Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Vladeasa
Muntii Bihor-Vladeasa
#721  Inapoi  (1) ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... (37) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (721)

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

A facut cineva de curand Seaca dintre Clai, aveti idee cata zapada mai este si daca ridica probleme? (ar fi palpitant sa fie astupata vreuna dintre ferestre si sa trebuiasca catarat pe afara...sau sa lipseasca lemnul ala strategic de la prima saritoare cu fereastra...)

Sâmbătă, 13 iunie 2015 - 18:40

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@andulescu: multumesc, dar e un "se pare" sau un "sigur"? Carpati.org Daca ajung pe acolo, as prefera certitudinea in detrimentul zvonului Carpati.org In plus, catararea cu pricina de ce nivel e? Se incadreaza in 1A/1B? Ideea era daca exista o alternativa viabila a canionului final in aceasta perioada "dubioasa" de primavara, in care starea zapezii poate modifica mult, de la o saptamana la alta, gradul unui pasaj (cel putin pt unul ca mine, care nu face Fisura Albastra cu o mana la spate… )
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 10 iunie 2015 - 08:35

andulescu
andulescu

@scufitul_rosu- apropo de branele de iarba: cu un pic de catarare se pare ca ajungi in "Balaur" Carpati.org

Marți, 9 iunie 2015 - 23:42

anta
anta

7 iunie 2015
Observatii facute din Creasta Costila-Galbenele si Creasta Vaii Albe:
1. Valea Costilei este plina de zapada dar am observat saritori descoperite. Zapada este destul de tare.
2. Valea Alba prezinta o limba continua de zapada pana in saua Vaii Albe
3. Valea Galbinele prezinta in partea inferioara zapada murdara
4. Albisoarele inca mai prezinta limbi de zapada. Singura exceptie e Valcelul Spanzurat care parea sa fie gol
5. In creasta Morarului, Sistoacele inca mai au limbi destul de mari de zapada
6. In Brana Mare a Costilei inca mai sunt prezente limbi de zapada care pot fi traversate cu grija.

In atentia celor care se plimba prin Costila: am observat o haita de caini (8-10) exact sub Braul Mare a Costilei. I-am vazut urcand pe Valea Costilei si si-au facut culcusul pe o brana. Par sa fie agresivi. Noi am reusit sa ii ocolim (destul de aproape) dar sugerez atentie sporita.

Luni, 8 iunie 2015 - 10:36

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

7 iunie 2015
Valea Bucsoiului-Balaur

Fata de ce arata pozele confratilor intru simtire/actiune alpina de saptamana trecuta, am constatat următoarele diferente, cauzate de topirea zapezii in decursul acestei saptamani:

- mai sus de Turnul cu Jnepeni, unde apare o proeminenta stancoasa in mijlocul vaii, pe care colegii de saptamana trecuta au depasit-o prin dreapta: tot prin dreapta am incercat si noi, inca a mers, dar a presupus un pic de catarare pe stanca (elementara, din fericire). Nu stiu ce e dedesubt, s-ar putea ca saptamana viitoare sa nu mai fie la fel de elementara. N-am studiat cum sta treaba prin stanga, insa din dreapta lasa impresia ca merge catarat direct in muchia dintre fire si continuat pe acolo in ultima instanta

- altfel stau lucrurile in canionul final. Dupa cum stiti, la finalul acelui frumos combo de saritori din canion troneaza o lespede asezata pe de-a latul, pe dedesubtul careia se trece in mod normal vara. Colegii de saptamana trecuta au trecut peste, caci zapada era suficient de inalta; noi am trecut pe sub dar cu peripetii, caci trebuie intai sa ajungi la ea! Exista o intrerupere a stratului de zapada imediat mai jos de lespede, iar trecerea pe direct arata urat rau. Am avut norocul sa putem catara ceva prin stanga si sa iesim deasupra, dar am mari indoieli ca mai tine pana saptamana viitoare solutia asta (pasajul de catarare ne-a devenit accesibil gratie inaltimii curente a stratului de zapada, si care se reduce semnificativ de la o saptamana la alta)

Apropo de asta: inainte de canion am remarcat niste brane de iarba in stanga care aratau binisor. Are cineva idee daca acele brane scot frumos in Balaur, constituind astfel o solutie de backup prin suntarea canionului?

Duminică, 7 iunie 2015 - 21:46

lawr
lawr
Caraba

Ma uit la pozele lui Andrei si descopar ca am fost impreuna o bucata de timp, ei au fost mai rapizi decat noi.

Vineri, 5 iunie 2015 - 09:41

lawr
lawr
Caraba

Am fost in 30.05.2015.

Poze aici:
https://www.facebook.com/popovici.laurentiu.5/media_set?set=a.883990001672942&type=1&
pnref=story

Urcat pe Valea Bucsoiu.

Vineri, 5 iunie 2015 - 06:35

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Aha, exact ce aveam nevoie! Multumesc mult!

Joi, 4 iunie 2015 - 20:14

passa
passa

Daca te ajuta uite niste poze recente https://plus.google.com/u/0/photos/113141227558205294823/albums/6155679594767758177

Carari cu soare!

Joi, 4 iunie 2015 - 19:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Are cineva idee cum se prezinta Valea Bucsoiului, Valea Morarului, Valea Cerbului? Nu stiu cu ce sa combin un Balaur Carpati.org

Joi, 4 iunie 2015 - 19:38

adrianm90
adrianm90

@mihai_dani in weekend hornurile erau pline de zapada

Joi, 4 iunie 2015 - 19:36

mihai_dani
mihai_dani

Stie cineva daca este zapada la Hornul Mare de langa Malaiesti?

Joi, 4 iunie 2015 - 11:01

anta
anta

@makayu01 & tomcat21: Multumesc de informatii

Vineri, 29 mai 2015 - 16:46

tomcat21
tomcat21

@ anta - Valea Seaca dintre Clai (Sambata 23 Mai) - prima saritoare mare uscata, un deliciu la urcat, dupa ea uscat, mai este o saritoare ce se urca prin stanga (peretele putin spalat), se poate insa trece si fara coarda de asigurare, apoi incepe ceva zapada unde merge si fara coltari, iar portiune de uscat si un pasaj mai delicat (insa uscat) ce se urca bine prin dreapta, dupa asta incepe o portiune mai lunga de zapada compacta unde se merge bine cu coltarii , iar la final in șa se ajunge fără colțari pentru că ultima bucată este complet uscata. Din Braul lui Raducu ne-am intors spre Jepii Mari cu mici deviatii (Braul lui Raducu complet uscat, exceptii ceva limbi de zapada la traversarea unor fire fara insa a pune probleme) ;

Vineri, 29 mai 2015 - 12:43

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Gata, am inteles ce s-a petrecut! Am amestecat eu canioanele intr-una din fraze Carpati.org (berea de final, bat-o vina...) Poduri se contureaza intr-adevar, dar in canionul inferior, unde eu am tinut-o cat am putut de mult pe zapada desi puteam ocoli pe pamant, ca sa nu scot coltarii (nu stiam in ce masura s-a topit mai jos). Dar in rest rimaye intr-adevar sunt si s-au largit fata de saptamana trecuta - am vazut zone unde poti cadea macar 1-2 metri intre zapada si perete, si asta in jumatatea superioara a vaii; in plus au inceput sa iasa la iveala unii bolovani mai mari de sub zapada, si in jurul lor se face gol...Inca nu e nimic care sa puna probleme in zona superioara, dar degradarea e evidenta de la o saptamana la alta.

Joi, 28 mai 2015 - 20:39

conrad
conrad
(admin)

@scufitul_rosu: n-am zis ca se contrazic (in sensul ca unul are dreptate si altul nu), am zis doar ca difera Carpati.org. De exemplu, tu ai zis despre Malin ca "deja apar unele mici crevase si se largesc rimayele, ba chiar incep sa se contureze poduri de zapada pe alocuri", iar eu am zis ca zapada pe Malin, acolo unde e, este "fara rimaie sau poduri de zapada, momentan".
Nu se pune problema ca cineva a gresit. Valea are o anumita latime. Poate mi-a scapat mie ceva din suprafata zapezii. Cert este ca eu am urcat valea fara a intalni rimaie sau poduri de zapada. Asta nu exclude varianta ca ele sa exista.

Miercuri, 27 mai 2015 - 23:08

makayu01
makayu01

@anta. Am fost Joi pe Seaca dintre Clai si zapada incepe cam la 10 minute de la saritoarea mare (cea de 25m) si parea ca tine mult in sus. Era un strat de vreo 5 cm. Neavand coltari, noi ne-am intors inapoi in Jepii Mari asa ca nu as putea sa spun cum era mai sus.

Miercuri, 27 mai 2015 - 19:06

anta
anta

Salut,

Stie cineva in ce conditii se prezinta Valea Comorilor sau Valea Seaca dintre Clai ?

Merci

Miercuri, 27 mai 2015 - 18:49

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@conrad: ma poti lamuri te rog unde se contrazic descrierile noastre? Doamne fereste, n-am nicio problema in a recunoaste ca am gresit daca e cazul, numai explica-mi unde ca sa pot remedia macar pe viitor.

Miercuri, 27 mai 2015 - 18:36

conrad
conrad
(admin)

Duminica, 24.05.2015

Valea Malinului: Prima saritoare, cea mare, este aproape in intregime descoperita. De la intrare din Hornul pamantos si pana la prima saritoare e zapada compacta, iar dupa saritoare si pana dincolo de intersectia cu Valea Hornurilor nu mai este zapada deloc. Mai sus de intersectia amintita zapada reapare si devine compacta, cu o singura intrerupere inainte de V. Scorusi, apoi zapada continua pana sus la iesirea in platou, fara rimaie sau poduri de zapada, momentan. Zapada este moale la suprafata, dar e bine sa ai totusi coltari. Cu bocanci potriviti si ceva experienta la mersul pe zapada, duminica valea putea fi urcata si

BMC: intre Valea Malinului si Valea Scorusi nu mai zapada deloc.

Valea Scorusi, bucata din BMC pana in Strunga Galbinele fara zapdata. Doar jos, la traversarea firului spre strunga, cativa metri de zapada lejera de trecut.

Valea Galbinele (firul principal): in partea superioara nu mai era deloc zapada pana sub "Hotel Galbinele". De acolo, la vale, au aparut cateva fasii de zapada nu tocmai confortabile de trecut. Se rupeau marginile, suspectam ca ar fi si poduri de zapada. Apoi a urmat o bucata mai lunga de zapada compacta coborare la coltari, dupa care iar a disparut zapada. Prima saritoare de dupa "Hotel" in sensul de coborare era descoperita, la baza zapada formand poduri care nu stiu cata vreme vor mai fi rezistente. Mai departe, zapada a fost continua pana la intersectia cu Firul Secundar al vaii, de unde am trecut in dreapta spre Refugiul Costila, acoperind complet toate saritorile. INSA, in dreptul unei saritori (daca nu ma insel chiar a celei cu surplombe, este un pod de zapada destul de mare si rimaye foarte adanci. Zapada era subtire si deloc rezistenta la suprafata, iar sub ea golul era de 3-4 metri adancime. N-am putut trece direct, nu tinea zapada, asa ca am ocolit pe stanga.

PS: observ ca informatiile mele despre Valea Malinului difera de cele ale lui Ionut (scufitul_rosu). El a coborat (l-am vazut de pe BMC), noi am urcat. Eu sustin acuratetea informatiilor mele, asa cum am perceput eu zapada si valea, pana la intersectia cu BMC. Daca cineva e interesat in mod special, in privat ii pot da explicatii si sustinute cu poze despre cum arata duminica zapada.
ATENTIE: faptul ca era asa zapada dumica trecuta, nu e o garantie ca va fi la fel si in viitor.

Ture placute si fara incidente!

Miercuri, 27 mai 2015 - 13:26

Afisari: 99,535

#721  Inapoi  (1) ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... (37) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0831 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org