Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Scara
Muntii Fagarasului
#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Trasee Busteni - Malaiesti (89)

dinudr
dinudr
Coarda

1.Treseul de la Cab Poiana Izvoarelor spre Cab Malaiesti pe Take Ionescu este INTERZIS IARNA,deoarece are niste pasaje mai expuse si cu risc mare de alunecare sau avalanse.
2.Se poate face insa traseul de la Cab Diham prin Valea Glajariei(,desi are si el un punct de avalanse numit ,,La Bliduri,,),care dureaza 5 ore cu tot cu pauze la un mers nu foarte alert.
Documenteaza-te insa cu privire la riscul de avalanse,de pe www.carpati.org sau www.alpinet.org si asupra prognozei meteo.
Este bine sa fiti macar vreo 3-4 oameni si sa aveti la voi o harta sau o carte despre Bucegi,mai ales ca nu ai mai fost acolo.Obligatoriu bocanci(preferabil de iarna),niste bete de ski sau piolet te ajuta f mult.
Drumul prin Glajarie nu este greu in sine,dar pare cam lung,mai ales daca mergi direct din Busteni,fara sa te opresti pt o noapte la Cab.Diham.
Numai bine.

Sâmbătă, 24 noiembrie 2007 - 17:29

acvila
acvila

Traseul are cateva ore prin Glajarie. Depinde si de cata zapada gasesti si cum te misti. Cam cinci ore in medie cu tot cu pauzele de rigoare.
Intr-adevar, Tache e dificil iarna si sunt si riscuri mai mari.
Prin Glajerie e mai usor, singurele dificultati ce apar fiind mult de urcat aiurea prin padure (plictiseala) si in aporpiete de Malaiesti sunt niste pietroaie care mai aluneca uneori daca ingheata. In rest, te bucuri de padure ca nu pea ai ce vedea Carpati.org
Masini intre Busteni si Gura Diham.. Daca tii neaparat, se gasesc. Sunt "taximetristi" cu care daca negociezi.. platesti 4 sau 5 le de persoana. Tractorasu' din cate stiu e 4 lei dar sunt doua remorci descoperite. Sincer, mai bine dai 5 lei si mergi intr-o masina hodorogita dar in care macar nu bate vantu'.
Mili Marian e un "transportator" de genu' asta. Are o masina break alba.. Nu mai stiu ce marca. Si-a trait viata in urma cu 10 ani cred, dar macar te duce pana acolo ceva mai repede decat tractoru si nu in vant. Se targuieste si la pret daca stii sa vb cu el, iar daca sunteti mai multi, face si doua sau trei drumuri. Tel. 0744.998.071.
Bafta si distractie placuta!

Sâmbătă, 24 noiembrie 2007 - 15:29

soulfly
soulfly

salut!

tractorul exista si se misca dar e in functie de turisti. daca ai noroc il prinzi. noi am fost acum o saptamana acolo. totusi traseul busteni-gura diham se face destul de repede Carpati.org
sper sa fac un RT cat de curand cu ce am facut acolo.
pana atunci incearca sa citesti aici:

http://www.carpati.org/forum/trasee_ture-2/traseu_bucegi_iarna-1000/3/

Sfatul meu de la inceput: incercati sa fiti cat mai bine echipati pentru iarna, temperaturi scazute si umezeala.

Sâmbătă, 24 noiembrie 2007 - 14:10

dox
dox

din cate stiu eu nu prea exista acum transport intre busteni si gura diham!vara parca mai mergea un tractor cu remorca!

Sâmbătă, 24 noiembrie 2007 - 13:05

andrei1986us
andrei1986us..

Salutare.
Vreau sa merg in weekendu cu 1 decembrie la cabana Malaiesti si din moment ce nu am mai fost acolo am cateva intrebari despre traseu.

1.In cat timp se face? ma refer la traseul prin valea glajariei (Busteni - G.Diham - Diham - Malaiesti) ca pe take ionescu am inteles ca e f dificil iarna si nu ma aventurez aiurea

2.Cum este traseul pe timp de iarna? Este dificil?

3.As vrea sa scurtez din timp prin luarea unei masini intre busteni si gura diham.
Intrebare: Exista cineva care poate asigura transportul pe traseul asta? Eventual un numar de telefon sau toate variantele posibile...

Multumesc

Sâmbătă, 24 noiembrie 2007 - 01:13

blueangel
blueangel

merci mult pentru informatii.partea proasta e ca nu sunt in tara acum.eu planuiam sa fac asta primul weekend din august.atunci voi ajunge.o sa fim cel putin doi(eu si prietena mea).sigur ca daca e vreme rea nu o sa plecam.iubim muntele dar nu pana a ignora pericolele.echipament avem.cam tot ce ne trebuie pentru vara'bocanci ,rucsac.chiar si cort etc.)mi ar placea mult sa mai fiu cu cineva care a mai facut acel traseu.poate in august.merci mult si tura frumoasa

Vineri, 21 iulie 2006 - 00:00

lilian_marius
lilian_mariu..
Caraba

eu plec maine dimineata in Bucegi din Bucuresti ; daca vrei putem merge impreuna
eu deocamdata sunt singur , sper sa mai gasesc pe cineva ori ingara in Buc sau in Busteni
Ideea e ca daca vrei sa innoptezi la Malaiesti trebuie sa sunam sa rezervam niste locuri - e cam aglomeratie in perioada asta
Daca te intereseaza putem vorbi pe yahoo mess : lilian_stancioi

lilian_marius
lilian_mariu..
Caraba

Busteni - Malaiesti prin Tache e un traseu super frumos , dar si un pic dificil in anumite portiuni (cateva zone cu cablu , o punte suspendata); e bine sa ai echipament (bocani , pelerina de ploaie , rucsac) ; important e sa mergi incet

Malaiesti - Omu (prin drumul de vara - pe vreme frumoasa si in perioada asta cand aproape e topita zapada este un traseu accesibil , dar la fel ca si pe Tache trebuie sa ai echipament , sa nu te grabesti , si sa mergi pe vreme frumoasa si nu singur

Malaiesti - Omu - pe Brna Caprelor - e mai dificil si mai peroiculos , trebuie sa ai mai multa experienta (pe vreme rea e chiar periculos) - e o poteca foarte ingusta care in anumite zone e intrerupta si daca e sa cazi cazi zeci - sute de metri in jos
Eu le-am facut pe amandoua acum o saptamana , si vreau sa merg maine din nou in Bucegi ; daca vrei mergem impreuna
Yahoo mess : lilian_stancioi

blueangel
blueangel

as vrea sa fac traseul busteni-refugiul malaiesti si doresc sa stiu daca e un traseu acceptabil pentru un quasi incepator.echipament am , vointa este ,dar nu as vrea sa iau riscuri inutile(nu inainte de a avea oleaca de experienta.si de la refugiul; malaiesti la cabana vf.omu?va multumesc

Afisari: 8,540

#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0576 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org