Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Serbota
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sugestie tura de iarna light (8)

cristi_dav
cristi_dav
Busola

cascadele sunt frumoase oricand Carpati.org

nici n-am pomenit de Buteasa, stiu si eu ce stiu... insa Vladeasa e ok. Cel putin pana la cabana, daca nu chiar pana pe vf, cu plecare din Rogojel, evident.

Ok, vazand acu ca omul n-are masina, nici nu incape in discutie ca pt un clujean, Vladeasa ar fi cea mai buna destinatie. Are si cabana unde sa ramana. Mai greu cu traseul, ca e prost marcat intre Bologa si Rogojel sau cabana (peste munte, evident), insa daca prinde un transport pana in sacuieu s-a scos Carpati.org

arunca o privire aici http://ferestresprenatura.blogspot.com e plin de plimbari in Apuseni, cu acces de la tren, trebuie doar sa alegi unde Carpati.org

Vineri, 11 martie 2011 - 11:06

stinga_bogdan
stinga_bogda..

Ideea e ca n-am masina deci va trebui sa ma deplasez cu mijloace de transport in comun pana la intrarea pe traseu, de aia vreau sa dorm o noapte la cabana. Cat despre ce prefer...iubesc tot ceea ce inseamna muntele...fie varfuri, chei, platouri sau cascade...
Oricum multam pt sugestii...

Joi, 10 martie 2011 - 22:56

strainul
strainul

De acord.Dar cand ziceam de valea Aleului aveam in vedere ajungerea in zona saritorii Bohodei. iar cascadele cand or fi mai frumoase iarna sau vara?..Carpati.org
Pe de alta parte, varful Vladeasa sau Buteasa s-ar putea prezenta cu zapezi peste 50 de cm in perioada asta...ceea ce nu ar mai fi o tura light, cum cerea carpatistul nostru.

Joi, 10 martie 2011 - 20:02

cristi_dav
cristi_dav
Busola

pfff... cam greu sa alegi ceva din Apusenii nostri dragi Carpati.org

Pentru Cluj, totusi, as sugera Vladeasa. Orice in Vladeasa.

Daca ai fi mai concret cu cerintele, poate te-as putea ajuta mai mult Carpati.org

@ strainul - cam greu realizabil cateva obiective ale tale... de ex: pe la cascade in boga e prea putin, pe valea Aleului e monoton... mai ales iarna. Daca tot vorbim de Apuseni, as opta pentru platouri, poieni cu case si stane risipite sau culmi mai inalte. Vaile sunt frumoase vara, cand sunt racoroase.

Joi, 10 martie 2011 - 19:32

strainul
strainul

Sugestii
1.o noapte dormita la Stana de Vale..intr-o zi faci cascadele Saritoarea iedutului, Miss, valul Miresei, iadolina..intr-o alta zi, traseul pana la cascada Moara Dracului
2. o noapte dormita la Boga ..intr-o zi faci cascadele Oselu, Bulbuci si eventual cele de pe Valea Rea,
intr-o alta zi, pe valea Aleului pana la saritoarea Bohodei sau un traseu in Padis..de exemplu, cel pana la Focul Viu
Mi se par realizabile daca mersul prin zapada de 20-30 cm nu constituie o dificultate.
Depinde ce intelegi prin "imprejurimile Clujului". Poate ca mai aproape de Cluj nu merita sa stai o noapte la cabana ci sa te intorci acasa la Cluj.
Depinde si ce preferinte ai in materie de drumetii. Unora le plac cheile, altora varfurile, etc.
Dar pe varfuri, zapada ar putea ajunge la peste 50 de cm si atunci nu mai e o tura light...

Marți, 8 martie 2011 - 23:29

strainul
strainul

Cred ca se poate face traseul propus intr-o singura zi dupa estimarile celor care au fost in zona..sau nu?..Eu asa l-am proiectat (pentru o zi) cu cer senin pentru a beneficia de belvederea de pe varf. Si asta cat de curand inainte de a creste temperatura foarte mult.

Marți, 8 martie 2011 - 22:51

leon37
leon37
Busola

..o idee! Muntii Trascau,cu urcare prin Zlatna spre vf. Dambau si cazare la refugiul Saruni (informatii la TrascauCorp Zlatna) iar a doua zi coborarea prin cheile Fenesului.Daca prinzi vreme buna panorama este deosebita din vf Dambau.Zile senine.

Luni, 7 martie 2011 - 23:13

stinga_bogdan
stinga_bogda..

Salut, as vrea sa dau o tura pe munte in week end, daca imi permite vremea, si avand in vedere ca n-am mai fost in perioada asta pe munte, as vrea sa va cer parerea, ce sugestii de trasee imi dati? Ar fi de preferat sa fie prin imprejurimile Clujului. Mentionez ca am vrea sa fie de 2 zile, deci cu o noapte dormita la o cabana. Avem echipamentul necesar. Multam' de sugestii!

Luni, 7 martie 2011 - 22:42

Afisari: 1,824

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9420 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org