Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Godeanu
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sugestii campare zona in Cindrel - Paltinis (7)

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Acea cabană care pe hărțile mai vechi este menționată drept Cabana Z mai există? Dacă da, este în circuitul turistic? Drumul forestier până acolo și mai sus în ce stare se prezintă, e circulabil cu o mașină ceva mai înaltă și tracțiune integrală?

Miercuri, 17 iunie 2015 - 11:59

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Mulțam mult de informații, sper să ajung cât de curând și să se lase și cu un jurnal!

Vineri, 5 iunie 2015 - 10:27

ratza
ratza
Busola

"Data viitoare, eu am sa urc prin Saliste si voi cobora prin Jina."
Ăsta e un drum excelent pentru o tură de o zi cu bicicleta. Schitul Foltea e un pic în dreapta drumului și e unul din cele trei puncte din care vă puteți lua apă.

Vineri, 5 iunie 2015 - 08:51

maestrultau
maestrultau

Mie mai mi-au placut Cheile Cibinului, dar asta e un drum de nici cateva ore. Pe jos insa, e placut ochiului.

Vineri, 5 iunie 2015 - 08:33

maestrultau
maestrultau

Salutare,

Am fost zilele trecute plecand de la Gura Raului spre Sub Dusi si am coborat prin Crint si Saliste: drumul de dupa baraj, cam pe unde e Fantana lu Edu e bombardat rau (noroaie multe si o alunecare masiva de bolovani in drum, unde lucreaza niste escavatoare ... bucata aia mergi pe langa bicla); in rest drumul e facubil si e tare frumos.

Pe de alta parte, de la Sub Dusi pana mai sus de Crint e facubil si cu o masina normala (gen Logan, Berlingo ...) dar cu grija (ceva balti cu apa si cateva sleauri), insa poti pune cortul pe acolo (se vede frumos spre Jina, iar eu pe acolo as sta, insa nu prea o sa fii singur-singurel petru ca in zona sunt stane, ba chiar si un fel de micro-pensiune). Cu apa as fi foarte atent - chiar daca sunt destule izvoare, locul e plin de oi, vaci si cai.

Am coborat spre Crint si apoi in Saliste pe la un fel de tabara de sculptura; drumul a fost decent (un forestier pietruit bine, curat, iar aproape de oras, cam pe unde e o manastire/ schit, e o padure de salcami care inca sunt infloriti). Cred eu ca drumul asta, facut invers, de la Saliste spre Crint, ar fi si mai frumos.

Data viitoare, eu am sa urc prin Saliste si voi cobora prin Jina.

Vineri, 5 iunie 2015 - 08:28

ratza
ratza
Busola

Poți merge spre cabana Crăciuneasa, pe Șteaza e omor de obicei. Traseu: Sibiu - Poplaca - Gura Rîului și apoi tot în sus.

Alta: Tălmaciu - Sadu - Gîtu Berbecului (implică o bucată de forestier îngustă și destul de zob).

Varianta cu Cindrelu' luat pe la spate (favorita mea): Sibiu - Jina - Șugag - Oașa - Valea Frumoasa. Aproape pustiu, implică vreo 10km de forestier relativ decent.

Joi, 4 iunie 2015 - 18:36

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Nu am mai fost niciodată în zonă, dar mă bate gândul unei ture de weekend în Cindrel.

Cine-mi poate recomanda un loc liniștit unde să putem pune cortul două nopți, lângă mașină?

Nu sunt interesat de campinguri organizate, aș prefera să nici nu avem prin preajmă tovarăși gălăgioși sau puși pe petrecut, prefer un loc retras, dar cât de cât accesibil auto, și cu o sursă de apă alături.

Mulțumesc anticipat!

Joi, 4 iunie 2015 - 12:51

Afisari: 2,330

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0631 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org