Cautare:
De actualitate

Calendar

Decembrie 2025
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ianuarie 2026
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Trasee Busteni - Malaiesti (89)

byanka_cld
byanka_cld

Ma refeream la traseul de vara (nu stiam ca asa se numeste) doar prin Poiana Costila, fara a ajunge la Diham, adica TR. Multumesc pentru lamurire si detalii! Acum mi-am clarificat si denumirea traseelor. Carpati.org Sfatul cu vremea proasta l-am mai primit si o sa tin cont de el. Nu mie frica de efort, cat de lipsa timpului. Dar cred ca la un moment sunt dependente unul de altul.

Marți, 15 mai 2012 - 22:47

odin
odin
Rucsac

In perioada asta se poate urca si pe Tache. Nu mai sunt decat cateva portiuni cu zapada, nu cine stie ce. Tot ce a fost sa pice, a picat pana acum.

Marți, 15 mai 2012 - 22:42

baumwolle
baumwolle
(admin)

Faci o mică confuzie. Și prin Poiana Coștilei poți ajunge la Diham, dacă vrei! Cred totuși că înțeleg la ce te referi - traseul de vară Pichetul Roșu-Prepeleag (denumit și Take Ionescu, TR) versus cel de iarnă Diham-V.Glăjăriei (CA+BA). Pentru perioada asta a anului îți recomand traseul de vară, e mult mai frumos decât celălalt.

Varianta cu urcare pe Bucșoiul Mare și coborâre pe Brâna Caprelor este mai spectaculoasă, dar și mult mai solicitantă fizic decât coborârea din Prepeleag către cabană. Nu e de făcut pe vreme proastă.

Marți, 15 mai 2012 - 20:39

byanka_cld
byanka_cld

Salutare! Vrem si noi sa facem Busteni - Malaiesti (ziua 1), Malaiesti - Omu - V.Cerbului - Busteni (ziua 2). Din ce am citit aici vad ca este preferat traseul prin Diham in loc de cel prin Poiana Costilei (triunghiul rosu). Exista vreo explicatie? E mai usor, scurt cel prin Diham? Mentionez ca eu as vrea sa merg pe cel prin Poiana Costilei.
Si inca ceva: de La Prepeleac, ce recomandati pentru a ajunge la Cab. Malaiesti: continuare pe triungiul rosu sau in dreapta pe dunga rosie prin Brana Caprelor?

Marți, 15 mai 2012 - 20:20

pletosu
pletosu

Multumesc pentru sfaturi

Joi, 23 februarie 2012 - 12:40

luna
luna
Busola

Take Ionescu e inchis pana prin luna mai.

Joi, 23 februarie 2012 - 00:53

vali_mester
vali_mester

Nu este recomandat sa parcurgi acest traseu pe Tache Ionescu,mai ales acum cand a inceput sa se incalzeasca.Mai bine mergi prin Glajerie.

Miercuri, 22 februarie 2012 - 23:27

pletosu
pletosu

Multumesc pentru informatie.

Luni, 20 februarie 2012 - 16:11

ad_fl
ad_fl

Salut. Ieri m-am intors de la Diham pe TA si poteca se prezenta bine, adica este batatorita (pe alocuri chiar se poate aluneca pe ea); in zona antenelor e destul de mare zapada dar nu pune probleme. De la Diham stiu ca au plecat cateva grupuri spre Malaiesti in weekend, insa n-am idee cum arata poteca pana sus. Poti da un telefon la cabana Malaiesti sau la Salvamont si ei te pot informa cel mai bine.

Luni, 20 februarie 2012 - 16:04

pletosu
pletosu

Salutare oameni ai muntelui. As vrea sa fac si eu o tura in week-end (24-26 Februarie), pe la Diham pe la Malaiesti pe poteca Tache Ionescu si m-ar interesa sa imi zica si mie cineva care a fost mai de curand, cam cum se prezinta traseul (cat de mare este zapada si cam care portiuni din traseu ar fi mai dificile).

Luni, 20 februarie 2012 - 15:30

alecsandru001
alecsandru00..

Multumesc frumos !

Miercuri, 8 iunie 2011 - 00:01

mariusfm
mariusfm
Caraba

Coborand pe valea Cerbului in partea superioara, cand ai firul vaii pe stanga, vezi ca la un moment dat este o stanca mare unde poteca face stanga mai brusc, daca nu esti atent si/sau este ceata/ nor, o vei lua in dreapta pe o poteca nemarcata (mai "logica"). Daca se intampla asta si nu mai vezi marcajul, trebuie sa cobori in firul vaii.

Marți, 7 iunie 2011 - 17:03

dragois
dragois
Caraba

Daca cobori pe Valea Cerbului pe banda galbena (BG) ajungi in Poiana Costilei. Acolo este intersectia cu triunghiul rosu (TR) Busteni - Poiana Costilei - Pichetul Rosu - La Prepeleac - Cab. Malaiesti. Gasesti descrierea pana "La Prepeleac" la:

http://www.carpati.org/trasee_muntii/bucegi/busteni-185/spre/cabana_varful_omu-188/194.html

Asa nu ajungi chiar pana in Busteni dar nici mult nu mai e - 1 ora 30 min din Poiana Costilei. Iar ca si mai devreme, nu-ti recomand sa mergi singur.

Marți, 7 iunie 2011 - 03:26

alecsandru001
alecsandru00..

Salutare si scuze de deranj. as vrea sa va intreb daca cobor de pe vf omu pe valea cerbului exista vreun traseu care se intersecteaza spre cabana malaiesti ca sa nu ajung pana in busteni si sa urc din nou spre malaiesti!!!! Va multumesc!!!!

Marți, 7 iunie 2011 - 02:55

alecsandru001
alecsandru00..

Ms frumos Andrei. am sa tin cont de sfatul tau.

Vineri, 3 iunie 2011 - 02:17

baumwolle
baumwolle
(admin)

Alexandru, sfatul meu e să nu pleci singur pe munte.

Traseul pe care ți l-ai propus, deși marcat, nu este ușor și nu trebuie abordat fără chibzuință, atenție și echipament adecvat (neapărat bocanci!). Valea Jepilor este un urcuș cu o diferență de nivel mare și cu porțiuni expuse în partea superioară. Coborârea pe Valea Cerbului nu are porțiuni dificile, dar este lungă și obositoare.

Cărări cu soare!

Vineri, 3 iunie 2011 - 01:52

alecsandru001
alecsandru00..

Salutare tuturor! Sunt inscris recent pe acest site si as dori sa aud cateva pareri de la colegii mai experimentati despre traseul busteni -valea jepilor -cab caraiman-vf omu prima zi cabana omu -valea cerbului - busteni ziua a 2. Am de gand sa fac acest traseu in luna iulie singur.Multumesc anticipat tuturor si numai bine!

Vineri, 3 iunie 2011 - 01:37

baumwolle
baumwolle
(admin)

Am făcut acest traseu în vara trecută; intenționez să-l fac în viitorul foarte apropiat, întrucât este traseul recomandat pentru iarnă pentru a ajunge la cabana Mălăiești din Bușteni.

În opinia mea, nu necesită niciun fel de echipament deosebit. Parazăpezile și bocancii impermeabili sunt un standard pentru această perioadă a anului. Cred că poate fi parcurs fără probleme într-o singură zi, fară să ai nevoie să rămâi o noapte la Diham. Singura răscruce unde ar trebui să fii un pic mai atent este locul unde încetează CA (crucea albastră) și continui la stânga, în urcare, pe BA(bandă albastră, traseul Râșnov-Mălăiești).

Marți, 5 aprilie 2011 - 18:27

mmarius
mmarius

Salut. Am hotarat sa fac acest traseu si orice fel de informatii si sugestii de la cei care il cunosc ar fi mai mult decat binevenite. Spre exemplu: e un traseu dificil(am nevoie de echipament special?);care ar fi cea mai potrivita ruta de urcat dar mai ales de coborat?;ar fi o idee buna sa planific traseul pe 3 zile deci 2 nopti cazare la Diham si Malaesti? De unde incepe exact traseul si la ce rascruci m-as putea incurca...sau orice mai credeti ca ar fi important de stiut..

Marți, 5 aprilie 2011 - 11:48

ochean
ochean

Da, intradevar cum spunea si Alex, drumul a fost super ok si in weekendul 4-6.02. Din Gura Diham pana la Diham am facut 2 ore si de la Diham pana la Malaiesti 4 ore, cu pauze de poze.
Nici eu nu m-am lovit de aceea inersectie de care s-a tot pomenit.....probabil ca vara sunt sanse mai mari sa te lovesti de ea... In schimb pot spune ca mi-a placut foarte mult atmosfera din Malaiesti, pe langa oaspeti care au fost extraordinari si au facut o atmosfera placuta in cabana, si gazdele au fost la inaltime, Ion este un cabanier de treaba si sper sa ramana asa ! In cabana a fost cald si bine Carpati.org

Drumul, intradevar destul de plictisitor si datorita faptului ca mergi mult prin padure dar merita facut si vara.

Oicum, mi s-au confirmat gandurile cum ca iarna este mult mai frumos la cabane decat vara....Iarna sunt mai putin pantofari si mai multi oameni de calitate Carpati.org

Miercuri, 16 februarie 2011 - 19:50

Afisari: 9,062

#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0321 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org