Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Nascarlat
Muntii Ciuc-Nascarlat
#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu bucegi (48)

pedriza
pedriza

ok...imi cer scuze de afirmatia ''iar traseele pe care le avem noi in bucegi ..se pot face si descult ''..sper ca cineva nu a luat-o de buna ,ce vroiam eu sa spun este ca dificultatea traseelor este undeva ..mediu, pentru un incepator

Marți, 21 iulie 2009 - 20:44

tesla4536
tesla4536
Caraba

Nu, nu bani, posibil doar viata ...
Lasand gluma la o parte, cu adidasii te plimbi pe drumuri forestiere. Toate traseele importante din Bucegi necesita minim echipament. Bocancii fac parte din acesta ...

Marți, 21 iulie 2009 - 20:41

mihaiburo
mihaiburo
Busola

@bobo87 – poti folosi cu incredere functia “Cautare”. De asemenea poti folosi urmatoarele link-uri: http://www.carpati.org/trasee_muntii/bucegi-7/
http://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/bucegi-7/cabane/
http://www.carpati.org/harti_harta/harta_harti/muntii/bucegi-7/
http://www.carpati.org/jurnal/tura_de_initiere_pe_platoul_bucegi_21-22_martie_2009_/1
351/
mai poti cauta jurnale aici:
http://www.carpati.org/jurnale/muntii/bucegi-7/1/

Inainte de a trece la planificarea traseului o sa te rog sa citesti si doua stiri din Bucegi care au fost scrise in ultimele 3 zile:
http://www.carpati.org/stire/turisti_rataciti_in_bucegi/1922/
http://www.carpati.org/stire/tanar_plecat_la_drumetie_in_muntii_bucegi_si_disparut_in
_urma_cu_trei_zile_gasit_mort_de_salvamontisti_/1924/

... si astea:
http://www.carpati.org/stire/ursii_din_bucegi_mai_agresivi_ca_niciodata/1911/
http://www.carpati.org/stire/circ_cu_ursi/1853/

Si comentariile ce au urmat stirilor.

Dupa ce ai citit cele de mai sus iti recomand ceea ce a reiesit din majoritatea comentariilro: “Luati-o incet !”. fara experienta, fara conditie fizica, fara echipament, fara cineva care sa mai fi parcurs traseele respective … mergeti sa va bucurati de munte si sa reveniti peste ceva timp dupa ce “adunati” experienta.
Ziua 1: Sinaia – telegondola (pana la cota 1400) – telescaun (pana la cota 2000) – Cabana Piatra Arsa – Babele (sau Floare de Colt). Lasati bagajele,dupa ce va cazati, mancati si mergeti spre Crucea Caraiman si retur
Ziua 2: Babele (sau Floare de Colt) – Costila - Cabana Omu si retur
Ziua 3: Babele (sau Floare de Colt) – Piatra Arsa – Cota 2000 – Cota 1400 – telecabina – Sinaia

Si inca ceva: nu spera ca vremea sa fie buna! Fii pregatit!

Off-topic
@turcik – te-as ruga ca pe viitor sa citesti cu atentie intrebarea initiala si comentariile sa fie responsabile (doar unul: “coborarea pe Jepii Mici nu ar trebui sa va puna probleme” )
@pedriza – te rog sa te “minunezi” si prin alte parti si comentariile sa fie responsabile (doar unul: “ ...iar traseele pe care le avem noi in bucegi ..le poti face si descult” )

@turcik + @pedriza – Atentie la comentarii! Recomand citirea Regulamentului carpati.org (http://www.carpati.org/conditii/ ) / 6. Acuratetea informatiilor: “Mesajele/comentariile care cuprind informatii gresite/neverificate/neverificabile, susceptibile a pune in pericol securitatea cititorilor prin informatiile continute, vor fi inactivate!”

Marți, 21 iulie 2009 - 20:38

pedriza
pedriza

ha ha ha ...buletinul este indicat sa-l ai cu tine oriunde mergi ,asa cum spuneam ...muntele este pentru toti ,si cei care merg regulat la munte ar trebui sa ajute si sa educe pe ceilalti care vor sa inceapa ,nu sa descurajeze ...omul trebuie sa probeze pe pielea lui ,daca o sa-i placa o sa-si cumpere ce crede el necesar ,daca nu ...nu pierde nici un ban proband nu ?

Marți, 21 iulie 2009 - 20:37

bobo87
bobo87

daca nu e prea mare turcik ar fi o idee cu o prezentare a traseului, niste poze eventual.odin,o sa tin cont...oricum fara buletin nu plec niciodataCarpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 20:37

odin
odin
Rucsac

Sa nu uitati sa luati buletinele cu voiCarpati.org
Veti fi mai usor de identificatCarpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 20:33

pedriza
pedriza

sandalele acelea ...parcurg cam 25-30 km zilnic in pirinei ...si pot spune ca sunt foarte bune ,normal exista zone unde nu se pot folosi ,ceea ce vroiam eu sa spun cu asta este ca ...in bucegi poti merge pe 90% din trasee in adidasi ...fara suparare

Marți, 21 iulie 2009 - 20:33

turcik
turcik

Pedriza are dreptate. Multe din lucrurile astea sunt de fitze(ciorapii speciali, betele de trekking, windstoperele, tricourile speciale, pantalonii, etc). Sincer, si eu am windstopere/polare, dar la inceput am urcat cu hanorac normal si nici nu am racit, nici nu am murit. Bocancii/ghetele sunt utili/utile dar o parte dintre trasee se pot face si fara.

Pentru Bobo(am un prieten caruia i se spune la fel Carpati.org) ): o sa uploadez niste poze cu jepii mari, traseul nu este periculos. Si o sa fac si o prezentare a traseului pe care vrei sa-l faci(marcaje, timpi, altitudini...)

Marți, 21 iulie 2009 - 20:31

pedriza
pedriza

da ai dreptate sa fii putin temator ...dar partea de alunecat ...se poate intampla cu cei mai buni bocanci care exista ,si cel mai performant echipament ,tu esti vioara principala ..nu uita asta ,incearca sa te documentezi asupra traseului pe care o sa-l alegi si daca crezi ca este prea mult pentru tine ...incearca sa-l faci insotit de cineva care cunoaste locurile ,daca urmezi traseul marcat ..nu te poti pierde,bucegii sunt niste munti foarte frumosi si sunt perfecti pentru a te initia in drumetii montane ,traseele nu sunt foarte dificile ,vremea nu este atat de schimbatoare si pe trasee gasesti o gramada de oameni ,asa ca fiind prima data incearca sa o iei usurel ,te asigur ca te vei indragosti de munte

Marți, 21 iulie 2009 - 20:28

odin
odin
Rucsac

Nu ai de gand sa incerci sandalele acelea in cariera de piatra de la Sinaia?

Marți, 21 iulie 2009 - 20:25

bobo87
bobo87

sunt perfect de acord pedriza...ideea pe care accentuam eu discutia despre incaltaminte era faptul ca nu vreau sa am vreo "surpriza" sa alunec si sa ma duc naibii la vale intru-cat nu cunosc locul si cat de abrupt este. cum ziceai si tu la munte merg de placere si o sa incerc sa ma bucur cat mai mult de acesta si privelistile sale.

Marți, 21 iulie 2009 - 20:20

pedriza
pedriza

tot citesc pe aici si ma minunez.......''nu exista pe munti trasee pe care sa le poti faci fara bocanci''(fara intentia de a supara pe cineva )...si cred ca uitati ca cei care urca pe munte suntem noi ....bocancii ne ajuta intr-o oarecare masura ...dar nu sunt decisivi ,tricourile ,sosetele si alte minuni ale zilelor noastre ...sunt foarte bune ...dar nu obligatorii .de ceva vreme urc pe munte pe timp de vara in sandale ...da sunt niste sandale de munte ,cu toate avantajele pe care le ofera noile materiale ...iar traseele pe care le avem noi in bucegi ..le poti face si descult .inca o data repet nu vreau sa supar pe nimeni ,dar sa spunem lucrurilor pe nume ...la munte se merge de placere ,unii cu mai mult si mai bun material altii cu mai putin ,dar prezenta materialului nu garanteaza ca te vei simti mai bine sau ca te vei bucura mai mult decat celalalt ...si sunt de acord cu ceilalti in privinta materialului ca trebuie sa fie de calitate ...dar neaparat necesar este pe undeva pe la 4000 unde conditiile atmosferice impun astfel de materiale ,unde fiecare kg conteaza ...in primul rand experienta este decisiva ,iar lipsa ei indeamna intr-o singura directie ...multa practica ,daca este prima data cand mergi pe munte incearca cu un traseu mai usor ,mai scurt ... dar muntele trebuie tratat intodeauna cu mult respect ,in fine ...poti ajunge unde ti-ai propus si fara material ,fara experienta si fiind un ''pantofar ''asa cum zici tu ...la urma urmei toti am fost pantofari intr-un moment al vietii noastre ,asa ca mult succes cu drumetia ta si bucurate de munte ,incearca sa faci ca trecerea ta sa ramana neobservata ...nu arunca gunoi ,nu distruge vegetatia ,...si nu uita muntele este pentru toti ,unii avem un nivel si altii altul dar ..ne putem bucura in egala masura de el

Marți, 21 iulie 2009 - 20:10

bobo87
bobo87

mc mult turcik..sper sa fie vreme buna

Marți, 21 iulie 2009 - 19:44

odin
odin
Rucsac

Dar puteti incerca sa mergeti descultiCarpati.org
Sandale,adidasi, slapi...tot atatea sanse sa ai necazuriCarpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 19:39

turcik
turcik

Pai daca coborati cu cabina, nici nu mai trebuie sa stati inca o noapte la Babele Carpati.org Vreau sa spun ca nu e obligatoriu, dar pentru distractie puteti Carpati.org Sa aveti o tura faina, ai gasit solutia optima Carpati.org

Ah... Jepii Mari merg facuti si fara bocanci/ghete... niste adidasi confortabili daca ai eu zic ca e perfect(ar fii bine sa ai unii mai inalti, sa tina glezna fixa).. si sa aiba talpa buna, sa nu alunecati prin padure Carpati.org Si spre Varfu Omu eu zic sa o luati pe drumul de iarna.

Cu 2-3 zile inainte sa plecati, uita-te pe Yahoo Weather cum va fii vremea(statia Vf Omu), daca ploua nu va aventurati.

Multa bafta, sa aveti parte de soare Carpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 19:37

odin
odin
Rucsac

Am spus ca sigura coborarea cu telecabina in caz de vreme urata. In adidasi e ca la patinaj artistic. Incercati totusi sa aveti niste incaltari solide. Si intrebati la cabane cate ceva de trasee. Daca nu or sa va dea voie sau va vor spune ca nu-i bine, stiu ei de ce.

Marți, 21 iulie 2009 - 19:36

bobo87
bobo87

intr-adevar odin pentru coborare inclin si eu ca telecabina e cea mai potrivita si sigur asa o sa facem...

Marți, 21 iulie 2009 - 19:29

odin
odin
Rucsac

Duminica a plouat pe sus prin Bucegi, ceata, trasnete... Daca veti prinde o ploaie nu va vad bine in adidasi. Chiar daca nu va uda, va uda potecile si patinati la coborare. Atunci luati telecabina. Sa aveti in vedere ca odata urcati pe platou, singura modalitate sigura de coborare pt voi este telecabina. Nu e rusine, atata timp cat sunteti teferi.

Marți, 21 iulie 2009 - 19:23

bobo87
bobo87

in primul rand doresc sa va multumesc tuturor pentru promptitudinea cu care ati raspuns. voi lua in vedere spusele lui arcarius(partea mai nasoala fiind ca banii nu ne permit achizitionarea de echipament, deci ca solutie ne raman adidasii sau ghetele de iarna care insa sunt grele si imblanite).cat despre traseu facand o corelatie cu mesajul lui turcik si vladonne:

*prima zi:Busteni-Cascada Urlatare-Cantonul Jepi(Pe Jepii Mari)-Piatra Arsa-Babele
*a doua zi:Babele-Omu-Cruce-Babele
*a treia zi: pntru mai multa siguranta cred ca telecabina e cea mai buna solutie

insa, ca o ultima si cea mai importanta intrebare... traseul de mai sus considerati ca poate fi facut in adidasi sau sunt riscuri? nu as vrea sa risc nimic iar daca traseul e prea dificil pentru a fi facut de niste neexperimentati ca noi sa zic asa atunci poate ne orientam spre alte culmi..o alta varianta ar fi dochia sau poate atceva

Marți, 21 iulie 2009 - 19:13

odin
odin
Rucsac

O mica precizare: nu uita ca tu ai mai multa rezistenta decat fata, in situatia voastra. Nu are rost sa va chinuiti sa urcati asa...
Jepii, cam aiurea sa mergi de prima data. Sunt frumosi dar ascund pericole. Poate riscati sa urcati cu telecabina din Sinaia la Cota 1400, apoi pe jos pana in Cab Caraiman sau Babele. La Caraiman trebuie sa aveti mancare la voi in schimb puteti observa capre negre dimineata. La Babele, multa lume, dar e mancare.

Dupa ce va cazati, vedeti voi ce faceti, dar nu plecati noaptea sa admirati stelele ca poate dati nas in nas cu Mos Martin, care in ultima perioada da semne de romantism...
Ramana a 2-a zi intreaga sa colindati: Costila, Crucea Caraiman, Omu si retur, nu toate la rand! Asa...de placere.
A treia zi, puteti lua cale intoarsa spre Sinaia, si undeva dupa Cabana Piatra Arsa se face un drum marcat cu banda albastra care te lasa in Poiana Stanei...drumul pe Domeniul Regal. Ajungeti la Peles...grija la urs, fluierati prin padure si nu mergeti singuri.

Daca doriti sa va bucurati de peisaj...puteti incerca din Busteni prin Glajarie direct in Malaiesti unde dormiti 2 seri. Ramane 1 zi sa va plimbati prin valea aia iar in ultima zi, lejer acasa. Poteci batute, usoare, incercati totusi sa mai mergeti cu cineva pe drum spre linistea voastra.

Marți, 21 iulie 2009 - 18:59

Afisari: 4,440

#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0724 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org