Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

August 2025
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Badea
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sugestii de trasee in Apuseni (9)

crucificatorul
crucificator..

Salut. Intentionez sa plec la sfarsitul lunii februarie intr-o ura de cateva zile 3- 4 in functie de trasee.

Recunosc cu rusine ca e prima data cand ma duc in Apuseni si nu cunosc zona.

Initial ne gandisem la un traseu cu plecare din Stana de vale - Vf Buteasa - Cabana Varasoaia. Innoptare la cabana si apoi pe marcaj banda rosie in continuare pana la vf Curcubata mare. Insa traseul de a doau zi e destul de lung si nu am vrea sa ajungem noaptea pe varf si in Arieseni la miezul noptii.

Am decis ca ar fi mai bine sa impartim traseul si in prima zi sa facem Vf Buteasa apoi sa coboram in statiune si sa plecam spre Arieseni. Iar a doua zi sa urmam traseul: Arieseni - Cascada Varciorog - Varful Piatra Graitoare - Varful Bihorul - Varful Curcubata Mica - Cascada Patrahaitesti- Muzeul Patrahaitesti - Arieseni ( sugerat pe siteul statiunii Arieseni)

Din pacate pe hartile pe care le am nu gesesc nnici un marcaj pt acest traseu si nici durata de parcurgere. si cat de accesibil este in conditii de iarna.

Poate cineva care cunoaste zona imi poate da mai multe infrmatii sau sugestii? Multumesc

PS: Recent am descoperit pe o harta interactiva cum ca traseul ar fi de genul:
Arieseni - Piatra Graitoare - punct galben . apoi urmeaza banda rosie pana in Vf Bihorului si banda albastra mai departa pana in vf Taul Mare si intoarcere pe banda albastra pana in Arieseni.

De asemenea am uitat sa intreb daca pesterile sunt accesibile iarna? gen Scarisoara.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015 - 22:21

makayu01
makayu01

Multumesc

Miercuri, 13 august 2014 - 16:25

silviucurea
silviucurea

Salut,

cum ai 5-6 zile la dispozitie, ti-as recomanda 2 trasee interesante din zona Padis - Glavoi:
1) Glavoi - Cetatile Ponorului - Cheile Galbenei cu retur in Glavoi prin Poiana Florilor - Pestera Focul Viu si Piatra Galbena
2) Plecare din Glavoi sau Padis catre Varasoaia - Cetatea Radesei - Cheile Somesului Cald. Daca nu-i suficient timp disponibil, se poate ajunge cu masina pana la cca 1 Km de Cetatea Radesei. Altfel se merge pe jos, caci peisajul este chiar frumos.
Se poate campa in Glavoi sau Padis. Este mai frumos in Padis ....acolo sunt si localnicii care vand mancare la preturi accesibile : ciorba de galbiori/hribi (8-10 lei) , mic dejun 10 lei, gogosi cu gem de afine - 2 lei , bere 4-5 lei....

Miercuri, 13 august 2014 - 16:05

makayu01
makayu01

Salutare,

Am planuit ca pe la jumatatea lunii Septembrie sa merg impreuna cu doi prieteni in Apuseni. Mergem sa vedem mai intai Detunatele si apoi prin zona pesterilor - Arieseni, Scarisoara Garda. Avem 5/6 zile la dispozitie deci suntem deschisi si la trasee de urcare de dificultate medie.

Imi puteti recomanda cateva trasee montane?

Miercuri, 13 august 2014 - 14:37

vastu
vastu

Multumesc foarte mult pentru raspunsurile precise si rapide. Acum sunt la serviciu si nu am apucat sa deschid linkurile. Abia astept sa ajung acasa si sa le deschid.
Mihai, merci de link si de observatie. Deja am coectat-o. urmeaza sa uplodez si eu o poza sa intru in rand cu lumea.
Mihaela, multumesc si tie pentru linkuri. Iti voi scrie deseara un mail.
O zi buna la toata lumea si pe curand,

Vasile

Miercuri, 2 iulie 2008 - 15:54

mike
mike
Rucsac

Pana la urma am intreat un prieten si am gasit:
http://www.carpati.org/trasee_muntii/bihor-5/
aici sunt descrierile traseelor cu plecare de la cab padis

Miercuri, 2 iulie 2008 - 15:33

mike
mike
Rucsac

Pai vrei un singur traseu? cu nu are nici un sens....acolo se pot face f multe trasee in circuit....adica padis-cetatile radesei-cheile somesului cald (singurul mai aproape de padis)-8 h; restul sunt mai aproape de glavoi, adica cetatile ponorului, cheile galbenei, lumea pierduta; mai este scarisoara care nu merge in circuit dar daca aveti masina va opriti ca e oarecum in drum, la 2 h de forestier de sosea-adica de garda de sus Carpati.org...vroiam sa te trimit la ghid, dar astia au scapat nedescrisi...asa ca da-mi un mesaj pe privat cu un email si iti trimit cu drag cartile si documentatia pe care o am...traseele in general sunt usoare dar f f spectaculoase....lacuri nu prea sunt, pesteri, pestera ursilor e cea mai aproape si se merita, cabana si refugii iara nu ai, decat cortul e prietenul tau....sau vilele de la padis...
in acest sens mai citeste si aici:
http://www.carpati.org/jurnal/apuseni_padis_5_13_08_2005/89/
http://www.carpati.org/jurnal/muntii_apuseni/625/
http://www.carpati.org/jurnal/rt_-_26.04-4.05.2008_-_apuseni_bihor_-_zona_padi%BA_tra
sc%E3u_-_cheile_aiudului_/924/

Miercuri, 2 iulie 2008 - 11:51

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Arunca o privire aici:

www.carpati.org/ghid_montan/muntii/apuseni-61/prezentare/

Se vor gasi care sa-ti dea detalii si sfaturi. Si pâna nu uit, ai uitat un "n" la Grenoble Carpati.org

Miercuri, 2 iulie 2008 - 11:22

vastu
vastu

Salutare la toata lumea! Astazi am descoperit aces site si m-am grabit sa ma inscriu.

Nu stiu daca acest mesaj l-am plasat in topicul potrivit. Daca nu este cazul rog pe unul dintre administratorii sitului sa il mute acolo unde ii este locul.

Va scriu pentru ca am intentia sa petrec in luna august o saptamana in muntii Apuseni. Vreau sa merg cu cortul in grup de 8 - 10 persoane si inca nu mi-am ales traseul. Cer ajutorul vostru pentru a alege un traseu. Deci daca cunoasteti zone, lacuri, pesteri, sate, hanuri, cabane refugii sau orice alte obiective ce nu trebuie ratate, va rog sa imi dati de stire!

Orice sugestie sau indicatie este binevenita! Multumesc!

Miercuri, 2 iulie 2008 - 11:18

Afisari: 5,404

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0768 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org