Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Online

Vremea
Varful Negoiu
Muntii Fagarasului
#717  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (717)
 
edy
edy
Coarda
 
21 iunie

Valea Albă se vede albă.

VSC și HVS cu pete albe, unele mari.

Albișoara Turnurilor are două zone albe, se ocolesc ușor. Spre Picătura fără zăpadă.


Joi, 22 iunie 2023 - 06:28

markbv
markbv
Busola
 
17 iunie - Pe Vâlcelul Portițelor este încă iarnă. Zăpadă continuă, bună de colțari, pe aproape întreg parcursul, cu excepția a 3 săritori, situate mai sus de intersecția cu vâlcelul Mignon, săritori care se trec inițial pe pod de zăpadă, apoi prin cățărare pe stâncă.
Foarte multe poduri formate, unele nu cred că mai rezistă până în weekendul viitor, ceea ce va mai complica puțin lucrurile. O coardă și ceva materiale se pot dovedi foarte utile.
De la ultima portiță în sus, până în creasta, pante de iarbă.


Duminică, 18 iunie 2023 - 21:54

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
8 iunie 2023

Zapada compacta peste tot unde mai e zapada.

Galbinele primar fir aproape continuu de la cruce la intrarea in HC (saritoarea 2 iese aproape 2m). Mai sus, se intrerupe bine, si mai sus de braul Umarului e uscata. Tot uscat e si hornul care da in strunga Coltilor.

Braul Umarului aproape perfect uscat (mai e un petic de 2m la baza fisurii). Traseele din Umar deja in conditii de vara.

Hornu Coamei intr-un mixt de primavara de mare stil. Startul e complet uscat, mai sus incepe zapada dar toate saritorile is partial la suprafata. Eu am intrat de pe Brau sub saritoarea cu fereastra, care are dezgropata fereastra si o portiune din ramonaju de sub ea. Geniala. Deasupra, zapada aproape neintrerupta pana sus, unde e un amestec de lame de zapada si stanca curata. Palnia e curata.

BMC in portiunea Costilei deja circulabila, sunt petice mari de zapada da is mega ok in traverseu. Am urcat in creasta pe ceva fir costilian pe care l-am vazut neintrerupt si fara cornisa. Cornisele, apropo,, s-au dus toate. Pe cadavrul aleia din Malin se traverseaza f misto.

Priponu e limbi de zapada in partea de sus, continuu pe mijloc pana la cascada. Azi s-a putut inca face descatararea pe stanga cascadei dar mai merge maxim o zi doua, limba de zapada e deja f ingusta si rimaya suficient de larga incat sa ma simt ca matza pe gard.


Joi, 8 iunie 2023 - 21:17

eugenr
eugenr

 
4 iunie. Valea Bucsoiului. Strat continuu de zăpadă care începe la mică distanță de poteca turistică. Zăpadă destul de bună dar nu ideală: un strat subțire umed, cam alunecos la suprafață; sub el un strat mai dur. În treimea superioară parcă ar fi fost mai bine cu 2 pioleți. Rimaiuri mari pe toată lungimea văii, în vîlcelul de sub vârf se vedea o săritoare parțial descoperită.
Valea morarului: strat continuu de sus pînă undeva mai sus de Valea adâncă, zăpadă aproximativ la fel ca în valea Bucsoiului.


Luni, 5 iunie 2023 - 18:03

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
30.05.2023. Dupa cateva zile de ploaie care de fapt nu au fost.

Valea Urzicii in conditii fantastice, dar nu cred ca mai tin o ploaie. Partea de sub BMC e fir continuu - rimaye exista dar mai mult pe lateral, sau se trec usor. Saritoarea de peste BMC e descoperita pana la nivelul pragului de sub surplomba finala, dar chestia pe care pasesti ca sa ajungi la prag e un svaiter f elegant dar care nu mai rezista mult. In rest, stanca destul de uscata, o placere. Deasupra, am luat firul drept, care are hornul de intrare descoperit, si in rest urci pe zapada. Cornisa s-a topit mult, poate fi ocolita pe dreapta.

Priponu e cu limbi de zapada in partea superioara, mai jos continuu pana la cascada, unde ii cascada Carpati.org. Se mai poate inca descatara relativ ok pe stanga, pt a evita ocolitu de vara.

Sudul Morarului inca cu zapada pe sistoace si alte alea, zapada mai sus de Ace, si pare sa fie ceva zapada si pe intrarea in Braul Ciobanesc dar e posibil sa incurc chestii.


Marți, 30 mai 2023 - 21:27

edy
edy
Coarda
 
Pentru că am fost întrebat, poate prinde bine și la altcineva. Răsucita are un fir aproape continuu de zăpadă, dar evoluția e foarte rapidă. Curge foarte multă apă, apar rimaye. Știu clar că în careva horn/săritoare (sau ce o fi fost dedesubt) am mușcat câțiva pași din stâncă (trebuia să curăț pietricelele mișcătoare de sub colțari). Pe de altă parte am ales și zone în care am cățărat în colțari doar pe stâncă (ceva fețe) deoarece pe fir era toboganul perfect pentru cornișa de mai sus.


Luni, 22 mai 2023 - 07:17

edy
edy
Coarda
 
20 mai

Valea Albă perfectă de călcâie. Am coborât mai iute decât cei pe schiuri. Se înmoaie bine.

Albișoara Răsucită, combinație cu de toate: zăpadă, gheață, stâncă udă, poduri și cascade de apă. Deasupra țancului care dă direcția, muchia dintre albișoare permite evitarea cornișei.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 20 mai 2023 - 16:54

edy
edy
Coarda
 
Bună ziua, a fost cineva recent pe Valea Coștilei? Se poate coborî integral pe schiuri?


Joi, 18 mai 2023 - 13:41

robert84
robert84
Caraba
 
14 mai - Valea Seaca a Costilei fir continuu de zapada din Cerb pana la obarsie cu precizarea ca in partea inferioara a vaii au aparut podurile de zapada

Hornu Ascuns - ambele lungimi cu zapada si gheata subtire - necesita catarare la mixt

Valea Malinului - se pare ca mai e zapada de scurs, in rest zapada buna de coborat pe calcaie, saritoare de la confluenta cu Coltilor se va descoperi complet in curand

Scorusilor vazuta din Malin cu cornisa mare


Luni, 15 mai 2023 - 16:38

edy
edy
Coarda
 
14 mai

Valea Albă – porțiunea inferioară prezintă bulgări măricei, o curgere cu ceva sursă de sub vâlcelul de acces spre Blidul Uriașilor. Pereții sunt curăței, dar zboară de toate. Un afluent îngust din stânga aduce și el mici proiectile.

Albișoara Brânei – iarnă cu de toate, gheață, perdele de țurțuri care pot pleca după voie, plăci de vânt, pulver și cornișă la buza pâlniei de ieșire în platou. Se văd în ea perfect straturile de depuneri masive. Semne de activitate recentă. O mică rimaye în formare la intrare.

Pripon – cornișă la datorie, se poate evita. Semne de activitate recentă, plăci nu foarte groase. Posibil și datorate prezenței schiorilor în zonă. Numai bine de coborât pe călcâie. Cam de la nivelul de exit din BMC, zăpada este mai grea, apoasă. Pe versanți sunt acumulări destule.


Luni, 15 mai 2023 - 15:48

eugenr
eugenr

 
6 mai. Firul comorilor are primele săritori descoperite. Ceva mai sus începe stratul de zăpadă, nu prea tare și destul de umedă, am putut totuși înainta fără probleme. Rimaiuri destul de dese. La confluența cu comorile claii era o cascadă, am ocolit prin stânga. Zăpada în prima partea comorilor claii era foarte moale, mai sus se mai normalizeaza. O săritoare din ultima parte este parțial descoperită, necesită cățărare sau ocolire. În braul lui Raducu strat intermitent. În hornul cu florile zăpadă cam la fel ca în comori, mica săritoare de la bază era parțial descoperită.


Duminică, 7 mai 2023 - 00:01

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Vineri 5 mai 2023, whiteout da cald bine.

VSC inferior cu zapada de la Piranha in sus, dura dar plina de mizerii. Bolovanu cubic dezgropat, restul nu. Incep sa se si vada crevasele, nu doar sa stea la panda

Zangur tot plin de urme de avalansa, zapada destul de consolidata si nu inca, dimineata, f uda. Iesirea pe Brau in schimb e o mizerie, ciorba pana la sold. Am facut 2 pasi si m-am intors. Cateva minute mai tarziu, curgea ceva de acolo, nu pe Zangur din fericire


Vineri, 5 mai 2023 - 14:07

sciprian
sciprian

 
Era cornișă de-a lungul abruptului și zăpadă pe versanți.


Miercuri, 3 mai 2023 - 21:55

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Caraiman, scuze. Corniseaza ceva major pe acolo?

Multumesc mult


Miercuri, 3 mai 2023 - 19:13

sciprian
sciprian

 
Valea Seacă a .... cui? Caraimanului, dintre Clăi? Ambele aveau firul continuu și lat, atât cât se vedea din Bușteni.


Miercuri, 3 mai 2023 - 14:41

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Pe VSC a vazut cineva ceva? Eu tre' sa recunosc ca nici macar din Busteni nu m-am uitat spre zona zilele astea...


Miercuri, 3 mai 2023 - 14:15

sciprian
sciprian

 
Valea Albă, Mălinul și Coștila, toate au cornișe care, pot cădea oricând. Schiatul a fost excelent până pe la prânz pe toate aceste văi dar, apoi zăpada a fost ortopedică deci, atenție. În partea inferioară a Coștilei, pleca șuvoi la fiecare viraj însă, nu punea probleme - cantitate mică și, se oprea după câteva zeci de metri. Săritoarea cu cablu de pe Mălin nu se poate trece pe schiuri. În schimb, partea de jos a Colților se schiază decent. Pe 2 mai, seara, erau bulgări pe Albă, veniți dinspre Blid. De pe versanți, peste tot cad pietre și smocuri de iarbă. Estinez că, weekendul care vine va fi acel firn frumos, dorit de orice schior. Pe alocuri, încep să se ivească și crevasele - mici și vizibile doar de la câțiva metri.


Miercuri, 3 mai 2023 - 07:18

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
Sezonul de naparlire la conglomerat, ce sa-i faci. Si in Malin is acum ceva televizoare si o rulota care stateau in hornul vizavi de Hornuri pana acum.

Asa. 2 mai, soare de plaja dupa o noapte rece. Seaca Costilei inghetata de varf de bocanc/coada de frontal in partea inferioara, uda si moale mai sus unde o batea soarele. Creasta Malinului arata destul de curata dar nu de tot, ceea ce nu ni s-a parut nici placut nici interesant deci am dat-o pe Hornul Ascuns, care ii intr-un mixt de mare stil, cu gheata variata, zapada buna si pitoanele de pe stanga adesea pe afara. Nu strica deloc mobilele, totusi. Ultimele 2 LC din creasta is superbe la traverseu, pe zapada super. Iesitu pe BMC in Malin nu e fain, in schimb, si Malinu e zapada excelenta de schi si decenta de calcaie, uda si zaharoasa, dar is ditai cornisele atarnand peste ea si peste Scorusii din zare


Marți, 2 mai 2023 - 22:41

dodo79
dodo79
Caraba
 
Se pare ca au fost la ordinea zilei caderile de pietre, pe fondul incalzirii. Citez dintr-o postare de pe FB : "Sâmbătă, 29.04.2023, am plecat încrezători de la gura Diham spre Valea Bucsoiului cu gândul de-a urca pe Vâlcelul Portițelor. Odată ajunși la confluența dintre aceste două, am făcut o pauză pentru echipare, un mic test al zăpezi, cum ne pricepem și noi mai bine 😅. Și dintr-o dată Valcelu Furcilor a început să curgă apoi Vâlcel de Sub Vârf cu un zgomot groaznic a început să curgă, ingrozindu-ma , o piatră cât o minge de handbal venea repejor din vâlcelul Portițelor, fără să mai stăm prea mult pe gânduri am coborât repejor."
Mesaj modificat de autor!

Marți, 2 mai 2023 - 11:42

ruxandrav
ruxandrav
Caraba
 
1 mai 2023, dimineata, zi calda si insorita dupa inca cateva la fel venite dupa 2 de inghet.

Urzica inferioara full full cu o alternanta de bulgareli si zapada excelenta de jumatea bocancului, nici nu se mai vad canioanele. Pe deasupra, e un fel de Alba. Dupa 10.30 au inceput sa curga bulgari si pietre din tot felul de valcele/fetze. Volumul nu e mare dar nici pietrele nu-s nisip - s-a putut azi alege o linie safe. BMC aproape invizibila, saritoarea mare ingropata pana aproape la bolovanu de pe dreapta. Mai sus fetzele eru in soare si inca pline, si cornisa din firul drept nu mica, deci am decis sa nu ma bag, mai ales ca portiunea fix sub saritoare miroase a placa si probabil mai sus e si mai si. Coborat 800m in 60 minute pe cea mai faina zapada de calcaie de iarna asta, zahar umezit usor dar inca nu lipicios


Luni, 1 mai 2023 - 16:44

Afisari: 98,457


#717  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0817 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org