Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful La Om (Piscul Baciului
Muntii Piatra Craiului
#716  Inapoi  (1) ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... (36) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Trasee / Ture Starea zapezii pe vaile Bucegilor (716)

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

13 mai 2018

Malinul la confluenta cu Coltilor are inca zapada zdravana, care se intrerupe pret de cateva saritori (cea cu sufa si cateva prietene de-ale ei mai sus-puse) insa apoi se suie continuu pe zapada pana pe platou. Probabil ca se va topi in curand intrarea in zona La Lespezi.

Pe Coltilor se vedea o gramada de stanca descoperita, dar e de banuit ca printre proeminente se ascunde inca destula zapada si poduri dubioase.

Priponul are zapada aproape continua pe fir pana la saritoarea mare de jos, si mai sunt limbi de zapada hotarate si pe poteca de ocolire. Branuta de iesire din vale ori s-a cam rupt, ori e colmatata cu mizerie - n-am reusit sa-mi dau seama prea bine, dar tb pasit cu un pic de grija la inceput, e pamant cu pietris nu prea bine stabilizat.

Informatii de la un amic: pe Costilei au iesit cateva saritori, a avut un pic de furca. De la saritoarea cu butoi in sus zice ca nu mai era zapada.

Atentie ca prin Costila se tot plimba o ursoaica cu puii dupa ea. Am vazut-o acum 2 saptamani in circuri, iar amicul a trecut ieri pe sub ea - era pe o branuta de deasupra BMC-ului, chiar inainte de coborarea in Blid cum vii dinspre Gelepeanu. In cazul in care presupunerea mea (cum ca vorbim de aceeasi ursoaica) este gresita, vestile devin un pic mai proaste Carpati.org

Luni, 14 mai 2018 - 20:31

andras
andras
Caraba

13.05.2018: V. Morarului: partea superioara pana la prima caldare e fara zapada, dupa acela zapada pana la aproape de intrarea in V. Adanca (mai sus de Poiana cu Urzici), moale, se poate cobora cu si fara coltari, noi am coborat fara, singura "problema" era o parte mai inclinata c-am la mijlocul vaii (din pacate nu cunosc valea bine, deci nu stiu exact unde), acolo coboram cu fara spre "perete", asigurand cu pioletul, care statea stabil in zapada.
V. Adanca parea a fi complet acoperit, in Rapa Crucii/Zapezii sun saritori descoperite.
Noi am urcat pe Creasta Balaurului, acolo nu e nici un pic de zapada, erau conditii de vara.

Luni, 14 mai 2018 - 12:45

rupi2003
rupi2003
Coarda

3.05.2018
Valea Urzicii are zapada continua din poteca de pe Valea Cerbului pana in Brana Mare a Costilei. Intr-un loc este un prag de zapada de vreo 1,5 m cu un pic de burtica unde am iesit mai usor cu 2 pioleti.

Pe Brana Mare a Costilei cea mai lunga traversare pe zapada a fost in Valea Caprelor (peste 30 m).

Pe Valea Alba alterneaza zapada moale (in care intra bine calcaiul) cu zapada ceva mai tare.

Joi, 3 mai 2018 - 19:01

rupi2003
rupi2003
Coarda

1.05.2018
Valea Jepilor - Se merge bine pe zapada de la Valcelul Cuminte la Valcelul Beldie.

Brana Portitei mai are pana la fereastra 2 traversari pe zapada, la intersectia cu Valcelul Cuminte si Spumoasa Estica.

Valea lui Zangur are 3 saritori descoperite care trebuie ocolite (pe stanga in urcare). Acolo unde talvegul bifurca se tine firul scurt din dreapta (in urcare) apoi se trece in celalalt fir peste o coama cu arbusti.

Valea Seaca a Caraimanului are zapada continua de la intersectia cu Zangur pana sub intrarea in Braul Diagonal, apoi dupa un bolovan mare descoperit este iarasi zapada multa pana se iese din talveg.

Marți, 1 mai 2018 - 15:35

andras
andras
Caraba

30 Aprilie: V. Costilei parea OK, plin cu zapada. Trecerea din Costilei in Galbinele e fara zapada. Galbinele are zapada acceptabila, putin topita pe suprafata. Pe partea superioara inainte de Strunga Galbinelor zapada e mai moale e si o portiune foarte ingusta chiar la capatul vaii, care poate fi ocolita. Aici partial am mers pe stanca/iarba. Urcarea si coborarea pe saua dintre Galbinele si Scorusilor e fara zapada. Pe Scorusilor zapada e mult mai tare, foarte bune de mers cu coltari si pioleti. Pe sus, mai ales pe partea stanga, sunt cateva cornise care arata amenintator, dar de fapt nu prezinta nicio problema, fiindca nu e zapada mare, platoul in acel loc fiind complet fara zapada. Pe Scorusilor erau urme in zigzag, noi am urcat direct. Urmele anterioarea mergeau pe BMC spre sud, noi am iesit din vale pe partea dreapta.
V. Alba avea zapada similara cu Galbinele, poate si mai topita, cu atentie (curatarea zapezii dintre coltii coltarilor) se poate cobora usor. Erau urme de coborare bune. Saritoarea mare se poate inca ocoli usor pe dreapta. Un schior ne-a depasit exact acolo.
In unele locuri sunt crapaturi in zapada, iar langa stanci zapada e topita formand goluri destul de mari.
Este o cornisa destul de amenintatoare, gata sa se rupa pe partea stanga (cum coboram), care se vede doar din sus. N-as dori sa fiu in zona cand se rupe.
Evident sub Verdeata (si la fel in padure sub Costilei) nu e zapada de loc.

Marți, 1 mai 2018 - 09:52

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

29 aprilie

Brana Aeriana s-a destupat, mai erau doar cateva petice de zapada (unul dupa Panda, pana la buza saritorii, si alte cateva pe Policandru). Traversarea de dinainte de brana parca s-a facut si mai urata, cred ca s-a mai rupt. Pe BMC in palnia Costilei cateva limbi de zapada destul de consistente.

Pe Malin inca mai exista o reminiscenta de cornisa care are tot felul de crapaturi, dar nu stiu daca mai pleaca. Pe vale zapada continua (dar cu unele ingustari vertiginoase) pana in canionul inferior, la vreo 5-10 min de saritoarea cu sufa, unde incepe stanca. Hornul Pamantos si coborarea catre Poiana Costilei, evident, curate.

Alte informatii utile de la un amic, din aceeasi zi:

"Zapada foarte buna pe Valea Costilei. Se merge pe ea pana in brana mare.
Pe Alba multa zapada. Se coboara linistit pana jos"
Mesaj modificat de autor!

Marți, 1 mai 2018 - 09:31

cos77
cos77

29.04.2018
Valea Adanca - zapada continua si buna de coltari de la intrare pana sus. Saritorile sunt acoperite integral. Au aparut doua fisuri transversale destul de mari in zona saritorii din partea inferioara a vaii si aproape de BMM, momentan se pot pot ocoli.
Valea Morarului - zapada continua pe tot firul vaii, este acoperit inclusiv canionul. In caldarea superioara zapada moale in care te afunzi iar in rest zapada ok pt coltari. In Creasta Balaurului zapada s-a topit integral.

Luni, 30 aprilie 2018 - 09:58

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

Informatii de ieri despre Alba, gasite pe un blog: https://taberecusuflet10.wordpress.com/2018/04/27/tura-de-recunoastere-pe-valea-alba/

Sâmbătă, 28 aprilie 2018 - 17:59

metaldaze
metaldaze
Caraba

22.04.2018
Comorile Branei – limba de zapada din talveg incepe pe Valea Comorilor la aprox. 10 minute de urcare din poteca marcata si continua pana in Braul lui Raducu cu cateva mici discontinuitati in dreptul saritorilor, mai dese in portiunea superioara. Zapada a fost buna de coltari.
Braul lui Raducu catre Urlatoarea Mica – mai sunt cateva portiuni scurte cu zapada, nu pun probleme.
Urlatoarea Mica – zapada buna de coltari, coborare placuta. Se dau 2 rapeluri lungi pentru iesire in poteca, la ultimul rapel este necesara coarda de minimum 50 metri.

Luni, 23 aprilie 2018 - 18:36

lawr
lawr
Caraba

21.04.2018
Jepii Mici - zapada pe traseul de vara, se poate urca in zona superioara direct pe firul vaii. Nu am pus coltarii. Zapada uda si grea, poti bate urme.
Valea Alba - incredibil de multa zapada, Saritoarea Mare total acoperita. aproape ca nu ghicesti pe unde se duce traseul pe Brana Vaii Albe. Saritoarea Carnului - se vede doar 1/2 din bolova. Zapada uda si grea, o cam iei la vale cu tot cu coltari pe alocuri.
Cred ca nu mai e pericol de avalanse. Sunt si cateva rimaye.

Luni, 23 aprilie 2018 - 08:30

rupi2003
rupi2003
Coarda

21.04.2018
Valcelul Cuminte
Zapada tare buna de coltari, dar cu 2 zone de stanca si 2 poduri de zapada care cat de curand nu vor mai suporta suprasarcina. Urcarea pe acolo in zilele urmatoare va fi foarte riscanta. Zapada mai continua si mai sus de Brana Portitei.
Brana Portitei
Sunt 6 limbi de zapada de traversat de la conul mare de avalansa din Valcelul Beldie si Portita, iar dincolo de aceasta zapada multa cu putine intreruperi.
Pe Firul Estic al Spumoasei este zapada multa la intrare si se mai vedea si mai sus.
Valea Jepilor
Zapada continua de sub Valcelul Cuminte pana aproape de cabana.

Sâmbătă, 21 aprilie 2018 - 20:59

rupi2003
rupi2003
Coarda

15.04.2018
Valcelul Santinelei
Doar trei saritori descoperite. Prima si ultima se ocolesc pe stanga, cea din mijloc a mers urcata (cu destui morcovi), dar parea ca merge si respectiva ocolita tot pe stanga. Variantele de ocol presupun urcarea unor mici valcele cu zapada nu prea grozava tocmai pe portiunile delicate. La bifurcatie am urmat firul scurt din dreapta care duce in Strunga Magarului; era inclinat la inceput apoi urma o zona de jnepeni cu zapada foarte moale in care intram mai sus de genunchi.
Valea Coltilor
Am renuntat la urcare, talvegul era in soare si intram in zapada mai sus de marginea bocancului. In coborare am dat de doua mici descatarari pe stanca.
Valea Malinului
Pe stanga bolovanului cu cablu era multa zapada. Se vedeau doar urmele unei coborari pe schiuri.
Pe Hornul Pamantos este zapada si putina gheata.

Duminică, 15 aprilie 2018 - 18:37

markbv
markbv
Busola

14.04.2018
Valcelul Picaturii: zapada pana sus, merge la coltari. Cele 3 saritori mari ale vaii au inceput sa se descopere, dar se pot ocoli. In unele locuri, podurile de zapada incep sa cedeze.

Valcelul Spanzurat (vazut din muchia Trandafir): zapada continua pana la obarsie.

Valcelul Blidului Uriasului (vazut de pe vf. Picatura): zapada continua, cu urme de curgere.

Valea Seaca a Caraimanului si afluentii ei: zapada continua, multe urme de curgere.

Duminică, 15 aprilie 2018 - 16:37

macaz2006
macaz2006
Caraba

30martie2018
Valea Alba - pica zapada din toate partile, din Albisoare, din Circuri. Mare atentie la traversarea de la Belvedere catre La Verdeata. Una dintre traversari e lunga, pe o panta destul de inclinata cat sa plece zapada, in plin soare, cu zapada apoasa si grea. Mari emotii acolo ca am taiat toata panta aia de zapada.
Albisoara Strungii - con de avalansa la intrare cu zapada cam proasta, mare si netasata. Mai sus, portiuni lungi de gheata, alte portiuni lungi cu zapada bunicica, apoi iar ceva gheata, iar la iesire, cam cu vreo 100m inainte de strunga, zapada mare si cam proasta. Acolo o prinde cateva ore soarele, printre peretii strungii si o inmoaie periculos.
Valcelul Marelui V - zapada tasata, buna. In portiunea inferioara, aproape de Seaca, culoar mare de avalansa.
Seaca Caraimanului - din locul in care conflueaza cu Valcelul Strungii si pana jos de tot, in zona inferioara e plin de bulgari de avalansa. Marturisesc ca nu am mai vazut atata zapada picata. Evident, totul e acoperit si va ramane asa mult timp.

Sâmbătă, 31 martie 2018 - 08:30

baumwolle
baumwolle
(admin)

17.02.2017

Valea Seacă a Caraimanului (până la confluența cu Zangur): acoperită complet; stratul superior este de aproximativ 30-50cm de pulver; scurgeri de suprafață.

Valea lui Zangur: complet acoperită; stratul superior este pulver adânc, peste 1m în unele zone, în special în zona superioară a văii.

Grohotișul Înflorit: bulgări de zăpadă înghețați, urme ale unor scurgeri vechi; stratul crește invers proporțional cu altudinea și apare pulverul în zona mediană, în amonte de poteca Târlelor.

Sâmbătă, 17 februarie 2018 - 19:18

alexs
alexs

Take Ionescu 27.01.2018 - poteca neumblata cu zapada pufoasa pana la brau, am reusit sa ajungem pana aproape de zona de zmeuris de la Prepeleac. Nu sunt urme pe valea morarului. Pe valea Bucsoiului au fost urme de schiuri.

Duminică, 28 ianuarie 2018 - 18:59

alexalex
alexalex

Comorile Claii. 06.01.2018

Zapada inca de la intrare, din ce in ce mai mare, spre final si moale. Saritorile acoperite, cu exceptia celor de la inceput si a ultimei care este acoperita 3/4. Zapada cursa de pe versanti.

Marți, 9 ianuarie 2018 - 12:11

andras
andras
Caraba

07-01-2018:
Valea Seaca dintre Clai - drumul spre Urlatoare are gheata in prima parte si noroi dupa aceea, aproape pana la intrarea in vale. In vale pana la prima saritoare mare nu e zapada multa, trebuie catarat stancile. Saritoarea era uda si in unele locuri inghetata, noi am ocolit fara probleme mari prin dreapta prin horn. Saritoarele urmatoare sunt partial descoperite, zapada consistenta apare mai sus, in jur de 1400-1500m. Zapada era tasata, dar pe partea superioara mai moale, urmele erau cca. 10-15cm adanci. In partea superioara e mai multa zapada. Pe vale nu este pericol de avalansa.

Braul Raducu - zapada moale, mai proasta decat pe vale, la intrarea in Valea Comorile de Mijloc panta nu ne ofera incredere mare. Pe Comorile Claile erau urme, cineva a urcat acolo si probabil a coborat pe V. Seaca dintre Clai. Aici am decis sa nu continuam pe brau ci sa urcam pe V. Comorile de mijloc pana la platou.

V. Comorile de mijloc: zapada relativ buna, tasata, cu un start subtire inghetat. Nu am vazut urma de avalansa in vale, dar curgea apa de pe versantii din dreapta. Insa la iesire, caldarea ne ingrijora. Zapada si mai multa (dar totusi nu pana in genunchi), cornise pe creasta din fata, iar de mai sus se vedea urmele unor avalanse medii, care totusi nu au ajuns pana la vale. Noi am urcat cat mai repede spre Vf. Jepii Mici. Iesire pe vf. am facut chiar langa stanca pentru a evita zapada foarte mare si cornisa de sub creasta.

Coborare pe Jepii Mari, urme destule si bune, fara probleme. Zapada dispare in padure la cca. 1300m.

Marți, 9 ianuarie 2018 - 11:14

sciprian
sciprian

Bucegi, 07.01.2018, Valea Cerbului: cel putin doua avalanse de topire in zona Poienii Priponului, una din ele cu multa zapada cursa dinspre Coltii Morarului. Pe cea de a doua nu am vazut-o insa am auzit-o, eu fiind deja in padurea din aval de Poiana Priponului.
In rest:
- caldarea superioara a Vaii Sugarilor - un mix de zapada inghetata, crusta si placi de mici dimensiuni - versant E - SE
- Valea Obarsiei, mai sus de cascada, versant V - SV - NV: zapada inghetata si placi de mici dimensiuni; caldarea superioara pe versantul cu orientare S (de-a lungul potecii marcate dinspre Pestera): zapada cu consistenta uniforma, cu crusta, stabila.
- Valea Cerbului: versant SE coborare de la cabana spre stana din caldare: zapada inghetata, crusta, placi mici. De la caldare in jos, crusta dar stabila. Versantul N (dinspre Costila): pe valcele este destul de incarcat cu zapada. Versantul S, Coltii Morarului, pare curat dar, se pare ca ascunse privirii mai erau (poate mai sunt) acumulari de zapada care au "plecat" in urma incalzirii accentuate de duminica 07.01.
La iesire din Poiana Priponului, pe poteca turistica, este zapada cu gheata dedesubt pana la confluenta cu Malinul, apoi pana la Gura Diham, noroi.

Din Valea Priponului, Caprelor, Urzicii, Malin, nu cursese nimic la momentul trecerii mele pe acolo.

Luni, 8 ianuarie 2018 - 13:17

laura_beje
laura_beje

27.12.2017
Valea Coltilor si Valea Galbenele (firul principal): zapada solida fara placi de vant, cu portiuni de zapada inghetata unde intrau doar frontalii.
Valea Galbenele e complet acoperita pana in dreptul strungii coltilor (mai sus nu am vazut).
Valea Coltilor are cateva saritori descoperite intre 1 si 3 m si decorate cu gheata.

Starea zapezii pe Hornul Coamei:
https://get.google.com/albumarchive/106083248741016880756/album/AF1QipONwjM8m07O2OxhV
basrjNNLhJDEGFX8v09BGL7/AF1QipOxn86yYtQLf3gIRNSY_nIh-1gahKCOK3C-VrG8

Joi, 28 decembrie 2017 - 17:56

Afisari: 97,565

#716  Inapoi  (1) ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... (36) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0900 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org