Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Parangul Mare
Muntii Parang
#721  Inapoi  (1) ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... (37) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (721)

alexs
alexs

Take Ionescu 27.01.2018 - poteca neumblata cu zapada pufoasa pana la brau, am reusit sa ajungem pana aproape de zona de zmeuris de la Prepeleac. Nu sunt urme pe valea morarului. Pe valea Bucsoiului au fost urme de schiuri.

Duminică, 28 ianuarie 2018 - 18:59

alexalex
alexalex

Comorile Claii. 06.01.2018

Zapada inca de la intrare, din ce in ce mai mare, spre final si moale. Saritorile acoperite, cu exceptia celor de la inceput si a ultimei care este acoperita 3/4. Zapada cursa de pe versanti.

Marți, 9 ianuarie 2018 - 12:11

andras
andras
Caraba

07-01-2018:
Valea Seaca dintre Clai - drumul spre Urlatoare are gheata in prima parte si noroi dupa aceea, aproape pana la intrarea in vale. In vale pana la prima saritoare mare nu e zapada multa, trebuie catarat stancile. Saritoarea era uda si in unele locuri inghetata, noi am ocolit fara probleme mari prin dreapta prin horn. Saritoarele urmatoare sunt partial descoperite, zapada consistenta apare mai sus, in jur de 1400-1500m. Zapada era tasata, dar pe partea superioara mai moale, urmele erau cca. 10-15cm adanci. In partea superioara e mai multa zapada. Pe vale nu este pericol de avalansa.

Braul Raducu - zapada moale, mai proasta decat pe vale, la intrarea in Valea Comorile de Mijloc panta nu ne ofera incredere mare. Pe Comorile Claile erau urme, cineva a urcat acolo si probabil a coborat pe V. Seaca dintre Clai. Aici am decis sa nu continuam pe brau ci sa urcam pe V. Comorile de mijloc pana la platou.

V. Comorile de mijloc: zapada relativ buna, tasata, cu un start subtire inghetat. Nu am vazut urma de avalansa in vale, dar curgea apa de pe versantii din dreapta. Insa la iesire, caldarea ne ingrijora. Zapada si mai multa (dar totusi nu pana in genunchi), cornise pe creasta din fata, iar de mai sus se vedea urmele unor avalanse medii, care totusi nu au ajuns pana la vale. Noi am urcat cat mai repede spre Vf. Jepii Mici. Iesire pe vf. am facut chiar langa stanca pentru a evita zapada foarte mare si cornisa de sub creasta.

Coborare pe Jepii Mari, urme destule si bune, fara probleme. Zapada dispare in padure la cca. 1300m.

Marți, 9 ianuarie 2018 - 11:14

sciprian
sciprian

Bucegi, 07.01.2018, Valea Cerbului: cel putin doua avalanse de topire in zona Poienii Priponului, una din ele cu multa zapada cursa dinspre Coltii Morarului. Pe cea de a doua nu am vazut-o insa am auzit-o, eu fiind deja in padurea din aval de Poiana Priponului.
In rest:
- caldarea superioara a Vaii Sugarilor - un mix de zapada inghetata, crusta si placi de mici dimensiuni - versant E - SE
- Valea Obarsiei, mai sus de cascada, versant V - SV - NV: zapada inghetata si placi de mici dimensiuni; caldarea superioara pe versantul cu orientare S (de-a lungul potecii marcate dinspre Pestera): zapada cu consistenta uniforma, cu crusta, stabila.
- Valea Cerbului: versant SE coborare de la cabana spre stana din caldare: zapada inghetata, crusta, placi mici. De la caldare in jos, crusta dar stabila. Versantul N (dinspre Costila): pe valcele este destul de incarcat cu zapada. Versantul S, Coltii Morarului, pare curat dar, se pare ca ascunse privirii mai erau (poate mai sunt) acumulari de zapada care au "plecat" in urma incalzirii accentuate de duminica 07.01.
La iesire din Poiana Priponului, pe poteca turistica, este zapada cu gheata dedesubt pana la confluenta cu Malinul, apoi pana la Gura Diham, noroi.

Din Valea Priponului, Caprelor, Urzicii, Malin, nu cursese nimic la momentul trecerii mele pe acolo.

Luni, 8 ianuarie 2018 - 13:17

laura_beje
laura_beje

27.12.2017
Valea Coltilor si Valea Galbenele (firul principal): zapada solida fara placi de vant, cu portiuni de zapada inghetata unde intrau doar frontalii.
Valea Galbenele e complet acoperita pana in dreptul strungii coltilor (mai sus nu am vazut).
Valea Coltilor are cateva saritori descoperite intre 1 si 3 m si decorate cu gheata.

Starea zapezii pe Hornul Coamei:
https://get.google.com/albumarchive/106083248741016880756/album/AF1QipONwjM8m07O2OxhV
basrjNNLhJDEGFX8v09BGL7/AF1QipOxn86yYtQLf3gIRNSY_nIh-1gahKCOK3C-VrG8

Joi, 28 decembrie 2017 - 17:56

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Salut,

N-am informatii directe, dar am mici poze recente de sus, poate te ajuta sa-ti formezi o vaga idee:

https://www.facebook.com/metallica.alex/posts/10208280385527179
https://www.facebook.com/tanasevictor68/posts/1890766630948584

Din ce vad, cu siguranta cainele lui conrad nu are calitatea de hot dog Carpati.org

Vineri, 29 septembrie 2017 - 21:15

florinv
florinv

Salut, stie cineva daca pe vaile aflate in umbra au inceput sa se resimta conditii de iarna ?
in special gheata ?
De exemplu: Coltilor, Galbinele.
Am inteles ca in ultimele zile au fost temperaturi mult sub 0.

Vineri, 29 septembrie 2017 - 19:11

conrad
conrad
(admin)

Caine mort pe Valea Comorilor de Mijloc.

Informatia aceasta nu este despre starea zapezii pe vaile alpine dar poate fi utila pentru ca e despre o vale alpina, mai exact Valea Comorilor de Mijloc.

Am coborat duminica 17.09.2017 pe Valea Comorilor Claii si apoi in continuare pe Valea Comorilor de Mijloc si sub saritoarea mare cu copac uscat asezat in ea pt a ajuta la escaladare, am gasit un caine mort. Era acolo de multa vreme, clar. Un caine negru cu lesa rosie la gat. Nu am idee cum a ajuns acolo, cert este insa ca mai jos de el, pe o distanta apreciabila pe bucata din firul Comorilor de Mijloc pana la confluenta cu Comorile Branei, este un miros foarte urat si neplacut de la chestiile care s-au scurs si continua sa se scurga din cadavru. Acest lucru cu siguranta va poate strica dispozitia in parcurgerea vaii. Plus ca se afla chiar sub saritoarea cea mare, pe pragul intre aceasta saritoare si cea care urmeaza sub ea si daca sunt mai multe persoane si trecerea se face pe rand, nu e tocmai placut sa te afli acolo.

Sper ca aceasta informatie sa fie de folos cuiva.

Ture frumoase!

Marți, 19 septembrie 2017 - 15:11

mad
mad
Caraba

17 septembrie
Asa cum mi-a semnalat @baumwolle acum o saptamana, Valea Bucsoiului s-a curatat in sfarsit de zapada in portiunea ei superioara. Dupa cum era de asteptat, solul a ramas in urma topirii friabil si instabil. Totusi, surprinzator de uscat, ceea ce din pacate nu cred sa mai dureze mult. Chiar deasupra Turnului cu Jnepeni malul drept al vaii (stanga cum urci) e rupt rau, incat Braul Mare al Bucsoiului se identifica doar cu un mare exercitiu de vointa. Mai sus, dupa desprinderea Valcelului Furcilor, daca tii firul din dreapta in urcare pamantul curge destul de rau; cea mai friabila parte e chiar inainte de reintalnirea firelor, acolo se adauga si niste muschi putred. In portiunea finala, pe iesirea "clasica" spre Creasta Balaurului, nu mai e atat de friabil, in schimb curge grohotisul, atentie mare la coechipierii din urma.

Marți, 19 septembrie 2017 - 10:12

vestale
vestale
Caraba

Am urcat sambata, 5 iulie, pe Valea Alba, si nu am mai gasit deloc zapada sau poate nu am cautat-o unde trebuie Carpati.org
Erau cateva portiuni pe unde mai curgea un firicel de apa, foarte bune la ce caldura am prins.

Luni, 7 august 2017 - 20:30

vestale
vestale
Caraba

Multumesc mult Theodor pentru informatii.

Joi, 3 august 2017 - 09:01

tomcat21
tomcat21

Salut,

Nu trebuie nici coltari nici piolet. Am parcurs-o acum 2 saptamini pina pe platou si este curata. Mai este ce-i drept un mic pod de zapada in zona inferioara insa se poate trece lejer intre el si stanca.

Miercuri, 2 august 2017 - 23:45

vestale
vestale
Caraba

Salutare, cam cat e de "alba" Valea Alba, acum?
Trebuie coltari si piolet?

Miercuri, 2 august 2017 - 23:05

mad
mad
Caraba

29-30 iulie
Valea Bucsoiului: in continuare zapada "beton" si in strat gros de la primul canion (mai jos nimic special), chiar daca portiunile sunt mai fragmentate. N-am urcat mai sus de Turnul cu Jnepeni, dar zapada se vedea bine in sus. Oare s-o topi pana in septembrie?
Valea Morarului: curata.

Luni, 31 iulie 2017 - 10:41

andruska
andruska

1 Iulie 2017 - Valea Morarului
Au mai ramas doua limbi de zapada inainte de ultima saritoare. De trecut cu atentie. Noi am avut pioletii la noi. In rest valea se face in conditii de vara.

Duminică, 2 iulie 2017 - 20:35

markbv
markbv
Busola

24.06.2017, Valea Bucsoiului - de la intrarea in primul canion strat de zapada consistent, aproape continuu pana la amfiteatrul de obarsie, cu vreo 2 intreruperi, una mica mai sus de Turnul cu Jnepeni, unde trebuie sa iesi pe perete si una de vreo 50 de metri, pe o saritoare, sau mai bine zis un prag care merge depasit pe stanga in sensul de urcare. Zapada buna de coltari.
Mai jos de primul canion, limbi de zapada, care merg ocolite.

Sâmbătă, 24 iunie 2017 - 22:57

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

20 iunie 2017

S-a destupat Valea Galbenele! Cu exceptia unui bloc de zapada - practic traditional - inainte de prima saritoare, valea a fost curata si in marea majoritate uscata, fara modificari majore fata de anul trecut (poate un pic rupte niste prize pe la prima saritoare mai serioasa...? sau am ruginit eu).

Hornul Coamei segmentul superior: paradisul deshidratatilor Carpati.org Hornul este evident fleasca, insa e in forma mai buna decat ma asteptam pentru aceasta perioada a anului: nu avea râu pe mijloc - doar picura - si nu mai are deloc zapada. In partea inferioara - sub Braul Strungii - se cam auzea curgand insa.

Brana Costilei ramura dinspre Pripon: doar doua traversari cu zapada, dintre care una mai serioasa - evident, cea de Malin - si una simbolica la Urzica.

P.S. Pentru cei care au, asemeni mie, succes la caini, e bine de stiut ca ieri au suit si oile la stana; cea din Pripon era activata temporar, in calitate de escala, urmand ca ziua urmatoare sa duca turma la stana de sus, din caldarea Vaii Cerbului. Cu aceasta ocazie, conversand cu ciobanii, mi-a fost confirmata si prezenta unei haite de caini salbaticiti in zona Cerb-Morar (ii vazusem prin iarna mancand dintr-o capra, si intre timp s-au inmultit).

Miercuri, 21 iunie 2017 - 17:33

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Ok, deci sa-mi pun alarma pt la vara, sa nu uit sa am zapada la mine Carpati.org
Cealalta saritoare cu fereastra e destupata?

Duminică, 11 iunie 2017 - 18:45

alexs
alexs

Exista, dar era foarte alunecos Carpati.org iar accesul pana la fereastra se face prin blocul de zapada.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 11 iunie 2017 - 18:21

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@alexs: auzi, prima saritoare cu fereastra mai are vreun lemn pus ca sa ajungi pana la fereastra cu pricina? Daca nu, cum ai trecut-o? Ca na, nu toti le avem cu levitatia... ;-)

Duminică, 11 iunie 2017 - 10:07

Afisari: 99,594

#721  Inapoi  (1) ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... (37) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0837 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org