Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Ursu
Muntii Capatinii
#717  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (717)

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

31 martie 2023. Pe un fel de lapovita cu ninsoare.

Curgea cam tot ce se depunea in zona Costila, in ritmu in care se depunea. Vazut o bulgareala faina pe Costila mai sus de refugiu, ocupand cam toata jumatea dreapta a vaii (eu eram pe drumu spre Galbinele cand s-a intamplat). Tot bulgareli si pe Galbinele principal,plus ceva scurgeri minore de pe versanti. E uda si grea zapada noua si sticla sub, ce ninge pleaca repede.

Vineri, 31 martie 2023 - 19:26

edy
edy
Coarda

25 martie 2023

Albișoara Hornurilor la ultima strigare de iarnă, cred. Hornul de la intrare condimentat cu punți delicate cu goluri mari sub ele.

Brâul Hornurilor delicat, zăpada grea nu ajută mult.

Valea Albă relativ ok, curge apa sub zăpezi, apar rimaye-le. Cornișe încă prezente.

Duminică, 26 martie 2023 - 14:42

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

23 martie 2023, zi calda si insorita dupa ceva precipitatii

Albisoara Gemenelor in megastil, faina din weekend s-a compactat si are aderenta buna. O placere sa urci pe ea. Saritorile cum le-o descris echipa precedenta.

Pe Alba, s-a cam scurs tura precedenta de precipitatii, o gramada de bulgari proaspeti de peste tot. Zapada excelenta de calcaie, sau alte parti ale corpului. Recomand totusi un pic de grija la coboratu' Carnului vidra, e zapada tare pe partea cea mai inclinata. Te opresti lejer in ce ii mai jos, dar nu cu pulsul in limite normale 😃

Joi, 23 martie 2023 - 16:11

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Ba da, scuze.

Miercuri, 22 martie 2023 - 20:28

edy
edy
Coarda

Salutare, oare nu e vorba de "firul drept" din Turnurilor? Hornurilor nu am parcurs-o încă, dar sunt în faza de documentare și sper că am priceput bine geografia locului.

Miercuri, 22 martie 2023 - 13:01

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

19 martie 2023, prima zi calda

Valcelul Picaturii in mare stil, urme de avalansa la baza si zapada consolidata mai sus. 2 saritori descoperite, aia de jos un mixt chiar fain, cu gheata si toate cele.

Partea inferioara a Crestei Picaturii e cu zapada destul de ambigua, f aerata si nu mica pt creste. Prea moale ca sa te tina da prea tare ca sa gasesti simplu prizele sub ea. Am decis sa nu ne bagam pe Fata Inalta in conditiile a'ea. Picatura in sine se face la mixt, cu zapada si ceva gheata in hornuri (unde e vara ramonaju ala cu spatele pe dreapta i-am dat-o pe drept in sus pe limba de zapada din horn ♥Carpati.org

Albisoara Hornurilor firul drept cu zapada pana la genunchi in proces de consolidare. Usor umeda si se tinea binisor de ce era sub ea. Buzele saritorilor inferioare si statiile de rapel aferente sunt descoperite, rimaye mari sub.

Luni, 20 martie 2023 - 06:49

edy
edy
Coarda

18 martie 2023

Albișoara Gemenelor: ultima ninsoare s-a adunat pe fir având însă grijă să se mixeze cu zonele betonate.

Duminică, 19 martie 2023 - 04:29

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

18 martie 2023, ultima zi de frigalau.

Alba beton sub stratul de pulver. Stratul de pulver are cativa cm grosime la Verdeata, pana la genunchi pe alocuri mai sus. O placa de vant proaspata si suficient de mica ca sa nu puna probleme pe Carn. Nu am continuat mai sus de BMC din motive de lipsa de chef pe whiteout.

Sâmbătă, 18 martie 2023 - 14:53

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Tot 12 martie, tot Albisoare

A plouat bine ieri, si dupa aia a dat frigu. Crusta de gheata pe vai unde s-a scurs apa. Hornurilor are zapada afanata sub crusta, chiar afanata bine in partea de sus. Traverseul pe Brau e decent, fainos dar se compacteaza bine la picior. Gemenelor in schimb e beton, am descatarat-o la frontali si nu intrau nici aia cine stie cat..

Duminică, 12 martie 2023 - 21:25

edy
edy
Coarda

12 martie

Albișoara Crucii: viscolită bine, zone beton unde trebuie mânuiți bine colțarii și pioleții. Multe locuri unde sub crusta tare e făină. Trebuie insistat bine la sondare. Pereții laterali curăței.

Valea Albă: la călcâie, curgeri de suprafață, se văd acumulări în pâlnie și cornișe pe contur.

PS: posibil interes crescut al urșilor în zona La verdeață în zilele următoare.

Duminică, 12 martie 2023 - 20:47

baumwolle
baumwolle
(admin)

Informații zăpadă Morar, Bucegi, 10.03:

*Râpa Zăpezii - Râpa Mică, zăpadă variată, tare până la confluența RZ-RM, apoi cât să intre bocancul; peste Brâul de Mijloc este mai umedă, piciorul se afundă binișor; fără plăci de vânt, dar cu acumulări pe alocuri. Prima săritoare se depășește cu un pas de mixt angajat, apoi pe zăpadă tare. De la obârșie spre Brâul Acelor zona nu arăta îmbietor.

* Valea Adâncă, zăpadă bună de colțari până la Brâul Mare, apoi din ce în ce mai neconsistentă. Ne-am retras puțin după săritoarea cu bolovan.

Vineri, 10 martie 2023 - 19:28

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Joi 9 martie 2023. Zi calduroasa si insorita in prima parte a zilei

Albisoarele Hornului si Crucii/Gemenelor cu conuri de avalansa neninse la baza. La fel, Blidul Uriasilor (ajuns aproape La Verdeata) si cateva valcele de pe dreapta ale caror nume nu le stiu. Pe Albisoara Crucii, zapada foarte faina, pana la Braul Hornurilor e consolidata, intri de juma de bocanc. Mai sus, e mai afanata si un pic polistiren sub crusta in anumite zone. S-a gasit o linie pe care sa nu ne afundam prea tare (jumatea gambei) da te balacesti bine daca calci unde nu trebuie.

Valea Alba, la coborare, s-a prezentat cu zapada destul de lipicioasa dar ju inca uda, si buna de calcaie. Cam cat bocancu si ea

Joi, 9 martie 2023 - 17:12

passa
passa

Duminica 5 martie - Rapa Zapezii - Rapa Crucii - Valea Adanca

Urme de avalanse (curgeri) mai vechi la confluenta Rapa - Adanca.

Rapa Zapezii - Rapa Crucii

Pe parcursul Rapelor gasim un culuar mai inghetat pe unde au fost niste curgeri (probabil in perioadele de topire anterioare). Zapada alterneaza intre tare pentru frontali si gambe si zone in care intra bine bocancul pe 2/3 din vale, in timp ce din apropierea Braului Acelor pana sus zapada e mai mare cu putina aderenta. Doar 2 saritori sunt putin descoperite (sub Braul Mare si deasupra Braului Acelor), dar nu pun probleme, fiind inca suficienta zapada pentru abordarea lor. La iesire nu exista cornisa. Ulterior creasta e cam fara zapada.

Valea Adanca

Am evitat sa coboram pe Sistoace ca le-a batut soarele toata ziua si incepeau sa vina norii, nefiind de dorit sa ne stresam si cu scurte rataciri. Am evitat coborarea pe Hornurile Vaii Adanci ca aveau cam multa gheata pe prima portiune.

Am urmat traseul de traversare a zonei de obarsie si coborat prin zona unor palcuri de jnepeni si pana aproape de hornurile de mai sus s-a putut cobori pe calcaie. Apoi au urmat 2.5 h de coborat cu fata la panta cu aceleasi alternari de zapada relativ moale (si crusta la suprafata) si zapada tare in care intrau doar coltii.

O zi faina, dar cam singuri prin Morar Carpati.org

https://photos.app.goo.gl/gRgoz2GUGqq7W4Fg6

Joi, 9 martie 2023 - 16:57

gabrielm
gabrielm

08.03.2023

Albisoara Hornulurilor urcare - Hornul de la intrarea in albisoara era acoperit cu zapada beton la inceput, spre finalul hornului zapada care se rupea, cu toate acestea nu a pus dificultati tehnice mari.Regruparea din horn am facut-o la vreo 7 m pe partea stanga, acolo se afla ceva fisuri pt mobile.
Pana in dreptul zadelor de pe partea stanga (undeva pe la mijlocul albisoarei)zapada continua sa fie decenta, portiuni unde intra frontali sau portiuni cand intra jumatate de bocanc.Mai sus lucrurile se schimba, sunt ceva scurgeri de zapada in care te afunzi cu tot piciorul si zapada nu are aderenta.
Spre finalul albisoarei lucrurile stau si mai prost, zapada fara aderenta care suna in gol si pare ca pleaca in orice moment, portiunea asta am asigurat-o de la o zada pana in prispa cu jnepeni din Fata Inalta.
Rapelurile peste Fata Inalta din zada in zada, pana in Albisoara Turnurilor, nu am zarit nicio statie de rapel.

Albisoara Turnurilor - coborare

Am rapelat tot de la zade/copaci si de la o statie cu spituri cu cordelina albastra, se afla putin mai jos de la inceputul canionului, cu un rapel de 2x60 se ajunge pana la finalul albisoarei, am  mai zarit inca o statie de rapel tot cu spituri si cordelina albastra  la vreo 30m de prima.Statiile se afla pe partea stanga in directia de rapelare.
Zapada pe A.Turnurilor este beton in mare parte, erau urmele unei avalanse mai vechi la intersectia cu secundarul.
Ture safe!

Joi, 9 martie 2023 - 11:06

markbv
markbv
Busola

Acum că m-ai menționat, trebuie să precizez că pentru informațiile furnizate am făcut apel și la memoria foarte bună a lui Robert84 (doctoru').
Felicitări pentru tură și stay safe!
M.

Luni, 6 martie 2023 - 11:45

gabrielm
gabrielm

04.03.2023
Albisoara Strungii in urcare-
In prima parte a albisoarei zapada este beton ( gheata si iar gheata ) , se merge numai in frontali, pe marginea saritorilor sunt ceva gauri, dar nu pun probleme.Saritoarea cu capac ( daca nu gresesc ) este descoperita la final, dar se trece decent pe partea dreapta , avand foarte multa gheata pe stanca, de acolo pana sus totul este acoperit iar zapada este la fel de beton.Noi am mers asigurati caci era prea mult gheata, am gasit si 2 pitoane cu cordeline, in rest am asigurat la trunchiurile copacilor de pe albisoara si la asigurari mobile.

Valcelul Marelui V - Seaca Caraimanului - coborare (rapeluri) - Multumesc frumos Marius (@markbv) pt informatiile legate de rapelurile spre Seaca Caraimanului.Au fost ceva rapeluri pana in Seaca Caraimanului, in jur de 11 cu o semicoarda de 60m, am gasit si ceva statii de rapel mai vechi la zade si 1 piton dupa primul rapel din Marele V, unde am dublat cordelina.Rapelurile le-am dat directional spre partea dreapta si am mai amenajat si noi ceva statii la zade sau copacii.
Seaca Caraimanului este plina de urme de avalanselor mai vechi, zapada era beton, au fost momente cand nici pioletii nu intrau, la saritoarea lui Zangur am dat rapel de la un copacel care se afla mai sus pe partea dreapta in coborare si alte rapeluri de la bulgari de avalanșe.
Ture safe!!
Mesaj modificat de autor!

Luni, 6 martie 2023 - 11:30

gabrielm
gabrielm

28.02.2023
Valea Coltilor
In primul rand multumiri lui Rupi&Jabon pentru urmele din v.Poienitei, fara ele ar fi fost horror🤭, ramanem datori de cinste baieti💪.
Am coborat si noi tot pe la Hornul Mic, urmele inca erau vizibile.
La începutul vaii era un strat proaspat de zapada de aproximativ 10 cm, dar care nu a pus probleme si am mers in frontali.
Dupa Strunga Magarului la inceput era un strat proaspat de zapada de vreo 20 cm, iar ulterior spre finalul vaii, un strat de aproximativ 50 cm, fara nicio stabilitate format din mazariche.
In Strunga Coltilor coechipierul meu a dat un rapel sa testeze zapada, nu am putut da si eu, pt ca coarda ramanea blocata in zapada, asa ca am decis ca eu sa descatar, dar nu recomand, straturile nu erau consolidate.

Secundarul Galbenele
Am descarat pana la intersectia cu principalul, zapada alterna cand dadeai in frontali cand te afundai destul de tare.
Pe principal scurgeri proaspete de avalansa la inceputul vaii,probabil de pe perete.
Pe V.Costilei urme proaspete de avalansa, peste cele vechi.

Marți, 28 februarie 2023 - 22:04

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Rupi, vesela veste ne-ai dat. Deci jumatea aia de metru care vine de maine, macar vine pe relativ stabil, zici Carpati.org

Sâmbătă, 25 februarie 2023 - 19:15

rupi2003
rupi2003
Coarda

Sâmbătă 25.02.2023
Luuume, luume
S-au batut urme
Pe Poienitei spre Malin
Nu mai este de azi chin
Zapada apoasa pana la Hormul Pamantos, asa ca am prefarat sa urcam mai sus si sa coborâm pe Hornul Mic de la scara.
Se vedea drum expres pe stânga bolovanului din Malin, uliță pe dreapta pe unde se urca vara.
Noi am urcat pe Valea Coltilor, zapada de frontali la inceput, apoi intra ceva mai mult. Câteva praguri cu zăpadă întărită si/sau gheață s-au trecut ușor si cu variante chiar, la 2 pioleți tehnici.
Sub Strunga Coltilor spre valea Gălbenelelor era zăpadă consolidata, dar cum parea un pragulet ceva mai jos am bagat un rapel de 15m si apoi inca unul spre Hotel (pe acolo mai era si stâncă la aer.. Pentru cine are chef se poate si descarara cu 2 pioleti.
Valea Gălbenelelor ne permis până la Saritoarea din cotitură a coborâm pe călcâie, cu ceva atenție la zăpadă udă acumulată sub colțari. Apoi am coborât 4x4 până la ieșirea din vale, ca sa scăpăm de stres.
Pe traversare, până vezi firul văii Coștilei se acoperisera urmele de duminica trecuta ale lui @andras. Trecut tot 4x4.
Pe Valea Coștilei mai sus de refugiu pana la cotitură mulți bulgări de la o scurgere, probabil de ieri.
Am coborât 20 m pe Gălbenele secundar si zapada era ok, dar mai jos fiind mai cald ma astept la aceeasi distracție ca pe principal.

Sâmbătă, 25 februarie 2023 - 16:14

andras
andras
Caraba

Duminica 19.02.2023

Valea Costilei e plina, zapada e aproape pana la nivelul refugiului, cu urme de avalanse.

Valea Galbinele firul principal: zapada foarte tare pana la cotitura, dupa acela erau troiene (para erau trepte), cu zapada putin mai moale de ~5 cm. Multumim celor care au facut urma inspre refugiu si Galbinele!
Erau si urme de urs intarite dar cu locuitorii zonei nu ne-am intalnit.

Hornul inspre Saua Galbinele langa hotel: zapada inconsistenta pe stanci care nu tine. Hornul Coamei e plin cu zapada, inclin sa cred ca tot la fel de proasta, chiar daca orientarea e diferita. Se zarea gheata pe stancile din partea inferioara.

Valea Galbinele secundar: zapada mult mai mare, ta afundai la min 20-30 cm, dar ancora de zapada sau pioletul intra de tot in zapada fara probleme... Totul e acoperit, rareori am simtit stanca sub coltar. Este ceva risc de avalansa. Am coborat mai ales cu spatele cu asigurare din ancore, jnepeni...unde se putea.

Inainte de a intra in Galbinele am auzit o avalansa mai jos de noi, dar n-am observat de unde s-a scurs.

Luni, 20 februarie 2023 - 08:28

Afisari: 98,493

#717  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0847 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org