Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Pietrii
Muntii Tarcu-Muntele Mic
#716  Inapoi  (1) ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

mad
mad
Caraba

22 mai:
V Galbinele fir principal: zapada buna de coltari de la intrare pana mai sus de Hotel, apoi curat pana in strunga. Sunt ceva rimaye si inainte de hotel se aude apa curgand pe dedesubt, dar pe centru nu-s probleme.
V Scorusilor de la Strunga Galbinele in jos: zapada moale si care "fuge" imediat sub strunga (din fericire, prea multa nu mai are ce sa fuga), foarte tare mai jos (dar cu ceva rimaye pe partea stanga), iar o buna parte deasupra locului unde se uneste cu Malinul zapada dispare aproape complet.
V Malinului de la unirea cu V Scorusilor: zapada tare si buna de coltar; deasupra saritorii cu cablu zapada dispare complet si mai apare o limba de cativa metri in dreptul Hornului Pamantos, care merge doar la bocanc.

Luni, 23 mai 2016 - 09:47

andulescu
andulescu

Valea Priponului - partea inferioara zăpadă bună de colțari deși un pic flescaita la suprafață. Partea superioară zăpadă mai moale și flescaita calumea.
Valea Caldarilor - cu unele mici întreruperi se poate coborî pe fir la colțari până la vreo 100 m de poteca din Valea Cerbului.

Marți, 17 mai 2016 - 19:25

macaz2006
macaz2006
Caraba

Daca a fost cineva prin zona, doresc informatii despre starea BMC de la Gelepeanu inspre Valea Priponului.

Marți, 17 mai 2016 - 09:01

macaz2006
macaz2006
Caraba

Pe Brana Aeriana - fara zapada
Pe Creasta Vaii Albe - fara zapada
Pe Valcelul Policandrului pe firul matematic, mai era un pic de zapada
Pe Valcelul Stancos - fara zapada
Pe Braul Mare al Costilei - cateva fasii de zapada moale ce merg trecute la bocanc; in dreptul Blidului Uriasilor zapada de coltari - trece apa pe dedesubt, ceea ce il face cam periculos. In zona santinelei blidului, fara zapada.
Pe Valea Alba zapada continua
Mesaj modificat de autor!

Marți, 17 mai 2016 - 08:56

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

15 mai 2016

Valea Alba

Desi s-a mai topit, inca se poate face valea integral pe zapada. Atat Carnul cat si saritoarea cealalta se depasesc (inca...) prin stanga.

Atentie la caderile de pietre de pe dreapta.

La depasirea prin stanga a Carnului, stratul este crapat stânga si dreapta. Pe mijloc o fasie de 1,5-2m pe care s-a trecut in siguranta (dar posibil ca in curand sa fie fisurat tot).

Prin dreapta Carnului a iesit la iveala o parte din sufa, dar e ceva de munca pana la ea si oricum nu recomand varianta fiindca pe acolo cad pietre.

Zapada este, evident, flescaita si foarte alunecoasa; am urcat la bocanc semi-rigid pana deasupra Carnului insa mai apoi m-am saturat de alunecat si am trecut la coltari, dar nici cu ei nu-i chiar colt de rai.

Pe platou sunt portiuni extinse de iarba si de zapada.

Valea Malinului

Zapada continua, flescaita, pe distante mari. Pana la intersectia cu Scorusul e zapada continua inca din buza vaii, cu unele ingustari pe alocuri. O mica intrerupere acolo, apoi iar strat continuu pana la saritoarea care se ocoleste prin stanga pe niste trepte de pamant. De acolo pana la saritoarea cu bolovan/sufa (inclusiv ea) a fost cam stanca uscata. Apoi inca un pic de zapada pana la Hornul Pamantos (care e curat).

Duminică, 15 mai 2016 - 20:26

catalin.moisa
catalin.mois..

Salut,
Pe valea Gaura cum e cu zapada?
Vreau sa o parcurg sambata, cat se poate la bocanc.
Mersi.

Miercuri, 11 mai 2016 - 12:16

conrad
conrad
(admin)

La Braul lui Raducu ma refeream. Nu stiu unde-mi era mintea de am scris Braul de Mijloc. Carpati.org
Am corectat.

Marți, 10 mai 2016 - 11:09

rupi2003
rupi2003
Coarda

@conrad
Care e Braul de mijloc in zona?

Marți, 10 mai 2016 - 11:00

conrad
conrad
(admin)

Duminica, 8 mai 2015

Valea Seaca dintre Clai: zapada mai este doar in ultimul sfert al vaii, partea superioara, si acolo cu unele intermitente. Nu am gasit rimaye, dar au fost doua poduri subtiri de zapada, unul la saritoarea cu fereastra si unul la alta saritoare, mai sus. Zapada fiind foarte subtire, am doborat intentionat acele poduri de zapada, care aveau maxim 40 cm lungime. Apoi am pasit de pe zapada compacta, fara goluri, direct pe stanca si am trecut mai departe. Distanta intre zapada si stanc, in ambele cazuri, era de aproximativ 40 cm. Iesirea din vale pana in Braul lui Raducu, partea inierbata, era plina de branduse. Portiunile de zapada de pe fir le-am parcurs fara coltari. Pe 8 mai, zapada era inmuiata la suprafata suficient cat s apoti face urma fara sa fie necesari coltarii. Asa a fost ieri, nu garantez ca va ramane asa, va depinde de conitiile meteo.
Cam prin zona pe unde valea coteste usor stanga, pe firul vaii curgea un paraias. Noi am gasit totul ud pe vale, probabil ca plouase noaptea. Si frunzele de pe copaci erau pline de apa.
Nu am gasit deloc zapada proaspata pe aceasta vale.
Foarte multe caderi de pietre, provocate de capre negre!

Braul lui Raducu, de la Valea Seaca dintre Clai si pana in Jepii Mari: nici urma de zapada veche sau proaspata,cu exceptia traversarii firelor vailor Comorile de Mijloc, Comorile Branei si Urlatoarea Mica. Traversarea firelor celor 3 vai mentionate nu a pus niciun fel de probleme, fasiile de zapada de traversat fiind de cativa m. Pe Urlatoarea mica, se coboara putin pe firul vaii pt a reintra in Braul lui Raducu, si pe acolo valea e cand cu zapada, cand fara.

Valea Comorilor Claii: fara zapada. Poate fi facuta in conditii de vara, in functie de conditiile meteo

Valea Comorilor de Mijloc: dupa intersectia cu Comorile Claii, ceva mai sus, apare si zapada pe fir si se opreste ceva mai jos de intersectia cu Braul lui Raducu. Din Braul lui Raducu in sus mai e o fasie de zapada, care dispare inainte de iarba din platou. La iesirea in platou din Comorile de Mijloc nu era zapada proaspata.

Comorile Branei si Urlatoarea Mica aveau si ele zapada pe fir in treimea superioara.

Pe toate vaile mentionate, zapada era la fel ca cea de pe Valea Seaca dintre Clai.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 9 mai 2016 - 17:35

rupi2003
rupi2003
Coarda

1 mai - Valcelul Portitelor
Zapada continua, pe jumatate de distanta coltarii dau un plus de confort psihic. Pe unele portiuni insorite intra tot bocancul. Tot soarele se ocupa si de desprinderea pietricelelor din versanti in partea superioara, pe care apoi inclinatia pantei le transforma in proiectile.

Duminică, 1 mai 2016 - 20:30

metaldaze
metaldaze
Caraba

23.04.2016

Valea Galbinele, firul principal - zapada continua, buna de coltari, pe toata valea. Doar iesirea in Strunga Galbinele e uscata.
Pe firul secundar, partea de jos fara pic de zapada.
Dinspre Hornul Coamei se auzea curgand un paraias si cadeau des pietre si bucati de gheata.

Valea Scorusilor - zapada mai tare decat pe Galbinele, cu portiuni unde intrau doar frontalii. Chiar in partea stanga fata de iesirea in platou este o cornisa care cred ca nu mai tine mult.

Pe BMC, la intrarea din Scorusi este o limba de zapada ce poate fi depasita ok, dar dupa punctul de inflexiune pe care il face unde iese creasta Costila-Galbinele se vedeau limbi de zapada lungi la fiecare traversare. Zapada era destul de moale si prafoasa, am facut cale intoarsa.

Valea Alba - zapada foarte framantata si moale, cu atentie se putea cobori si fara coltari. Pe partea dreapta a Saritorii Carnului (cum cobori) este strat gros de zapada, dar au inceput sa apara crevase adanci catre perete. In zona de prabusire din peretele stang, o stanca a ramas ancorata intr-un echilibru foarte precar.

Duminică, 24 aprilie 2016 - 11:23

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

17 aprilie - Aeriana cu coborare pe Alba

Brana Aeriana s-a desfundat, traseul se parcurge in marea lui majoritate pe pamant, iarba si stanca. Zapada e un petic inainte de lantul de dupa Pândă, inca vreo 2 mici pe Valcelul Policandrului si apoi un pic prin jnepeni. Mai este un pic de zapada prin creasta Vaii Albe, inainte de saritoare, dar nu a pus probleme. Oricum, la urcare n-am folosit coltari, nici macar parazapezi.

Valea Alba foarte frecventata si deci plina de urme, cu zapada flescaita la suprafata si apa curgand pe dedesubt. Judecand dupa urme, s-a coborat si cu bocanci fara coltari. Am putut cobori integral pe vale, fara ocoliri pe versant: atat saritoarea de mai sus (uit cum ii zice) cat si Carnul s-au depasit lejer, prin dreapta, unde e inca suficienta zapada. Insa in dreapta Carnului s-au format deja niste crevase.

Duminică, 17 aprilie 2016 - 19:20

rupi2003
rupi2003
Coarda

16.04.2016
Am ajuns azi la confluenta valea Malinului - valea Coltilor.
Zapada era umezita la suprafata, dar nu intra prea mult cantul bocancului. Cred ca se putea urca si fara coltari. Mai sus pe Coltilor se vedeau 5 zone unde zapada era intrerupta de stanca mai mult de 2m.
Pe Malin s-a dus zapada pe stanga bolovanului, se depaseste pe la cablu.

Sâmbătă, 16 aprilie 2016 - 19:46

pruncu
pruncu

Salut,

Duminica am urcat pe Comorile Branei, pana la 1700m nu este nici o saritoare acoperita. Toate sunt pudrate cu zapada. Din cate stiu sunt doua saritori mari pe vale, prima este descoperita si a fost ocolita pe dreapta. A doua este acoperita.

De la 1700m, pana la iesirea din valea, toate saritorile sunt acoperite. Stratul este semi-inghetat pe mici portiuni, se intra si pana la genunchi in anumite locuri. Zonele batute de soare prezinta zapada moale.

Am coborat pe Urlatoarea Mica, stratul este continuu pana aproape de zona unde se intra in Jepii Mari. Chiar inainte de traversarea am intalnit o saritoare mare descoperita. Am facut rapel la o radacina de copac.

Nici pe Comorile Branei si nici pe Urlatoarea Mica nu a fost risc de avalansa. Exista mici cornise la iesirea din Comori, situatia se poate schimba in functie de precipitatii.

Toate bune.

Doamne Ajuta,

Luni, 21 martie 2016 - 16:24

marko
marko

20 martie 2016

Am coborat spre seara prin Valea Alba. Stratul din vale nu este uniform. Sunt portiuni complet inghetate, portiuni cu mici placi, bucati cu o crusta de 10-15 cm la suprafata care se rupe, chiar si mici acumulari de zapada proaspata.

Per ansamblu nu parea sa fie pericol iminent de avalansa. Sunt cateva urme de scurgeri, zone cu bulgari. Crapaturi, rimaie nu sunt inca. Startul este continu, inclusiv la Carn.

Luni, 21 martie 2016 - 15:50

horjeaeugen
horjeaeugen
Caraba

Comorile Claii - De la intrarea din Jepii Mari si pana la prima bifurcatie (Comorile Branei) stanca e pudrata.Probabil se va topi repede. Saritorile din zona inferioara prezinta zone ude dar si gheata pe sub care siroieste apa. Comorile de Mijloc prezinta strat continuu de zapada intarita. Comorile Claii, alterneaza portiuni cu zapada intarita cu stanca pana in Raducu.

Luni, 21 martie 2016 - 07:13

rupi2003
rupi2003
Coarda

Pe Valea Malinului se poate urca pe stanga saritorii cu cablu. La 100m mai sus apar bulgarii de avalanse. Am dat si de pulver si de limbi de zapada veche. Poiana Lespezi e alba in intregime; are la suprafata o placa de vant de 10cm grosime si sub ea zahar. Inainte de canion am intalnit 2 schiori care ne-au spus ca e ok la deal daca o tinem pe dreapta. Mai mergeai si la varfuri, iti mai intra si tot bocancul. Aproape de iesire am mers pe centru vreo 15 m si am auzit un trosnet. Am iesit repede in lateral, am coborat la colegi si am facut cale intoarsa. Am fi putut iesi pe platou pe iarba si stanca prin dreapta, dar riscam sa gasim placi si in partea superioara a Vaii Albe, pe unde intentionam sa coboram la inceputul turei.

Duminică, 20 martie 2016 - 19:32

sciprian
sciprian

@svi, de la confluenta cu Priponul, pe poteca, nu. Pe fir nu m-am bagat dar nici acolo nu mai e prea mult de coborat. Este extrem de putina zapada. In dreptul Vaii Caprelor, jos in Cerb, anii trecuti era un con de avalansa cat un munte. Acum e o gaura cu iarba, la propriu Carpati.org Nici Priponul nu l-am coborat integral pe schiuri; lipsa zapada sau firul mai ingust de 1.70m cat au schiurile mele.

Luni, 29 februarie 2016 - 15:03

svi
svi

sciprian
pe Cerb se mai poate cobori (decent...) pe schiuri?
multumesc

Luni, 29 februarie 2016 - 14:18

sciprian
sciprian

28.02.2016 Pripon - Cerb schiuri

Pe Pripon alterneaza zapada tare cu zapada moale din acumularile datorate vantului. E de coltari si de canturi ascutite. Pe Cerb, poteca marcata are gheata, ceea ce face inaintarea sa fie ingreunata.

Luni, 29 februarie 2016 - 13:31

Afisari: 97,571

#716  Inapoi  (1) ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0862 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org