Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Vitos
Muntii Hasmas
#27  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sugestie tura inceput de mai (27)

riana1000
riana1000

@ratza Multumesc frumos pt info si recomandare. Dar si pt lamuririle suplimentare ref ciclabil. Acum imi este clar Carpati.org

Marți, 28 aprilie 2015 - 22:47

ratza
ratza
Busola

Ciclabil = poți să-l parcurgi călare pe bicicletă, pedalînd.

Marți, 28 aprilie 2015 - 17:11

zentai
zentai
Coarda

@-ratza-mai prins că-s merlă!Cum la ora asta n-am ceva mai bun de analizat decât circuitul apei in natura, când să mă declar mulțumit de lirismul care crește in mine odată cu ploaia de-afară, fix mă poticnesc la imboldul de a-mi explica prin propriile forțe cam ce-ar insemna "ciclabil".Și-n timp ce intelectualul din mine clipește nedumerit dau pe internet și să știi că părerile-s impărțite.Cum mintea îmi alunecă ușor la prostii, am zis să mă abat de la calea păcatului, și să întreb sursa.Deci, ce-nseamnă frate cum că Creasta Căpățânii e ciclabilă?!Că poate să mă întâlnesc și eu, vreodată, cu vreo chestie de-asta ciclabilă și dacă e de rău să știu să mă feresc! Carpati.org

Mersi!

Marți, 28 aprilie 2015 - 15:55

ratza
ratza
Busola

Creasta Căpățînii e ciclabilă, așa că îți dai seama cam cît de dificilă e. Din Vaideeni pînă în Căpățîna faci în jur de 8 ore, plus în că o oră pînă la canton. Eu aș face traseul invers, urcat din Vaideeni pe muchie pînă la Ursu și retur pe Căpățîna și valea Luncavățului. Grijă la fulgere.

Marți, 28 aprilie 2015 - 09:33

riana1000
riana1000

Salutare.

Ce parere aveti de mtii Capatanii. Ne-am propus Vaideeni - Vf Capatana (cruce rosie) - Vf Ursu (banda rosie)- Vaideeni (triunghi rosu), cu innoptare la refugiul Ursu. Ar fi prima oara in mtii Capatanii si orice sugestie/recomandare este mai mult decat binevenita Carpati.org

Aveti idee despre dimensiunea stratului de zapada si dificultatea crestei?
In plus, nu prea gasim informatii despre durata estimata pt Vaideeni-Vf Capatana si apoi de la Vf Capatana la Ref. Ursu - este un traseu ce poate fi parcurs intr-o zi?

mai jos harta pt o mai usoara vizualizare:
http://www.romania-natura.ro/node/1020

Multumesc frumos

Ture faine sa aveti oriunde veti alege sa le faceti!!

Luni, 27 aprilie 2015 - 23:51

marius_gxg
marius_gxg

Eu planuiesc o iesire cu cortul in spate sambata pe traseul Dambu Morii-Pestera de Gheata-Cabana Bunloc.

Am inteles ca portiunea dintre Pestera de Gheata si Cabana Bunloc e destul de dificila pe zapada. Are cineva informatii despre starea zapezii pe acolo?

Luni, 27 aprilie 2015 - 09:19

midan
midan
Rucsac

Posibil ca Silva și Muntele Roșu să fie ocupate. Găsești în secțiunea Ghid, aici pe site informații despre ambele cabane.
N-aș fi prea optimist în privința gheții și zăpezii pe traseul dintre cab. Ciucaș și vf. Ciucaș.

Duminică, 26 aprilie 2015 - 21:23

victoranica
victoranica
Coarda

De la Cabana Silva poti intra in Valea Berii pe triunghi rosu in aproximativ o ora si 30 de min de mers. De la intersectie pana la Cabana Ciucas mai faci inca o ora pe banda rosie. De la Cabana Ciucas pana pe varf scoti 1 h 30 m cu un mers fara graba. Asadar Cabana Silva - Varful Ciucas circa 3 h 30 m - 4 h , in niciun caz 6. Zapada vei mai gasi cu siguranta dar nu intr-atat incat sa inoti prin ea.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 26 aprilie 2015 - 15:13

andy79
andy79
Busola

Cabana Silva se afla la cca o suta de metri de cabana Muntele Rosu. De acolo si pana la Cabana Ciucas cam 1,5 ore de mers - poti intreba totusi la cabana (Ciucas) daca te pot ajuta cu transport motorizat chiar daca nu te cazezi la ei. Cazarea la Silva se face in casute mici, dar foarte calduroase, iar mancarea este super. Pana pe varful Ciucas, de la Silva cred ca faci vreo 5-6 ore, dar depinde mult de starea zapezii
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 26 aprilie 2015 - 15:01

naludar7
naludar7

Salutare din nou! Tocmai am sunat la Ciucas si (asa cum ma asteptam) e plina de 1 mai. Intrebare : unde este localizata mai exact cabana "Silva" (nu o gasesc pe harta) si cam cat fac din Vf. Ciucas/de la cabana Ciucas pana la aceasta cabana?

Va multumesc!

Duminică, 26 aprilie 2015 - 13:53

xoreax
xoreax
Coarda

@Camelia toate hornurile de pe Piatra Mica pastraza zapada inghetata.

Vineri, 24 aprilie 2015 - 17:39

ratza
ratza
Busola

Lasă prostiile și ia-ți colțarii cu tine.

Vineri, 24 aprilie 2015 - 17:14

camelia
camelia

Salut!
Ce părere aveți, merge mâine Piatra Mica din Piatra Craiului fără colțari? Sau e puțin probabil?
Nu e în mai, dar pe-aproape, și n-am mai deschis alt subiect pe forum...
Cu mulțumiri,
Camelia

Vineri, 24 aprilie 2015 - 15:49

midan
midan
Rucsac

Ținând cont de vremea din utimele zile, mai bine suni la Salvamont Padina și întrebi care e starea zăpezii.
Dacă ma uit aici http://www.carpati.org/buletin_nivometeorologic/2015-04-23/1183/ aș zice să rămâi sub 1500m altitudine

Vineri, 24 aprilie 2015 - 11:49

naludar7
naludar7

A venit un coleg si prieten de tura cu o varianta. "Basecamp" la Padina si sa facem de acolo ceva urcusuri. Daaaar, ma gandesc ca ce ar fii misto in zona, e destul de riscant in perioada asta.

As vrea sa ma contraziceti Carpati.org. Am putea gasi ceva trasee interesante in zona, fara risc mare de avalanse si altele asemenea?

Vineri, 24 aprilie 2015 - 10:56

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

În Bucegi: Gura Diham - Cab. Poiana Izvoarelor - Cab. Diham - Glăjărie - Cab. Mălăiești; a doua zi retur pe același traseu (de la Cab. Diham poți merge fie spre Azuga, Predeal, ori direct Gura Diham).

În Ciucaș (nu-ți recomand cele două culmi, pentru că e zăpadă): verifică traseul de aici http://trasee-marcate.ro/traseu/340_315_296_298_300_301_299_297_295_338/Statiunea-Che
ia-Varianta-II-Statiunea-Cheia--Varianta-II
Din Cheia urci pe Valea Berii spre Cab. Vf. Ciucaș, opțional poți urca până la/spre vârf dacă e vremea bună/sunt condiții bune în traseu, apoi te întorci în Cheia a doua zi pe la Cab. Muntele Roșu.

În munții Buzăului, poți vizita așezările rupestre de la Aluniș, Nucu etc. Vezi că sunt jurnale foarte descriptive pe site cu locurile. Găsești cazare în Aluniș la o pensiune (o găsești pe net) fix lângă intrarea în traseu. Îți recomand să îți iei ghid, caută pe net numărul de telefon al Dianei Gavrilă. În Colți poți vizita muzeul chihlimbarului, iar a doua zi poți trece pe la vulcanii noroioși.

În Piatra Craiului te poți caza la Cab. Garofița Pietrei Craiului și poți parcurge în circuit traseul Poiana Tămășel - Umeri - Grohotiș - Cerdac - Valea lui Ivan.

În Piatra Mare: plecare din Dâmbu Morii (Timișu de Jos) pe BG cu trecere prin Canionul 7 Scări spre Cab. Piatra Mare. A doua zi poți coborî pe drumul familiar sau pe varianta drumul țiganilor (afli mai multe la cabană). Mai sunt variante prin Tamina sau Cioplea, dar asta înseamnă să treci pe la vârf, pe unde sigur e destul de multă zăpadă acum.

În Cozia: de la Mănăstirea Turnu - La Troiță - Mănăstirea Stânișoara - Muchia Vlădesei - Cab. Cozia. A doua zi (poți merge la vârf): Muchia Turneanu - Muchia Scorțaru - La troiță - Turnu.

În Buila: Bărbătești - Sub Crac - Schit Pătrunsa - Schit Pahomie - Cab. Cheia. A doua zi retur (traseul este destul de lung).

Spor!

Miercuri, 22 aprilie 2015 - 15:24

midan
midan
Rucsac

În Ciucaș, pe sus, probabil că mai e destulă zăpadă și gheață. Treseele de pe la poale sunt cam scurte și nu știu dacă ai cu ce-ți umple ziua, doar dacă faci și un grătar pe lângă ...

E mai simplu pe la poalele Bucegilor: Cota 1400, Stâna Regală, Plaiul Coștilei, Diham, Valea Grecului
sau cum zicea xoreax, zona Măgura Branului, Prăpăstiile Zărneștilor, Poiana Zănoaga, Curmătura.

Miercuri, 22 aprilie 2015 - 14:46

victoranica
victoranica
Coarda

Clasicul de Ciucas : ziua 1 - Cheia - Zaganu - Gropsoarele - Chirusca - Cabana Cheia. Optional Cabana Cheia - Vf Ciucas si retur; ziua 2 - Cabana Cheia - Saua Tigailor - Culmea Bratocea - Pasul Bratocea iar de aici poti reveni in Cheia prin Cheile Cheitei ,care sunt destul de spectaculoase pentru ceva aflat doar la 900 m alt.

Miercuri, 22 aprilie 2015 - 14:42

naludar7
naludar7

Mi s-au sugerat si muntii Ciucas si arata bine, imi surade ideea. Ceva idei de trasee acolo?

Miercuri, 22 aprilie 2015 - 10:07

senty
senty
(admin)

De regula, acum la inceput de mai, am observat ca lumea prefera ture in zone unde zapada s-a cam dus (sau e aproape topita), zone unde e mai cald...

Ca idee, e o "moda" acum ca lumea sa se duca prin Cernei, Mehedinti, si cam toata zona Banatului, sau prin Macin.
O alta zona frumoasa care merita din plin acum in aceasta perioada... Muntii Almajului, Aninei, adica tot prin Banat. Nu-ti ajunge 1 si 2 mai sa vizitezi zona.

Alte variante sunt ca cea prezentata de xoreax, pe la poalele.
Am fost duminica trecuta in Crai si inca mai e zapada pe unele portiuni/trasee, in special pe cele umbrite, dar cu vremea asta rece, cu ploi si fulguieli, cred ca va ramane destul de mult timp zapada.
Pentru astfel de trasee, regula valabila si pentru alti munti, primavara vei gasi gheata pe traseele cele mai circulate! Vei avea "surpriza" sa constati ca pe poteca e gheata, iar pe langa... pamant curat.

Ture faine!

Marți, 21 aprilie 2015 - 23:43

Afisari: 2,862

#27  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1091 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org