Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Serbota
Muntii Fagarasului
#716  Inapoi  (1) ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

tibineagu
tibineagu

Mersi pentru informatii Carpati.org

Pana la urma am abandonat ideea de a urca o vale in perioada aceasta. In caz ca mai este cineva interesat de starea vailor, am niste prieteni care au fost weekendul trecut pe Alba si Morar. Asa cum a zis si Conrad ambele sunt acoperite de zapada. Ei au urcat fara coltari dar am inteles ca nu le-a fost tocmai usor.

Miercuri, 6 iunie 2012 - 14:42

conrad
conrad
(admin)

Pe Morar mai e zapada. Poate fi abordata fara coltari, doar daca ai mult timp de pierdut la dispozitie pt a ocoli zapada de pe firul vaii si bineinteles cu foarte mult consum de energie. Nu vei reusi peste tot sa te tii pe marginea ei si oricum efortul va fi considerabil. Sunt cateva locuri unde nu poti ocoli zapada si trecerea va depinde si de starea vremii. la nevoie se pot sapa urme, daca ai cu ce.
Galbinele in niciun caz fara coltari.
Despre Alba nu stiu nimic, dar din cate am vazut de jos, pare a avea zapada pe intreg firul vaii.

Marți, 5 iunie 2012 - 23:12

tibineagu
tibineagu

Ok, mersi Carpati.org De Morar stie cineva ceva?

Joi, 31 mai 2012 - 22:46

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

pe alba sigur nu e Ok fara coltari. Eu am fost accum 2 saptamani si era limba continuua de zapada pana sus. Ramane la latitudinea ta daca mergi sau nu.

Joi, 31 mai 2012 - 22:13

tibineagu
tibineagu

Salutare,

Am si eu o intrebare, a fost cineva recent pe vaile din Bucegi? Care este starea lor, mai sunt acoperite de zapada, pot fi abordate fara coltari? Ma intereseaza in special Alba, Morar si Galbinele.

Mersi mult!

Joi, 31 mai 2012 - 15:08

negoiu79
negoiu79

salut, urci pe ea pur si simplu , e acoperita , sus e o palnie si ajungi in braul mare.. de acolo continui tot pe iarba si ajungi la creasta ascutita..doar sa fie vizibilitate si sa nu fie ploaieCarpati.org nu ai ce sa ratacesti

Joi, 19 aprilie 2012 - 14:57

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

salut. problema este ca nu am mai urcat pe aceasta vale, si nu prea stiu ce e cu ea. are decriere in Cristea?

Joi, 19 aprilie 2012 - 14:52

negoiu79
negoiu79

salut,
urca pe valea bujorilor e plina cu zapada si ajungi mai repede in zonaCarpati.org

Joi, 19 aprilie 2012 - 11:00

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

salutare prieteni carpatisti!

intentionez sa merg sambata in bucegi, pe Acele Morarului, si as dori, daca a fost cineva recent pe Valea Cerbului, cum se prezinta zapada. Si de asemeni, daca a vazut cineva daca mai este zapada in zona acelor cat si pe Briul Mare a Morarului.

va multumesc,
alex

Miercuri, 18 aprilie 2012 - 23:11

baumwolle
baumwolle
(admin)

Într-adevăr, spusele interlocutorului de la Salvamont nu s-au adeverit, precum spune și colegul Alekz. Eu am făcut doar câțiva pași prin poaiana La Verdeață, și apoi am făcut cale întoarsă și am urcat pe Take spre Mălăiești. Nu eram echipat de iarnă și nu am vrut să risc.

Miercuri, 22 iunie 2011 - 07:55

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

am fost in week-end pe valea alba si nu sunt chiar petice. de la verdeata incepe zapada si este continua pana un pic mai jos de saritoarea carnului.apoi urmeaza vreo 300 metri fara zapada)mai sunt pe aceasta portiune ceva petice) si apoi incepe iar zapada si tine pana sus.partea inferioara a vaii este acoperita complet de zapda deci se impune folosirea echip. de iarna pentru ascensiunea in completa siguranta.saritorile nu sunt acoperite.

lture faine,
alekz

Luni, 20 iunie 2011 - 16:14

baumwolle
baumwolle
(admin)

Am întrebat Salvamont-ul: pe V. Albă sunt petice de zăpadă, dar este practicabilă fără colțari și piolet, săritorile întâlnite nepunând probleme. Pe Seaca dintre Clăi la fel, este zăpadă doar pe ici, pe colo, însă sunt formate crevase în zona săritorilor, ceea ce impune un echipament complet.

Vineri, 17 iunie 2011 - 12:31

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

stie cineva cum este zapada pe valea alba? vreau sa merg in week-end si sa stiu la ce sa ma astept.

----------------

Admin: Va rugam sa nu mai creati un topic nou, mai ales atunci cand aveti la indemana informatii asemanatoare chiar pe pagina principala a siteului. Va multumim.

Vineri, 17 iunie 2011 - 01:08

baumwolle
baumwolle
(admin)

Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. De Seaca dintre Clăi mă interesa în mod special, am să sun la Salvamont să aflu ce știu și ei.

Joi, 16 iunie 2011 - 19:58

mariananghel
mariananghel..
Caraba

Salut,

pe văile unde am fost eu în ultimele săptămâni (final de mai - început de iunie), situația era cam așa:

în CARAIMAN
- pe v. Seacă a Caraimanului: primele săritori erau dezgolite, zăpadă moale fiind cam de la confluența cu Zangur în sus;
- pe v. lui Zangur era zăpadă moale pe tot firul, pe retragere (brâne) nefiind deloc

în COȘTILA
- pe v. Gălbenele - firul principal, era zăpadă de jos până sus, destul de bună atunci (multă și relativ tare - depinde de ora la care mergi).
O situație relativ asemănătoare era și pe v. Coștilei.

în MORAR
- zăpadă pe toate firele nordice (v. POienii, Zăpezii, Adâncă), ea lipsind din partea finală a văilor, la ieșirea în creastă. Pe creasta Morarului este complet uscat, ca și pe versantul sudic. Majoritatea săritorilor sunt descoperite deja (ude).

în BUCȘOIU
- zăpadă pe văile care ies în creasta Balaurului (Portițelor, Grohotișului..).
Toate săritorile de pe v. POrtițelor erau acoperite, săritoarea mare de pe Grohotișului era dezgolită și udă.

Informațiile de mai sus, cu referire la traseele din Bucegi, nu sunt chiar noi, situația putându-se modifica în ultimele 10 zile/2 săptămâni.

Oricum, din ceea ce am văzut eu, majoritatea văilor încă nu pot fi urcate relativ sigur fără echipamentul obițnuit de iarnă.
Poate doar văile din zona Clăilor, mai sudice și care rămân fără zăpadă ceva mai devreme (dar umezeala rămâne).

ture faine!

Joi, 16 iunie 2011 - 18:37

baumwolle
baumwolle
(admin)

Salut!

Este cineva la curentu cu starea zăpezii de pe văile Bucegilor? Bănuiesc că pe văile cu orientare nordică mai este încă destulă zăpadă, dar nu știu ce să spun despre celelalte. Credeți că e vreuna practicabilă fără colțari și piolet?

Miercuri, 15 iunie 2011 - 12:38

Afisari: 97,564

#716  Inapoi  (1) ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0902 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org