Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Godeanu
Muntii Godeanu
#685  Inapoi  (1) ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... (35) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (685)

zergul
zergul

Credeti ca sambata, 15 octombrie, se poate parcurge Valea Alba fara echipament de iarna?
Stiu ca a nins in ultima vreme in zona si ma intreb daca pana sambata ar fi sanse sa se topeasca ce s-a depus Carpati.org

Multumesc

Luni, 10 octombrie 2016 - 14:35

mad
mad
Caraba

09.10.2016

Valea Bucsoiului: Zapada de jos pana sus, se folosesc cu succes coltarii si cu succes partial pioletul. Saritorile mai mici sunt partial acoperite, cat sa-ti faca viata mai grea; de alea mari nu mai zic. Singura parte buna e ca, in zona inferioara, zapada da stabilitate ierbii de pe versantii stangi (cum urci) si unele sarritori pot fi ocolite pe acolo. La una din ultimele saritori, cea care se desparte in doua fire (cred ca penultima), pe firul din stanga la urcare zapada s-a strans ca intr-o copaie si te ingropi binisor in ea; in rest nivelul e intre jumtatea gambei si genunchi.

Creasta Balaurului: In partea superioara zapada a fost viscolita sau s-a topit, asa ca e mai mult noroi, iarba uda si petice de omat; se merge exelent la coltari. Din momentul in care se trece pe fata stanga in sensul coborarii zapada devine mare, cu locuri de gheata pe stanca; jnepenii sunt si ei ingropati. In zona "cozii", te afunzi binisor, apoi zapada dispare complet cand se ajunge la desisul de zmeuri si jepi de dinainte de padure.

Luni, 10 octombrie 2016 - 06:44

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

9 oct 2016 - Valea Morarului

Parafrazand celebrul banc de autobaza cu "dar ceva pe alb nu aveti??", acum avem pe alb sa ne ajunga! Primele petice de zapada apar inca de dinaintea cabanei de vanatoare, iar stratul creste catinel pe masura ce sui. Zapada nu e mare - doar pe unde e troienita ajunge pana la genunchi sau mai sus - insa tocmai acest fapt o face incomoda. In partea de jos a vaii, unde e mica, strica siguranta prizelor, iar sus unde e mai mare in general e suficient de moale cat sa iei in plin toate detaliile de dedesubt Carpati.org Deci nici vorba de coltari, desi mai e si gheata sub ea pe alocuri. S-a parcurs totul la bocanc, iar Valea Cerbului a fost de asemenea coborabila doar cu ceva grija.

Ture frumoase tuturor! Ma duc sa exersez "o ce veste minunata" Carpati.org

Duminică, 9 octombrie 2016 - 21:15

rupi2003
rupi2003
Busola

Mai este, se poate ocoli. Link cu poze din 6 august 2016 pe pagina de parcurgeri a traseului Valea Alba de pe site-ul www.roclimbs.ro/

Miercuri, 17 august 2016 - 12:44

adriana.boar
adriana.boar..

Salutare! A fost cineva recent pe Valea Alba? As vrea sa stiu daca mai este zapada. Multumesc.

Miercuri, 17 august 2016 - 11:57

macaz2006
macaz2006
Caraba

Valea Costilei curata si uscata.

Luni, 25 iulie 2016 - 08:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

24 iulie 2016

Ca sa nu mai umblam cu jumatati de masura Carpati.org Hornul Coamei este integral fara zapada. Si chiar uscat in buna parte, cu exceptia portiunilor traditional umede.

Valea Alba inca are portiuni de zapada care par destul de lungi vazute din creasta vaii omonime.

Miercuri am vazut inca un petic de zapada in Valcelul Mortului, iar pe Valea Buscoiului parea a fi o limba zdravana relativ jos (era cam ceata si nu pot da date prea exacte).

Un amic a facut azi Seaca Caraimanului inclusiv hornurile. Seaca nu mai are zapada si a fost uscata; hornurile au avut cateva saritori fleasca si in partea de sus cica au fost ok. Oricum, nu mi-a zis sa fi dat de zapada.

Duminică, 24 iulie 2016 - 21:15

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

10 iulie 2016

Hornul Coamei de la Braul Strungii in sus nu mai are pic de zapada si a fost o combinatie rezonabila de ud cu uscat (asta mai mult din cauza ploii de azi-noapte...) . Partea inferioara se vedea fleasca (dar n-am remarcat zapada) uitandu-ma de la Hotel Galbinele, drept care nici nu ne-am bagat.

Valea Alba inca are zone lungi de zapada.

Pe Valea Costilei langa refugiu a disparut malul ala de zapada pe care l-am vazut acum 3 saptamani, si nici de sus din bmc nu am vazut zapada in jos pe vale (stiu, unghiul nu e optim...).

Traseul de Aeriana cam noroios pe alocuri dar fezabil fara complicatii majore.

Astept cu interes stiri de la cei care au facut Coltilor (i-am vazut din horn iesind in strunga) daca sunt carpatisti.

Duminică, 10 iulie 2016 - 19:56

victoranica
victoranica
Coarda

Sambata, 02.07.2016

Valea Tapului - Curata pana la Ceaun. Mai sus nu cunosc, dar din Creasta Malinului parea intacta.

Valea Seaca a Costilei: in portiunea superioara nu parea sa prezinte urme de zapada

Valea Malinului: zapada din plin in portiunea superioara, inca se parcurge la coltari si va mai tine asa o vreme.

Luni, 4 iulie 2016 - 13:24

mad
mad
Caraba

Brana Aeriana, Creasta V Albe, Hornul Gelepeanu: curate si uscate.
V Caldarilor: curata si uscata.

Cum zice si @rupi2003, in partea superioara a V Malinului e destul de multa zapada, cat vezi de pe platou in jos stratul e continuu si cam "betonat".

Luni, 27 iunie 2016 - 09:43

rupi2003
rupi2003
Busola

26.06.2016
Valea Coltilor - fara zapada cat se vedea de la confluenta cu Malinul.

Valea Malinului - Prima limba de zapada apare mai sus de intrarea in Brana Caprelor, are vreo 25-30 m. Mai este multa zapada in zona superioara, intersectata de BMC. Coborarea din BMC in Malin ingreunata de urmarile caderilor de pietre din aceasta primavara: rulmenti cu pamant, lant rupt la mijloc la peretelul stancos.

Valea Seaca a Costilei - putina zapada sub saritoarea de deasupra Branei Caprelor. Mai sus doar unele saritori ude.

Valea Scorusilor - Mai este un pod de zapadai fix la trecerea peste talveg cum urci spre BMC. Se poate ocoli.

Duminică, 26 iunie 2016 - 20:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Ok, am inteles acum, multumesc pentru clarificare.
Daca-i pe asa, nici bucatoiul care atarna de cativa ani din a doua saritoare mai mare de pe Galbinele nu stiu cat mai tine...mi s-a parut ca s-a mai urnit fata de ce stiam. Dar na, mama natura le potriveste cum vrea ea si rar ne informeaza pe noi in avans...

Joi, 23 iunie 2016 - 13:29

passa
passa

Spuneam de vara ca acum putine vai mai au zapada care sa puna probleme, insa au aparut sau pot fi observate mai bine pietrele, bolovanii sau bucati din perete care au potential de desprindere destul de mare (chiar si in afara primaverii).

Poate ar trebui un topic care sa avertizeze de aceste pericole.

De ex: o sa fiu atent in zona hotelului Galbinele; pe Malin este o "camioneta" desprinsa (a lasat un diedru friabil in perete din dreapta cum urci) in canionul dinainte de Scorusilor (acum 5 ani nu era) si aceasta sta proptita pe alti bolovani si pe zapada (ce s-o intampla cand se duce zapada?); mai zicea cineva si de Alba acum ceva timp.

Joi, 23 iunie 2016 - 13:23

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Mi-au scapat complet Carpati.org sunt noi, de anul asta?

Joi, 23 iunie 2016 - 13:14

mad
mad
Caraba

Cred ca @passa se refera la "grinzile" alea pe care le poti admira de la "hotel", cum stateau ele frumos atarnate in afara pe partea stanga cum urci.

Joi, 23 iunie 2016 - 11:48

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Sunt un pic derutat de intrebare (nu prea inteleg legatura cu vara; de obicei primavara e anotimpul ruperii de prize). Sa le luam pe rand:
- potential de pietre in cap exista oricum pe orice traseu alpin. Iar aici pe Galbinele avem chiar spatiu dedicat Carpati.org la intrarea pe vale, unde in stanga sus e un tapsan de pe care iti servesc caprele pietre cu daruire aproape de fiecare data. Sau daca ai o alta echipa in fata si au ajuns in zona aia friabila de dinainte de hotel.
- bolovani incomozi exista iarasi - unii se numesc saritori Carpati.org Bun, lasand gluma la o parte, erau tot felul de bolovani noi cazuti fata de anul trecut, iar unii chiar mari si ramasi in pozitie instabila. Nu i-am doborat de acolo pt ca nu stiam daca n-o fi vreo alta echipa in urma - ii faceam chisalita...Insa, desi am inceput sa am o traditie anul asta in a gasi pasaje degradate sau cu nivel de dificultate crescut, de data asta va trebui sa te dezamagesc: toate componentele principale erau la locul lor!
- n-am vazut nimic atarnand amenintator. Cat despre camionete, poate un pic mai jos de Piatra Arsa, la bariera... Carpati.org

Joi, 23 iunie 2016 - 11:35

passa
passa

@scufitul_rosu: Acum ca a venit vara, ai vazut vreun potential pericol de pietre-n cap, bolovani incomozi sau camionete care atarna pe Galbinele?

Joi, 23 iunie 2016 - 08:22

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

22 iunie 2016

Vesti bune confrati văiști! Valea Galbinele este o simfonie de stanca uscata si aderenta. Singura ramasita de zapada se gaseste la intrare, dar fara a incomoda.

Hornul dintre Fire este si el uscat, mai mare dragul sa-l cobori.

Valea Costilei pastreaza inca portiuni de zapada, nu numai langa refugiu ci si mai sus.

Joi, 23 iunie 2016 - 08:18

ozzy
ozzy

Salut,
Stie cineva cum se prezinta Valea Morarului mai este zapada, am nevoie de coltari?

Multumesc

Miercuri, 22 iunie 2016 - 22:15

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

20 iunie

Spre marea mea surprindere, Valcelul Titeica a fost in buna parte uscat, in ciuda ploii cu perversiuni prestata de mama natura cu doua nopti inainte. Firul estic al Spumoasei e si el curat integral, fara pic de zapada, cu stanca in general uscata si foarte placuta. Cat se vedea in jos pe Valcelul Mortului nu avea zapada, insa nu e prea relevant fiindca nu se zarea partea de canion. Chiar as fi curios daca stie cineva care mai sunt conditiile pe acolo.

In atentia pasionatilor de senzatii tari: la coborarea pe Jepi, la izvor, m-am pomenit cu ursul care ma astepta calm la 10m in spate sa termin de baut apa. Venise in urma noastra - nu l-am auzit, nu a atras atentia prin nimic, nu l-au latrat cainii de vizavi de la refugiu. Nasol cu ursii astia care umbla sub radar...

Marți, 21 iunie 2016 - 13:37

Afisari: 90,912

#685  Inapoi  (1) ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... (35) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0912 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org