Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Piatra Iorgovanului
Muntii Retezat
#716  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

dodo79
dodo79
Caraba

Pata de zapada de la confluenta V Mortului cu Hornurile Vaii Seci din poza anterioara a disparut intre timp.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 7 august 2022 - 16:20

dodo79
dodo79
Caraba

Multumesc mult de ajutor, nu pare chiar neglijabila pata din poza, dar pe de alta parte pana in weekend vor fi trecut 3 saptamani de canicula de la poza. Daca nu are altcineva detalii mai recente vom vedea daca se poate ocoli pe dreapta.

Miercuri, 3 august 2022 - 15:32

passa
passa

Pe 17 iulie se mai vedea un ciot de zapada la confluenta Mortului cu Hornuile Vaii Seci (vazut din varful Picatura). Uite o poza de atunci https://drive.google.com/file/d/1isMoPHQPeauafdOljMkJnA2Vvq91H80O/view?usp=sharing

Miercuri, 3 august 2022 - 14:54

dodo79
dodo79
Caraba

De Seaca Caraimanului mai stie cineva ceva ? O fi curata ?

Miercuri, 3 august 2022 - 13:23

markbv
markbv
Busola

Săptămâna trecută nu era curată. Vezi comentariul lui Adi (rupi2003) de mai jos, e cu informații din teren.

Miercuri, 3 august 2022 - 09:53

tomas
tomas

O fi curata valea Gălbinele ?

Miercuri, 3 august 2022 - 09:07

edy
edy
Coarda

Valea Țapului este curată brici. Din creastă am văzut Mălinul superior, are zăpadă.

Miercuri, 27 iulie 2022 - 18:21

rupi2003
rupi2003
Coarda

Valea Coștilei mai are puțină zăpada și din traversarea spre V. Gălbenelelor părea că se poate ocoli fără mai bătăi de cap.
Pe valea Gălbenelelor încă mai e zăpadă mai sus de intrarea în vale, acoperită cu pământ și mult grohotiș. Pe drepta zăpezii se vede un pod. O echipă și-a încercat norocul sâmbătă pe porțiunea cu zăpadă și s-a întors înapoi. Oricum, zona respectivă va fi foarte murdară în continuare.
Din păcate trecerea spre Secundar a fost serios degradată de viitura de anul trecut, trebuie abordată ceva mai jos decât eram obișnuit.

Duminică, 24 iulie 2022 - 21:29

baumwolle
baumwolle
(admin)

Valea Coștilei are zăpadă serioasă până la confluența firelor superioare (Vâlcelul Lespezilor - Vâlcelul de Sub Perete). Mai e de așteptat pentru o parcurgere pe uscat.

Luni, 11 iulie 2022 - 13:16

tomas
tomas

pe 24 iunie era destula zapada pe valea costilei din dreptul refugiului mai sus nu stiu

Marți, 5 iulie 2022 - 16:50

edy
edy
Coarda

Bună ziua tuturor. M-ar interesa condițiile din văile Coștilei relativ la stratul de zăpadă (lipsă), să zicem maxim 10-14 zile în urmă. Nu aș vrea să fac nici rafting, mi-e dor de stânca uscată. Mulțumesc anticipat.

Marți, 5 iulie 2022 - 16:29

edy
edy
Coarda

Nu știu la care parte te referi, dar îți spun ce am văzut noi.

Brâul Mare al Morarului:

-spre Cerb e uscat ca în palme, un pic răvășit pământul în unele zone;
-spre Morar văile au zăpadă, în rest cam uscat.

Pe Brâna Acelor am văzut ceva petece albe pe nord. În jurnal sunt câteva poze din Brâul de Mijloc, de vrei să-ți faci o idee.

Duminică, 5 iunie 2022 - 11:20

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Stie cineva care e treaba pe partea cealalta a Morarului (Ace/Braul Mare?)

Duminică, 5 iunie 2022 - 10:17

edy
edy
Coarda

01.06.2022

Valea Adâncă - zăpadă bună de colțari. Săritorile încep să fie descoperite tot mai mult.

Miercuri, 1 iunie 2022 - 21:00

cos77
cos77

22.05.2022

Valea Bucsoiului - zapada continua si putin umeda la suprafata. Prima saritoare si saritoarea mare care se depaseste vara pe scocul pamantos din stanga sunt descoperite aproximativ 1.5 m, in rest saritorile sunt acoperite integral.

Valcelul Curmaturii Bucsoiului (firul din dreapta in coborare) - zapada continua si compacta, se coboara cu fata la panta.

Valea Morarului de la confluenta cu Valcelul Curmaturii Bucsoiului - zapada continua si multe avalanse curse. Canionul este acoperit si plin de noroi si pietre aduse de catre avalanse.

Luni, 23 mai 2022 - 23:50

baumwolle
baumwolle
(admin)

21 mai

Valea Gălbinele (fir principal): din zona Hotelului, se poate parcurge integral pe zăpadă; sub Vâlcelul Florilor de Colț întreaga vale este plină de urmele prăbușirii unor blocuri considerabile de stâncă din Creasta Coștila-Gălbinele, din apropierea rupturii din 2008. Odată cu topirea zăpezii, este posibil ca zona inferioară a firului principal la VG să sufere reconfigurări;

Valea Albă: încă valabile observațiile lui Andras. Se parcurge integral pe zăpadă, din platou și până la Verdeață; imediat sub Săritoarea Cârnului, pe partea dreaptă în sensul de coborâre, este o ruptură în stratul de zăpadă, care probabil se va mări odată cu venirea verii.

Duminică, 22 mai 2022 - 20:04

andras
andras
Caraba

21.05.2021 - Valea Malaiesti: lume multa Carpati.org Zapada compacta de la terasa superioara, Hornul Mare avea zapada tare, pe suprafata topita. Dat fiind ca erau urme adanci se putea si fara coltari, dar e mai bine cu. Lucru dovedit cand la coborare cineva in spatele nostru a luat la vale 20-30m, fara urmari grave, fiindca s-a oprit cumva inainte de peretele lateral. Hornul Mic are o cornisa uriasa, dar se pare ca e stabila. Un grup a urcat acolo si spuneau ca zapada e buna de coltari.
Din ce am vazut aici: Valea Caprelor e acoperit, Valea Pietrelor: sartitoarea din partea inferioara (la intrarea din terasa) e descoperita, firul din dreapta parea complet acoperita, firul din mijloc are multe portiuni cu stanca descoperita iar cel din stanga de sub peretele Bucsioului mi se pare ca are o saritoare descoperita.
Din sus se vedea numai partea superioara a V. Morarului, inca cu zapada.
Pe platou intre Malaiesti si Omu curg parauri, totul se topeste rapid.

Duminică, 22 mai 2022 - 11:53

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

21.05.2022
Valea Comorilor de Mijloc - zapada densa dar nu inghetata, acoperita de noroi si pietre, de la 100m deasupra intrarii. Saritoarea cu bustean si coarda descoperita si uda.

Aceeasi zapada si pe Seaca dintre Clai, in portiunea de mijloc (noi am traversat din Braul Subtire in Braul Inflorit pe ea).

Valcelul Claii Mici are o limba discontinua de zapada, fix cat sa nu mearga bine nici cu nici fara coltari. Limbi similare pe toate valcelele traversate de Braul lui Raducu pana in Jepii Mici.

Duminică, 22 mai 2022 - 09:22

passa
passa

V. Galbenele: văzută pe FB pe grupul Costilari. Zapada faina cu pietriș deasupra. Pe scurt: ATENTIE cad pietre!

Cornel Sain: "O noua prabusire in CCG.Am vazut joi urma noua iar astazi a confirmat si Iulian Bogatu(foto ii apartine lui Iulian).Resturile mari de langa ruptura veche au luat.o si ele la vale.Atentie in perioada urmatoare pe vale si in CCG.Urmeaza nenumarate pietre o vor la vale."

Sergiu Frusinoiu: "Nici acum nu s-a desprins tot, a ramas un tavan imens si sub blocul desprins e retea de fisuri zdravana. O bucata din blocul desprins a cazut si a lovit un bolovan imens de mai jos de traversarea spre v. Costilei, dislocandu-l. Totul a luat-o la vale pe valcelul florilor de colt. Cred ca a fost un mare spectacol."

Sâmbătă, 21 mai 2022 - 22:12

eugenr
eugenr

21 mai 2022. Valea Bucșoiului pînă la confluența cu Portițelor: primele saritori sînt descoperite, urmează strat compact, apoi imediat după confluența zăpada dispare, probabil reapare mai sus.
Valcelul Portițelor: strat compact, toate săritorile acoperite. Zăpadă destul de tare, cu un strat superficial moale și umed, am mers bine pe colțari.

Sâmbătă, 21 mai 2022 - 21:56

Afisari: 96,569

#716  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0796 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org