|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
pe văile unde am fost eu în ultimele săptămâni (final de mai - început de iunie), situația era cam așa:
în CARAIMAN
- pe v. Seacă a Caraimanului: primele săritori erau dezgolite, zăpadă moale fiind cam de la confluența cu Zangur în sus;
- pe v. lui Zangur era zăpadă moale pe tot firul, pe retragere (brâne) nefiind deloc
în COȘTILA
- pe v. Gălbenele - firul principal, era zăpadă de jos până sus, destul de bună atunci (multă și relativ tare - depinde de ora la care mergi).
O situație relativ asemănătoare era și pe v. Coștilei.
în MORAR
- zăpadă pe toate firele nordice (v. POienii, Zăpezii, Adâncă), ea lipsind din partea finală a văilor, la ieșirea în creastă. Pe creasta Morarului este complet uscat, ca și pe versantul sudic. Majoritatea săritorilor sunt descoperite deja (ude).
în BUCȘOIU
- zăpadă pe văile care ies în creasta Balaurului (Portițelor, Grohotișului..).
Toate săritorile de pe v. POrtițelor erau acoperite, săritoarea mare de pe Grohotișului era dezgolită și udă.
Informațiile de mai sus, cu referire la traseele din Bucegi, nu sunt chiar noi, situația putându-se modifica în ultimele 10 zile/2 săptămâni.
Oricum, din ceea ce am văzut eu, majoritatea văilor încă nu pot fi urcate relativ sigur fără echipamentul obițnuit de iarnă.
Poate doar văile din zona Clăilor, mai sudice și care rămân fără zăpadă ceva mai devreme (dar umezeala rămâne).
ture faine!
Joi, 16 iunie 2011 - 18:37