Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Caleanu
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Sugestie trasee ciucas (5)

codobatura
codobatura

multumesc tuturor pentru sfaturi. e un munte frumos si accesibil. am facut varianta cu urcare pe bratocea (coborat direct la cabana din saua tiglailor), o zi de lalaiala pe bucla vf ciucas - saua tiglailor si a 3a zi coborare pe gropsoarele-zaganu. cateva precizari, in caz ca mai e cineva care vrea sa faca traseul asta prima data:

- daca plecati din bucuresti cel mai convenabil ar fi cu masina personala. in week-end e f aglomerat microbuzul singurei firme care merge pe ruta buc-cheia, nu se fac rezervari si programul de pe autogari.ro nu mai e de actualitate. primele 2 curse sunt la 6:30 so 8:00 teroretic, dar masina se umple adesea inainte si pleaca mai devreme.
- la intersectia traseelor cheia-pas bratocea TA si BA e un drum forestier foarte imbietor. probabil se poate ajunge inapoi in sosea si balaurind pe acolo, dar marcajul ascuns printre copaci urca spre NV prin padure.
- timp de parcurgere in ritm lejer cheia - pas bratocea 1.5h; pas bratocea - saua tiglailor - cab ciucas 4.5 h.

- pe vreme buna portiunea dintre vf gropsoarele si stana zaganu e intr-adevar abordabila fara mari talente de alpinist si nu cred sa puna mari probleme cuiva.
- la stana zaganu poteca trecea cand am fost noi printre niste urzici care ne veneau pana la gat. daca nu vreti un tratament ad-hoc anti-reumatism, ar fi indicati pantaloni lungi.
- de la cab ciucas pana in sosea am facut cam 5h.
- ultima cursa cheia-buc e la 16:45

Miercuri, 12 august 2015 - 23:13

midan
midan
Rucsac

1.a Prin Cheile Cheitei, la capatul lor e o BA care taie serpentinele si te scoate in Pasul Bratocea, de acolo la deal.
http://muntii-nostri.ro/munte/muntii-ciucas/

1.b Depinde si de voi, eu m-am incadrat in timpii de aici http://www.romania-natura.ro/node/302

1.c N-ar trebui

1.d Alegeti-l

3.a lanturile de pe Zaganu sunt un fel de "mana curenta", mai mult pentru asigurare

3.b Da. Duminica, autobuzule aglomerat, e bine sa intrebati cand e ultima cursa, sa n-aveti surprize.

3.c dupa cum ziceam, vezi timpii din ghidul Romania Natura, dar tot de voi depinde

Vineri, 31 iulie 2015 - 10:02

baumwolle
baumwolle
(admin)

Bună, Andra!

Îți voi răspunde punctual:

1. Într-adevăr, urcarea pe Culmea Bratocea este mai interesantă decât pe la Muntele Roșu, ai parte de peisaj variat și formele de relief tipice Ciucașului. Pentru a ajunge în Pasul Bratocea, în lipsa unui șofer binevoitor cu autostopiștii, urmezi drumul național, serpentinele mai importante putând fi scurtate pe potecă, care este evidentă. Câteva detalii și o hartă mâzgălită poți vedea aici: http://tinyurl.com/odrfa9v. Ca durată, aș zice 4-5 ore din pas, la care adaugi cât faceți pe șosea (1-2 ore). Puteți urca pe vârf (rămâneți pe BR) sau să îl ocoliți pe curbă de nivel (CR).

Cel mai rapid traseu de urcare la Cabana Ciucaș este pe la Muntele Roșu (4 ore) și Fântâna N. Ioan.

3. Zona cu lanțuri nu pune probleme (e o fotografie cu ea în albumul meu). Marcajul este bun în creastă, poți avea mici probleme însă la coborâre, după ce treci de Stâna din Zăganu. Timpul aproximativ de parcurgere cabana Ciucaș - culmea Zăganu - Cheia (CR) ar fi undeva pe la 6 ore.

O variantă mai rapidă ar fi să coborâți spre Muntele Roșu din șaua La Răscruce (marcaj TR).

Detalii despre traseele din Ciucaș, cu configurator și timpi de parcurgere actuali, poți găsi aici: http://trasee-marcate.ro/configurator/ciucas .

Dacă mai ai nelămuriri, nu ezita. Carpati.org Drum bun!
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 31 iulie 2015 - 09:32

annatello
annatello

Traseele din zilele 1 si 2 le poti f bine comasa intr-o singura zi, pt ca sunt scurte, depinde cum mergeti.
Te poti orienta din topicul meu - traseu Cheia-Muntele Rosu-Ciucas

Vineri, 31 iulie 2015 - 01:40

codobatura
codobatura

salutare.

apelez la bunavointa unor oameni mai experimentati ca mine care ar putea sa ma ajute cu niste sugestii/lamuriri legate de traseele din ciucas. m-am documentat cat de cat, dar cum nu cunosc zona si lehamitea corporatista din ultimul an nu a avut efecte prea benefice asupra conditiei mele fizice, as pleca in tura mai putin stresata daca as avea niste raspunsuri mai detaliate si actuale. mentionez ca as prefera trasee de maxim 6 ore de mers lejer.

momentan planul este in stadiul urmator:

ziua 1: cheia - ??? - cabana vf ciucas
ziua 2: cabana vf ciucas - vf ciucas - saua tigailor - cabana vf ciucas
ziua 3: cabana vf ciucas - saua gropsoarele - vf gropsoarele - sub vf zaganu - piscul turistilor - cheia
varianta (in caz de vreme mai mult sau mai putin nefavorabila): cabana vf ciucas - saua gropsoarele - vf gropsoarele - la rascruce - cabana muntele rosu - cheia
sau cabana vf ciucas - valea berii - cheia

nelamuriri:

ziua 1: mai interesanta pare varianta pasul bratocea - culmea bratocea - saua tigailor - cabana ciucas.
probleme:
1.a cum ajung in pasul bratocea? stiti de ceva transport organizat? daca nu, ma pot baza pe ia-ma nene (suntem doar 2 dar nu am practicat sportul asta prea des)? am vazut ca exista un traseu cheia - pasul bratocea, dar parca nu as vrea sa lungesc traseul.
1.b cam care ar fi durata traseului? repet, mers lejer. am gasit timpi destul de diferiti in surse diferite.
1.c exista probleme de orientare?
1.d daca nu alegem acest traseu, ce ati recomanda?
-cheia - cabana muntele rosu - fantana nicolae ioan - cabana ciucas
-cheia - valea berii - cabana ciucas
-cheia - cabana muntele rosu - la rascruce - saua gropsoarele - cabana ciucas
ultima varianta pare mai interesanta, dar ar insemna sa fac o parte din traseul rezervat pt ziua 3. si e prea tarziu pentru clatit ochii cu rododendronul de pe muntele rosu.

ziua 2: nu cred sa fie probleme, e mai mult o zi de lalaiala/odihna. sau ar fi ceva care mi-a scapat?

ziua 3:
3.a pune probleme pasajul cu lanturi de pe langa zaganu? am facut pasaje mai expuse prin crai, dar nu stiu mare lucru despre zona asta.
3.b e marcat bine? parca n-as vrea sa bajbai cascand ochii dupa marcaj cand ma grabesc sa prind microbuzul.
3.c care ar fi timpul de parcurgere? din nou, harti diferite, timpi diferiti.

va multumesc.

Duminică, 26 iulie 2015 - 23:07

Afisari: 1,674

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0526 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org