Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Vladeasa
Muntii Bihor-Vladeasa
#717  Inapoi  (1) ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (717)

marko
marko

11.12.2016

Valea Galbinele are suficient de multa zapada, astfel incat au ramas doar cateva saritori de maximum 1-2 metri pe din afara. Zapada inca nu este foarte tasata. Se poate inainta relativ OK pe urmele vechi.

In Hornul Coamei a fost foarte putina zapada si extrem de multa gheata. Cele mai multe dintre saritori au fost o combinatie intre stanca si gheata. Inaintarea necesita 2 pioleti, iar pentru asigurare se recomanda si 1-2 suruburi de gheata. Saritoarea cu fereastra inca nu este acoperita cu zapada, se depaseste usor prin fereastra. In partea superioara este zapada inca netasata, pe alocuri te infunzi mult.

In Valea Alba deocamdata este foarte putina zapada. Chiar daca stratul este aproape continuu, incursiunea este sinuoasa printre bolovanii ramasi pe din afara. In urcare, saritoarea Carnului se poate aborda prin stanga, s-a format deja o limba subtire de zapada in combinatie cu gheata. La coborare, tot acolo cineva a plantat o bucata de cordelina pentru rapel (va multumim!). Cu aproximativ 10 metri rapelati, restul se poate descatara fara mari probleme. Pe saritoarea de sus la fel se vad inca treptele de stanca si sunt acoperite cu un strat subtire de gheata. In urcare nu impune probleme, la coborare necesita atentie!

Apreciez, ca momentan in locurile prezentate mai sus nu exista risc insemnat de avalansa.

In talvegul de sus al Vaii Costila s-a strans destul de multa zapada ce parea neasezata. Apreciez ca aici sub presiune s-ar putea rupe placi.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 13 decembrie 2016 - 10:56

iulian_florea
iulian_flore..

Seaca dintre Clai 10.12.:

In prima parte zapada este mai mica, saritorile mai mari discoperite, se pot ocoli.
Partea centrala a vaii are mai mult zapada, saritoarea cu fereastra descoperita, se poate parcurge prin fereastra.
Partea de sus are cea mai putina zapada, intrucat s-a scurs. Insa nu au fost probleme, sunt fete de iarba eventual inghetate, merge la coltari.
Braul lui Raducu se poate parcurge la coltari pana in V. Jepilor.

Luni, 12 decembrie 2016 - 10:17

baumwolle
baumwolle
(admin)

30.11.2016

Valea Spumoasă & Grohotișul Înflorit - zăpadă proaspătă, pulver; colțarii ajută pe fețele de iarbă.

Joi, 1 decembrie 2016 - 05:59

anta
anta

30.11.2016
Valea Alba
De la Verdeata pana la a doua saritoare:
80% din distanta saritorile firul vaii este pudrat cu zapada iar pe stanca exista un strat subtire (in unele cazuri) sau destul de groasa si casanta de gheata. Restul de 20% reprezinta limbi de zapada continui (ori zapada tare ori afanata)
Saritoarea Carnului: se ocoleste pe dreapta. Pana cand incepe lantul, firul valcelui are zapada pulver care ajunge pana la jumatatea gambei.
A doua saritoare: este descoperita si se ocoleste in acelasi mod ca si pe timp de vara.

De la a doua saritoare pana in platou:
Zapada continua, destul de tare. Intra doar frontalii.

Miercuri, 30 noiembrie 2016 - 18:45

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

27 nov 2016 - Balaur cu Morar

Balaurul l-am suit la bocanc (fara eroisme - nu mai am varsta...), caci are zapada putina.

In schimb sus am pus coltarii la traversarea catre Morar (nu am mai suit varfuletul ala intermediar), si au fost utili in continuare pe coborare, caci sunt destule portiuni cu zapada tare unde nu mi-as fi dorit sa fiu doar in bocanci.

Vestea buna e ca saritoarea de la iesirea din caldarea de sus nu pare (repet: nu *pare* - am poza daca vreti) imbracata in gheata. E in buna parte descoperita stanca. In schimb a mers coborat prin dreapta ei, unde e zapada suficienta. In general pana pe la jumatatea vaii se gasesc variante de a cobori comod, pe zapada. Insa, odata iesit in firul "principal" (cel de la baza balaurului) zapada devine cam mica de coltari si cu surprize pe alocuri.

Canionul l-am coborat partial fara coltari, dar din ce am vazut pare sa mearga facut fara ei integral.

Duminică, 27 noiembrie 2016 - 19:12

andruska
andruska

29.10.2016

Urcarea pe Bucsoiu mic fara probleme, fara zapada. In creasta era doar pudra de zapada, dar trebuie atentie.
In saua Bucsoiu si la varful Omu citiva centimetri de zapada viscolita si inghetata. Am prins vint destul de naprasnic din saua Bucsoiu si sus la Omul. Valea Morarului, vazuta de sus, era pudra tadestul de bine. Valea Cerbului fara zapada si in siguranta. Mai mult noroi.

Multumesc Conrad, multumec Scufitu pentru inormatii!

Sâmbătă, 29 octombrie 2016 - 23:07

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

...insa de maine se raceste si vin precipitatii, asa ca nu stiu in ce masura vor mai avea relevanta conditiile actuale Carpati.org

Marți, 25 octombrie 2016 - 18:59

conrad
conrad
(admin)

@ andruska: pe bucata Pichetul Rosu - La Prepeleac - Vf. Bucsoiu, duminica 23.10.2016 nu era zapada. De asemenea, nici pe poteca de pe Valea Cerbului. Nu stiu cum se prezinta bucata Bucsoiu - Vf. Omu, dar cu siguranta duminica nu ar fi fost probleme din pricina zapezii. Pentru weekendul viitor, depinde de cum va fi vremea saptamana asta.

Marți, 25 octombrie 2016 - 18:36

andruska
andruska

Salut, stiti cumva cum este traseul Pichetul Rosu - Varful Bucsoiu - Varful Omu si coboarire pe Valea Cerbului? As vrea sa fac acest traseu simbata 30 octombrie. Cu cit mai multe amaunte, cu atit ma va ajuta sa imi fac o imagine mai buna. Ma intreseaza daca este zapada/gheata si cum este gestionabil traseul.
Multumesc anticipat!

Marți, 25 octombrie 2016 - 17:48

macaz2006
macaz2006
Caraba

pe vaile sudice din Jepi nu este zapada pana in Raducu, dar banuiesc ca asta se va schimba pana la urmatorul weekend.

Luni, 10 octombrie 2016 - 21:09

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Eu nu am zis ca sunt inutili! Cine se simte mai in siguranta (sau are placerea perversa) sa mearga cu coltarii pe pamant/stanca/iarba simtind in jurul gleznei/gambei un strat de zapada, n-are decat! Insa pentru destui oameni nu e cea mai placuta experienta.

Pe Alba e posibil sa mearga fara coltari, dar n-as pleca fara ei in carca. Si oricum, daca conditiile meteo se mentin, nu va fi foarte placut nici cu nici fara. Zapada nu-i destul de mare pt coltari, dar e suficienta cat sa-ti strice socotelile la bocanc.

Luni, 10 octombrie 2016 - 16:57

mad
mad
Caraba

@zergul: http://ro.viewweather.com/w7665703-vremea-prognoza-meteo-pentru-varful_omu_muntii_buc
egi_-judetul_brasov.html
zice ca va continua sa ninga in Bucegi; deci nu doar ca nu se va topi, dar se mai pune. Valea Alba are orientare NE si in general tine zapada. Acu' vezi si tu, noua ne-au folosit coltarii pe Bucsoiului, Scufitul declama inutilitatea lor pe Morarului, iar ambele au cam aceeasi orientare. Deci cum ti-o fi norocul... Zapada o sa fie, daca s-o preta mai bine la bocanc sau la coltar, nu se stie.

Luni, 10 octombrie 2016 - 14:42

zergul
zergul

Credeti ca sambata, 15 octombrie, se poate parcurge Valea Alba fara echipament de iarna?
Stiu ca a nins in ultima vreme in zona si ma intreb daca pana sambata ar fi sanse sa se topeasca ce s-a depus Carpati.org

Multumesc

Luni, 10 octombrie 2016 - 14:35

mad
mad
Caraba

09.10.2016

Valea Bucsoiului: Zapada de jos pana sus, se folosesc cu succes coltarii si cu succes partial pioletul. Saritorile mai mici sunt partial acoperite, cat sa-ti faca viata mai grea; de alea mari nu mai zic. Singura parte buna e ca, in zona inferioara, zapada da stabilitate ierbii de pe versantii stangi (cum urci) si unele sarritori pot fi ocolite pe acolo. La una din ultimele saritori, cea care se desparte in doua fire (cred ca penultima), pe firul din stanga la urcare zapada s-a strans ca intr-o copaie si te ingropi binisor in ea; in rest nivelul e intre jumtatea gambei si genunchi.

Creasta Balaurului: In partea superioara zapada a fost viscolita sau s-a topit, asa ca e mai mult noroi, iarba uda si petice de omat; se merge exelent la coltari. Din momentul in care se trece pe fata stanga in sensul coborarii zapada devine mare, cu locuri de gheata pe stanca; jnepenii sunt si ei ingropati. In zona "cozii", te afunzi binisor, apoi zapada dispare complet cand se ajunge la desisul de zmeuri si jepi de dinainte de padure.

Luni, 10 octombrie 2016 - 06:44

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

9 oct 2016 - Valea Morarului

Parafrazand celebrul banc de autobaza cu "dar ceva pe alb nu aveti??", acum avem pe alb sa ne ajunga! Primele petice de zapada apar inca de dinaintea cabanei de vanatoare, iar stratul creste catinel pe masura ce sui. Zapada nu e mare - doar pe unde e troienita ajunge pana la genunchi sau mai sus - insa tocmai acest fapt o face incomoda. In partea de jos a vaii, unde e mica, strica siguranta prizelor, iar sus unde e mai mare in general e suficient de moale cat sa iei in plin toate detaliile de dedesubt Carpati.org Deci nici vorba de coltari, desi mai e si gheata sub ea pe alocuri. S-a parcurs totul la bocanc, iar Valea Cerbului a fost de asemenea coborabila doar cu ceva grija.

Ture frumoase tuturor! Ma duc sa exersez "o ce veste minunata" Carpati.org

Duminică, 9 octombrie 2016 - 21:15

rupi2003
rupi2003
Coarda

Mai este, se poate ocoli. Link cu poze din 6 august 2016 pe pagina de parcurgeri a traseului Valea Alba de pe site-ul www.roclimbs.ro/

Miercuri, 17 august 2016 - 12:44

adriana.boar
adriana.boar..

Salutare! A fost cineva recent pe Valea Alba? As vrea sa stiu daca mai este zapada. Multumesc.

Miercuri, 17 august 2016 - 11:57

macaz2006
macaz2006
Caraba

Valea Costilei curata si uscata.

Luni, 25 iulie 2016 - 08:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

24 iulie 2016

Ca sa nu mai umblam cu jumatati de masura Carpati.org Hornul Coamei este integral fara zapada. Si chiar uscat in buna parte, cu exceptia portiunilor traditional umede.

Valea Alba inca are portiuni de zapada care par destul de lungi vazute din creasta vaii omonime.

Miercuri am vazut inca un petic de zapada in Valcelul Mortului, iar pe Valea Buscoiului parea a fi o limba zdravana relativ jos (era cam ceata si nu pot da date prea exacte).

Un amic a facut azi Seaca Caraimanului inclusiv hornurile. Seaca nu mai are zapada si a fost uscata; hornurile au avut cateva saritori fleasca si in partea de sus cica au fost ok. Oricum, nu mi-a zis sa fi dat de zapada.

Duminică, 24 iulie 2016 - 21:15

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

10 iulie 2016

Hornul Coamei de la Braul Strungii in sus nu mai are pic de zapada si a fost o combinatie rezonabila de ud cu uscat (asta mai mult din cauza ploii de azi-noapte...) . Partea inferioara se vedea fleasca (dar n-am remarcat zapada) uitandu-ma de la Hotel Galbinele, drept care nici nu ne-am bagat.

Valea Alba inca are zone lungi de zapada.

Pe Valea Costilei langa refugiu a disparut malul ala de zapada pe care l-am vazut acum 3 saptamani, si nici de sus din bmc nu am vazut zapada in jos pe vale (stiu, unghiul nu e optim...).

Traseul de Aeriana cam noroios pe alocuri dar fezabil fara complicatii majore.

Astept cu interes stiri de la cei care au facut Coltilor (i-am vazut din horn iesind in strunga) daca sunt carpatisti.

Duminică, 10 iulie 2016 - 19:56

Afisari: 98,530

#717  Inapoi  (1) ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0851 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org