Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Doamnele
Muntii Bucegi
#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Traseu bucegi (48)

monicar
monicar

Multumesc mult de tot, chiar ma ajuta pentru ca maine de dimineata cred ca ne vom indrepta spre morar
:-) Ture faine !!

Vineri, 24 iulie 2009 - 20:54

cosminandrei
cosminandrei..
Busola

pe morar am fost alataieri - zapada e neglijabila, saritoarea mare catre caldarea de sus e acoperita toata de zapada insa noi am ocolit-o lejer pe lespezile si aglomerarile de pe stanga cum urci (dreapta orogenic).

Vineri, 24 iulie 2009 - 18:41

monicar
monicar

Ca tot sunt atatea topicuri despre Bucegi, am si eu o intrebare. A fost cineva de curand pe Valea Morarului ? Cat de multa zapada mai este?
Multumesc.

Vineri, 24 iulie 2009 - 16:34

bobo87
bobo87

multumesc tuturor celor ce au raspuns la topicul meu...mi-am facut o idee despre ce vroiam sa aflu iar in special multumesc lui turcik pentru mesajul privat care m-a lamurit pe deplin asupra traseului.ce pot sa va urez decat zile senine, cum spuneti voiCarpati.org

Miercuri, 22 iulie 2009 - 00:43

bobo87
bobo87

provocare in sensul ca de mic aveam asa o simpatie cu vf omu, nu stiu de ce

si in sensul ca mi-ar place sa ajung acolo...in ciuda altor culmi mai accesibile din punct de vedere al dificultatii

Marți, 21 iulie 2009 - 23:20

midan
midan
Rucsac

Nu-mi place atitudinea asta:"mi se pare o provocare pentru mine unul sa ajung la Omu"... sper sa inveti ca muntele poate fi si altceva.

No, fiecare cu ale lui.
Zile senine.

Marți, 21 iulie 2009 - 23:08

bobo87
bobo87

nu neaparat bucegi insa mi se pare o provocare pentru mine unul sa ajung la omu...asadar imi voi lua ghetele de iarna, toate cele ce imi trebuie si voi urca pe jepii mari, din cele citite ar fi cat de cat permisibile "pantofarilor" cu multa atentie

Marți, 21 iulie 2009 - 22:58

mihaiburo
mihaiburo
Busola

@turcik:
extrase din mesajul initial al lui bobo87:
- "experienta mea pe munte e nula"
- "mentioenz ca vreau sa urc cu prietena mea, amandoi fiind neexperimentati"
- "pot spune ca sunt un "pantofar" neavand vreun echipament adecvat urcarii pe munte"
- "as vrea sa stiu daca sunt trasee care pot fi parcurse fara echipament"

Marți, 21 iulie 2009 - 22:53

midan
midan
Rucsac

Frate ... ( cum ar zice o cunostinta de a mea )

@bobo87 partea cu incaltamintea e importanta, daca e veme buna poti sa mergi si in pielea goala dar descult n-as prea crede, nu in toate cazurile.

Daca vrei o solutie de compromis ar fi niste incaltari de "aproach"
( de pilda
http://www.ascent.ro/product--Pantof_Enigma_XCR--1636.html )
pe care poti sa-i porti si prin oras daca nu aprofundezi treaba cu muntele.

Important e sa aiba talpa aderenta, pe stanci sau grohotis o sa-ti doresti bocanci, sau dupa ce iti rasucesti o glezna ... ( carambul inalt la asta e bun ). Eu prefer sandale pana unde se poate si pe urma bocanci, dar n-as pleca doar in sandale.

Insist si eu pentru alegerea responsabila a traseului si a incaltarilor adecvate.

In rest pelerina de ploaie , ceva haine de schimb ( evita bumbacul dar vara se mai poate si cu daca n-ai altceva ) 2 litri de apa si macar o lanterna ( de preferat frontale, asta isi merita banii http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=27&products_id=802 )

Un fluier n-ar strica pentru semnalizare.

Poate mi-a mai scapt ceva dar cu astea te-ai descurca daca traseul e usor si vremea nu e prea rea.

Ar mai fi ceva haleala pentru drum, dulciuri.

Vrei musai Bucegi ? ti-as mai recomanda Ciucas , e numa' bun sa prinzi gustul muntelui.

Marți, 21 iulie 2009 - 22:36

senty
senty
(admin)

acum hai luati-va la bataie Carpati.org
cred ca bobo a tras o concluzie, si vede (intelege) ce fel de sfaturi s-au dat pe aci.
Oricum regula e simpla in ceea ce privesc discutiile pe forum(uri): multe se zic, dar nu toate s bune. mai trebuie si un filtru de informatie atasat Carpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 22:22

turcik
turcik

Pentru ca nu am facut acel traseu(ma refer la maialesti-omu si la omu-pestera prin obarsie), si de-asta mi-am si facut contul, pentru a ma interesa. In acest caz, am facut traseul despre care am vorbit.

Nu inteleg ce nu este responsabil atunci cand spui:

"Dar ca sa reiau subiectul, daca faceti rost de echipament eu va recomand varianta:

Ziua 1: Busteni-Cascada Urlatare-Cantonul Jepi(Pe Jepii Mari)-Piatra Arsa-Babele

Ziua 2: Babele-Omu-Cruce-Babele(sau Caraiman)

Ziua 3: Babele(Caraiman)- Busteni(pe Jepii Mici)

Daca nu, incercati ceva mai usor... Poiana Costilei, Poiana Izvoarelor, Refugiu Costila sau Diham..."

Marți, 21 iulie 2009 - 22:15

mihaiburo
mihaiburo
Busola

@turcik - nici o cearta. Mesajul meu a fost: "te-as ruga ca pe viitor sa citesti cu atentie intrebarea initiala si comentariile sa fie responsabile."
Continuarea mesajului este: la doua zile dupa inscriere (din Busteni fiind) ai deschis acest topic:
http://www.carpati.org/forum/cabane_refugii-3/campare_in_bucegi-2131/
La acest gen de responsabilitate ma refeream.

Marți, 21 iulie 2009 - 22:05

turcik
turcik

@odin: am spus ca fac o descriere a traseului, si am scris in paranteza ca ma refer la marcaje, diferente de nivel si timpii in care se parcurg portiunile. Nu prea are sens, gaseste informatiile astea si pe bucegi.go.ro.

@mihaiburo: am spus "coborarea pe Jepii Mici nu ar trebui sa va puna probleme" inainte sa aflu ca nu isi vor cumpara bocanci, si am si precizat ca este indicat sa aiba bocanci, deci nu vad unde am gresit.

Dar ma rog, nu am contul asta ca sa ma cert cu oamenii, eu mi-am spus parerea si ma retrag din discutie.

PS: Duminica a plouat sus vreo 5 ore, in Busteni a plouat mai putin

Marți, 21 iulie 2009 - 21:36

bobo87
bobo87

nu stiu inca perioada insa o sa ma uit senty

Marți, 21 iulie 2009 - 21:04

senty
senty
(admin)

bobo87, o sugestie. Cand doresti sa pleci in Bucegi, vezi pe carpati.org la rubrica ture daca mai pleaca si altcineva. Daca gasesti o tura deschisa, ia legatura cu initiatorul turei, explica-i ca esti la inceput, esti incepator si ai vrea sa mergi si tu cu el. Daca accepta, ai un mare castig din asta. Daca nu.. incerci la altul.. si daca nu gasesti pe nimeni pe site, atunci poti incerca sa ajungi in sinaia, busteni, si poate te lipesti de cineva care urca sus. Nu ai nimic de pierdut in a cere un mic ajutor, invatatura de la cei cu experienta. Atentie, nu toate toalele de firma afisate pe "muntomani" duc automat catre ideea ca acea persoana este buna cunoscatoare in ale muntelui! (Si badea Gheorghe poate sa si traga "mamut" pe el dar n are nici o treaba cu muntele). O alta solutie e sa vezi si turele de initiere de pe site... desi vad ca in ultima vreme turele de initiere (pentru cei ce nu au mai fost pe munte) se transforma in ture normale!
Numai bine.

Marți, 21 iulie 2009 - 20:55

odin
odin
Rucsac

@turcik:
Uite ce spuneai: "Pedriza are dreptate. Multe din lucrurile astea sunt de fitze(ciorapii speciali, betele de trekking, windstoperele, tricourile speciale, pantalonii, etc). Sincer, si eu am windstopere/polare, dar la inceput am urcat cu hanorac normal si nici nu am racit, nici nu am murit. Bocancii/ghetele sunt utili/utile dar o parte dintre trasee se pot face si fara.

Pentru Bobo(am un prieten caruia i se spune la fel Carpati.org) ): o sa uploadez niste poze cu jepii mari, traseul nu este periculos. Si o sa fac si o prezentare a traseului pe care vrei sa-l faci(marcaje, timpi, altitudini...)"

Incearca sa faci descrierea pt ziua de duminica, alaltaieri adica. Conditiile traseului. Tu stii cum a fost vremea, ca esti din zonaCarpati.org
Sper ca nu spui ca a fost soareCarpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 20:55

alexus
alexus
Busola

Daca urci de la Sinaia spre Cota 1400, este sosea asfaltata si poti urca lejer in sandale.

Multe trasee le poti face, deasemenea si in adidasi. Problema mare este vremea (ploaie, frig), colturile de stanca sau pietrele de pe drumul forestier si pe care le vei simti direct in talpa, luxarea gleznei, alunecarea grohotisului peste degetele de la picioare, slaba aderenta pe iarba sau stanca uda ...

In cele mai multe nopti de vara, la Omu, temperatura scade noaptea sub 0 grade. Seara si dimineata este foarte frig si daca te mai prinde si o ploaie, oriunde pe traseu ... sincer, nu ti-as recomanda sandalele. Dar, in fine, e parerea fiecaruia.

O pereche obisnuita de ghete nu se compara, pe munte, cu nici un fel de sandale sau adidasi.

Aproape saptamanal moare cate un turist in muntii din Romania. S-a murit in plina vara, de hipotermie. Poti merge pe tren in sandale, dar cand intri in traseu, folositi ghetele.
Fiti pregatiti pentru orice!

Marți, 21 iulie 2009 - 20:54

pedriza
pedriza

sandalele acelea la cere fac eu referire fac parte din dotarea echipelor de salvamont din muntii pirinei ,din care intamplator fac parte de vreo 3 ani ,nu va imaginati niste sandale facute din cureluse...sunt sandale de munte ,mult mai usoare decat bocancii ,mai comode ,permit atat executarea unor manevre de salvare ,cat si escalada in cele mai grele conditii ..fara necesitatea de a avea ..expadrile de escalada ,

Marți, 21 iulie 2009 - 20:53

urlea2002
urlea2002
(admin)

offtopic:..Carpati.org..Carpati.org
"ce vroiam eu sa spun este ca dificultatea traseelor este undeva ..mediu, pentru un incepator"
Probabil din cauza asta mor atatia in Bucegi ca merg pe ideea asta. Bine ca am gasit macar una din cauze...Carpati.org
Eu nu mai zic nimic...Carpati.org

Marți, 21 iulie 2009 - 20:51

senty
senty
(admin)

offtopic... legat de bocanci... raspuns pentru baietii pro sandale, sosoni si alte articole (ce nu s dedicate muntelui). Baieti, de acord cu voi in ceea ce priveste comoditatea unor incaltari pe munte.. in Bucegi unde potecile sunt bulevarde (din fericire neasfaltate) merge si ce ziceti voi, dar... iar ma uit la rubrica de morti (cea cu stirile), si ceva imi zice sa merg totusi cu minimun de echipament adecvat.
Ca o sinteza legat de "papucii" astia de mers pe munte: mergi pe munte cu sandale si alte incaltari cand ti se permite. cand nu, atunci treci imediat la bocanc! (bine.. trebuie sa mai si realizezi cand trebuie sa treci de la sandale la bocanc)
2. multi din cei ce zic de bocanci (obligatoriu) o fac si din "inertia" cu turele lor pe poteci nemarcate unde e piatra/stanca la fiecare pas, unde e vegetatie pana la brau.... Pentru cei ce tot ii dau pe aci ca se poate si in sosoni si sandalute si balerini... sa i vad pe ceva poteci nemarcate cum se simt in acele incaltari ?
reflectati putin si veti gasi solutia corecta! (ma refer la cei mai incepatori in ale muntelui, e in interesul vostru sa va formati pe o cale corecta de la inceput)
Ganduri bune si placeri maxime pe munte!

Marți, 21 iulie 2009 - 20:45

Afisari: 4,432

#48  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,8319 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org