Brana Mare a Morarului ok, fara probleme la traversari (desi se mai vedea zapada pe vaile de pe fata nordica, pe ici-pe colo). Iubitorii de reptile sunt invitati pe ramura sudica a branei, unde am vazut un sarpe (!!). Da, viu Sasaia.
Sa transam si problema Vaii Morarului Partea de jos (din Munticel pana in Brana Morarului) nu mai are probleme cu zapada; ea exista, dar nu incurca, deoarece poecuta se strecoara pe langa.
Am fost pe 16 iulie pe Valea Albă și era plină de zăpadă. Pe dedesubt și la margini se topește, ca atare e greu de ghicit grosimea stratului și rezistența lui.
Sâmbătă, 25 iulie 2015 - 11:06
xoreax
Am gasit o poza cu traversarea respectiva de pe V. Morarului, din 16 iulie!
Valea Coltilor ok, nu mai are zapada, insa e un pic umeda pe alocuri, in ciuda multelor zile consecutive fara ploaie. La saritoarea cu pas de cordelina a fost inlocuita cordelina cea veche alba (care era cam smotocita) cu una noua, zdravana. Cea verde in schimb se mentine in forma maxima
@florin
Depinde cum se simte fiecare confortabil pe zapada.
In iulie eu folosesc bocanci de vara, bete, rabdare si atentie.
@xoreax
Nu am luat parte la tura respectiva.
Singura informatie pe care o aveam disponibila era poza din albumul aflat la link-ul respectiv, care as spune ca este mai buna decat nimic.
Eu vad in imagine ca turistii au ocolit zapada pe stanga in coborare dupa care au trecut pe zapada.
Cumva pe diagonala persoanei aflate deja pe zapada pare ca se vede continuarea pe celalalt mal a potecii care pare ca trece printr-o strunga.
Cum nu stiu pe de rost valea, e posibil sa ma insel cu privire la identificarea locului de traversare din tura respectiva. O strunga exista cu siguranta pe poteca de ocolire a canionului.
In alunecare pe zapada ai sanse sa te accidentezi, mortal sau nu.
Lasand la o parte moartea, care e o certitudine pentru noi toti, un "ceva" nu poate si in acelasi timp si "cam" (aproximativ, aproape cf. DEX) și "sigur".
Vineri, 17 iulie 2015 - 08:55
xoreax
Despre ce discutam? I-am pus o intrebare lui rupi, asteptam raspunsul acestuia, restul e CANCAN!
Vreau sa ajung si eu pe V. Morarului si nu m-as baga daca ar fi zapada de traversat in canion pentru ca mi-e teama de alunecare.
Mesaj modificat de autor!
@xoreax : un simplu ochi aruncat pe profilul antevorbitorului tau si pe linkul de picasa pus la descriere te-ar convinge ca acea persoana nu are nevoie de potecute pentru a avansa pe vai
cred ca omul voia doar sa stie daca are rost sa-si care coltarii sau barim bocancii "mai cu talpa" .
cu bine !
Mesaj modificat de autor!
Joi, 16 iulie 2015 - 21:00
xoreax
@baumwolle: Raspunsul meu vine in contextul in care antevorbitorul meu nu are toate informatiile necesare insa face presupunerea ca se poate traversa canionul fara probleme. De aceea l-am si intrebat pe Adi daca traversarea are zapada sau nu.
Xoreax, nimic nu te împiedică să iei cu tine un piolet, să sapi frumos niște trepte, să te ajuți de el la trecere și să instalezi o balustradă pentru coechipieri.
Joi, 16 iulie 2015 - 16:39
xoreax
@rupi2003: stiu ca potecuta care traverseaza canionul urca prin stanga apoi trece pe partea dreapta la un moment dat. Acea trecere are zapada? Daca o iei la vale acolo, e cam moarte sigura din cate imi dau seama dar nu ai poze cu acel pasaj.
Cum se vedea Valea Urzicii din Morar sambata trecuta
https://picasaweb.google.com/113141227558205294823/BucegiPotecileMorarului#6171389099
043088642
In imaginea urmatoare din album se vede si un pic din Valea Caprelor.
Multumesc!
Luni, 24 august 2015 - 17:01