Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Rebra
Muntii Rodnei
#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Trasee Busteni - Malaiesti (89)

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Dap, suna bine Carpati.org

Joi, 6 octombrie 2022 - 14:16

razvanrizea
razvanrizea

Vad ca si Ciprian si Ruxandra, ambii ati sugerat cam acelasi lucru.

Cam asa, nu?

Si sa iau un taxi din Gura Diham pana la o statie de tren. Sau as putea sa merg in continuare inspre Busteni de la Poiana Costilei daca inca ma tin picioarele si e timp.

https://muntii-nostri.ro/ro/routeinfo/cabana-padina-cerbului-omu-busteni-traseu-circu
lar-ziua-2

Joi, 6 octombrie 2022 - 13:38

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Cea mai rapida versiune ca sa faci tot platoul ar fi https://en.mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&rc=uGRwoxBIagcebxBTWMuGVGKxBbUAuGb10eLJ
iC05hp&rs=osm&rs=osm&rs=coor&rs=osm&rs=coor&ri=6541068&ri=1074970839&ri=&ri=106257055
9&ri=&mrp=%7B"c"%3A132%7D&xc=%5B%5D&x=25.5262184&y=45.4431532&z=14
, plus luat taxi de la Gura Diham (suni pe nr gasite pe net pana raspunde unul, cam 25 lei o sa fie) . Nu pierzi trenul Carpati.org

Daca vrei fix 15km ca plan de nu-mi-mai-simt-picioarele, o iei pe Jepii Mari pana in Busteni sau pe Varful cu Dor pana in Sinaia.

Joi, 6 octombrie 2022 - 13:24

cipicernat
cipicernat
(admin)

- Strunga - Batrana - Omu - Valea Cerbului

sau, mai lung,

Strunga - Batrana - Omu - Malaiesti - Diham --> Predeal /sau prin Gura Dihamului - Busteni

Joi, 6 octombrie 2022 - 13:23

razvanrizea
razvanrizea

Hey Ruxandra,

Multumesc de raspuns. Ai luminat situatia Carpati.org

Traseul de trimis de tine ajuta foarte mult si acum asta imi este planul pentru Sambata. Fac tot platoul. Am reusit si sa descarc ce ai trimis tu in format GPX sa il pot folosi si in alte sisteme.

Ai vreo recomandare si pentru Duminica, de la Cabana Padina, in jur de 15km, roiunde catre o statie de tren in Valea Prahovei? Sa pot lua un tren innapoi spre Bucuresti la sfarsitul zilei.

Joi, 6 octombrie 2022 - 13:17

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Mda, cabanele astea is full de obicei cu saptamani bune inainte, recomand data viitoare sa faci rezervarea impreuna cu biletu' de avion Carpati.org

Cu stat la Padina, prima zi ar fi destul de scurta, mai ales daca conditia fizica e aia care sa fi permis varianta initiala in 8 ore. Poti, cand ajungi la Caraiman, s-o iei totusi inspre nord pe drumul de Omu pana aproape de Omu si sa cobori pe banda albastra https://en.mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&rc=uG3iKxBQ0ra.tglch.U558axPkXU3ukiBqdt
0xBIgR&rs=coor&rs=osm&rs=osm&rs=osm&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=6544452&ri=1005061125&ri=6
632331&ri=&ri=&mrp=%7B"c"%3A132%7D&xc=%5B%5D&x=25.4393960&y=45.4004128&z=13
- tot e o zi mai scurta decat ce planuiai initial Carpati.org Si pe urma a doua zi o iei pe Strunga-Batrana spre Omu si ai facut tot platoul intr-un weekend Carpati.org

Joi, 6 octombrie 2022 - 06:51

razvanrizea
razvanrizea

Am sunat mai devreme la Salvamont Bucegi si spuneau ca a inceput sa se topeasca si ca ei cred ca pana pe weekend ar trebui sa fie ok. Valea Jepilor ar trebui sa fie accesibila in weekend. Si prognoza pare sa fie mai blanda.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 23:46

midan
midan
Rucsac

Se pare că la Omu a nins. Verifică cu cei de la Salvamont condițiile de pe traseu.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 21:30

razvanrizea
razvanrizea

Deci pana la urma cred ca trebuie sa schimb traseul cu totul oricum, pentru ca nu am rezervare la Malaiesti. Nu mi-am dat seama ca este necesara. Si am sunat mai devreme si nu mai aveau locuri Carpati.org)

Schimb Malaiesti cu Padina, si cobor a doua prin Vf Omu - Valea Cerbului si ma intorc in Busteni.

Nu mai ajung la Malaiesti cred ca deloc din pacate.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 19:32

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Pai daca ai deja rezervare la Malaiesti, va intalniti acolo in dimineata de duminica Carpati.org

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 18:07

razvanrizea
razvanrizea

Multumesc, Ruxandra. Am vorbit si cu Gabel, pare buna tura lui dar nu stiu daca ne nimerim ca el o organizeaza doar pentru Duminica. Caut ceva si pentru Sambata, cu plecat si intors din Busteni, si cu innoptat undeva sambata seara.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 15:50

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

P.S. : Vad ca are colegu' gabel o plimbare prin zona, in ziua de duminica, daca vreti sa vedeti o zona mai faina decat Poiana Costilei sau daca urcati tot prin ea. https://www.carpati.org/planificator_ture/malaiesti-tiganesti/7312/

Ultimul tren spre Bucuresti v-ar fi la 20.30 din Brasov, deci aveti timp berechet sa-l prindeti.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 15:05

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Zapada pe partea estica nu mai e, pe nord as zice ca tot nu mai e dar daca te simti ingrijorat de potential ghetzus, poti sa iei niste microspikes la tine. Poti sa incerci sa si suni la Salvamont (0SALVAMONT), sa ceri legatura cu Salvamont Busteni si sa intrebi.

Timpii propusi de tine par corecti pentru un om in conditie fizica buna si cu rucsac usor, care nu se grabeste foarte tare. Poate sa faci un pic mai mult pana la Omu si un pic mai putin in coborare spre Malaiesti. Daca intrati in traseu la 8 (primul tren ajunge, mi se pare, la 7.45), ajungeti lejer pe lumina Carpati.org

Cat de provocator o sa fie traseul nu stiu exact sa-ti spun, nestiind prea bine ce ai facut prin UK. Diferenta de nivel e medie spre mare dar mno, cardio sa fie. Jepii Mici ar fi, daca n-ar fi lanturile pe el, un traseu usor dar decent de scrambling - as zice ca-i mai fain daca il privesti asa, si nu te bazezi prea mult pe lanturi, oricum is cam prost puse pe alocuri. Stanca o sa fie uscata, si conglomeratul Bucegilor e o placere. Pe platou pe vreme buna cum o sa fie in weekend e plimbare.

Daca ar fi sa modific traseul, n-as face-o ca sa il fac mai accesibil ci ca sa evit zona Sfinxul-Babele, unde o sa fie o harmalaie oribila... si nici nu ratezi mare lucru. As lua-o pe Brana Caraimanului pana la cruce (alta harmalaie, dar macar nu-i una fix langa telecabina) si pe urma spre Saua Sugarilor. Peisaj mai fain Carpati.org

Daca ar fi neaparat sa-l fac mai usor, as sari partea cu Jepii si as urca pe Valea Cerbului, pe urma o plimbare pe platou cat timp am si intors inapoi si coborat la Malaiesti. Poate coborat pe creasta Bucsoiului + Brana Caprelor daca am timp (chestie pt care ar merita sacrificat platoul)

Z2 e lejera, coborati direct spre Gura Diham daca vi se pare ca ramaneti fara timp.

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 14:40

razvanrizea
razvanrizea

Salutare!

Acum cateva saptamani va scriam aici sa va cer un sfat pentru o tura de weekend, 2 zile, cu innoptare la cabana.

Am ales sa fac urmatoarea tura cu plecare din Busteni, weekendul acesta 8-9 Octombrie.
Ziua 1:
Plecare din Busteni, dimineata in jur de ora 9, urcare prin Valea Jepilor spre Cabana Babele, mers pe platou pana la Varful Omu, apoi coborare spre Cabana Malaiesti prin traseul cu banda albastra.
Innoptare la Cabana Malaiesti.
Ziua 2:
De la Cabana Malaiesti spre Busteni prin Pichetul Rosu / Valea Cerbului, triunghi rosu.

Am si desenat traseul propus aici.
https://muntii-nostri.ro/ro/routeinfo/busteni-cabana-malaiesti-busteni-traseu-circula
r-cu-innoptare-la-malaiesti-v1

Tin sa mentionez ca am experienta cu muntele, curs de navigatie facut in UK (desi hartile sunt diferite, notiunile sunt transferabile) si vreme provocatoare, dar nu am mers pe conditii de iarna unde sa imi trebuiasca coltari etc. Nu am facut trasee foarte grele in Romania, fac 2-3 pe an, dar de obicei au fost mai mult pe drumuri forestiere, mai lejere. L-am ales pe acesta pentru ca zbor din Londra vineri seara, si mi-am propus sa plec cu trenul din Gara de Nord sambata dimineata spre Busteni si sa revin Duminica seara in Bucuresti, sa ma intorc la Londra luni dimineata.

Ce rugaminte as avea de la comunitatea voastra?
- sa aruncati un ochi peste traseu si sa imi spuneti daca vi se pare putin cam prea provocator pentru perioada aceasta a anului. Stiu ca este subiectiv, tine de echipamentul si conditia fizica a fiecaruia, dar orice informatii de actualitate m-ar ajuta. De exemplu "neaparat sa ai coltari (spikes) la tine, ai grija pe portiunea X pentru ca..."
- Cum vi se pare prima zi ca si numar de ore? Eu estimez ca voi face cam 4 ore pe Valea Jepilor, cam 2 ore de la Cabana Babele pana la Vf Omu, si inca vreo 2 ore de la Vf Omu la Cabana Malaiesti. Credeti ca este realizabil sau putin cam ambitios pentru vremea actuala? Am inteles ca a nins pe platou si este posibil sa fie multa gheta.
- Cu a doua zi nu imi fac foarte mari probleme. Cred ca este destul de accesibila, dar orice informatie de actualitate / sfat / atentionare, daca este cazul, m-ar ajuta.
- Daca ati schimba traseul acesta sa il faceti putin mai accesibil, cum ati face-o?

Miercuri, 5 octombrie 2022 - 13:12

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Atenție la un cuib de viespi pe Take Ionescu, după ultimul podeț înainte de a ajunge la cabană. Este chiar pe potecă, sub o rădăcină. Sunt agresivi, din grupul nostru au înțepat două persoane, iar dacă aveți alergie poate deveni urât...

Marți, 3 septembrie 2013 - 08:26

odin
odin
Rucsac

Pe Bucsoiu ajungi prin 2 parti. Pleci pe Tache Ionescu, inainte de prepeleac, se bifurca poteca, spre stanga. Urmeaza un urcus cu cabluri, destul de lung, de acolo direct spre Omu. Mai e traseul de care zice Xoreax, Brana Caprelor, plecand din Malaiesti, direct spre Omu. Dar vad ca tinta finala este Malaiesti, presupun ca intreaba colegul nostru de traseul Tache Ionescu. E ok, placut, nu ai apa, trebuie sa cari cu tine. Ai un podet de trecut, acolo putina atentie si sa nu sari, cobori incet. Nu e sperietura. Dar leaga rucsacul cu chinga de brau sa nu te trezesti ca nu ai echilibru.
Pe scurt, e un traseu ok. Nu ai cum sa te abati din drum, e una poteca marcata. La bifurcarea aia spre stanga, ai grija, nu pe acolo, continui spre dreapta, coboara poteca putin, 5 m, apoi revine.

Luni, 15 iulie 2013 - 22:33

stef1990
stef1990

Vrem sa plecam din busteni si sa ne intoarcem in busteni, 2 zile. Inca nu am decis daca sa facem in prima zi busteni(cabana gura diham)-malaiesti pe un traseu mai lung/mai spectaculos(prin bucsoiu mare/brana caprelor) si sa inoptam la malaiesti sau sa alegem un traseu mai scurt/mai rapid de ajuns la malaiesti sa facem doar o pauza si apioi sa mergem mai departe spre omu.

La omu am mai fost de multe ori si ne gandeam sa alegem traseul mai lung prin brana caprelor (cabana gura diham - cab poiana izvoarelor - la prepeleac - apoi banda rosie spre bucsoiu mare - triunghi albastru prin brana caprelor si apoi dreapta spre malaiesti). Din ce m-am uitat pe net am vazut ca traseul e un pic mai greu, dar nimic imposibil.
Ca si experienta, am facut trasee prin bucegi, in ultimii ani am facut an de an busteni-vf. omu prin valea cerbului.

Luni, 15 iulie 2013 - 22:29

xoreax
xoreax
Coarda

Vrei sa ajungi la Malaiesti mai repede sau mai greu..? Vrei sa faci un circuit care sa plece din Busteni, sa treaca pe la Malaiesti si apoi sa te intorci dar pe alt traseu? Vrei sa ajungi si la Vf. Omu?
Daca mentionezi Bucsoiul Mare probabil poate ai in vedere si Brana Caprelor..?

Luni, 15 iulie 2013 - 22:11

stef1990
stef1990

Vreau sa merg la cabana Malaiesti la inceputul lui August. Ce traseu recomandati? Cabana Diham -Cab. Malaiesti (cruce albastra si apoi banda albastra) este ok? Cum este traseul prin Bucsoiu Mare?

M-ar ajuta daca ati mentiona si timpul necesar parcurgerii traseelor.

Multumesc!

Luni, 15 iulie 2013 - 21:57

xoreax
xoreax
Coarda

Ieri, 25 mai 2013, mai exista zapada doar in locurile in care poteca traversa doua vilcele:

http://img824.imageshack.us/img824/3685/limbazapada1.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/2862/limbazapada2.jpg

Niciunul din cele doua locuri nu pune probleme daca este traversat cu atentie.

PS. Tehnic, mai există o limba de zapada aproape de cabana insa poate fi ocolita lejer.

Duminică, 26 mai 2013 - 23:35

Afisari: 8,457

#89  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0575 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org