La cum arata treaba anul asta, propun sa infiintam un topic inrudit, "Cotele apelor Dunarii pe vaile Bucegilor" Nu prea ne-a iesit seceta de data asta...
Vineri, 29 august 2014 - 06:51
the.ingrid
Stie cineva cum se prezinta Rapa Zapezii? Am un fetis in zona si am vazut acum mai bine de o luna ca era zapada zdravana pe V Adanca si Rapa Zapezii. Multam ^^
Valea Malinului - In partea superioara mai exista limbi de zapada si rimaye, dar cu grija se pot parcurge fara coltari.
In partea superioara a Priponului si jumatea inferioara din Caldari nu sunt probleme din cauza zapezii; mai exista petice foarte mici, dar se pot ocoli lejer.
@baumwolle: ai dreptate, nu prea functiona aseara, ma duc cu ea la garantie In capul meu valcelul in cauza facea un unghi mai mare cu firul principal si urca cumva catre nord-vest, ori el saracul e paralel cu principalul.
Firul Lespezilor respecta intr-adevar semnalmentele insa nu la el ma refeream - dar multumesc oricum pentru oferirea posibilitatii de a face necunoasterea sa para simpla confuzie
Luni, 28 iulie 2014 - 10:44
the.ingrid
@baumwolle: Valcelul de sub Perete nu se infunda. In cartea lui Kargel, la descrierea Vaii Costilei, se explica cum un horn scurt te scoate din valcel in partea superioara a vaii, apoi se ajunge in Brana Costilei. Dar am vazut ca in unele harti valcelul apare barat cu un "X".
Nu-ți prea funcționează, Scufițule. Vâlcelul de Sub Perete este primul fir pe dreapta, deci spre nord, însă este mai însorit fiindcă nu are prea multe obstacole în partea estică, care să bareze lumina. Nici nu știu dacă iese din vale, în unele hărți apare ca înfundându-se sub Peretele Coștilei. Poate te refereai totuși la Firul Lespezilor, tot pe dreapta, dar mai sus?
@ingrid: Are sens, ar trebui sa fie orientat un pic mai sudic daca geografia mea functioneaza.
Multumesc!
Duminică, 27 iulie 2014 - 22:09
the.ingrid
@Scufit: Noi am urmat firul principal, spre stanga. Oricum, si Valcelul de sub Perete parea curat si uscat. In plus, am observat ca este mai expus luminii solare decat firul principal.
Confirm chestiunea cu Alba si adaug: mai bine nu incercati sa calcati pe peticele alea de zapada de pe ea. Azi am efectuat un experiment stiintific: am aruncat o piatra intr-unul si a trecut prin
Peticul de zapada din Alba pe care il mentionam saptamana trecuta s-a topit in marea majoritate: confirm ca merge facut racordul BMC-BVA fara probleme (adevaratul BVA ). BMC nu mai are zapada la niciuna dintre traversarile de Scorusi.
M-am intalnit la coborare cu cineva care a facut Valea Caprelor din Costila. Cica mentine inca ceva zapada insa portiunile problematice pot fi ocolite pe dreapta.
@ingrid: scuze, am uitat sa intreb: voi cum ati iesit din vale, pe Valcelul de sub Perete sau pe firul hornurilor? Sau niciunul nu mai avea zapada?
Duminică, 27 iulie 2014 - 20:42
the.ingrid
Ieri, Valea Costilei: curata si uscata. Am gasit un petic mic-mic de zapada, care se sinucidea incet dar sigur sub soare. Valea Alba vazuta din Creasta Vaii Albe mai are zapada + rimaye.
Vineri, 29 august 2014 - 06:51