoane care dorm la cabane pot imparti timp de 3 zile un rucsac de asemeni 35-45 l.
Betele de trekking nu ar strica dsi nu snt un "must".
Trasee ti-au fost deja sugerate.
Uita-te pe www.bucegi.go.ro
sectiunea trasee.
Doua sticle apa, macar 1 l fiecare.
Sosete de munte, tehnice, cu fibra sintetica, ajuta la respiratia piciorului.
Tricouri, pantaloni de dorit la fel.
Bluze windstopersau/si polar.
Jacheta de ploaie, respirabila.
Ceva de pus pe cap, tot respirabil. Ochelari soare, eventual crema fata protectie solara.
Tura Busteni -Caraiman, prin valea Jepilor, fie la urcare fie la coborare, este untraseu dificil care necesita atentie.
Gandeste-tebinece urmeaza sa faceti.
Daca nu aveti suficienti bani mai bine lasati-o pt. altadata; muntele nu pleaca nicaieri.
Daca banii nu sunt o problema, nu va zgarciti la achizitia echipamentului.
Succes.

Marți, 21 iulie 2009 - 17:13

turcik
turcik

Sau ai putea asa (scuze pentru double-post, nu stiu daca pot edita un mesaj)

Ziua 1: Busteni-Cascada Urlatare-Cantonul Jepi(Pe Jepii Mari)-Piatra Arsa-Babele

Ziua 2: Babele-Omu-Cruce-Babele(sau Caraiman)

Ziua 3: Babele(Caraiman)- Busteni(pe Jepii Mici)

E ceva mai usor asa...

Marți, 21 iulie 2009 - 15:44

turcik
turcik

Salutare Carpati.org

Daca vrei sa dormi 2 nopti pe munte, eu as face cam traseul asta: Busteni-Cascada Urlatare-Cantonul Jepi(Pe Jepii Mari)-Piatra Arsa-Babele-Crucea Caraiman-Cabana Caraiman. Aici as sta o noapte. A doua zi Caraiman-Omu-Caraiman. Iar a treia zi cobori pe Jepii Mici... Ar fii un traseu pe cinste.. acum cateva precizari:

Trebuie sa faci rost de niste ghete de tura/bocanci, alfel eu iti recomand sa nu te aventurezi.

In locul Cabanei Caraiman ai putea alege Babele... Motivul este relativ simplu: de multe ori Cabana Caraiman nu este foarte primitoare Carpati.org

Traseul propus de mine nu este foarte dificil insa este destul de mult de mers (ziua 1, 2: 8 ore, ziua 3: 4ore...asta pentru ca sunteti incepatori). ! ATENTIE ! Poate dura mai mult de atat, din acelasi motiv.

Mai asteapta si alte pareri de la oameni mai experimentati decat mine.

Marți, 21 iulie 2009 - 15:41

bobo87
bobo87

buna.numele meu este bogdan, am 22 de ani si intentioenz sa fac in luna august o drumetie in bucegi...experienta mea pe munte e nula, asadar am deschis acest forum pentru a primi niste sfaturi privind urcusul meu.intr-cat vreau sa ajung la babele, omu, cruce caraiman si pot spune ca sunt un "pantofar" neavand vreun echipament adecvat urcarii pe munte, va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la traseul pe care ar trebui sa-l urmez, locurile de cazare, durata de parcurs pentru 2 seri si 3 zile...mentioenz ca vreau sa urc cu prietena mea, amandoi fiind neexperimentati sa zic asa in ale muntelui de aceea as vrea sa stiu daca sunt trasee care pot fi parcurse fara echipament(exclus telecabina)

Marți, 21 iulie 2009 - 14:46

Afisari: 4,441

#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0544 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org