Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Mieru Mare
Muntii Latoritei
#720  Inapoi  (1) ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (720)

lauramatei
lauramatei
(admin)

makayu01: duminica, 24 mai, erau limbi serioase de zapada la traversarea tuturor valcelelor de sub culmea Tiganesti, pana la iesirea la refugiu; petice mari de zapada in locuri foarte expuse, pe sub turnurile Tiganesti; fata inclinata si nordica ce se traverseaza la trecerea din valea Ciubotea in culmea care coboara de pe Scara era complet acoperita; zapada si pe traversarea dintre varful Scara si hornul Malaiesti. Se vedeau pline si valcelele de pe traseul de la refugiul Tiganesti la cabana Malaiesti. Necesita mare atentie. Am trecut fara echipament de iarna, dar am avut noroc din doua motive: 1) erau niste urme, chiar daca erau cam topite; 2) zapada era moale, nu intarita si nici atat de putreda incat sa nu tina. N-as recomanda coborarea, mai ales ca in unele locuri am ocolit zapada si am urcat destul de inclinat pe iarba, ceea ce la coborare ar fi mai riscant. Nu stiu cum sta treaba pe valea Gaura.

Marți, 26 mai 2015 - 23:14

adi79der
adi79der
Caraba

Si tot la capitolul intrebari, are cineva idee cum e zapada pe V. Bucsoiului?

Marți, 26 mai 2015 - 22:02

makayu01
makayu01

Stie cineva daca mai este zapada pe traseele de coborare de la Omu catre Bran?

Marți, 26 mai 2015 - 11:04

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Doar ca sa completez informatia scufitului:

recent pe grupul de Facebook "Nu sunt singur pe munte" au aparut urmatoarele fotografii:

https://www.facebook.com/groups/148798398549743/permalink/788541571242086/

in care se vede clar ca nu se mai poate urca prin stanga la saritoarea Carnului.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 24 mai 2015 - 23:53

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

24 mai 2015

Brana Aeriana cu coborare pe Valea Malinului

In caz ca se mai indoia cineva, Aeriana e destupata complet - nici n-am atins zapada pana-n platou. Totul uscat de zici ca-i toamna, numai verdele ala crud care te unge la inima te re-plaseaza in anotimpul corect. O stanca foarte placuta - unde pui piciorul, acolo intepeneste.

Prin spatele releului nu mai e pic de zapada. Pe Malin pare sa se fi topit zapada semnificativ fata de saptamana trecuta - canionul de jos are zapada discontinua, si in curand nici cel de sus nu se va mai simti prea bine, deja apar unele mici crevase si se largesc rimayele, ba chiar incep sa se contureze poduri de zapada pe alocuri.

Ce se mai vedea in rest:
- Valea Alba e inca plina cu zapada, ba chiar parea ca s-ar putea inca aborda Carnul prin stanga cum urci (dar sa nu uitam ca priveam din Creasta Vaii Albe…Carpati.org
- BMC inca are cateva traversari pe limbi de zapada pe firele din palnia Vaii Costilei, deci banuiesc ca situatia e chiar un pic mai problematica pe ramura dinspre Pripon; inspre Alba mai era limba de zapada la traversarea Blidului iar in rest tot ce am putut vedea (portiunile insorite…Carpati.org era fara

Duminică, 24 mai 2015 - 23:35

makayu01
makayu01

A fost cineva recent pe Braul lui Raducu dinspre Jepii Mari spre cei Mici? Se poate face fara coltari?

Miercuri, 20 mai 2015 - 11:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

17 mai 2015 - Valea Malinului si Valea Priponului

Valcelul Poienitei fara zapada pe poteca. Hornul Pamantos ud si glacial dar fara zapada. Grija de ce va tineti pe acolo si cine-i dedesubt, ca au mai slabit unii bolovani si joaca/pleaca (deh, primavara...)

Malinul in mare forma. Saritoarea cu bolovan s-a putut (inca) sui prin stanga dar nu cred ca mai tine mult minunea; in schimb prin dreapta unde e sufa si cordelina se suie in conditii de vara. Mici discontinuitati ale stratului de zapada deasupra acestei saritori, dar din primul canion incolo e zapada frumoasa din mal in mal, si in general decenta pentru coltari (oricum semnificativ mai buna decat cea de pe Alba de acum 2 saptamani...). N-am vazut inca crevase semnificative sau alte pasaje ingrijoratoare; singura problema a fost faptul ca e-n panta Carpati.org

Valea Priponului inca mentine zapada pe fir pana la saritoarea mare, dar versantii de iarba s-au dezgolit, au mai ramas doar limbi ocazionale. Coborare placuta, fara probleme.

Luni, 18 mai 2015 - 17:22

mihai_dani
mihai_dani

mersi de raspuns Carpati.org

Miercuri, 13 mai 2015 - 13:36

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Scuze, mica precizare: raspunsul corect la intrebarea ta era DA Carpati.org Numai ca am presupus din reflex ca te intereseaza daca se pot face. Se pot face dar cu echipament adecvat - inca nu-s de tenisi Carpati.org

Miercuri, 13 mai 2015 - 09:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@mihai_dani: Jepii Mari sunt ok. Cei mici am indoieli, acum vreo saptamana si ceva m-am intalnit cu un grup de alpinisti care ziceau ca ar fi zapada continua pe fir. Daca e asa, nu prea avea cum sa se fi dus toata... In orice caz, tine cont de faptul ca in partea de sus si pe platou inca mai ai zapada, iar la inceputul saptamanii a nins proaspat.

Miercuri, 13 mai 2015 - 09:43

mihai_dani
mihai_dani

Salut. Stie careva daca mai este zapada pe jepi mari si pe jepii mici?

Miercuri, 13 mai 2015 - 09:37

sciprian
sciprian

1-2-3 Mai Valea Alba pe schiuri.

In afara de ce a mai ramas din cornisa despre care vorbea Scufitu, din care am vazut cum s-a rupt pe 1 mai o bucata, nu cred ca mai este vreun risc major. Pe 1 Mai, am coborat de sus pana jos valea apoi am urcat-o pana la Carn unde, un urs ne-a zis stop. Nu a vrut sa plece de pe saritoare... Zapada moale te lasa sa intri chiar pana la genunchi uneori. Mai sus de carn, cu bocanci de iarna, nu cred ca e nevoie de coltari... Adica daca vrei sa cari dupa tine inca 1kg de zapada pe picior, treaba ta Carpati.org

Pe 26 Aprilie, am dat Moraru la vale, tot pe schie, risc 4 prognozat, dar, parerea mea, deloc adevarat. De pe versanti era deja curs aproape tot, iar pe vale, 6 schiori nu au reusit sa provoace vreo alunecare. Am coborat direct de sub statie. Cornisa clasica din acea zona, se mai rupea cate putin, dar cantitativ era chiar neglijabila...

Marți, 5 mai 2015 - 23:34

adi79der
adi79der
Caraba

Pe V. Bucsoiului stie cineva cum este zapada? Fiind orientata mai spre nord ma gandesc ca ar putea fi mai buna decat Alba.

@Scufitul: Se pare ca domnul imblanit care v-a inlesnit urcarea pe Carn prin stanga isi face veacul de vreo doua sezoane pe acolo...

Marți, 5 mai 2015 - 23:07

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

3 mai 2015 - Valea Alba

Pana inainte de Carn, unde devine panta mai agresiva, s-a putut sui fara coltari. Foarte probabil ar fi mers fara ei si in partea superioara a vaii, unde era zapada flescaita, insa nu i-am mai scos. Pentru cine are bocanci zdraveni e posibil sa mearga intreaga vale fara coltari, dar nu vad de ce ar risca - zapada e foarte alunecoasa.

Se poate intra in Valcelul Blidului direct din Alba in plimbare usoara, e o simpla rampa de zapada pe dreapta, cu panta rezonabila. Atentie la caderile de pietre de pe versantul drept in acea zona, si mai sus pe ocolitoarea din dreapta Carnului.

Carnul este inca plin, rareori l-am vazut acoperit in asa proportie; am trecut prin stanga (unde din pacate deja se contureaza o crevasa), pe niste urme de urs foarte bine batute. Multumim pe aceasta cale autorului, pe care l-am vazut ceva mai inainte, sus pe versantul drept. Incepand de sub Carn ne-a fost tovarasa o mica avalansa de topire de suprafata - un paraias - care cred ca a curs cumulat cel putin 20 de minute pe ceas (cu mici intermitente), daca nu mai mult. Am constatat ca venea din dreapta, de pe un afluent al vaii (Iadul Vaii Albe cumva? e prima la dreapta dupa cea de-a doua saritoare, cea de dupa Carn). Peste tot curge apa de pe versanti care se infiltreaza pe sub stratul de zapada. Inca mai atarna unele cornise pe versantul drept al Albei cum urci, deci mai urmeaza si alte surprize. In zona superioara am intalnit doua serii de schiori, printre care Radu Savin - a se consulta si snow update-ul lui, am inclus la sfarsit link.

Platoul e pe model zebra, cu portiuni largi de alb, cu zapada eterogena. Luand-o catre Omu, am constatat depozite inca importante de zapada in zona superioara a vailor (traversarea catre Omu de deasupra caldarii Cerbului n-am vazut sa aiba urme batute, si privind cum arata cred ca am inteles si de ce), si numeroase scurgeri de suprafata pe versanti cu diferite expuneri. Ne-am intalnit cu o echipa care urcase din Malaiesti prin Hornul Mare si care spunea ca nu a fost deloc ok, e risc mare de avalansa: zapada moale cu ceva gheata pe alocuri, si pe unul din firele secundare sunt niste cornise destul de horror. Spulberandu-ni-se visul de a cobori pe Morar sau Horn, ne-am retras cuminti pe Schiel.

Concluzie: nu prea am fi avut ce cauta pe acolo (desi ne-am consultat in prealabil cu oameni mai competenti ca noi si care ne-au dat verdele). Nu-i incurajam pe altii sa ne urmeze.

Iata si snow update-ul lui Radu Savin: https://radusavin.wordpress.com/2015/05/04/valea-alba-snow-update/

Marți, 5 mai 2015 - 22:49

victoranica
victoranica
Coarda

01.05.2015

Seaca dintre Clăi : primele sute de metri se parcurg in condiții de vara. Săritoarea cea mare de la intrare este complet descoperită si destul de uscata. De la 1400 m începe zăpada compacta, consistentă, acoperind absolut toate pragurile de pe vale. M-as încumeta a spune ca orice posesor de colțari poate parcurge valea din acest punct .

Brâul lui Răducu: petice de zăpada discontinue, in special in zonele in care se traversează unele Vâlcele. Intrarea dinspre Jepii Mari era curată

Hornul cu Florile: un deliciu pentru amatorii de diversitate si morcovi. Intrarea aeriana este uscata. Imediat cum începe hornul propriu-zis reapare zăpada, la fel de buna si consistentă (încă) precum pe Seaca dintre Clăi . Doua scurte pasaje stâncoase de mixt, aproape insesizabile

Brâul de Sus al Jepilor: in mare parte acoperit cu zăpada, ceva petice de iarba dar pe ansamblu plăcut la parcurs

Jepii Mari: aproape fără zăpada de la canton si pana la intrarea in Răducu, apoi zăpada plăcuta prin pădure pana pe la 1400 m

Urlatoarea Mică : buna de coborât prin zăpada pana la penultima intersecție cu poteca Jepilor Mari. Mai jos era uscata, dar cu bălării

Sâmbătă, 2 mai 2015 - 11:13

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Salut Victor,

M-ar mira sa ai saritoarea mare acoperita, eu m-am fatait pe Schiel duminica trecuta si in partea de jos e zapada zero, incep sa apara petice abia dupa Comori, la intersectia cu urmatoarea vale (tot timpul imi scapa cum ii zice), pe a carei prima saritoare ne-am si zbenguit un pic - asa, de primavara...Stanca uscata, placuta.

Din Creasta Urlatorilor am aruncat cateva priviri galese catre Raducu si am vazut ca ramura dinspre Jepii Mari are portiunile vizibile descoperite, probabil o sa ai zapada doar pe la umbra sau pe traversari. Pe ramura nordica in schimb banuiesc ca e mai palpitant.

Joi, 30 aprilie 2015 - 12:03

sciprian
sciprian

Salut Victor,

Vazuta din Busteni, valea avea zapada doar pe fir. Versantii sunt goi. Nu stiu daca saritoarea mare de jos e acoperita. Cum saptamana trecuta zapada era fleasca pe Malin si Morar, presupun ca Seaca dintre Clai nu face exceptie.

Joi, 30 aprilie 2015 - 11:49

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

A fost cineva recent sau are idee cum se prezinta Seaca dintre Clai ? In buletinul meteo scrie ca zapada e discontinua sub 1700 m. Credeti ca exista vreun risc de avalansa la momentul de fata ? (ma intereseaza s-o parcurg vineri, 1 mai).

Multumesc !

Miercuri, 29 aprilie 2015 - 21:19

sciprian
sciprian

Luni, 13.04.2015

Bucegi: Malin - vedere din platou - placa de vant pe fir si pe alocuri pe versantul nordic; Scorusul nu cursese. Din Poiana Costilei vazut, Malinul e incarcat mult pe fir. Pe canion nu se vedeau urme de avalanse.
Pripon - zapada ferma in partea superioara, in a doua caldare de sus in jos - placa imensa pe stanga cum cobori. Mai jos de a doua caldare, zapada multa si uda. Am coborat pe schiuri pana aproape de stana. Se poate cobora pe fir pana in Cerb.
Cerb - placi mari, mai ales pe versantul de sub Bucura si Omu. In rest valea este incarcata destul de mult cu zapada. Am coborat pe schiuri pana aproape de confluenta cu Malinul.
V. Costilei si V. Alba, vazute din DN1, au versantii aproape goi.

Marți, 14 aprilie 2015 - 10:33

mihai_fl
mihai_fl
Caraba

Data turei de mai jos a fost 13.04.2015 Carpati.org

Marți, 14 aprilie 2015 - 10:27

Afisari: 98,999

#720  Inapoi  (1) ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1137 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org